Şimdi Ara

Pc Formattan sonra sapıttı lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sa arkadaşlar, geçenlerde internette gezinirken tesadüfen n11 adlı sitede satılan win 10 pro 32/62 bit orjinal lisans anahtarına denk geldim 10 lira olduğunu görüncede hemen 1 tane aldım ve akabinde de key elime ulaştıktan sonrada pc ye orjinal keyle temiz olması bakımından sıfırdan format attım. İşte ne olduysa ondan sonra oldu daha öncesinde yani korsan halinde hiçbir sorun ve sıkıntıyla karşılaşmamışken orjinal windowsu kurduktan sonra pc de ara sıra tek tük saniyelik donmalar ve özelliklede nette sorunlarla karşılaştım. Her hangi bir siteyi açmaya çalıştığımda “Bu siteye ulaşılamıyor” v.s gibi hata veriyor. Halbuki telden sorunsuzca internete girebiliyorum. Sorunun donanımsal açıdan olduğunu düşünmüyorum yazılımsal bir sıkıntı var galiba belki düzelir diyerekten 3 kez format attım ama yok nafile. Arkadaşlar nerdeyse 1 haftadır bununla uğraşıyorum sinirden pc yi kırmamak için kendimi zor zaptediyorum sizce nerde hata yapıyorum yada eksik yapmadığım ne olabilir veyahut hangi programı yada yazılımı yüklemeliyim lütfen yardım edin..
    Not: Arkadaşlar bu arada sistemim imzamdaki değil budur
    Ryzen 5 1600x-16 gb (2*8)ram-zotac gtx 1070 extreme-120 gb team ssd ve fsp 750 watt psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdoan -- 1 Eylül 2018; 16:50:49 >

• üretici sitesinden veya anakart cd sinden tüm driverları eksiksiz yükle (özellikle çipset). 32bit yüklediysen 64bit e geç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: start_system

üretici sitesinden veya anakart cd sinden tüm driverları eksiksiz yükle (özellikle çipset). 32bit yüklediysen 64bit e geç.
    Eyv saolasın, anakartın bütün driverlarını işyerinden indirdim akşam gidince bi deniyelim inşallah işe yarar
  • formattan sonra bütün windows güncellemelerini yaptınız mı? güncellemelerden sonra belki problem kalkabilir ortadan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sno

formattan sonra bütün windows güncellemelerini yaptınız mı? güncellemelerden sonra belki problem kalkabilir ortadan.
    Formattan sonra pc ne kadar güncelleme varsa hepsini yaptı hatta sonrasında da ben başka güncelleme falan varmı yokmu diye kendim de denetleme yaptırdım ama yok nafile.
    Diğer arkadaşın dediği gibi anakart driverlarını falan da yükledim yine olmadı sorunu çözemedik napacağımı bilemiyorum artık şaştım kaldım
  • formatla bir ilgisi yoktur format attığın işletim sistemi değiştir ve sonra tekrar dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptan164634

formatla bir ilgisi yoktur format attığın işletim sistemi değiştir ve sonra tekrar dene
    Belki düzelir diyerekten dediğinide denedim makinayı win 7 ye formatladım ama bu seferde mouse ler çalışmadı 1i kablolu 1i kablosuz olmak üzere 2 farede formattan sonra çalışmadılar. Tekrardan win 10 a döndüm ama yok malesef çözemedim
  • Windows 10 1709 ve 1803 sürümleri bazı üst düzey donanımlarda uyumluluk problemleri gösterebiliyor. Özellikle 1803 sürümü.
    1709 kurup 1803'e mi yükselttin yoksa doğrudan 1803 mü kurdun? Nasıl kurduysan tersini denemeni tavsiye ederim. Bir de lisanslamayı kurulum, ayar ve güncellemeler bittikten sonra en son yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shen

Windows 10 1709 ve 1803 sürümleri bazı üst düzey donanımlarda uyumluluk problemleri gösterebiliyor. Özellikle 1803 sürümü.
    1709 kurup 1803'e mi yükselttin yoksa doğrudan 1803 mü kurdun? Nasıl kurduysan tersini denemeni tavsiye ederim. Bir de lisanslamayı kurulum, ayar ve güncellemeler bittikten sonra en son yap.
    Yok hocam benim yüklemiş olduğum sürüm ilk çıkan sürüm galiba çünkü şöyle yazıyo “yapım no 10240” yani ne 1709 nede 1803. Bu arada gece birde senin söylediğin şekilde deneyeyim dedim pc ye tekrar format attım lisansı girmedim ve formattan sonra da windows güncellemesi falan da yapmadım bu haliyle şöyle bi baktım nete falan girerken ki bağlantı v.s sorunlarıyla karşılaşmadım ama malumun şuan sistem ham bi halde illaki yüklemeler yapılacak driverlar kurulacak işte esas ondan sonra akkoyun karakoyun belli oluyor..

• serdoan kullanıcısına yanıt
    Adım adım ilerle. Bir sorunla karşılaşırsan yaz. Bildirim geliyor zaten. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shen

Adım adım ilerle. Bir sorunla karşılaşırsan yaz. Bildirim geliyor zaten. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    Eyv hocam saolasın, yukarıda da dediğim gibi artık geri kalan işlemleri akşam eve varınca uğraşıcam söylediğin gibi adım adım ilerleyerek gitmekte yarar var ama bazı uygulamalar windows update yapmadan önce yüklenmiyor misal dün ekran kartının driverını yüklemek istedim uygulama bu windows sürümüyle uyumlu değil v.s diyerekten yüklenmedi. Bu arada 2. ci flaş belleğime windows partition tools mu neydi windows yükleme aracını kullanarak 1803 sürümlü windows 10 u kurdum. Eğer yüklemelerden sonra yine aynı sorunlarla karşılaşırsam bu sefer de bu 1803 sürümlü flaşlan format atıcam. Bu arada adım adım ilerlemeli demiştik ya bu aşamadan sonra senin, benim nasıl bir yol izlemem konusunda tavsiyen olabilir?

Windows'a bırak. Önce güncellemeleri yapsın. Driver vs. Program yükleme. Sen de driver kurma. Hepsini Windows Update'ten alsın.
  • Korsan işletim sistemine orjinal key basmak sorunun sebebi ortada 600$ işletim sistemini 10 liralık anahtara yedirirlermi adama
  • Öncelikle yapıcı ve yardımcı yorumlarla sorunumun çözülmesi için az çok çaba sarf eden arkadaşlara müteşekkir olup bir teşekkürü borç bilirim.Malum sorunu ise şöyle çözdüm diyebilirim pc ye ilk formatı attıktan sonra hiçbir şey yüklemeden özellikle de pc windows güncellemelerini yapmadan son mesajda da @shen adlı arkadaşla da yazışırken bahsettiğim 2. ci bi flaş belleğe son sürüm olan win 10 1803 ü indirmiştim.İşte tekrardan bu yüklemiş olduğum 2. flaştaki win 10 lan bi format çekiyim dedim formatı attım sonrasında pc kendi updatelerini sürücülerini v.s yükledi ve kontrol ettiğimde donma falan fişman sorun çözülmüştü ve dünden bu yana da kontrol ettim her hangi bir olumsuz durumla da karşılaşmadım. Sözün özü yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim.
    Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize
  • acil destek ve yardım için Bursa'da ve tüm ilçelerinde bilgisayar tamiri laptop tamirinde uzman ekip ve kadar ile mutlaka bize ulaşabilirsiniz.

www.bilgisayartamirhanesi.com

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.