Şimdi Ara

Arkadaşlara yardım olmuş olsun bu konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar benim bu konuyu açmamdaki niyet birazda olsa konudaki akışı yavaşlamak ve bir nebzede yeni masa üstü bilgisayar toplıyacak olan kişilerin sorunlarına ustalarlada birlikte cevap aramak. Yanlışım olabilir ben oyun bilgisyarı denince tek ekran kartı düşünürüm ve bu yüzden sistemdeki ekran kartları baya bi yüklü olacaktır. Bu yüzden yorumlarınızı ona göre yazarsanız sevirim. Fakat eksik veya uyuşmayan parçalar varsa tabiikide söyleyiniz ki hem ben hemde konuya vakit ayırıp bakan arkadaşlar bilgi sahibi olsun.

Şu aralar herhalde konsolla çıktığından beri kişiler bilgisayarlara 2.000TL den fazla vermiyor onun yerine XBOX360 , Playstation gibi konsolları tercih etmekte. Bende toplam maliyeti 1700-1800TL edicek bi sistem yazmaya karar verdim buyrun sistemi inceleyelim.

Arkadaşlara yardım olmuş olsun bu konu

Bu resime birde Corsaır 300R 80Plus 600W Güç kaynaklı kasayıda dahil edelim. Corsaır 300R KASA TIKLA GÖR!!!

Bide Dvd sürücü vs. başka bi fan için ise 50TL köşede bunlunduruyoruz.
    Ramleri 4GB yaptım çünkü ilerdede bi 4GB alınarak 8GBe ye yükseltiriz.

TOPLAMDA: Resimde gösterdiğim sistem ve kasa+PSU bide yana attığımız 50TL toplamda 1770TL gibi bi fiyata takabul etmekte.
    Not: Sistem vatanın %25 indirimi ile hesaplanmıştır.

Bilmiyorum belkide çok kötü sistem ama benimgözümde nedense çok iyi sizcede iyi değil mi üstadlar ? Yeniyim belki yanlış yapmışımdır yanlış yaptığım yerlerde düzeltmeler yaptırırsanız çok sevinirim.

1.9000-2.000TL bütçesi olan bi kişi ise bence yine üstteki sistemin aynısına benzeri olan bi sistem alabilirler 1-2 değişiklik olur. İşlemciyi AMD FX 8350 ye anakartı MSI 990X-GD55 e ve ramine 8GBye para azda olsa yeterse bide 60-120GB lik bi SSD ile sisteme can verebilirler.

Bence dediğim gibi sistem çok güzel sizce nasıl üstadlarım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrpoine159 -- 8 Mart 2013; 19:46:48 >

• iyi bir sistem bu arada resmi kopyaladım sistem istiyenlere şak diye yapıştırcam (sabiki sayfaya ::))) )
  • quote:

Orijinalden alıntı: omercicek43

iyi bir sistem bu arada resmi kopyaladım sistem istiyenlere şak diye yapıştırcam (sabiki sayfaya ::))) )

:) Beğendinize çok sevindim bence 8350 işlemci ve 7870 önerenlerin yerine 6300 ve 7950 çok daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OmerOzgur1

Anakart:GIGABYTE 970A-UD3 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0
    HDD:WD 3.5" 500GB CAVIAR BLACK SATA 3.0 7200RPM 64MB CACHE
    Aşağısı kurtarmıyor.

Hocam UD3 O.C ağırlı kullanıcak olan kişilerin alacağı bi parça. Burdaki arkadaşlar genel gözlemime göre anakart a en fazla 200TL veriyorlar. Bence MSI 970X-GD46 çok daha iyi bi tercih olucak. Bu arada bence UD3 yerine M5A97 veya çok az daha yani 20TL daha vererek MSI 990X-GD55 çok daha mantıklı oluyor. Ben en iyi F/P ürünlerini seçmeye çalıştım. Dediğiniz HDD çok daha sessiz çalışıyo zaten WD ler genel olarak hep sessiz. HDD lerde 16MB 32MB 64MB bunlar hissedilecek farklar pek değil açıkçası öyle yazılıyor. F/P ürünleri dedim ama gerçi ASUS DCUII TOP ekran kartı pek F/P olmadı ama Powercolar HD7950 nin diğer Asus , Sapphıre ve MSI ye göre takoz olduğunu demiş. Çok eski konularda Galax diye bi arkadaş.Bu yüzden önermedim ayrıca Powercolar ın Asus ve MSI ye göre kalitesi güvenilirliği tartışılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrpoine159

quote:

Anakart:GIGABYTE 970A-UD3 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0
    Aşağısı kurtarmıyor.

Hocam UD3 O.C ağırlı kullanıcak olan kişilerin alacağı bi parça. Burdaki arkadaşlar genel gözlemime göre anakart a en fazla 200TL veriyorlar. Bence MSI 970X-GD46 çok daha iyi bi tercih olucak. Bu arada bence UD3 yerine M5A97 veya çok az daha yani 20TL daha vererek MSI 990X-GD55 çok daha mantıklı oluyor. Ben en iyi F/P ürünlerini seçmeye çalıştım. Dediğiniz HDD çok daha sessiz çalışıyo zaten WD ler genel olarak hep sessiz. HDD lerde 16MB 32MB 64MB bunlar hissedilecek farklar pek değil açıkçası öyle yazılıyor. F/P ürünleri dedim ama gerçi ASUS DCUII TOP ekran kartı pek F/P olmadı ama Powercolar HD7950 nin diğer Asus , Sapphıre ve MSI ye göre takoz olduğunu demiş. Çok eski konularda Galax diye bi arkadaş.Bu yüzden önermedim ayrıca Powercolar ın Asus ve MSI ye göre kalitesi güvenilirliği tartışılır.

Bunu alıp OC yapmamak Ama 1400 TL ye de harika olmuş sistem.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrpoine159

quote:

Aşağısı kurtarmıyor.

Bunu alıp OC yapmamak Ama 1400 TL ye de harika olmuş sistem.

Teşekkürler hocam :) Bu sistem oyunlarda zaten 3yıl bence götürür 4.yıl düşük ayarlarda götürecektir. 5-6.yıllarda işlemci-anakart-ram geliştirerek çok rahat yoluna devam edebilecek bi sistem. Gerekirse bir PSU değişir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.