Şimdi Ara

arkadaşlar sizce kk asgari ödeme mi yoksa eksi hesap mı daha mantıklı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 20k civarı bir para var, ben şöyle yapıyordum 20 bin asgarisi 8 bin çıkıyor onueksi hesapla ödeyip kalanını bırakıoyrdum arkadaşım dedi hespini eksi hesapla öde 20 bin eksi hesabın fazi oranı daha az glir? hangisi doğru ben kredi kartı sanıyordum çünkü 10 gün sonra da ödeyebiliyouz diye

• Sanırım ikisi de aynı mantık, çünkü ikisine de günlük 1.80 faiz işliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kredi kartının asgarisini yatırıp son ödeme tarihinde kalan bakiyeyi ek hesaptan ödeyin. Böylece 10 günlük faizden kurtulursunuz. (*)

(*) Kredi kartı borcunun tamamı ödenmezse kalan bakiyeye son ödeme değil, hesap kesim tarihinden itibaren faiz işlemeye başlar. Ek hesapta ise iş günüyse aynı gün, değilse en son işgünü neyse o günden itibaren faiz işler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 7 Eylül 2022; 15:50:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cirrus-

Kredi kartının asgarisini yatırıp son ödeme tarihinde kalan bakiyeyi ek hesaptan ödeyin. Böylece 10 günlük faizden kurtulursunuz. (*)

(*) Kredi kartı borcunun tamamı ödenmezse kalan bakiyeye son ödeme değil, hesap kesim tarihinden itibaren faiz işlemeye başlar. Ek hesapta ise iş günüyse aynı gün, değilse en son işgünü neyse o günden itibaren faiz işler.

Hocam teşekkür ederim ama dediğinizi tam anlamadım. Mesela 20 sinde ekstre kesildi, 20bin borç var bu durumda 4 bin asgariyi 20 sinde ödeyip kalan 16 bin de 30 olan son ödeme tarihinde mi ödemem gerekir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • murattekno kullanıcısına yanıt

Borcun tamamını son ödeme tarihine kadar kapatın yeter. Asgariyi hemen yatırmanız gerekmez.

Asgariden kalan tutarı ek hesaptan çekip borcun tamamını kapatmayı planlıyorsanız, ek hesaptan para çekerken kredi kartının son ödeme gününü bekleyin o şekilde anlamlı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 7 Eylül 2022; 22:40:29 >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

hocam böyle yaparsam ek hesapda param kalmaz her ay 20 bin borç geliyor maelsef :( teşekkür ederim yardımınız için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.