Şimdi Ara

Arm7 işlemcisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar arm7 ve üstü işlemcilerle çalışmak için nerden başlamalıyız bilgisi olan yol göstercek olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• ben de arm mpu sistemler üzerinde kendimi geliştirmek istiyorum ama şu aşamada çok zorlanmayacağımdan eminim..
    önce bilgisayar üzerinden c dili mantığını öğrenmek gerek ardından yakın mantığa sahip bi 8051 mikrodenetleyici üzerinde makine dili ile bikaç devre yaptıktan sonra aynı işlemleri 8051 c mantığı üzerinden yapmak mpuları c dili ile programlamayı en iyi şekilde kafaya kazır.. bu süreçten sonra arm a geçilirse c dili ile deyim yerindeyse çok kısa sürede takla attırılabilinir arm a..
  • http://www.teamfdi.com/USBDongle/usb-dongle.shtml#USB-Dongle and Derivate Board Family

internette rastladım
    bu kitler hem çok ucuz hemde yanlış anlamadıysam
    programlayıcı gerektirmiyor

USB dongle diye bişey var ona takılıp programlanıyor
  • ben zaten pic üserinde ve pc de C kullanarak program geliştiriyorum benim sorunun pic nerdeyse bakkalarda bile var ama arm bi işlemciye öyle kolay ulaşamayız ulaşsakta pahalı oluya mal olur ama yinede yurt dışından bu tarz sistemler getirdebilcek arkadaşlar ve ya getirtmiş olanlar bizlere yardımcı olursalar bu sorunları daha rahat aşarız.
  • www.powarm.com sitesini bir incele istersen.
  • arm işlemcilerini diğerlerinden ayıran özellikler nelerdir? nerelerde kullanılır? genel bir şekilde bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
  • en ön plandaki özelliği 1ghz e kadar yüksek hızlarda çalışması..
    bu da pda gibi scada sistemleri gibi görsel görüntü gösterme dokunmatik sistem tarama gibi işlemlerin rahatlıkla üstesinden gelme, üzerine işletim sistemi kurulabilme gibi olanaklar sağlar..
    tabi normal mpu olarak da kullanılır, görüntü işleyip karmaşık hesaplar yaparak yüksek tepkili robotik sistemlerde de kullanılabilir.. kısacası nereye istersen kullan maliyet çok da önemli değilse..
  • maliyeti çok fazla değil bizim firmada str715 var 2,5 dolara aldık teknotel diye bir firmadan ama uğraşamıyorum vakit olmuyor bende çok istiyorum öğrenmeyi kurs falan olsa kesin giderim. Tabi board biraz kazık, yurtdışından geldi sanırım 300 dolar civarında idi. Onuda yeşilköyden bir firmadan aldık
  • quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

en ön plandaki özelliği 1ghz e kadar yüksek hızlarda çalışması..
    bu da pda gibi scada sistemleri gibi görsel görüntü gösterme dokunmatik sistem tarama gibi işlemlerin rahatlıkla üstesinden gelme, üzerine işletim sistemi kurulabilme gibi olanaklar sağlar..
    tabi normal mpu olarak da kullanılır, görüntü işleyip karmaşık hesaplar yaparak yüksek tepkili robotik sistemlerde de kullanılabilir.. kısacası nereye istersen kullan maliyet çok da önemli değilse..

merhaba hocam ben kompleks robotlarla ilgilenmek istiyorum da şuanda pic bile bilmiyorum ama başlamak istiyorum sizce ilk arduino due (arm mimarili mikroişlemci kullanıyor) ile başlasam mantığı falan anladıktan sonra arm a geçsem nasıl olur?bu arada 5 yıl önceki mesajınızmış

• TI Launchpad ile başlanabilir.
    edX'ten Valvano'nun derslerini de takip ederek sağlam bir temel oluşturmuş olursunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.