Şimdi Ara

Arkadaslar tavsiyenize ihtiyacim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oncelikle vakit ayirip, cevap veren herkese simdiden tesekkur ederim. Mustakil bir sitede oturuyorum ve ttnet'in 20mb fiber netini kullanmaktayim. Elimde mevcut ttnet'in verdigi sagemcom bulunmakta, ben etrafimdaki komsularimla internetimi paylasmak istiyorum. 4-5 gundur acces pointleri arastirdim, sonunda nanostation loco m2'ye kafam yatti. Lakin bu cihazi modemden cat 5 kablo ile hotspot veya ap kullanmak isime yarayacak mi? Mevcut interneti 100 - 200 metre mesafede bulunan komsularima iletebilecek mi? Cihazi sitenin avlusuna koymam mumkun. Site betonarme yapi olup U seklinde dizilime sahip 2 katli konutlardan olusmakta. Fikirlerinizi ve tecrubelerinizi duymak isterim.
    Saygilar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tnt_cem

Oncelikle vakit ayirip, cevap veren herkese simdiden tesekkur ederim. Mustakil bir sitede oturuyorum ve ttnet'in 20mb fiber netini kullanmaktayim. Elimde mevcut ttnet'in verdigi sagemcom bulunmakta, ben etrafimdaki komsularimla internetimi paylasmak istiyorum. 4-5 gundur acces pointleri arastirdim, sonunda nanostation loco m2'ye kafam yatti. Lakin bu cihazi modemden cat 5 kablo ile hotspot veya ap kullanmak isime yarayacak mi? Mevcut interneti 100 - 200 metre mesafede bulunan komsularima iletebilecek mi? Cihazi sitenin avlusuna koymam mumkun. Site betonarme yapi olup U seklinde dizilime sahip 2 katli konutlardan olusmakta. Fikirlerinizi ve tecrubelerinizi duymak isterim.
    Saygilar.

engel kot farki gibi durumlari belirtirseniz iyi olur

en azindan bi google earth görüntüsü veya siz kendiniz bir cizim yapabilirsiniz

• Kot farki sifir, pvc'den baska engel yok diyebilirim

• quote:

Kot farki sifir, pvc'den baska engel yok diyebilirim

kaç client olacak bu ağda loco is görür bu alan

birde clientler yayina direk kablosuzmu baglanmak istiyor kablolu ve kablosuz olarakmi

• kendi cihazlari ile (laptop, telefon vs) kablosuz olarak baglanacaklar, max 10 kisi kullanacak. Merak ettigim, "loco m2" o cihazlara guclu sinyali iletebilecek mi? Suanki ev icindeki modemle 30 metreden 1-2 dis ceken komsular var. Tp-link wa5210 veya nanostation m2'yi sadece verici olarak kullanan yok sanirim? Bu ap'lerin dahili antenlerinin guclu oldugu soyleniyor ama anten acilari radial (cember) bir baglanti icin kullanilmiyor sanirim. Keza herkes point to point kullandigi icin cihazlari hep birbirine bakacak sekilde ayarlamislar. Tp-link de dusunebilirdim eger "b,g" frekansi gibi "n" frekansi da kullaniyor olsaydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnt_cem -- 22 Ocak 2014; 12:09:50 >
  • quote:

kendi cihazlari ile (laptop, telefon vs) kablosuz olarak baglanacaklar, max 10 kisi kullanacak. Merak ettigim, "loco m2" o cihazlara guclu sinyali iletebilecek mi? Suanki ev icindeki modemle 30 metreden 1-2 dis ceken komsular var. Tp-link wa5210 veya nanostation m2'yi sadece verici olarak kullanan yok sanirim? Bu ap'lerin dahili antenlerinin guclu oldugu soyleniyor ama anten acilari radial (cember) bir baglanti icin kullanilmiyor sanirim. Keza herkes point to point kullandigi icin cihazlari hep birbirine bakacak sekilde ayarlamislar. Tp-link de dusunebilirdim eger "b,g" frekansi gibi "n" frekansi da kullaniyor olsaydi.

zaten bi tarz cihazlar dış ortam noktadan noktaya ağ kurulumu icindir genelde ama bahsettiğiniz yapida hic bir sorun olmaz locoda hatta bu yükü tp link 5110g bile kaldirabilir

burda mesele client cihazlara yayindan ziyade ev icindeki yalitim durumu direk görüş olan yerlerde sorun olmaz buna sag sol clientler dahil ama ev icinde uc noktalarda ne kadar kayip olur buna bakmak gerek

aslinda herkes kendi cam kenarindan loco yayinina direk degilde bir router veya client ozellikli başka bir cihaz yolu ile baglanip ev içine hem kablolu hrm kablosuz yayın yapmasi daha mantıklı gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bileklikler hakkinda sorum var
    12 yıl önce açıldı
    arkadaslar bi bakin
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.