Şimdi Ara

Plakamı başkalarıda mı kullanıyor yoksa Change yapılmış araç mı aldım ? ACİLL YARDIM ARKADAŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
3.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı aksamlar arkadaşlar. Aracımın plakasını bugün KM sorgulatması yaptım ve sonuç olarak 1998 model bi araç çıktı karşıma ama benım aracım 2008 model....
    Fakat şasiden sorgulama yaptığımda kendi aracım olduğunu anladım rahatladım. Ve şasiden çıkan plaka 07xxx yani bambaşka bi plaka.
    Ama noterde 1998 aracaın plakası yazıyor gerçek plaka değil
    Şimdi bundan sonra ne yapmamm gerek, aracımı babamın üzerine yaptım hapse falan girme riskimiz varmı ?
    Zaten 20 kuruşluk arabaya 12 lira masraf yaptık ne yapmak lazım yanlışlık olmuş olabilir mi ?
    acil yardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HayallerODTÜHayatlarCBÜ -- 7 Eylül 2018; 0:26:36 >

• Sakin ol eski plakasıdır o aracın daha önce de 98 model olan araçta takılıdır o yüzden o kilometre bilgisi de geliyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hellori Hazretleri kullanıcısına yanıt
    ABİ BİRAZ ÖNCE ASIL OLAN PLAKAYA HASAR SORGULAMASI YAPTIRDIM VE BENIM GERÇEK PLAKAMA KAYITLI TRAKTÖR VAR ANLAYAMADIM.... COK FENA ŞAPA OTURDUK
  • quote:

Orijinalden alıntı: HayallerODTÜHayatlarCBÜ

ABİ BİRAZ ÖNCE ASIL OLAN PLAKAYA HASAR SORGULAMASI YAPTIRDIM VE BENIM GERÇEK PLAKAMA KAYITLI TRAKTÖR VAR ANLAYAMADIM.... COK FENA ŞAPA OTURDUK
    benim bir tanıdığım çenç (change) araba satarken şikayete uğradı hiçbirşeyden haberi yok ama araba onda olduğundan 6 yıl içeri girdi hiçbir suçu olmadan. her zaman bunu herkes ısrarla söylüyor araba alırken ruhsatı elinize alınız aracın başına giderek şasi ve motor no kontrol ediniz ki satış sözleşmesindede kontrol ettim diye imza atıyorsunuz. ihale tamamen size kalmış hele piyasa fiyatından uyguna bir araç bulduysanız noterde imza atmadan hemen önce bi dk deyip gidin 2-3 kez tekrar tekrar kontrol ediniz. araba gitse gene iyi sende içeri gidiyorsun arabada gidiyor işin kötü yanı :s
  • TSY kullanıcısına yanıt
    Abi olan oldu ama biz şuan satmıyoruz aracı. Hatta yaptırdık baya masraf yaptık şikayet etsek aldıgmız adamı bize patlamaz değil mi inşallah
  • quote:

Abi olan oldu ama biz şuan satmıyoruz aracı. Hatta yaptırdık baya masraf yaptık şikayet etsek aldıgmız adamı bize patlamaz değil mi inşallah
    ispatın delilin varsa şikayet et. yoksa şikayet ederek başına extra ikinci iş açma malum ülkemizde kanunlar haksızdan yana. çok pahalı değilse bin binebildiğin kadar sona hurda teşviki filan derken bi şekilde elden çıkartırsın veya köye bir yere plakasız eşek niyetine kullanmalık birine satarsın. başına alacağın iş kaybedeceğin paradan daha önemsiz olmamalı.
  • İşe bak ya dolandırıcı çok memlekette inşallah çok büyük bir sorun açmaz başınıza

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Üstad nasıl bi yol izleyebilirim. ispat yuada delil derken neyi kast ettiniz acaba.

NOTERDEN ALDIKLARIM VE RUHSATIM VAR İŞTE.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grejuva007

İşe bak ya dolandırıcı çok memlekette inşallah çok büyük bir sorun açmaz başınıza
    HERKES DOLANCİRİCI NE YAPABİLİRİZ Bİ FİKRİNİZ VARMI :?
  • HayallerODTÜHayatlarCBÜ H kullanıcısına yanıt
    elinizde ispat veya delil olması için aracı satın alırken bu olayı farkettiğinizde almamak veya aracı satın aldınız farkettiniz hemen polis çağırarak daha satıcı yanınızdayken bu olayı tutanakla çözüme kavuşturmanız gerekiyordu onun dışında da bir ispatı olmaz bu işin.

yukarıda da söylediğim gibi ya trafikten çekme ya ötv eski araç indirimi veya bi köyde eşek niyetine kaybınız sadece para olur diğer türlü extra paranın yanında kayıplarınız da olur. bindiğiniz kadar binin elden çıkartmak istediğinizde ki seçenekler belli zaten.
    Muayenesi geldi hatta 2 ay geçti onu nasıl yaptıracağım üstad ?
  • Kardeş.Sen noterde plaka değişikliği diyip.Plakanı değiştin.Eski plakan 07 li.Yeni aldığın plakayı.Trafik geçirmeyi unutmuş.Git konuş hallet bizi darlatma

• quote:

Orijinalden alıntı: mjordan2345

Kardeş.Sen noterde plaka değişikliği diyip.Plakanı değiştin.Eski plakan 07 li.Yeni aldığın plakayı.Trafik geçirmeyi unutmuş.Git konuş hallet bizi darlatma
    Abi plakayı zamanında değiştirmedim alırken. Şuan muayene bitti yani plaka değişimi yapamiyoruz ve gidersem muayeneye sanırım geçmeyecek muayeneden. Şasiden çıkan 07 li plaka tamam benim gerçek plakam ama onuda 5664 e gönderdiğimde traktöre ait bi sonuç çıkıyor. Heryerden eller bağlanmış üstad napacağız.
    Hapse babamın girmesini istemiyorum daha yapacağımız şeyler var bende kötü şeyler yapmak istemiyorum benim hatam yüzünden öyle birşey olursa naparız abi....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Abi plakayı zamanında değiştirmedim alırken. Şuan muayene bitti yani plaka değişimi yapamiyoruz ve gidersem muayeneye sanırım geçmeyecek muayeneden. Şasiden çıkan 07 li plaka tamam benim gerçek plakam ama onuda 5664 e gönderdiğimde traktöre ait bi sonuç çıkıyor. Heryerden eller bağlanmış üstad napacağız.
    Hapse babamın girmesini istemiyorum daha yapacağımız şeyler var bende kötü şeyler yapmak istemiyorum benim hatam yüzünden öyle birşey olursa naparız abi....

Alıntıları Göster
    Şimdi sen şase numaranı sorgulatıyosun.07 plaka geliyor.Ama o senin doğru plakan yani araçta 07 plaka var.Ama plakayı yazıp sorgulattığında traktör bilgileri geliyor.Yani 07 plakalı aracının plaka numarasını yazıp 5664 de gönderince biller 98 model bir traktöremi ait

• quote:

Şimdi sen şase numaranı sorgulatıyosun.07 plaka geliyor.Ama o senin doğru plakan yani araçta 07 plaka var.Ama plakayı yazıp sorgulattığında traktör bilgileri geliyor.Yani 07 plakalı aracının plaka numarasını yazıp 5664 de gönderince biller 98 model bir traktöremi ait

Alıntıları Göster
    Abi yok bak şimdi şöyle.

35xxx km sorguda 1998 model bmw geliyor karşıma.

Benim ruhsatta ve aracın üzerinede yazan plaka 35xxx....
    Ama şasiden sorgu yapınca 07xxx.....

Ve 07xxx plakayı 5664 sorgu yapınca traktör çıkıyor yani gene clio çıkmıyor.

Gerçek aracım clio sadece km sorgulatmasında çıktı muayeneye girdiği hocam.

• quote:

Abi yok bak şimdi şöyle.

35xxx km sorguda 1998 model bmw geliyor karşıma.

Benim ruhsatta ve aracın üzerinede yazan plaka 35xxx....
    Ama şasiden sorgu yapınca 07xxx.....

Ve 07xxx plakayı 5664 sorgu yapınca traktör çıkıyor yani gene clio çıkmıyor.

Gerçek aracım clio sadece km sorgulatmasında çıktı muayeneye girdiği hocam.

Alıntıları Göster
    Ulan tam yılan hikayesi.Aşçı bahçivana,bahçivan şöföre,şöför uşağa,sonra hepsi uşağa. ,filmin adı grup indirimi Sen bu aracı alırken sorgulatma yaptığındada böylemiydi.Ayrıca plakan 35 ruhsat 35 tamam.35 sorgulatıyon bmw geliyor.07 yi sorgulatıyon traktör geliyor.2 plakada senin aracını söylemiyor.Ama şase söylüyor.Kardeşim sen alırken bunlara bakmadın mı.İkincisi trafiğe gidiyorsun yazılı dilekçeyle durumu anlatıyorsun.Şase bilgilerin doğru senin.Sadece yeni plaka alıcan tüm bilgiler değişicek.Niye hapis mapis bişey diyon anlamadım.Alırken bunlara bakmayıp noterde imza attıktan sonra iş biter.Noterde imza atılır.Geriye konuşulmaz.

• quote:

Ulan tam yılan hikayesi.Aşçı bahçivana,bahçivan şöföre,şöför uşağa,sonra hepsi uşağa. ,filmin adı grup indirimi Sen bu aracı alırken sorgulatma yaptığındada böylemiydi.Ayrıca plakan 35 ruhsat 35 tamam.35 sorgulatıyon bmw geliyor.07 yi sorgulatıyon traktör geliyor.2 plakada senin aracını söylemiyor.Ama şase söylüyor.Kardeşim sen alırken bunlara bakmadın mı.İkincisi trafiğe gidiyorsun yazılı dilekçeyle durumu anlatıyorsun.Şase bilgilerin doğru senin.Sadece yeni plaka alıcan tüm bilgiler değişicek.Niye hapis mapis bişey diyon anlamadım.Alırken bunlara bakmayıp noterde imza attıktan sonra iş biter.Noterde imza atılır.Geriye konuşulmaz.

Alıntıları Göster
    Usta ne bileyim internette çok şey okudum alanı hapse atmışlar benim aracın aynısını ondan çok pis dümene geldin dedim. Plakadan sorgulatma yaptım yani 35xxx plaka mı sorgulattım hasar bulamadı bizde temiz dedik bi galericiydi acele aldık aslinde, ne diyelim içeri almazlar inşallah

• Her şeyi anladım ama hapise hangi sebepten gireceğinizi anlamadım

• kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Bilinçli isteyerek kabul ederek ve kurumu kullanarak usulsüz işlem yapmak diyerekten bi ibare var ondan bahsediyorum

• quote:

Usta ne bileyim internette çok şey okudum alanı hapse atmışlar benim aracın aynısını ondan çok pis dümene geldin dedim. Plakadan sorgulatma yaptım yani 35xxx plaka mı sorgulattım hasar bulamadı bizde temiz dedik bi galericiydi acele aldık aslinde, ne diyelim içeri almazlar inşallah

Alıntıları Göster
    Araç marka model ne çünkü 35 plakayı sorgulatınca bmw geliyor diyosun

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.