Şimdi Ara

--Arkadaşlar, öğrenci adam ne yemek yer?(Yardım)-- (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
5.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

--Arkadaşlar, öğrenci adam ne yemek yer?(Yardım)--


(En Son Oy Tarihi: 27.3.2010)
Giriş
Mesaj
  • öğrencinin iyiceği en ii ucuz yemek ketçaplı makarna dır
  • Eveeet,bu akşam miskinliği üzerimden atıp,patates ve bulgur pilavı(yoğurtla) yaptım,ve az evvel de yedim.

    Afiyet olsun bana

    Bu arada fikirlerinize hala açığız.(sonsuza kadar)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artı sonsuz -- 11 Aralık 2006; 20:36:46 >
  • Güncel.
  • Güncel 2
  • microdalga da pizza yapabilir mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alfredo Pacino

    microdalga da pizza yapabilir mi?


    Microdalgam yok,ama mini fırında yapıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artı sonsuz -- 12 Aralık 2006; 21:30:26 >
  • ben makarna ceşitlerini cok sevıyorum,kendın cesıtlı soslarla yeteneğinide gelıstırıp bıraz rahatlaya bılırsın hem:) benım tavsıyem bu hem ac da kalmazsın
  • az kuru az pilav bunu eskişehirliler daha iyi bilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vozer

    Ders çalışma ya da not alıp verme bahanesi ile gittiği arkadaşlarının evinde evin hanımı ne ikram ederse onu yer.


    biz buna otlangaçlık diyoruz
  • Valla makarna...
    Hep makarna... Yine Makarna.
    Düz mantık makarnayı anlatayım ben de sana...
    Her şeyden önce bilmen gereken şey; Suyu su ısıtıcın varsa onunla ısıt ilk önce, böylece ocakta suyun ısınmasını beklemezsin(soğuk suyu ısıtmak elektrikli ocakta 10 dk alıyoo)
    Baktın su köpürüyor, at makarnayı içine. ben yarım paket atıyorum tek kişilikte... Çift kişilik de üç kişilik de 1 paket atıyorum.
    tuzunu kaynarken eklerim. Kaynama noktasını yukarı çektiği için, daha sıcak bir suyun, bu sayede daha çabuk pişen bir makarnan oluyor :)... İspatlanmıştır +
    Kaynasın, arada alır yersin tek tek açlığını yatıştırır, aynı zamanda da pişip pişmediğine bakmış olursun.
    6-8 dakikada hazır oluyor tuzlu su ile :)... çabuk pişiyor dedim ya.
    Artık, makarnamız hazır... şimdi gelelim seçeneklere:

    -İstersen ton balığı aç bir kutu. Karıştır gitsin. Oldu sana ton balıklı makarna!
    -İstersen peynir al tam yağlısından. Oldu sana peynirli makarna!
    -İstersen o şekilde ye. Oldu sana sadece MAKARNA!
    -İstersen Ketçap Karıştır.
    -İstersen Nane+Pul biber+Karabiber karıştır.
    -Kaşar karıştırılabilir.

    Bunlar ayrı ayrı gelelim benim spaciale.

    -annenden biber salçası iste önce... Olmadı domates salçasıyla yaparsın.
    Tavaya sıvı yağ koy. Biraz ısınsın. Sonra üzerine Salçayı boşalt(keyfine göre). Baharatını, tuzunu
    , Kuru naneni ekle. Sarımsak döv onu da ekle. İyice kavur. Salça yanmaya yüz tutsun öyle cıvık cıvık kalmasın(tadı çok daha güzel olur). Üzerine bir çorba kaşığı su ekle, karıştır(yanmasın diye bu, ben cıvık sevmem). Bunu da makarna ile karıştır... Kaşar rendele, yaptığın makarnanın içine karıştır(makarna sıcak olsun, hatta çok sıcak olsun) 2 dk beklet azıcık dinlensin sonra ye.

    Afiyet olsun...




  • bu anket olmamış yumurta ile 5 dk.da pişen yiyecekler yok burda
  • İkinci sırada patates yemeklerimiz var:

    1- Patates haşlama.
    Patatesleri yıkar kaynayan suyun içine atarız. Takriben 10-15 dk bekler. sonra kabuklarını soyar afiyetle yeriz.
    2- Patetes kızartması
    Patatesleri yıkar, kurutur, Kabuklarını soyar(dikkat et patateslerin hepsini çöpe atabilirsin soyarken ), Dilimler sonra onları daha önceden kızgın hale getirdiğimiz yağımızın içine atarız. İSteğe bağlı olarak tuzunu önce ya da sonra ekleyebilirsin. (not: Tuzunu dilimli iken eklersen patates sulanır, yağın bozulur, kötü bir görüntü ve kullanılamaz bir yağ elde edersin. Tuzunu patatesi yağın içine attıktan sonra ekle.)
    3- Patates kavurması
    2. aşamadakinin aynısı, tek farkı dilimlerin daha küçük, yağın da daha az olması(evde az yağ kaldı ve bakkala inmeye üşeniyorsan güzel fikirdir.)
    4. Mikrodalgada patates. Patatesleri yıka, kurut, del(Çatalla felan birkaç delik aç keyfine göre), At mikrodalgaya. 15 dk sonra hazır bu da.

    Bunlarla neler yapabilirsin?

    1. ve 4.deki patateslerle, patates salatası, patates püresi, yumurtalı patates püresi, salçalı patates kavurması yapabilirsin. Tek başına da iyi gider. Kumpir de yapabilirsin. Fazlası hayal gücüne kalmış
    2. deki patates ile birşey yapmana gerek yok. Öylece ye gitsin.
    3. deki patatesi öylece yiyebilirsin. Üzerine yumurta kırabilir, Salça ile kavurabilirsin. dahası hayal gücüne kalmış.

    Umarım faydalı olmuştur.




  • Yumurtalar:
    Haşlama veya kızartmadır.

    Malzeme listen:
    Bir kaç koli yumurta
    Sıvı veya margarin yağ
    Tuz

    Bunlar kesinlikle gerekli olanlar
    bir de ekstralar var

    Kaşar,sucuk, sosis, kavurma, pastırma vs. vs.
    Kalanını anlatmama gerek yok.

    Haşlama olanlarda suyun içine yumurtanı koy, 10 dk kaynat(cıvık seviyorsan daha az kaynat)
    Kızartma olanlarda ise tavaya yağı koy, yumurtanı kır, tuzunu ekle afiyet olsun.
    Düşün düşün dahasını sen bulursun.
  • @mustaac

    Teşekkürler
  • tavuğu haşla
    parçala hafif kızart
    suyuna ya pilav yap ya da azcık yağda un kavur salça koy yavaş yavaş soğuk tavuksuyu ekle kaynayınca ay şehriyeyi mis gibi çorba sana
  • Makarna.
  • erkek adam yemek yemez
  • quote:

    Orjinalden alıntı: -BoZ-

    erkek adam yemek yemez


    Bambaşka bir yaklaşım.Hayatta başarılar.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.