55 inç TV arayışındayım. Konsol bağlanmayacak, genellikle film seyredilecek. En çok aradığım özellik kayar yazıların okunabilir olması veya film seyrederken adeta tiyatro oyunu seyredermişçesine görüntünün akıcı olması. Motion bluru mümkün olduğunca az olan, en fazla 25k ile alınabilecek bir TV öneriniz var mıdır? IPS/VA, 60hz/120hz farkeder mi? |
Televizyonum bozuldu, tavsiyelerinize ihtiyacım var
-
-
SAMSUNG 55Q70 modeline bakın hocam tavsiye ederim. -
Fiyatı biraz bütçemi aşıyor, daha doğrusu kredi kartımda kalan limitin üstünde :)
-
Hocam marka fark etmeksizin neye karar verdiysen biran önce al artış olacak yeniden. -
Bugün Samsung 55S95B modeli 38 bin liraya inmiş. Hiç yoktan aklımı çelmeye çalıştı satıcı. Bu televizyon sanki karanlıkta seyretmeye daha uygun gibi çünkü gündüz vakti yansıma olayını sevmiyorum.
Öte yandan 24 binlik fiyatıyla QE55Q80B ilgimi çekti, en azından yansıma yoktu ama onun da panelinin bir kısmında bulutlanma gibi bir leke söz konusu olduğu için karar veremedim.
Philips beğendim sırf Ambilight yüzünden ama onun da servisi konusunda bolca şüphelerim var.
Dediğiniz gibi yakında zam geleceğini düşündüğümden kısmetse en kısa zamanda bir tane TV almak zorundayım.
-
Hocam günlük ortalama kaç saat açık kalacak? -
6-7 saat ortalama
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bulabilirseniz tcl 55c735'e bakın derim
-
Philips 55PML9507 aldım. Son kalan teşhir ürünüymüş. Yerinde inceledim, piksel hatası bulamadım.
Yanındaki 55 inç televizyonlarla karşılaştırdım.
Gördüğüm artılar: resimlerin koyu/gölge/siyah tonların yoğunlukta olduğu bölgelerinde daha görünebilir ve dolayısı ile detaylı görüntü veriyor.
Parlayan/patlayan renkler yerine daha doğal bir görüntü veriyor.
Ambilight olayı sadece Philips te var.
Umarım servise yolum düşmez. Teşhirde kalan ürün olduğundan 27.5K ödedim.
-
İlk aldığınızda dikkat ettiğiniz şeyler neler.
Kullanım sonrasında fikirlerinizi paylaşabilir misiniz?
Benim de takibimde olan bir tv.
hayırlı olsun bu arada :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam 2500tl için teşhire değermi sizce?
-
Hocam hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın. -
Parasından ziyade evde kutu açıldığında görme ihtimalim olan ölü piksel/bulutlanma, bozuk panel vs sorunlarla karşılaşmamak adına kabul ettim.
Yerinde görüntüsünü inceleyip sorun olmadığını görünce aldım.
-
Renkler doğala yakın, pastel değil. Bazı yorumlarda soluk demişler ama TV kesinlikle soluk değil, bazı televizyonlar abartılı parlak olduğundan + veya - tercih sebebi olabilir.
Henüz ince ayar yapmadım ama teşhirdeki diğer televizyonlarla karşılaştırırken siyah kontrastını oldukça başarılı bulmuştum, koyu bölgeler daha ayrıntılı ve seçilebilir idi.
Mibox kutuya elveda dedim çünkü televizyonun android hızı çok iyi.
Ambilight her zaman beni çeken bir özellik olmuştur, ekranı genişletici bir atmosfer yaratıyor (tercih meselesi ama açılıp kapatılabilir olduğunu hatırlatalım)
Ses olarak soundbar almanıza gerek bıraktırmayacak seviyede güce sahip (70w), subwoofer olduğu için bas sesleri de rahatça hissedebiliyorsunuz (gerçi ben volume en fazla 20 yapıyorum, yetiyor, malum apartman dairesi)
-
hocam mağazada bulutlanma vs zaten çok zor anlaşılır tv kaç saat teşhirde kaldı bilmiyorum ama full parlakllık mağaza modunda çalıştı yani almak pek mantıklı değil ama kullanacak olan sizsiniz :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3-4 gündür kullanıyorum, sorun yok. Ocak ayında mağazaya geldiğine göre teşhirde en fazla 5-6 ay kalmıştır, hakkımı helal ediyorum :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X