Şimdi Ara

Arkadaşlarla dışarda oturmak polis gözünde neden suç ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar. Sormak ve cevap almak istediğim önemli bir konu çünkü yaklaşık yarım saat önce değişik bir olay yaşadım. 4 arkadaşım arabanın içinde oturup çekirdek kola yaparken (bir arsada en yakın ev yaklaşık 100 metre) polis geldi. Arabadan inmemizi istedi indik arabayı ve bizi aradı bir şey bulamadı. Hiç gürültü yapmadığımız takdirde gürültü yaptığımızı ve evlerimize gitmemiz gerektiğini söyledi. Ne alaka dediğimde ise üzerime yürüdü ''ben eve gitmenizi istiyorum lan bişey mi diyosun'' gibi ifade kullandı. Polislerle ters düşmek istemediğimiz için eve geldik. Polisin böyle bir hakkı var mı ? Ben hiç bir şey yapmadığım halde neden polis zoruyla eve gönderiliyorum ? Benim kendi şahsıma ait aracımın içinde oturma hakkım yok mudur ? Bir daha böyle bir şey yaşadığımda haklarımı bilmek istiyorum bilen birisi cevaplarsa çok mutlu olurum.

• Arama kararı olmadan araması da suç. Arama yaptiktan sonra tutanak falan vermesi lazım. O şekilde konuşmasını saymiyorum bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir hakkı yok. Bir dahakine önce kimlik göstermesini isteyin. Aramaya kalkarsa arama kararı sorun, göstermezse arabadan inmeyin, hiç bir şey yapamaz

• Araba için arama kararı mı olur lan. Polis şüpheli gördüyse arar. Tipini begenmemesi yeterli.

• Kolluk kuvvetlerine haklarınızı bildiğinizi gösterirseniz bu konuda yanlış tutumda bulunma niyetinde olsalar bile bir kez daha düşünüyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Fasist Diktator

Araba için arama kararı mı olur lan. Polis şüpheli gördüyse arar. Tipini begenmemesi yeterli.
    Nick entry uyumu

• Millet rahatsız olmuştur şikayet etmiştir.
  • Araca sesli kayıt yapan bir araç kamerası alın bu tarz olayları kayıt etmek için. Polisin bu tavrı görevi kötüye kullanma suçunu oluşturuyor. Ama ispat etmeniz çok zor. Araçta bahsettigim şekilde bir kamera olsaydı siz şu durumda bunlarla savcılığa başvurup o görevini kötüye kullanan polislerin yargilanmasini sağlayabilirdiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.