Merhaba arkadaşlar daha öncede bir konu açmıştım 40k lık bir sistem tavsiyesi diye fakat o zamandan beri araştırıyorum kah hazır sistemler kah toplama sistemler ile alakalı ve kendimce azami bütçem çerçevesinde en F/P bir kasa almayı kafaya koydum dediğim gibi çıtayı biraz yükselttim hemde kampanya indirim v.s zamanını bekliyeyim dedim. Benim istemiş olduğum sistemde anakartta olmazsa olmazım ses için optik giriş olması. Hazır sistemlerde tek tük genelde maalesef bu çıkış ekseriyetle anakartlarda yok. Toplama sistemlerde malumunuz hem hazıra göre daha uygun olup daha bol seçeneğimiz oluyor ama sıkıntım ve korkum şu ki ben bu konuda baya bi bilgisiz sayılırım. Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen ama yaklaşık bi 10-15 gündür sürekli araştırıyorum ki en iyi parçalarla en ideal F/P sistemi bulabileyim diye. Şimdi kendimce şöyle bi gpu suz sistem dizdim hem buna bir bakıp hem de bana varsa eksiği fazlası ve hatta sizlerin de sunacağı daha iyi sistemler neler önerilerinizi bekliyorum. Yazmayı unuttum gpu olarak da Rtx 4080 bir ekran kartı almayı düşünüyorum.. |
Arkadaşlar Bütçemi Biraz Daha Artırdım 50-60K Arası Sistem Tavsiyesi istesem..
-
-
İşlemciyi düz ryzen 7700 yap. Aynı performansı alacaksın .2-3 FPS düşük olur ,hepsi o. Devede kulak misali,yani. O zaman sıvı soğutucuya ihtiyacın kalmayacak. İşlemci ile AMD wraith spire ısı borulu soğutucuda ikram ediyor Ve ısınmayan bu işlemciye ,bu stok soğutucu yetiyor.
Parçalar ,inventus sanırım. Ramler ,EXPO değil mi.
Anakrtta epey üst seviyelere çıkmışsın,ilerde çok daha güçlü işlemcileri bile hoplatabilecek bi anakart olmuş.80 amperlik mosfetler var.
ATX 3.0 powerlerde en hesaplısı bu FSP nin poweri,inventusta. Çok da kalite bi şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 20 Nisan 2023; 3:42:13 > -
Yalnız kasayı değiştiriniz. Rtx 4080ler 30+ cm oluyor. Bu kasaya zor sığabilir.
Sharkoon Hex veya Phanteks P360A bakınız.www.phanteks.comPhanteks Innovative Computer Hardware Designhttps://www.phanteks.com/Eclipse-P360A.html
-
-
Evet dediğiniz gibi işlemciyi düz ryzen 7700 yapmak daha mantıklı ve bütçe konusunda daha tasarruflu olur benim açımdan.
Parçalar evet inventustan bakıyorum şuan ramler de amd expo olanlardan.
Anakartta da dediğiniz gibi Msı markasından ben çok memnunum hali hazırda kullanmış olduğum pc de de x370 g p carbon modelini kullanıyorum.
Power olayında özellikle de ileriye dönük bu son çıkan PCIe5.0 jenerasyonuna geçiş yapmak daha iyi olur düşüncesindeyim.
Esas benim arayışım şöyle kaliteli sorunsuz uzun yıllar kullanabileceğim bi RTX4080 gpu. Onlarca marka var ama hangisi F/P olarak son kullanıcıyı üzmeyecek modellerden bilemiyoruz.
Tabiki de gönül isterdiki misal bi asus rog strix rtx 4080 al geç ama arada min 10 k var.
-
Teşekkürler ben unutmuştum bu kısmı bana hatırlattınız.
Sharkoon rgb hex black olan modelini seçeceğim büyük ihtimal.
-
RTX 4000 serisi ,3000 serisine göre watt çekişleri düşürülmüş. RTX 4080 ün blower fanlı fouders edition modeli bile ısınmıyor. Bece ,bu durumda bu seride fazla uçmaya kaçmaya hiç gerek yok. Hesaplı bi kart alın,geçin,derim.
-
Peki bu 4080 kartlar arasında şuan için en düşük fiyata sahip olanlar bu ikisi görünüyor aralarındada 0,5k fark var sizce hangisi
2.https://www.hepsiburada.com/zotac-nvidia-geforce-rtx-4080-trinity-zt-d40810d-10p-16-gb-gddr6x-256-bit-ekran-karti-p-HBCV00003GJZP8?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.52.3
-
Zotacın linki açılmıyor . Ne kadar fiat.
-
-
Yalnız msı satan pttavm nin sitesinde satıcının puanı falan gözükmüyor yeni satıcı diyor ya biraz netameli olursa bide büyük sıkıntı,
bu inventusu da telefonla arıyorum ulaşılamıyor
-
İnventus arife diye kapatmıştır.
Site konusunda, artık tercih senin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X