Şimdi Ara

Doplo Kapalı Kasa Arkasını Açtırmak istiyom bilgisi olan varmı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
22.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende 2005 model 1.2 benzinli doplo var.Kapalı kasa bunun arkasını açtırmak istiyorum ama yaşadıgım yerde koltuk cam alacagım yer yok.yardımcı olursanız sevinirim.ayrıca buna ötv falan ödüyormuyuz arkasını açtırdıgımızda bilgisi olan varmı.

• Ruhsatta aracın ne olarak geçiyor? kapalı kasa kamyonet mi?

İstiap haddi kaç kişi?

gerçi herne olursa olsun aracın istiap haddini değiştirmiyolar. zamanında bu kanun boşluğu fazlaca suistimal edildiğinden dolayı 2005 yılında yayınlanan bir genelge ile daha da zorlaştırılmış. toplamda harcayağın para yine hiç yoksa 3 bin ytl civarında. bence arabanı sat üstüne de koy 3 bin git normalinden almaya bak.

bende çok araştırdım şöle 8-9 bine 2003-2004 paliovan alıp cam taktırıp koltuk taktırıp binek haline çevirmek için ama trafik şube müdürlüklerine dahi sordum yapılan modifikasyonların hepsi belirli bir süreçte ruhsata işlenebiliyor ki bu süreç intihar sebebi bile olabilir =) ancak kesinlikle sonradan taktığın arka koltuklara yolcu alınmasına izin verilmiyor yani istiap haddi ne yaparsan yap 2 (sürücü + 1 yolcu)

dertsiz başına dert arama bence. kazasız belasız sürüşler.

• Benim ruhsatta hususi kamyonet olarak geçiyor 1+1 biraz yaptıgım araştırmalara göre ruhsata 3+1 olarak ekletirsek sadece vergi olarak arabanın kasko degeri üzerinden %6 ödeme yapılıyormuş oda tahmini olarak 850 YTL yapıyor.Birde buna koltok camlar iç döşeme ve işçilik masrafları var.Tahmini 1500 YTl yapıyor.Sonuş olarak ruhsata işlenmiş oluyor ve vergisi düşüyor.

şuana kadar öğrene bildigim bunlar vergi dairesine ve trafik şube sordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yemliha -- 6 Mart 2008; 13:38:40 >
  • anladım. peki ruhsatta illaki aracın tipi hususi kamyonet olarak mı geçmek zorundaymış? kapalı kasa kamyonet veya çift sıralılar aynı işlemi görüyorlarmı? ayrıca işlem süreci neymiş? ne yapmak gerekiyormuş? (bilgi almak için konuyu sen açtın şimdi senden bilgi almak istiyom. yüzsüzlüğe bak )
  • Aracın Ruhsarında Hususi Kamyonet yazması onemli degil onemli olan arkasını açtırdıgında ruhsatta 1+1 olmaması yani ruhsata 3+1 yazdırmak isterse hususi kamyonet yazsın ruhsata 3+1 yazıldımı en onemli unsur 2005 model doblo tek taksiti 380 YTL vergi odemiyon vergiden karın oluyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: MaGNeS

anladım. peki ruhsatta illaki aracın tipi hususi kamyonet olarak mı geçmek zorundaymış? kapalı kasa kamyonet veya çift sıralılar aynı işlemi görüyorlarmı? ayrıca işlem süreci neymiş? ne yapmak gerekiyormuş? (bilgi almak için konuyu sen açtın şimdi senden bilgi almak istiyom. yüzsüzlüğe bak )
  • arkadaşlar yaptıgım araştırmalarda karar verdi doblonun arkasını açtırmaya.yaptığım masrafları ve malzeme temini buraya yazacagım hiç degilse yaptırmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak için;
    KOTUK:Arkadaşlar doblo arka koltuk en iyi bursada üretiliyor fiyatı:250-300 arası
    YAN CAMLAR SÜRGÜLÜ:En uzun İnternetten yaptığım araştırmada ankara şaşmazda buldum çiftti 200 YTL
    YAN CAMLAR YAPIŞTIRMA:onlarında çiftti 100 YTL
    ALT DÖŞEME:bunu isteye bağlı yatıra bilirsiniz ama standartı 50 YTL
    MONTAJ USTALIK EL EMEYİ:100 YTL falan
    UST TAVAN KAPLAMA:100 YTL

800-850 YTL bu tabi benim gibi herşeyi internetten bulan ve telefonla sipariş veren biri için bulundugum yerde bu tür şeyler pek bulunmuyorda bu masraflara kargo parası dahildir.

ÖTV aracınızın kasko bedelinin % 6 sı benim 2005 model tahmini 800 YTL
    proje:100 YTL
    Aracın muaynesi 110 ytl
    trafik kart parası 35 ytl

Yani arkadaşlar aşagı yukarı 1600 YTL buluyor.
    NOT:Malzeme aldıgınız yerleden fatura alın ya ruhsat sahibinin adına yada aracın plakasına kesilsin proje çizdirirken lazım oluyor.
    Benim aracımda kullandıgım malzemelerin 1 sınıf olamsına dikkat ettim daha ekonomik fiatada bula bilirsiniz malzemeleri.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bundan 5 sene önce fln scudoya cam açtırmıştık.camlar, döşemeler ,yan,tavan,taban kaplamaları dahil 1 milyarı gecmişti.ruhsata işletme masrafları hari.bence böle toplama yapma işini.bir camcıya git onlar yönlendiriyor.eğer güzel yapılmazsa bunun geri dönüşü yok çünkü
  • bizde gecen gun 98model scudo aldik, 5.750 ye ama noterde arac bedeli 11.500mus biz bu fiyata aldik demisler olsun demisler biz boyle yazariz siz faturayi yine 5.750 den kesin

neyse simdi arac kapali kasa kamyonet geciyor sanirim, babam gidip proje cizdirip arkaya 2 cam ve 1tane koltuk ekletti yani arac binek tipinde olacak en arkasi bagaj olarak kalacak
    arac 2+1 olarak geciyordu ruhsatta

ama simdi forumlari falan okuyorum bu işlem artik kalkmis bircok asraf cikiyor diyorlar ve yine kamyonet kaliyormus
    simdi koltuk+cam 400, proje cizdirmeye 170ytl vermiş babam

simdi ruhsata işletirken ne olacak?
    işlenecek mi yoksa işlenmeyecek mi arti bir masraf daha olacakmi bilmiyorum
    fenni muayenesi daha 6ay varken sanırım tekrar yaptirmak gerekiyormus
    araci simdi yine kamyonet mi kalacak?
    yoksa biz yaptirdigimiz modifikasyonlari geri mi almak durumunda kalacagiz analamadim
  • arkadaşlar ben alanya da oturuyorum.2008doblo kapalı kasa kamyonet geçiyor ruhsat ve vergi dairesi aynı.yanlışlık yok yani 425 tl ilk altı aylık mtv.çıkmış.Aracı açtırmak istedim.fiat bayiinde bir yetkili 1,650 ytl herşey dahil para istedi.Parçaları dışarıdan getirttiğine şahit oldum.İnternette senin yazını görünce (yemliha)uyandım ki o da koltuğu bursadan istiyor,koltuk 300 kendisi bana 500 diyor.diğer parçalarada %50 ekleyip söylüyormuş.hemen iptal ettirdim.Ayrıca trafik tamam dedi alanya da ruhsat değişilir ama makine mühendisleri odasına proje çizdirmeye gelince,trafik muamemelecisi arkadaş telefon açtı,mühendisler odası "olmaz yasaklandı" dedi.
  • İyi aksamlar arkadaşlar

Kamyineti kapalı kasa yapabilmenin prosödürü ne dir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.