Şimdi Ara

Arkadaşlar yeni araç alacağım. yardım lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1) arkadaşlar merhaba. mayıs ayı içerisinde bir yaris D-4D terra almak gibi bir düşüncem var. Yalnız malum son zamanlarda dizel ile kurşunsuz benzin arasındaki fark epey azalmış durumda. OPET'in internet sitesinden aldığım rakamlara göre euro dizel=2,94 YTL 95 oktan kç benzin=3,22 YTL. Bu durumda 1.3 benzinli yaris sol ile(dizel terra ile karşılaştırırken benzinli sol almayı tercih ettim çünkü benzinli terra donanım olarak çok boş kalıyor) d-4d terra arasındaki fiyat farkı fabrika verilerine göre 60.000 km yapınca kapanıyor. sizce bu durumda almak gerçekten karlı olur mu, yani benzinliye göre. gerçi sonuçta satarken de emsal benzinli bir araca göre daha yüksek rakama satıyorsunuz. yarımcı olursanız sevinirim. önerilerinizi bekliyorum.
    2) aslında ilk konu başlığı bu olsa daha iyi olurdu ama bir de nissan note 1.5Dci ile yaris d-4d terra arasında 200 YTL fark var nissan daha ucuz. Sizce nissan note nasıl bir araç. ben nissan diye pek sıcak bakamadım ama bagaj genişliğini göz önüne alınca pek da yabana atamıyorum. sizce hangisi tercih edilmeli

• 1-dizel benzin kıyaslamasını yıllık yapacağınız kilometreye göre hesaplayınız.
    2-benim tercihim yaris olurdu.beklentiler farklıdır donanım-fiyat-sıcaklık önemlidir.
  • TOYOTA AL SEN TOYOTA.......... BIRAK NİSSANI MİSSANI ONLAR ÇAKMA JAPON!........... (FRANSIZ ORTAKLIĞI ÜRÜNÜ İŞTE)
    quote:

Orjinalden alıntı: mmcivil

1) arkadaşlar merhaba. mayıs ayı içerisinde bir yaris D-4D terra almak gibi bir düşüncem var. Yalnız malum son zamanlarda dizel ile kurşunsuz benzin arasındaki fark epey azalmış durumda. OPET'in internet sitesinden aldığım rakamlara göre euro dizel=2,94 YTL 95 oktan kç benzin=3,22 YTL. Bu durumda 1.3 benzinli yaris sol ile(dizel terra ile karşılaştırırken benzinli sol almayı tercih ettim çünkü benzinli terra donanım olarak çok boş kalıyor) d-4d terra arasındaki fiyat farkı fabrika verilerine göre 60.000 km yapınca kapanıyor. sizce bu durumda almak gerçekten karlı olur mu, yani benzinliye göre. gerçi sonuçta satarken de emsal benzinli bir araca göre daha yüksek rakama satıyorsunuz. yarımcı olursanız sevinirim. önerilerinizi bekliyorum.
    2) aslında ilk konu başlığı bu olsa daha iyi olurdu ama bir de nissan note 1.5Dci ile yaris d-4d terra arasında 200 YTL fark var nissan daha ucuz. Sizce nissan note nasıl bir araç. ben nissan diye pek sıcak bakamadım ama bagaj genişliğini göz önüne alınca pek da yabana atamıyorum. sizce hangisi tercih edilmeli

• aslında ben aracı en az dört yıl kullanmayı planlıyorum. Yılda ortalama olarak 15.000 km yol yapacağımı düşünerek dizel almak bana da daha cazip geldi. Tek sıkıntım yarisin bagajının yok denecek kadar küçük olması. Aslında insan birşeyi kafasına taktı mı onu yapıyor. Bende sanırım biraz yaris takmış durumdayım. teşekkürler.
  • arkadaşım iki aracı da test et.kararını öyle ver.ikisi de iyi arabalar.başlığını toyotaya açarsan tabiki yaris diyecekler.diğer markalar bölütmüne grersen nissan note ile ilgi ayrı bölüm var.kullacı görüşlerini okuyabilrsin
  • yarisi daha önce test ettim. Yarın da gidip noteyi test edecem. Ancak nissan ikinci elde çok değer kaybediyor, ve mote sayfasından okuduğum kadarıyla kronik bir problemi olmasa da çeşitli şikayetler var araç içi. Yani yaris için de şikayeti olan vardı ama bana daha fazla geldi note için olanlar. Sanırım biraz önyargı ile yaklaşıyorum nissana ondan da olabilir. Bugün toyota fiyatlarına mayıs itibari ile dövizdeki artış yüzünden zam geleceği gibi bir duyum aldım. Bir bilgisi olan var mı acaba bu konuda
  • Bir de net bilgi edinememiş olsam da bakım ücretlerinin pahalı olduğu gibi şikayetler var. Toyotanın sorunsuzluğu ve servis kalitesi beni cezbediyor açıkçası, çünkü ben aracı en azından 5 sene kullanmayı planlıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Döviz düşük diye hangi arabanın fiyatını indirdiler ? 2004 te 33 Mlyr aldıgın donanım kasa farkı ile şimdi 45 mlyr. O tarihte USD daha yüksekti.... Bu mantıktan hesaplarsak yeni arabalar % 50 daha pahalı satılıyor...Yanılıyorsam düzeltiniz....Çıplak arabayı degil aksesuarları lütfen hesaba katınız....Saygılarımla..
  • yaris kullandım...içinde çok tıkırtı sesi var....note de güzel görünüyor dıştan ama kullanmak lazım....motoru 1,5 dci 80 bg yani megan motoru var...bu motor çok başarılı az yakan bir motor. ama note piyasada çok bilinen bir araba değil.
  • Arkdaşlar dün tekrar test etmek için toyota plazaya gittim ve Yaris D-4D sol mmt test sürüşü yaptım. Ama sanki içeriye çok ses veriyormuş gibi geldi. Acaba ben mi aracı biraz zorladım da ondan mı yoksa araç içeriye gerçekten çok mu ses alıyor
  • Bende geçenlerde Yaris D4D düz vites kullanmıştım.

Dışarıdan sevimli görünüyordu ama sürüş özellikleri "ciddi görünümlü" ağabeylerine benziyordu,dizel motor Corolla ya güzel bir performans verirken Yaris i uçurmuş resmen,tavsiye ederim.
  • Fazla sorun çıartmasın diyorsan tercihini mutlaka Toyota'dan yana kullan. Tüm dizellerde ses vardı. Toyota dizel diğerlerine göre daha az ses çıkartır. Eğer otomatik alacaksan bir de dizel. D4 motor zaten kendini ispat etmiş bir motor. Dizel olarak üstüne su dökülmez gibi. Bagaj evet belki küçük durmakta ama modüler olması avantaj. gerektiğinde öne kaydırılması çok güzel. Sonuçta devamlı kullanılan birşey değil. Ama içini devamlı kullanmaktayız. İçinin rahatlığı dış görünüşünden çok daha farklı. İçi çok kullanışlı. Sonuçta bu iş biraz da zevk işi. Kazasız günler.
  • Sens 1 kardeş,
    O fiyata efsane bulabilir misiniz bilemiyorum ama eğer biraz çıkartabilirseniz temiz bir yaris 200o, 2001'lere de bakabilirsiniz. Toyotaları fazla sorun çıkarmaması nedeniyle tercih etmekteyim. Temiz bir Toyota bulabilirsen hangisi olursa olsun farketmez.
  • Yok benim alacağım araç d-4d terra. Hatta küçük bir pazarlık yaptım 30.000+polen filtresi+krom egzost ucu+park sensörüne anlaştık ama tek sorun aracı mayıs ayında alacak olmam, çünkü duydupum kadarıyla araçlara nisan ayı itibari ile zam gelecekmiş. Plazadaki temsilci de böyle söyleyince ne yapacam düye düşünmeye başladım. En fazla 1.000 YTL zam gelir dediler ama zaten uzun zamandır araştırmasını yaptığım bir aracı bir ay sonra 1000 YTL fazla fiyat vererek almak garip gelecek hatta enayilik gibi, tabi zam gelirse. Ama mecburum maliyeti beni mayıs ayında kurtarabiliyor mali durumlar. Bir de test sürüşü izlenimi olarak daha önceden de yazdığım gibi, arabayı baya bi zorladım, ES modunda 4000 devirden aşağı pek vites atmasına müsade etmedim aracın. Sanırım yüksek motor sesi bundan kaynaklandı, ama kullanan arkadaşlar daha iyi bilir, normal bir kullanımda ses ne düzeyde bir de pazarlık yaptığım fiyat nasıl ve zam için herhangi bir duyum aldınız mı?

• Sen1 ,
    sanırım konya selçuk üniversitesinde okuyorsun. 1999 tarihind ben de bir buçuk sene o üniversite jeodezi ve fotogrametri bölümünde okudum ancak daha sonra oralara pek ısınamadığım okulu bırakıp tekrar sınava girdim. Yıldız Teknik üniversitesini bitirdim. Ben şu anda yeni otogarın bulunduğu Cumhurşyet mahalesinde oturuyordum, merkeze göre okula nispeten daha yakın bir bölge. genelde otostopla gidip gelirdik biz çünkü tramvay hem çok kalabalık olurdu hem de yavaş giderdi. Oradan boş dolmuş da geçmezdi geriye otostop kalıyor tabi :) çeşit çeşit arabaya binerdik. Neyse konuya gelelim. Sanırım sen şehir merkezinde oturuyorsun. Hatırladığım kadarıyla tramvayın kampüse ulaşması alaattin tepesinde 60-70 dakika sürüyordu. Gelelim 1000cc yarise. Benim bir tanıdığımda 2005 modeli var mmt şanzuman(2006 da olabilir yani bir eski kasa) yakıt tüketimi gayet makul ancak senin oturup iyice hesap yapman lazım çünkü her gün sadece okula gidip gelmek için 50km yol yapman gerekiyor bu da sadece okula gidip gelmek için ayda 1000 km demektir. Bir öğrencisin ve bilmiyorum yakıt seni zorlayabilir diye düşünüyorum yani sadece yaris için demiyorum bunu her türlü araç için diyorum. Ayrıca yaris 1000 cc'yi de öyle yabana atma çünkü performansı motor hacmine göre gayet iyi. O bahstettiğin arabalarla hem kalite, hem donanım, hem de performans olarak karşılaştırma bile bence çünkü yanından geçemezler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.