Şimdi Ara

Arşiv İçin Dahili 4 TB HDD Tavsiyesi ... Hangi Marka - Model Alalım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bende aynı şekilde bahtsızım. Toplamda 2 tb'lık verim çöp oldu iki ader wd green hd yüzünden :( Şuan yola Samsung ve Seagate ile devam ediyorum. Seagate demişken 8 yıllık seagate hdd'in bozulmadan çalışırken wd'in 3 yılı bile tamamlamaması firmaya bakış açımı değiştirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmitcarsi

Konu hortlıcak belki ama..

harddisk konusunda en çok bahtı kara olanlardan biri de benimdir galiba.

Şu an pcm de totalde 14 tb hdd var. 2 si harici 4 ü dahili. Şu an 2 tane 2 tb mefta. Verileri görebiliyorum cok nadir içinden veri alabiliyorum kopyalama yapamıyorum bazen hatta hiç.. Smart verilerinde Kırmızı yok hep sarı ama gidiyo gün geçtikçe. Bunlardan biri dahili wd green 2 tb.. diğeri de harici seagate exp 2 tb. Wdnin dördüncü senesidir. seagate daha 3 yıl oldu patladı.

Bundan tam 1-2 sene öncede 4 tb disk almıştım inanırmısınız tam 4 kez hardiski değiştirdim. 3 tanesi wd green di hepsi sorunlu çıktı en son aldığım seagate barracuda o sorunsuz çıktı.

Yazdıklarına katılıyorum hocam. Bende senin yaşadığın sorunların aynısını yaşadım.
    Bilgisayarımda birden fazla bulunan dahili 2TB WD Green'lerle sorun yaşadım.
    Tamamen kullanamaz hale geldiler, bir kenarda bekliyorlar. Veri kurtarma programları
    disklerin içini, kendisini bile göremiyor. Disk hatalı, hiçbir yerde gözükmüyor, içindeki veriler uçmuş.

• quote:

Diceğim o ki Harddisk işi tamamen şans işi.. 10 senede gidebilir 5 senede 2 senede. Tabi kullandığımız ortamlar vs.ler de buna etkendir.

Hocam, bu yazdığına da katılıyorum. Şans işi ama kullandığımız ortamlar da etkilidir.
    Kullandığımız ortam kısmında ben elektrik kesintilerine değinmek istiyorum.
    Disklerimin bozulmasında elektrik kesintilerinin -az yada çok bilemem- bir payı olduğunu düşünüyorum.
    1000'lik güç kaynağına sahibim, ancak uzun süreli elektrik kesintilerinde bu yetersiz kalıyor.
    PC'yi indirme için açık bırakıp dışarıya çıktığımda eve döndüğümde PC'yi kapanmış halde buluyorum.
    1000'lik güç kaynağı 10-20 dakika idare eder ama fazla kesintide kapanır. İşte bu elektrik kesintileri
    en fazla zararı HDD'lere veriyor. Çünkü elektrik kesintisinden sonra PC'yi açtığımda, HDD'de donma, tutukluk,
    içindeki verilere ulaşamama, kopyalamama v.b sorunlar yaşıyorum. Harici HDD'lerimde bir sorun yok, çünkü adaptörlü,
    ama dahili HDD'ler kullanmı açısından daha kısa ömürlü oluyor. Bu konularda bana vereceğin tavsiyeler varsa alabilirim.

• quote:

Şimdi giden 2 tb lık harddisklerin yerine bende 4 tb harici veya dahili hdd arıyorum şu an..

Hocam, harici hdd arıyorum dediğin için yazıyorum.
    Ben kampanyalı indirimli fiyatı olduğu için 5TB WD Elements Hsrici HDD aldım Media Marketten 499 TL.
    WD Elements Desktop 5 TB 3.5 inç USB 3.0 Harici Sabit Disk ... Tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

Hocam bende aynı şekilde bahtsızım. Toplamda 2 tb'lık verim çöp oldu iki ader wd green hd yüzünden :(

Ben de artık wd green serisi almam, WD Red serisi veya başka marka-model almayı düşünüyorum.
    Senin sağlam, uzun ömürlü disk konusunda bana vereceğin tavsiyeler varsa alabilirim.
  • electronica kullanıcısına yanıt
    Hocam anca kendi kullandığım modelleri referans verebilirim. Bu ay depo için BU MODEL aldım bir de harici olarak 3 TB Seagate kullanıyorum. 1 TB Samsung SP F3 var. Zamanının en iyi ürünlerindendi fakat artık üretimi yok sanırım.
  • Kacirdim heralde o fiyati.. fiyat yuksekti en son baktigimda. Yinede teşekkürler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende hdd alacağım şu birkaç gün içerisinde.Ben hep seagate kullandım yine aynısını alacağım.

Yalnız iki seçenek var fark nedir: Surveillance ve Barracuda? (soğuk depolama için kullanacağım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT6 -- 25 Aralık 2015; 10:14:00 >
  • Harici hdd 3.5 için kutu tavsiyesi

Siparişi verdim

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00PFDT1B6/ref=oh_aui_i_sh_pre_o0_img?ie=UTF8&psc=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reiis -- 26 Nisan 2016; 19:49:48 >
  • Arşiv için dahili HDD alan arkadaşlar ...
    Hangi marka model ürünler aldınız?
    Başlık günceldir. Fikir belirtin lütfen ...
  • Beyler bu sekilde arsiv yapilmaz ,tek tipte 8tb disklerden bahsediyorsunuz ne bir backup'i olacak ne de baska birseyi disk bozuldu mu,gecmis olsun.

8tb tabiki alabilorsiniz ama bir 8tb ile de mirror yaparsaniz.yada 6tb lik alorsiniz diger 6tb ile mirror.

Yada dropbox google drive skydrive accountlariniz ile replikasyin yaparsiniz bu da olur.Ama 8tb lik datayi tek bir diske emanet etmek akil kari degil.

Gidin alin bir nas cihazi yapin raid5 raid1 yok derseniz eski bilgisayarinizi freenas ile nas cihazina cevirip yine raid yapinizi kurabilirsiniz.

Disk tavsiyesi olarak da wd green serisi usb den bagla arsivle mantigina uygundur,bu seri kullanilmadiginda kendini uyku moduna alor vs vs gibi ayri ozelliklere sahiptir modeller.daha ciddi dusunuyorsaniz red serisine girin.nacizane tavsiyem seagate den uzak durun.wd kadar dayanikli degil ve support'u global degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_Rises -- 27 Nisan 2016; 15:23:35 >
  • B&h den hdd almak mantıklımı en sağlamı hitachi sanırım full 5 yıldız almış 6 tb 250 $

• Nedir benim bu hardisklerden cektigim kacinci disk mefta oldu sayisini bende unuttum
    Gitti gul gibi dev arşivler :(

Ben aslinda Saegete kullancisiydim çalisma performansi ve sesizligi beni etkilemişti
    Yanliz sağlamlık konusnda sinifta kaldi bir keseresinde 1tb bracuda almistim
    daha 2 ay geçmeden sata takilan yerin plastiği kirilmisti kendi kendine
    Onu neyse yinede hasas davranarak kullaniyorum arada sira
    Ikinci 2 tb bracuda almistim oda nerdeyse 5 yil oldu bir sabah bilgisayari actim
    yeniden baslattim odur disk bozuldu tik tik ses geliyor pc bloke oluyor.
    Cikarip extern kutuya takip oyle denedim ayni sorun devam eti
    Ama bazen calisiyor en fazla 5 dakika sonra yine bloke oluyor galiba bir parcasi yandi
    çunki cok isiniyor.
    simdi bu diskteki veriyi kurtarmayi düşünüyorum yanliz disk almam lazim
    Bunun içinde iki model arasinda kararsız kaldim hangisini tavsiye edersiniz?
    Benim için en eonemlisi daha uzun umurlu olmasidir.

WD Elements Desktop 4tb (WDBWLG0040HBK-NESN)

WD My Book 4 To (WDBFJK0040HBK-EESN)

Bu iki model de cok uygun fiyatlara buldum hangisini tavsiye edersiniz
    Yardimci olursaniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi free70 -- 18 Mayıs 2016; 14:06:46 >

• 2 tane 2tb wd blue alin teknobiyotik ten. Daha ucuza gelir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben yaklaşık 2 senedir 4 tb caviar black wd4003fzex kullanıyorum arşiv için hiç bir sorun yaşamadım. Öncesinde de 1 tb ve 2 tb olan caviar black disklerini kullanmıştım.
  • Hocam 4-5 tb SSD üretilse bile kim alacak ? 1 Tb ssd 1100-1200 TL civarlarında şu an. Bunu da geçtim 1 Tb ssd yi sadece depolama,arşiv için kullanmak için de baya zengin olmak gerekiyor
  • 2 tane 2 TB alip raid 0 yapsak nasil olur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wd geren modeli depolama için tasarlanmış ve düşük güç tüketimi var. Daha az ısınıyor. Depolama açısından daha Güvenli diye biliyorum ben. Sizin Kullandığınız Wd geren de sorun olması şaşırttı beni. Kaç yıldır kullanıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blthuseyn

Wd geren modeli depolama için tasarlanmış ve düşük güç tüketimi var. Daha az ısınıyor. Depolama açısından daha Güvenli diye biliyorum ben. Sizin Kullandığınız Wd geren de sorun olması şaşırttı beni. Kaç yıldır kullanıyorsunuz ?

Hocam yukarıda belirttiğim gibi ...
    Bilgisayarımda birden fazla bulunan dahili 2TB WD Green'lerle sorun yaşadım.
    Tamamen kullanamaz hale geldiler, bir kenarda bekliyorlar. Veri kurtarma programları
    disklerin içini, kendisini bile göremiyor. Disk hatalı, hiçbir yerde gözükmüyor, içindeki veriler uçmuş.
    Diskler şu yönden dayanıksız: Elektrik kesintisi gibi durumlarda, disklerde donma, içindedeki verilere
    ulaşamama gibi sorunlar meydana geliyor. WD RED veya WD RED PRO gibi daha uzun ömürlü olduğu
    iddia edilen diskleri denemek lazım. Keşke 4-5 TB SDD ler alınabilir fiyata gelip ucuzlasalar,yoksa hep böyle..
    Disklerimi farklı tarihlerde aldığım için kesin alım tarihlerini bilmiyorum ama bozulmalarını istemiyorum.

• Merhaba Western Digital Black serilerini uzun yıllardan beri kullanan birisi olarak gerçekten en sorunsuz diskler diyebilirim emsalleri arasında fiyat farkları olsada stabilite dayanıklılık ve hız kavramı yönünden gerçekten iyi diskler. Kesinlikle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cCcTURKcCc -- 27 Mayıs 2016; 3:47:39 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.