|
ARM, Cortex-X925 ve Immortalis-G925 çekirdeklerini duyurdu: Oldukça iddialı geliyor
-
-
Saf performansın bu kadar iddialı olması iyi çünkü apple, qualcomm ve diğer üreticiler kendine has geliştirmelerle üzere biraz daha iyisini sunabilirler, 2024 sonu dediğine göre bahsedilen çekirdekler sadece Dimenstiy 9400 olmaması lazım SD Gen4'te aynı zamanlarda çıkacak, Apple'ın bu çekirdekleri hangi tasarımda kullanacağının da yazılması iyi olurdu, tek seferde verilecek haberi gıdım gıdım vermenin yeni yolu bu anlaşılan.
yakında apple'da şu tasarımı, samsung 2500/2600 haberlerini okuruz herhalde, haber siteleri/kaynakları gıdım gıdım'ın mucidi intel'i taklit etme konusunda ısrarlılar.
-
her haberde daha az enerji tüketimi ama hala batarya süresi aynı
-
Güç artıyor çünkü. 5 yıl önceki telefonlar ile günümüz arasında inanılmaz bir güç farkı var. Buna rağmen yine de 1 gün sürüyor batarya
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunun dışında 10 yıl önce herkes angry bird Temple run fruit ninja oynarken Bugün insanların çoğu pubg lol gibi oyunlar oynuyor. Yine aynı şekilde tarayıcı da 360p izleyenler bugün 1080p izliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ARM dan bir şey öğrendiysem buda onların boş iddialarına inanmamaktır.
X4 için X3 e göre %15 daha fazla performans ve %40 daha az güç tüketir demiş
Gerçek:
X3 e göre %17 daha fazla performans sağlıyor ama %40 da fazla güç tüketiyor
A720 için A715 e göre %20 daha enerji tasarrufu sağlıyor ve A715 le eş değer performans veriyor demiş
Gerçek:
A720, A715 e göre %3,76 daha fazla performans veriyor, güç tüketimi ise 5.56% artmış
A520 için, aynı performansla %22 daha fazla enerji tasarrufu demiş
Gerçek:
A520, A510 a kıyasla 6.90% daha fazla performans ama 16.67% güç tüketimi var
X4, A720, A520 üretimi N4P üzerine yapılmış
x3, A715, A510 üretimi N4 üzerine yapılmış
N4 vs N4P
N4P, N4 e göre %6 performans, %11 güç tasarrufu sağlıyor, hesabı siz yapın
-
Bunlara yüksek çözünürlük de eklenince sonuç olarak bataryada devrim zamanı geldi .Hatta geciktirdiler bile
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Qualcomm'un A8 temeline kendi çalışmalarıyla mevcut ürünlerini elde ettiğini sizden öğrenmiştim. MediaTek'in ve Samsung'un, ARM'ın güncel tasarımını doğrudan kullandığını da biliyoruz. Bilmediğim şey ise acaba Apple, işlemcilerinde Qualcomm gibi kendi eklentileri ile neredeyse yeni bir işlemci mi elde ediyor yoksa CPU kısmında ARM'ın ürününü, diğer kısımlarda gerekli gördüğü ve kendi geliştirdiği işlemcikleri mi bir araya topluyor acaba? (çip kümesi ya M serisi, onu kastediyorum)
-
Apple, ARM ISA'yı kullanarak kendi özel çiplerini tasarlıyor, bu çipler ARM mimarisini temel alıyor, fakat çipsetler nedir ne değildir hiç bir fikrim yok, konuşana da denk gelmedim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X