Şimdi Ara

Yeni sistemime yapılması gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar daha öncede sistem toplama hususunda buraya yazmıştım ve istişareler sonucunda şu sistemi topladım;

İşlemci: Ryzen 7 7700X

Anakart: Msı pro x670-P wifi

Ekran kartı: Asus rog strix Rtx4080 oc gaming

Ram: Kingston 32 gb (2x16) ddr5 6000 mhz amd expo

Ssd: Samsung 1Tb 980 pro serisi (7000/5000)

Sıvı soğutucu: Cooler master Master liquid ML240L

Psu: Fsp hydro G pro 1000W 80+gold PCIe5.0 Atx3.0

Kasa: Sharkoon TG7M

Şimdi sistem geldi ben ilk olarak bi bios güncellemesi yaparaktan temiz kurulumla win 11’i kurdum sonrasında da gerekli donanımların kurulumunu yaptım. İşte artık bu raddeden sonra sistemin yapılabilecek başka ne tür işlemleri var yani sistemin kararlılığı mı ne varmış bunun için ne yüklemem lazım yada hangi programları yükleyip test vs etmem lazım birde pc açılırken biraz sanki yavaş açılıyor bunun için ne gibi bir ayar yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

• Biosdan EXPO özelliğini aç. Ramlerin hızlarını kontrol et.

Bu geç açılma olayı asus ve MSI anakrtlarda olabiliyor. Bunun performans,stabilite ile alakası yok .Gigabyte anakrtlarda olmadığı yazılıyor. Bios ile ilgili,yazılımsal bi şey. Dert etme yani. İlerki bioslarda çözerler.

Sharkoon kasayı galiba ben önermiştim. Nasıl kasa. Devasa,güçlü/kalite bi şey olması lazım. Memnun kaldınmı kasadan.

Cinebench R23 ile test yap. Puana bakalım .Olması gereken puanı alıyorsak,performans tamamdır. Bi de işlemcinin sıcaklığına bak.Düz 7700 olmadığı için işlemci biraz ısınabilecek.Daha önce de söylemiştim sanırım.

• Ramlerin hızını şuan için amd expodan galiba 5600mhz’e ayarlamıştım ama tekrardan bir daha kontrol ediyim birde 6000mhz de deniyeyim.

Geç açılma inşallah dediğiniz gibi ilerde bir bios vs güncellemesi getirirlerde çözülür ama yinede bu konuya çok da takılmıyorum şuan için.

Evet sharkoon kasayı siz önermiştiniz. Kasaya diyecek yok havalandırması kasa kalitesi vs çok iyi sadece ön panel tuşlarını keşke üste değilde öne koysalarmış.

Bu cinebench uygulamasını ben duymadıydım eve geçince bakayım indirip gerekli testleri yaparım da bu uygulama sistemin tam teşekküllü testini yapıyormudur yani işlemci, ekran kartı, ram, ssd ve tüm sistemin yük altında stabilite testini falan yapıyormuydu yada ayriyeten başka bir test programı falan varsa onuda indirebilirim
  • Bu arada buda kasanın hali resim biraz yarım yamalak oldu ama idare eder gibi

• Kasa gerçekten kallavi imiş.Yeni sistemime yapılması gerekenler 

Cinebench size makinanın gücünü gösterir. E.kartı ile ebi alakası yok. E.kartını en güzel ,oyunda test et. O ,bi sürü e.kartı test programları var ama boşuna kartı stress altına sokma. Oyunda güzel/olması gereken fps lerini alıyorsan,sorun yoktur.

Ramleri test edebilirsin ,ama durduk yerde hiç gerek yok Zırt-pırt mavi ekran vs . alırsan test gerekebilir.

Dediğim gibi işlemci testini yap. O sana makinanın genel kas gücünü göstercektir. Bi de sıcaklkları takip et. Gerisi teferruat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 9 Mayıs 2023; 19:20:54 >
  • cinebench r23 işlemci testi sonuçları nasıl sizce

Bu multi çekirdek performansı

Buda tek çekirdek performansı

• Tek çekirdek performansı ,aynen olması gerektiği kadar çıkmış.

Çok çekirdek performansı ,yüzde 2-3 arası düşük. Çok da önemli değil. İşlemci sıcaklığından bile olabilir.

Ama ,genel olarak, makinanın gücü yerli yerinde.Yeni sistemime yapılması gerekenler 

• Ha , bi de unutmuşum ,işlemcinin AMD tarafından verilen PBO özelliği de var .Biosdan bu ayarı açarsan, işlemci 5. vitesden 6. vitese atmış gibi olur Bi nevi otomatik overclock diyebilirsin .Ancak bence şu an çok gereksiz Zaten yeterince uçuk kaçık bi işlemci.

PBO yu açarsan sıcaklıklar atar. O zamanda, yine AMD nin curve optimizer dediği güç voltaj ayarlarına girmen lazım . vs,vs,vs....

Yani ,bunları,,bilesin,aklında bulunsun diye yazdım Arada sırada ,istersen ,bakar,konuları falan, incelersin.Keyfe keder.Yeni sistemime yapılması gerekenler 

• Eyv teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.