Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım manyak s320 long hastası ama otomatik vites diyor bende manueli var sanırım dedim o da yok dedi bu konuda biraz yardımcı olabilirmisiniz manueli var mı yok mu ya da otomatik vites alsa manuele çevirse düzen tutar mı arkadaşlar biraz bilgi verebilirmisiniz ?
Bildiğim kadarıyla S serisinde manuel vites yok.Zaten çok abes kaçar lüksün konforun simgesi bir araçta manuel vites. S-Class'ı otomatikten manuele çevirmek kusura bakma da görgüsüzlükten başka birşey olamaz.
Niye görgüsüzLük oLuyormuş otomatik vites araba kullanılırmıymış hiç biz manuel kullanırız kardeşim...
quote:
Orjinalden alıntı: niyazi_91
Niye görgüsüzLük oLuyormuş otomatik vites araba kullanılırmıymış hiç biz manuel kullanırız kardeşim...
pinokyo var onu kullanın vitesli ortadan hatta katlanıyordu galiba...
quote:
Önce otomatik/manuel konusundaki fikrimi belirteyim; Otomatik vites bence tekerlekten sonraki en başarılı icattır.. Hele bir de Istanbul vb büyükşehirlerdeki trafik sorunu düşünüldüğünde manuel viteste ısrar eden insanları anlamakta güçlük çekiyorum.. Ancak bir supercar ( Porsche, Ferrari vb ) veya belki sürüş karakteristiği açısından Honda S2000, Mazda RX8, Mitsubsihi EVO ve Subaru Ipreza Turbo türevi araçlar için manuel vites "katlanılabilir "bir opsiyondur kanaatindeyim.. Ama memleketimizde hala otomatik vitese " bayan arabası ", " güç benim kontrolümde olacak kardeşim(!) ", "çok yakar ", "arıza yaparsa tuzlu olur " vb fikirlerle yaklaşan görgüsüzler ziyadesiyle mevcuttur..
W140 gibi lüks ve komforun buluştuğu, makam aracı olarak kullanımı öncelikli olarak benimsenmiş, min. 3lt. hacminde, yaklaşık 2 ton ağırlığında ve sürüş karakteri olarak hızlı ivmelenme ve/veya yüksek devirde max. tork üretme gibi özellikleri bulunmayan bir aracı manuel vites olarak tercih etmek bence tamamen lüzumsuz bir tavırdır.. İstenirse elbet otomatik manuel'e döner.. Ama bunu layığıyla yapacak usta bulunur mu ve bulunursa bu işlem için ne ücret talep eder bilemiyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: Whisper911
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Whisper911
quote:
w140 kasalarda s280 lerde var düz vites 320 de olması gerekiyor almanya da var ikinçi el ilanlarda görmüştüm bir kere ama baz donanım kumaş koltuk elektirikli koltuk yok acılır tavan yok genelde düz vitesler baz donanımda oluyor ama türkiyedede var bir kac tane en azından ben görmüştüm 94 s280 düz vites satılıktı bir ara...
arkadaşlar hiç bir s-class modelinde düz vites olmaz bi kere bunu boşa tartışmayalım . birde şu var s-class araçlar çok ağır yavaş hızlanan araçlardır araca düz vitesde devir vermek zordur yokuş yukarı kaldırmak dahada zor. kesinlikle sonradan takılmadığı sürece hiç bir s-class modelinde yaşı ne olursa olsun düz vites yoktur taktıranda pek akıllı iş yapmış olmaz ben 500 lerden iyi bilirim bi arkadaşıma yapma dediysekte düz vites yaptırdı aracın ateşleme düzenini roketini tutturamadı araba resmen eşşek oldu anlıyacağınız geri otomatiğe döndü yaptığı masrafta yanına kar kaldı . birde şu vardır fabrika hiç bir s-class modeline düz vites üretmediği için takacağınız şanzıman başka bir modelden uydurma olacaktır orta konsulu bulamayacağınız için oda uydurma olacaktır daha öncede belirttiğim gibi bu araçların ateşleme düzeneği direk şanzımanla ortak çalıştığı için hiç bir zaman düz vitesde düzenli çalışmayacaktır yani öyle patiyle kalkıyım hız yapayım olayına giremezsiniz. saygılar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme