Şimdi Ara

Arşiv İçin Dahili 4 TB HDD Tavsiyesi ... Hangi Marka - Model Alalım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar ... Bilgisayarımda arşiv amaçlı farklı markalarda dahili hdd ler var.
    İçlerinden bir tanesi, 2TB WD Green modeli, hdtune ile taradığımda bad sector hatası vermişti.

Arşivim için yeni disk arayışlarına girdim. İlk etapta NAS sistem kurmak benim için maliyetli olur.
    İlk etapta 4TB Dahili bir HDD alayım. İlerde bir 4TB daha dahili alırım diyorum ...
    Şu anda tek bir adet alayım, ilerde bir adet ve daha fazla alırsam o zaman NAS sistem kurarım diyorum.
    Veya ille de NAS Sistem kurmak zorunda mıyım? Tek disk olarak alıp kullansam olmaz mı?

Bilgisayarımda 2TB diskleri yavaş yavaş 4TB disklere aktarmak istiyorum. WD Green serisi almak istemiyorum.
    Benim için önemli olan hızdan ziyade güvenilir olması, bana veri kaybı yaşatmaması, bad sector oluşturmamasıdır.

WD Cephesi'ne baktığımızda;
    WD 3.5" 4TB Red Intellipower Sata 3.0 64MB Cache Nas Harddisk (WD40EFRX)
    http://www.hizlial.com/wd-35-4tb-red-intellipower-sata-30-64mb-cache-nas-harddisk-wd40efrx/10347763

WD 3.5" 4TB Purple Sata 3.0 64MB Cache Güvenlik Harddisk (WD40PURX)
    http://www.hizlial.com/wd-35-4tb-purple-sata-30-64mb-cache-guvenlik-harddisk-wd40purx/10400187

Seagate Cephesi'ne baktığımızda;
    Seagate 3.5" 4TB HHD + 8GB SSD Sata 3.0 5900Rpm 64MB SSHD Sabit Disk (ST4000DX001)
    http://www.hizlial.com/seagate-35-4tb-hhd-8gb-ssd-sata-30-5900rpm-64mb-sshd-sabit-disk-st4000dx001/10375623

Seagate 3,5" 4TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache Sabit Disk (ST4000DM000)
    http://www.hizlial.com/seagate-35-4tb-barracuda-sata-30-64mb-cache-sabit-disk-st4000dm000/10265786

Seagate 3.5" 4TB NAS Sata 3.0 5900Rpm 64MB 7x24 Sabit Disk (ST4000VN000)
    http://www.hizlial.com/seagate-35-4tb-nas-sata-30-5900rpm-64mb-7x24-sabit-disk-st4000vn000/10375629

Seagate 3.5" 4TB SV35 Sata 3.0 5900Rpm 64MB 7x24 Sabit Disk (ST4000VX000)
    http://www.hizlial.com/seagate-35-4tb-sv35-sata-30-5900rpm-64mb-7x24-sabit-disk-st4000vx000/10375644

Seagate markası geçmişte hatalı diskler üretti. Adı kötü anıldı. Biz de WD markasına yöneldik.
    Şu anda Segate disk konusunda sorunsuzluğunu ispatladı mı bilemiyorum.
    Bu yüzden aklımda ilk olarak WD 4TB Red almak var. Ancak Seagate cephesine baktığımızda 4 TB olarak
    birçok model var. Sonuç olarak bana 4TB Dahili HDD öneriniz ne olurdu? Ne alayım, hangi siteden alayım?
    Önemli olan hız değil, güvenli olması, veri kaybı yaşatmaması, bad sector oluşturmamasıdır.
    İlginiz için teşekkür ederim ...

• Bednde sizin gibi arsiv icin ilk once 2tblik wd greenleri kullaniyordum. Sonrasinda 3tb seagate sv serisine gectim elimde 4adet mevcut aktarim hizi olsin ses olsun wd ye gore daha iyi sv serisi oneririm sahsen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

Bednde sizin gibi arsiv icin ilk once 2tblik wd greenleri kullaniyordum. Sonrasinda 3tb seagate sv serisine gectim elimde 4adet mevcut aktarim hizi olsin ses olsun wd ye gore daha iyi sv serisi oneririm sahsen

Hocam yanıt için teşekkürler. Seagate markasında 4 TB olarak bir çok model var.
    Hangisini seçeceğime karar veremiyorum. Sizinkisi aşağıdakilerden hangisi?
    Sizi Seagate SV serisi almanıza iten sebep ne oldu? Bir yerde mi okudunuz?
    Bir arkadaşınız mı tavsiye etti? WD 4TB Red'e göre senin dediğini mi alayım?
    Tavsiyelerini bekliyorum. Model linki verebilirsin. Teşekkürler.

Seagate 4 Tb Surveillence 5900rpm 64mb St4000vx000
    http://www.webdenal.com/seagate-st5000as0011_778007.html

Seagate 4tb 3.5 5900rpm 64mb Sata3 Sv35 St4000vx002 Surveıllance+data Kurtarma Paket
    http://www.webdenal.com/seagate-st4000vx002_755186.html

Seagate SV35 4TB 3.5" 5900RPM Sata 3.0 64Mb 7x24 Güvenlik Diski + Data Kurtarma Paketi (ST4000VX002)
    http://www.hepsiburada.com/seagate-sv35-4tb-3-5-5900rpm-sata-3-0-64mb-7x24-guvenlik-diski-data-kurtarma-paketi-st4000vx002-p-BD305018
    SV 35 Serisi, güvenlik diski olarak tasarlanmış. Düşük maliyetli, yoğun kapasiteli, video depolama uygulamaları için tasarlanmıştır, diyor.

Hocam gezerken rastladım. Seagate 5TB model var. Fiyatı 4TB modeller gibi. Sence alınır mı?
    Seagate St5000as0011 5tb 3.5" 5900rpm 128mb Sata Archıve Hdd

• Arşiv için 8tb hdd bakıyorum. St8000as0002 hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim?
  • Bende alirken incelemeleri okudum kullanici yorumlari ve hiz testlerine baktim yabanci forumlardan hatta birtane test icin wd purple seriside aldim sonrasinda sv 35 let fp ve saglamlik olarak bana uygun geldi .wd red biraz pro kaliyor ev kullanicisi icin gereksiz masraf oluyor bana gore ben burdan aldim fiyatlarida uygunhttp://www.incehesap.com/seagate-3-tb-7200-disk-fiyati-22087

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 27 Haziran 2015; 17:46:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Arşiv için 8tb hdd bakıyorum. St8000as0002 hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim?

Merhabalar. Seagate disklerin üzerinde çeşitli isimler yazıyor. Desktop HDD, Nas HDD, Surveillance HDD, Enterprise Nas HDD, Archive HDD gibi ...
    Arşiv için üzerinde Archive HDD olan seri mi alınmalı? Yoksa @pegasus hocamın yazdığı gibi SV 35 serisine mi yönelmeli?
    St8000as0002 eğer arşiv için üretildiyse, 128 mb önbellek ve uygun fiyatıyla alınabilir düşüncesindeyim.
    Ancak tabi ki, kullanan arkadaslar varsa onları dinlemek daha doğru olacaktır.

Sen bu aşağıdaki modeli tavsiye eder misin bana? 5TB ama fiyatı 4TB modeller gibi.
    Performansı nasıl acaba? Önbelleği 128 mb olması çok iyi. Bu model hakkında ben de görüş istiyorum.
    Seagate St5000as0011 5tb 3.5" 5900rpm 128mb Sata Archıve Hdd

• quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

Bende alirken incelemeleri okudum kullanici yorumlari ve hiz testlerine baktim yabanci forumlardan hatta birtane test icin wd purple seriside aldim sonrasinda sv 35 let fp ve saglamlik olarak bana uygun geldi .wd red biraz pro kaliyor ev kullanicisi icin gereksiz masraf oluyor bana gore ben burdan aldim fiyatlarida uygunhttp://www.incehesap.com/seagate-3-tb-7200-disk-fiyati-22087

Hocam WD Red serisi ev kullanıcısı için pro kalıyor diyorsun ama fiyatı aynı yani alınabilir.
    WD Red Pro serisi var, biraz pahalı, ama red serisi fiyatı ile alınabilir düşüncesiyim.
    Ama diğer diskler ile karşılaştırması nasıldır bilemiyorum. Hocam sen yabancı sitelerdeki
    karşılaştırma testlerinin linklerini versene. Bir bakalım nedir, ne değildir?

İlk mesajında şöyle yazmıştın. ''İlk basta ben 2tb WD Greenleri kullanıyordum sonra
    Seagate 3TB SV 35 lere geçtim. '' 2 TB'dan 3TB'a geçmek pek fark yaratmaz, neden
    daha büyük kapasiteli diskleri tercih etmediniz hocam? Duygusal sebepler mi, başka nedenler mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben geceli nerdeyse 1sene oluyor ozaman 4tbler yuksek fiyatli idi incelemelerin linkinide vermem zor ustunden cok zaman gecti ama hddlerin model kodlarina gore review seklinde bakabilir dediginiz gibi pro olmayan red seriside yakin fiyatlara inmis ise onlarida dusunun

• Wd geren modeli depolama için tasarlanmış ve düşük güç tüketimi var. Daha az ısınıyor. Depolama açısından daha Güvenli diye biliyorum ben. Sizin Kullandığınız Wd geren de sorun olması şaşırttı beni. Kaç yıldır kullanıyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Uacellat_62

Wd geren modeli depolama için tasarlanmış ve düşük güç tüketimi var. Daha az ısınıyor. Depolama açısından daha Güvenli diye biliyorum ben. Sizin Kullandığınız Wd geren de sorun olması şaşırttı beni. Kaç yıldır kullanıyorsunuz ?

Hocam kaç senedir kullandığımı hatırlamıyorum. Bu HDD denilen parçalar er ya da geç arıza veriyor.
    Arşiv güvenliği için daha güvenilir yolların olması gerekir. NAS sistemleri şu an ev kullanıcısı için pahalı.
    HDD pazarının azaltılıp, SSD pazarının artırılması gerektiği yönünde yazılar okuyorum.
    Neden 4-5 tb'lık alınabilir SDD ler üretmiyorlar? Eski, sorunlu teknolojiyi kakalayıp cebimizi boşaltıyorlar.

Arşiv için WD markası alırsam Red serisi almak istiyorum. Okuyorum, daha karar veremedim.

• Hocam 4-5 tb SSD üretilse bile kim alacak ? 1 Tb ssd 1100-1200 TL civarlarında şu an. Bunu da geçtim 1 Tb ssd yi sadece depolama,arşiv için kullanmak için de baya zengin olmak gerekiyor. Biz ev kullanıcıları arşiv,depolama için 20 yıl daha hdd kullanırız.
  • Güncel ...
    Fikirlerinizi bekliyorum ...
  • Güncel ...
  • wd red nas kullanıyorum, memnunum bi sıkıntı yok, şans işi biraz kimisinin ilk senesinde bozuluyor kimisi 8-10 sene sorunsuz kullanıyor diskini, bana diğerlerinden daha çok güven hissi uyandırdığı için tercih ettim, incelemelerinde de diğer disklerden %35 daha uzun ömürlü olduğunun altı çiziliyor, fiyat olarak çok aşırı bi fark yoksa red serisi tavsiye ederim, bu da bozulmıcak diye bişey yok ama riski diğerlerine oranla daha az, sonuçta arşiv için kullanıyoruz, ekran kartı bozulduğunda işlemci anakart bozulduğunda değiştiriyosun, ya garantiden ya cebinden parayla da olsa bi şekilde hallediyosun işini ama diskin gittiği zaman içindekiler de gidiyo
  • Soğuk depolama için wd green.
    Sıcak depolama için wd red.

Soğuk depolama nedir?

Bilgisayarınıza takacağınız ara sıra veri aktaracağınız ara sıra verilere ulaşacağınız gece yatarken kapattığınız bir bilgisayardan oluşan yapı varsa soğuk depolama yapıyorsunuz demektir.

Sıcak depolama nedir?

7/24 çalışan, sıkça veri yazma okuma yapılan, ağ üzerinden 1 yada birden fazla kişinin anlık erişim yaptığı depolama yapıya ise sıcak depolama denir.

Verileriniz kıymetliyse hiçbir zaman tek bir diskin varlığına güvenmeyin, mutlaka aynı boyut ve modelde bir tane daha disk edinip raid1 çalıştırın. Çok sağlıklı bir raid yapısı olmasada anakart üzerindeki raid özelliği kullanılabilir. Ve yine önerim arşiv için ayrı bir bilgisayar kullanın ve linux dağıtımları kullanın, unix ve ext4 dosya formatı hem daha performanslı hem daha esnektir.

Aslında en temizi 2 disk yuvalı hot swap özellikli güzel bir nas cihaz almaktır ancak bu özelliklere sahip kaliteli nas cihazların fiyatları yüksektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 9 Temmuz 2015; 3:23:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mBenJi

wd red nas kullanıyorum, memnunum bi sıkıntı yok, şans işi biraz kimisinin ilk senesinde bozuluyor kimisi 8-10 sene sorunsuz kullanıyor diskini, bana diğerlerinden daha çok güven hissi uyandırdığı için tercih ettim, incelemelerinde de diğer disklerden %35 daha uzun ömürlü olduğunun altı çiziliyor, fiyat olarak çok aşırı bi fark yoksa red serisi tavsiye ederim, bu da bozulmıcak diye bişey yok ama riski diğerlerine oranla daha az, sonuçta arşiv için kullanıyoruz, ekran kartı bozulduğunda işlemci anakart bozulduğunda değiştiriyosun, ya garantiden ya cebinden parayla da olsa bi şekilde hallediyosun işini ama diskin gittiği zaman içindekiler de gidiyo

Yorum için sağol. Western Digital 4tb Wd Wd40efrx Red modelini tavsiye ediyorsun.
    Siz kullanıcılar çoğunluk olarak bu modeli tavsiye ediyorsanız ben de bu modeli alacağım.
    Seagate markasının Archive Serisi HDD leri var. 4-5 TB modeller var. Bu modeli almayım değil mi?
    Örnek Seagate 5TB ve 128 MB önbellek var.http://www.webdenal.com/seagate-st5000as0011_778007.html
    Diğer marka modeller arasında WD Red diyorsanız ben de bu modeli alacağım. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Soğuk depolama için wd green.

Soğuk depolama nedir?

Bilgisayarınıza takacağınız ara sıra veri aktaracağınız ara sıra verilere ulaşacağınız gece yatarken kapattığınız bir bilgisayardan oluşan yapı varsa soğuk depolama yapıyorsunuz demektir.

Sıcak depolama nedir?

7/24 çalışan, sıkça veri yazma okuma yapılan, ağ üzerinden 1 yada birden fazla kişinin anlık erişim yaptığı depolama yapıya ise sıcak depolama denir.

Verileriniz kıymetliyse hiçbir zaman tek bir diskin varlığına güvenmeyin, mutlaka aynı boyut ve modelde bir tane daha disk edinip raid1 çalıştırın. Çok sağlıklı bir raid yapısı olmasada anakart üzerindeki raid özelliği kullanılabilir. Ve yine önerim arşiv için ayrı bir bilgisayar kullanın ve linux dağıtımları kullanın, unix ve ext4 dosya formatı hem daha performanslı hem daha esnektir.

Aslında en temizi 2 disk yuvalı hot swap özellikli güzel bir nas cihaz almaktır ancak bu özelliklere sahip kaliteli nas cihazların fiyatları yüksektir.

Yorum için sağolun. Sıcak depolama için WD Red diyorsun. Ben de bu modele yöneleyim o zaman.
    Disklerimde film ve müziklerim var. Herkesin arşivi kıymetlidir. Siz mutlaka aynı boyutta bir disk daha alın, yedekleyin diyorsun ama
    benim diyelim ki 20 TB disklerim var. 20 TB veriyi yedeklemeye kalksam benim için maliyetli olur. Ben bunun yerine uzun ömürlü
    diskler almak, bozulmaya yakın verileri yeni alacağım disklere aktarmak istiyorum. Tabi ki çok çok önemli verilerin yedeği alınmalı.
    Seagate firmasının Archive serisi diskleri var. 4-5-8 TB modeller var. 128 MB önbellek var. Bu model kafamı karıştırdı.
    Acaba dedim firma sırf arşiv amaçlı bir model mi üretti? Kullanan varsa yorumlarını almak isterim.
    WD Red serisi Nas cihazlar için üretilmiş dik. Ben bu diski tek disk olarak sistemde kullansam olur mu?
    Belki ilerde aynı marka model alırız, nas sistemler ucuzlarsa da nas sistem kurarız.
    Farklı bir şey söylemiyorsanız WD Red serisine yöneliyorum. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: electronica

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Soğuk depolama için wd green.

Soğuk depolama nedir?

Sıcak depolama nedir?

Yorum için sağolun. Sıcak depolama için WD Red diyorsun. Ben de bu modele yöneleyim o zaman.
    Disklerimde film ve müziklerim var. Herkesin arşivi kıymetlidir. Siz mutlaka aynı boyutta bir disk daha alın, yedekleyin diyorsun ama
    benim diyelim ki 20 TB disklerim var. 20 TB veriyi yedeklemeye kalksam benim için maliyetli olur. Ben bunun yerine uzun ömürlü
    diskler almak, bozulmaya yakın verileri yeni alacağım disklere aktarmak istiyorum. Tabi ki çok çok önemli verilerin yedeği alınmalı.
    Seagate firmasının Archive serisi diskleri var. 4-5-8 TB modeller var. 128 MB önbellek var. Bu model kafamı karıştırdı.
    Acaba dedim firma sırf arşiv amaçlı bir model mi üretti? Kullanan varsa yorumlarını almak isterim.
    WD Red serisi Nas cihazlar için üretilmiş dik. Ben bu diski tek disk olarak sistemde kullansam olur mu?
    Belki ilerde aynı marka model alırız, nas sistemler ucuzlarsa da nas sistem kurarız.
    Farklı bir şey söylemiyorsanız WD Red serisine yöneliyorum. Teşekkürler.

Bir diskin ne zaman arıza yapacağını kestirebilmek pek mümkün değildir.

Evet smart durumu ipucu verebilir ancak smart durumu tertemiz olan disklerin bir anda motor arızası yaptığını yada takır takır bad sector yapıp pert olduğunu bilirim.

20 tb veriyi güvenli bir biçimde arşivlemek ciddi bir iştir, sorumlulukları vardır ve bu sorumluluklarda maalesef maliyet gerektirir.

Evet bu amaçlarla üretilen nas amaçlı disklerde arıza yapma oranı standart amaçlı kullanılan disklere göre daha düşüktür, bu ürünlerin argesi yapılırken bunlar araştırılıyor, test ediliyor hata payı minimuma çekiliyor ancak yinede risk yüzde 1 de olsa risktir.

Bir arıza durumunda arşiviniz gözlerinizin önünde buhar olduğunda iş işten geçmiş demektir, o yüzden gerekli önlemleri almakta yine size düşüyor.

• 20 tb veri diyorsunuz, güvenliğinin ciddi ölçüde sağlanması gerekir. Hoppa ordan oraya taşıdım yedekledim diye olmaz. Normal koşullardaki her şeyin ekonomik bir çözümü vardır ancak 20 tb arşiv normal koşullara girmiyor. :) Synology'nin ev için de ürettiği nas cihazları var ama 4 tblık 5 disk taksanız yine yedek şansınız kalmıyor. Nas çözümünü kesinlikle araştırın, tek diske sığabilecek verilerin ekonomik çözümü olur ancak bunlar çok daha profesyonel cihazlar gerektiriyor.
  • Konu hortlıcak belki ama..

harddisk konusunda en çok bahtı kara olanlardan biri de benimdir galiba.

Şu an pcm de totalde 14 tb hdd var. 2 si harici 4 ü dahili. Şu an 2 tane 2 tb mefta. Verileri görebiliyorum cok nadir içinden veri alabiliyorum kopyalama yapamıyorum bazen hatta hiç.. Smart verilerinde Kırmızı yok hep sarı ama gidiyo gün geçtikçe. Bunlardan biri dahili wd green 2 tb.. diğeri de harici seagate exp 2 tb. Wdnin dördüncü senesidir. seagate daha 3 yıl oldu patladı.

Bundan tam 1-2 sene öncede 4 tb disk almıştım inanırmısınız tam 4 kez hardiski değiştirdim. 3 tanesi wd green di hepsi sorunlu çıktı en son aldığım seagate barracuda o sorunsuz çıktı.

Diceğim o ki Harddisk işi tamamen şans işi.. 10 senede gidebilir 5 senede 2 senede. Tabi kullandığımız ortamlar vs.ler de buna etkendir.

Şimdi giden 2 tb lık harddisklerin yerine bende 4 tb harici veya dahili hdd arıyorum şu an..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.