Şimdi Ara

arkadaslar winxp home orjinali kac pcye yükleme hakkim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar özür dilerim topigi isletim sistemlerine acmam gerekiyordu ama orda kimse yok bi zahmet aciklayin evimde 2 pc var ikisinede kendi aldigim orjinal win xpyi yükleyebilirmiyim cevaplariniz icin cok tsk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafayozgat19 -- 19 Şubat 2006 13:06:27 >

• Yükleyebilirsin ama home olmasını tavsiye etmem . Ağ sorunları olduğunu duymuştum ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: jackosman

Yükleyebilirsin ama home olmasını tavsiye etmem . Ağ sorunları olduğunu duymuştum ....

dostum ag kurmayacagim zaten sadece sormak istedigim yasakmi benim windowsum windows xp home oem falan degil
  • quote:

Yükleyebilirsin ama home olmasını tavsiye etmem . Ağ sorunları olduğunu duymuştum ....

yükleyemezsin.. lisans sadece bir pc de kullanılır.. yüklerisn etkinleştirme yapamazsın 1 ay sonra pc nin biri uçar :)
    ağda xp home nin sorunları var demen yanlış olmuş
    XP Pro ile Home arasında bu farklar var..
    http://www.turkcenet.org/wown_htm/wxpdifs.htm

• yasal olarak yükleyemezsin ayrıca şunu da hatırlatayım bir Windows XP lisansı sadece 3 kere büyük donanımsal değişiklik geçirebilir. Yani elindeki bilgisayarı upgrade edecksen yapacağın en mantıklı iş bir kaç büyük değişikliği bir seferde yapmaktır. Bazen bir ses kartı takınca bile aktivasyonu yeniletebiliyor Windows XP ve bu donanımsal değişiklik olduğu için de bir hakkın yanmış oluyor. Yasal olarak ne durumda olduğunu bilmen açısından verdim bu bilgileri.
  • Etkinleştirme yaparsın ya neden yapamayasın ?... Regedit ten ayar çekiyorsun ... Ok .Ama illegal yol.
  • windows internetten yapmazsa

telefonla yaparsın

iki bilgisayarda aynı modem ile internete giriyorsa sorun olmaz aslında ama ikisindede teelfonla etkinleştirme kodu farklı çıkabilir

ama sıkıntı olmaz ama iki bilgisayardada kullanıcı adlarını vs.vs hepsini aynı yap sadece network için adları çok az farklı olsun mesela adım_soyadım iken diğerinde adım-soyadım olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler gta 5 cd sorun var
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Etkinleştirme yaparsın ya neden yapamayasın ?... Regedit ten ayar çekiyorsun ... Ok .Ama illegal yol.

nasıl oluyor o hocam???
  • quote:

Orjinalden alıntı: samurcom

quote:

yükleyemezsin.. lisans sadece bir pc de kullanılır.. yüklerisn etkinleştirme yapamazsın 1 ay sonra pc nin biri uçar :)

tamam da arkadaşım.... Net ile vede diğer hiç bir dijital sey ile bağlantısı olmayan PC lere aynı lisans ile yukleme yaptıktan sora neden aktivasyon istesinkii :D

CD kendi içine bir kayıt yapyorsa bilmem

CD:Beni bir PC ye yuklediler başkasına yuklenmem :p

demez yanii...

ama sonuc olarak Bir lisans bir PC içindir...Oyle olmasa neden şirketler bircok lisans alsın ki...

• arkadaslar aciklamalariniz icin cok sagolun ama mesela yeni bilgisayar aldim diyelim hp yada compaq windows yükledigim zaman ama orjinal kendi cdsi olacak etkinlestirme istemiyor cd pc icerisindeki donanimi arayip eger kendi pcsi ise etkinlestirme istemiyor ama grafik karti vs. taktigimiz zaman istiyor eger böyle bir pc ye windows yükledikse etkinlestirme istemediyse baska bir pc ye yükleyip etkinlestirmede sorun olurmu acaba cünki diger yüklemede etkinlestirme yapmadik
  • quote:

Orjinalden alıntı: celenlee

quote:

Orjinalden alıntı: samurcom

quote:

tamam da arkadaşım.... Net ile vede diğer hiç bir dijital sey ile bağlantısı olmayan PC lere aynı lisans ile yukleme yaptıktan sora neden aktivasyon istesinkii :D

CD kendi içine bir kayıt yapyorsa bilmem

CD:Beni bir PC ye yuklediler başkasına yuklenmem :p

demez yanii...

ama sonuc olarak Bir lisans bir PC içindir...Oyle olmasa neden şirketler bircok lisans alsın ki...

cd içine kayıt yapılmıyor . internet kullanmıcam diyebilirsin ama sonuçta etkinleştirmeyi 30 gün içinde yapmak zorundasın bunun içinde 1 kere bile olsa internete gireceksin ya da telefonla etkinleştireceksin mecburi yani.

mustafayozgat19 demek istediğini anladım abi . markalı pc de etkinleştirme istemedi yapmadık diyosun, başka pc ye yükleyince etkinleştirme istermi diyosun,
    1-) buna kesin bişey söylenmez denemek lazım
    2-) o markalı bilgisayarın windows xp cd sini başka bi bilgisayara kurabilecekmisin o var bide kurdurmayabilir xp . çünkü sadece xxx için yazıyor üzerinde cd nin

• ben 1 kere yapılıyo sanıyodum
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaDRoXSaGe

ben 1 kere yapılıyo sanıyodum

hayir dostum pcnin orjinal cdsi ile istedigin kadar yapabiliyorsun arkadasimdan biliyorum 2002 yilinda aldi pcyi winxp ile simdiye kadar 30 kere falan yükledik hic etkinlestirme istemedi
  • markalı pclerdeki windows sürümleri daha önceden şirket tarafından aktivasyon yapılıyorlar. yani o seri numaralı windowsun ne tür bir hp/ibm/dell vs..de yüklü olduğu belli. Bu sayede o windows sürümlerinin başka makinelerde aktivasyonu mümkün olmuyor. Telefonla derseniz onu bilemem ama bir dellin içinde gelen windows zaten o dell için etkinleştirilmiş oluyor ki başka bilgisayarlara yüklenip etkinleştirilemesin. Aksi takdirde hiç etkinleştirilmemiş bir windows cdsini alıp birine satabilirdiniz veya yeni bir makineye mesela, bu da Microsoft'un işine gelmezdi çünkü dell için sattığı windowsu bir daha satamazdı kullanıcıya. Şu anki haliyle yeni makinenize yeni windows almanız gerekiyor bu da daha fazla dolar demek.
  • anladim dostum cok sagol
  • 2
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafayozgat19

quote:

Orjinalden alıntı: MaDRoXSaGe

ben 1 kere yapılıyo sanıyodum

hayir dostum pcnin orjinal cdsi ile istedigin kadar yapabiliyorsun arkadasimdan biliyorum 2002 yilinda aldi pcyi winxp ile simdiye kadar 30 kere falan yükledik hic etkinlestirme istemedi

bende oem--yada trial version olanlarda etkinleştirme olayı var diye biliyodum....

zaten orjinal Full versiyonda sana CD key veriyoo üstünde yazıyoo....

ama oem ler var kuruyosun PC ne sora telle aktivasyon kodu alıyosun kredi kartınla....

• quote:

+1
  • aynı seyı bende yaptım bılgısayarı westelden almıstım(hayatımın hatası) home cd sı geldı arkadasıma kurdum aradık etkınlestı yıgenımın bılgısayarına kurdum aradık etkınlestı sorun yok anlıcanız oluyo yanı
  • imzamdaki sistemi parça parça olarak aldım vede bir işletim sistemi almam gerek xp professional almayı düşünüyorum ancak ben aynı windowsu tekrar tekrar kurabilirmek ve bilgisayarı değiştirisem tekrar kullanmak istiyorum.duyduğuma göre iki tip oluyormuş işletim sistemleri (dün teknoloji televizyonunda DRX anlattı) bir tanesi tek bir bilgisayarla kullanılan(kısaltması OEM olabilir mi acaba) ve bir de biraz daha fazla ücret karşılığı istediğin bilgisayarda kullanılabilen (open lisans ???) bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.