Şimdi Ara

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
708
Cevap
30
Favori
55.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o kadar filmden bir bu çıktı diyosun yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdoyumvolkan

o kadar filmden bir bu çıktı diyosun yani.

Simdilik evet.
  • güzel konu elinize sağlık
  • Fight Club: 1999 yapımı, 530 bin oy ve 8.8 puanla halen imdb listesinde 12. sırada. Sinemalar.comda ise 9 ortalama puanla oldukça yüksek bir puanda. Daha önce mkv olarak izlemiştim. Bu kez orj blu-ray olarak izledim ve filmi daha iyi anladığım için daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Arşive konulur mu bilmem ancak herkesin izlemesi gereken bir film. Filmin orijinalliği, filmin sonlarına doğru ortaya çıktığı için film ile ilgili ayrıntıyı okumadan izlemek daha yerinde olacaktır o yüzden sadece puanımı yazayım: 89...Çocuklarla cinsellik ve şiddet sahnelerinden dolayı seyredilmesi sakıncalı olur.
    Görüntü: 91
    Ses: Dts hd ma 5+1: Özellikle havada iki uçağın çarpıştığı sahnedeki efekt bolluğu süperdi. 85

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmb -- 25 Ocak 2012; 16:12:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

Fight Club: 1999 yapımı, 530 bin oy ve 8.8 puanla halen imdb listesinde 12. sırada. Sinemalar.comda ise 9 ortalama puanla oldukça yüksek bir puanda. Daha önce mkv olarak izlemiştim. Bu kez orj blu-ray olarak izledim ve filmi daha iyi anladığım için daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Arşive konulur mu bilmem ancak herkesin izlemesi gereken bir film. Filmin orijinalliği, filmin sonlarına doğru ortaya çıktığı için film ile ilgili ayrıntıyı okumadan izlemek daha yerinde olacaktır o yüzden sadece puanımı yazayım: 89...Çocuklarla cinsellik ve şiddet sahnelerinden dolayı seyredilmesi sakıncalı olur.
    Görüntü: 91
    Ses: Dts hd ma 5+1: Özellikle havada iki uçağın çarpıştığı sahnedeki efekt bolluğu süperdi. 85

güzel filmdir filmin sonunda yazılar geçerken verilen fotoylada efsane olmuştur

• I Robot: 2004 yapımı: 149 bin oy ile 7 ortalama puanda.
    Konu: 2035 yılının amerikasından robotlar ile insanların çekişmesini anlatan film konu olarak ilgi çekici, anlaşılabilir ve ailecek seyredilebilecek güzellikte:84
    Görüntü: Orijinal blu-ray disk: 1080p: film genelde açık zeminde çekildiği için ayrıca konusu itibarı ile animasyona da benzediği için oldukça net:91
    Ses: dts hd high resolution 5+1: Hoparlörler oldukça dengeli, sesler berrak: 89
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdoyumvolkan
    güzel filmdir filmin sonunda yazılar geçerken verilen fotoylada efsane olmuştur

Mkv sini izlerken özellikle durdurup bakmıştım
  • Fracture (Cinayet Gecesi)-Blu-Ray Disc
    Geçtiğimiz haftalarda hb,den 9.90a aldığım filmi dün izleme fırsatım oldu..
    55inç ekran-1080P 1.2:35 format.....5+1 ingilizce dolby trueHD....25gb bd disk...
    film 77
    görüntü,1.2:35,bence bir çok açıdan yeterli,eğer canlı cıvıl cıvıl görüntü değilde 35mm pelikül sinema filmi tadını seviyorsanız
    birçok sahnede bunu doya doya yaşıyorsunuz....81
    animasyon ve tamamen dijital kameralar ile çekilmiş filmler dışında,benim şahsi fikrim 55inç sınırda bir boyut,
    benim gibi hassas izleyiciler için bu boyutta bazen 1080p azda olsa yetmemeye başlıyor,göz daha iyisini aramıyor değil,
    o sebeple 55inçten yukarısına bana göre kesinlikle 2160p gerekli.......

ses,türkçe dublajda dtshd master audıo kullanılıp,orjinal dili olan ingilizcede dolby trueHD kullanılmış,
    eskiden dvd disklerde,de aynısı yapılıyordu,orjinal dilde dolby,türkçe dublajda dts,sadece tüketiciyi kandırıp
    biraz daha çok satmak adına yapılıyordu bana göre,neyse ses içinde rahatsız edici hiçbir tarafı yok diyebilirim,
    herşey yerli yerinde gayet dengeli....80

• Ben bu sefer arsivlik degil de copluk bir filmden bahsetmek istiyorum.

Filmimizin adi "Lightning strikes" turkcesi yildirim :)

35 dakika dayanabildim. Evlere senlik. Cok kotu cok sacma. Bir kere kasaba dedikleri yer bildigin studyo. Cogu film studyo cekimi ama bu film bariz ben studyoda cekildim diyor. Kurduklari kasabanin ustten bir cekimini gorunce film setinden anliyorsaniz zaren hemen cakiyorsunuz kofteyi.
    Konu yildirimin icinde canavar seytan varmis. (Eee?) Bu seytan carptigi 2 kisiden 1 ini sag birakiyomus. (ee?) Otekini insanlari koruyomus bu ölmeyen. (Allah allah) herkul vardi ya o oynuyor bu filmde.

Bir diger berbat otesi film kung-fu girl(karateci kiz) 12 dakika dayanabildim o derece kotu. Amatorce berbat.

Bedava verseler Almayin. Cok kotu. Belki indirecek olan vardir diye yaziyorum zamaniniza yazik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi handsome88 -- 27 Ocak 2012; 18:11:04 >
  • Patriot: Az da olsa tarihi olan ve halen kafasına göre dünyaya müdahale eden ABD nin bağımsızlık savaşı dönemini (http://tr.wikipedia.org/wiki/ABD_tarihi) anlatan film özellikle Mel Gibson ın başarılı oyunculuğu ile benim beğenimi kazanmıştır. Şimdiki zamanın kankası iki büyük gücün 250 yıl önce birbirlerini oketmeye çalışmaları savaşların ne kadar mantıksız, gereksiz olduğunun örneği işte. Sinemalar.com 7.4 puan vermiş, imdb nin puanı ise 103 bin kişide sadece 6.9. Herhalde dingilizler düşük puan vermiş. Konunun gerçekliği, işlenişi, yer yer ortaya çıkan mizahi bakışı, intikam duygusunun çekiciliği, vahşet-masumiyet-duygusallığın çok güzel harmanlandığı, uzun süresine rağmen kesinlikle sıkmayan ve konu itibarı ile arşivlerde bulunması gereken bir film. 93
    Görüntü: Orj.blu-ray disk. Görüntü kalitesi oldukça ilginç. Gündüz ve özellikle çevre görüntüleri oldukça güzel. Misal Mel Gibson un önden görüntüsü süper ancak az sonra kafasını yana çevirdiğinde sakallarının görüntüsü sanki vcd gibi. 68
    Ses: LPCM 5+1 Almanca ve dolby digital 5+1 ingilizce dublaj arasında gidip geldim sürekli aradaki farkı anlamak için. Dolby digital ile misal konuşmalar esnasında çevredeki kuş seslerini, kapı gıcırtılarını duymak biraz zor oldu ve sanki boş bir odada seslendirme yapılmış gibi sanki ekolu gibiydi. O yüzden almanca itici de gelse lpcm dinledim genelde ve özellikle mermi sesleri oldukça etkileyiciydi. 84

• ben efsaneyim gayet başarılıydı katılıyorum underworld serisi ve resident evil serisinide atlamayalım ;)
  • Arkadaşlar sizin yada herhangi yakınınızın receiver ihtiyacı varsa yamaha rx-v1800 receiver satıyorum gg üzerinden ilan verdim
    51841661 satış kodu..........gg kullanıcı ismim dmrbrn...1800tl....
  • demirim bir arkadaş arıyordu almadıysa yönlendiricem.
  • Closer

Günümüz Londra'sında birbirine yabancı iki çiftten birindeki adamın, diğer çiftteki kadınla tanışmasıyla tesadüfler arka arkaya gelmeye başlar. Birbirlerine duydukları anlık hislerse aldatmaları beraberinde getirir.İngiliz bir gazeteci olan Dan, mesleğini çok ciddiye alan ve kariyer yapmak isteyen biridir. Ancak, onun görevi gazetedeki ölüm ilanları yazmaktır. Dan, genç bir striptizci olan Alice'ten etkilenir. Ancak, fotoğrafçı Anna'yla tanışınca, duygularına ve ihtirasına hakim olamaz.

Konu:90

Ses:95

Görüntü:95

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdmaniac -- 28 Ocak 2012; 10:58:48 >
  • sağolasın volkancım.......

Arkadaşlar bugün Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 3D bluray izledim...izlediğim az sayıda 3D bluray filmden birisi...
    izlediğim ortam tamamen karanlık,ekranım 55inç sony 55nx810,ekran koltuk arası 3,75cm.......

AUDIO:ses olayı üzerinde çok durmak istemiyorum,herşeyin yerli yerinde olduğu,surround hoparlörlerin gayet akıllıca ve dengeli doldurulduğu,bass seslerin
    tok,derin ve sarsıcı olduğu yine harry potter tadında ses kaydı ve miksi....artık birçok bd diskin vazgeçilmezi olan DTS master audıo kullanılmış.....

VIDEO:Harry potter serisinin hepsi gayet kaliteli disklerdir görüntü anlamında.
    serinin sonuncu ve 7. filmi olan ölüm yadigarlarlarını 2 bölüm halinde ve 3D olarak çektiler,
    format 16/9 ölçek 1.2:40 ve tabiiki 1080p...........
    diskin 2d olarak görüntüsü çok iyi,siyah seviyesi hem normal hemde 3D versiyonda referans seviyelerde geziniyor.
    kontrast yine gayet kaliteli,renkler gayet sinematik-35mm pelikül tadında....
    benim için 3d filmlerde önemli olan tabii sanırım herkesi çinde aynıdır, görüntülerin ekrandan fırlaması,derinlik....
    3D konusunda daha çok uğraşılabilirdi bence,aradıklarımı buldum diyemicem
    evet yer yer etkili olan sahneler mevcut ama ben daha iyisini beklemiştim....
    filmin 2.bölümünü yine 3D olarak sinemada izlemiştim(eskişehir-espark)
    oda bu ilk film tadında 3d görüntüye sahipti,o kocaman dev perde bile 3D konusunda çok etki bırakamamıştı bende,

izleyenler şunu çok rahat anlıyacaklardır,3D filmlerin bence-bu küçük sinema odaları vardır,hatta 3 değil 5boyutlu falan
    yağmur sis efektleriyle beraber 3d görüntüler olur,derinlik hissi,filmin ekrandan dışarı çıkması vs,bu şekilde olabilmeli.....

görüntü konusunda 93 puanı çok çok rahat alır,ama 3D konusunda benim puanım ancak 60.......................

• sn. dmrbrn brawo filmler hakkında tüm detayları üşenmeden yazıyorsunuz. bilgiler için teşekkürler.

- böyle bir konuyu okumak benim gibi arşivciler için oldukca zevkli olmasına rağmen bir filmi arşive alıp almamamda pek bir etkisi olmaz. sonuçta izleyip kararı kişinin kendisi verecektir. ayrıca hali hazırda bir çok siteden filmlerin puanı hakkında isabetli bilgiler alıyoruz.

ben bu konuda daha çok dmrbrn arkadaşın detay bilgilendirmesine takıldım. bu farklı bir şey filmleri çok daha derinlemesine incelemiş oluyoruz.

olaya film, ses sistem ve görüntü sistemleri noktasında bakmakta fayda görüyorum.

tüm yorumcuların eline sağlık.
  • A Few Good Men: 1992 yapımı, 84 bin oy ile 7.6 ortalama almış imdb de. Sinemalar.com da ise 272 oy ile 6.8 ortalamada. Dört oscar adaylığı var.
    Özet:[Alıntı] Hiç mahkeme salonuna girmemiş olmasına rağmen 60 ın üstünde dava kazanmış ve rahat kişiliği ile tanınan Donanma Avukatı Daniel Kaffe'ye (Tom Cruise) Küba sınırında bir askerin öldürülmesi ile ilgili bir davanın gelmesi ile bütün sorunlar başlar. Müvekkilleri ile devamlı anlaşma yoluna gittiği için hiç mahkeme salonuna gitmeden dava kazanan Kaffe, bu sefer askerlerin cinayeti kabul etmemesi ve verilen emri uyguladıkları iddiası üzerine ve JoAnne Galloway (Demi Moore) isimli diğer donanma avukatı da işin içine girince davayı mahkemeye taşımak zorunda kalacaktır. [İlave] Bu durumda suçlanan yılların tecrübeli komutanı Jack Nicholson ve uyguladığı geleneksel acımasız yöntemler olacaktır.
    Konu: Yılda birkez ikibuçuk saate yaklaşan süresine rağmen sıkılmadan ailecek izlediğimiz arşiv filmlerimden biri. Demi Moore u fazla sevmesemde T.Cruise ve özellikle J.Nickolson mükemmel oynamışlar. 93
    Görüntü: Oranı: 2.35:1, Orijinal blu-ray disk, 1080p. Renkler birkaç sahnede insan yüzlerindeki sararmalar haricinda gayet güzeldi: 91
    Ses: LPCM 5+1: Surroundları çalıştıracak efektler yoktu, onun haricinde center hoparlörün seslendirmedeki performansı ile ön hoparlörlerin ses dağılımı iyiydi. 75
    Kamera hatası: Filmi izlerken dikkatimi çekti. 1.03.20. saniyeleri civarında, üç avukat evden dağılırken T.Cruise arkadaşına kapıyı açıyor, kapı ardına kadar açıldıktan sonra, kamera arkadaşının yüzüne yaklaşıyor, o biraz konuştuktan sonra daha önceden açılmış halde olması gereken kapıyı tekrar açıp dışarı çıkıyorlar.

• Legend of the Guardians: 2010 yapımı, 97 dakika, imdb 26 bin oy ile 7 ortalama puanda, sinemalar.com da ise 460 oy ve 7.1 puan ortalaması.
    Konu: Baykuşların kendi soylarını korumak için verdikleri mücadeleyi anlatılıyor. Ailecek seyredilebilecek güzel bir animasyon. Ancak bir ratatouille gibi masumiyet yok, savaşalım, yokedelim vs. Daha önce mkv sini izlemiştim 720p olarak, 1080p olarak yeniden izlemek istedim ancak sıkıldım. Oysa kung-fu panda ve ice age 3 ü sıkılmadan 3-4 kez izlemiştik. 77
    Görüntü: Sırf görüntüyü merak ettiğim için 1080p izledim tekrar çünkü detayları gerçekten mükemmel hazırlamışlar. Kuşların neredeyse her tüyünün detayı, uçarken hareketleri, renkleri, tonları şahane. Sırf bu detaylar için dahi izlenebilir. Şimdiye kadar bir animasyona verdiğim en yüksek puanı veriyor ve mutlaka görüntü performansı için izlemenizi öneriyorum. 98
    Ses: Dts Hd Ma 5+1: Yeterli: 89

• Jurassic Park 3: 2001 yılında yapılan film mevcut serinin sonuncusu.
    Konu: Serinin her filmi gittikçe kötüleşmiş bana göre. Özellikle son filmde fosillerden dinozorların ses çıkaran odacıklarının maketinin yapılması hatta buna üflenerek dinozor sesinin çıkarılması, üstelik diğer dinazorlarla konuşulması çok saçmaydı. 60
    Görüntü ve ses: konunun tersine ses ve görüntü her bölümde daha iyiye gitmiş. Özellikle son filmde aksiyon daha fazla, yani @handsome 3D olarak en fazla ilgiyi son bölüm hakederdi. Dts hd ma 7+1 olan sesin oda içinde dağılması son dönemde yapılan ve aslında daha iyi olması beklenen pekçok filme göre çok iyi. Bazı sahnelerde arka plandaki dört hoparlöründe yerlerini belli edecek derecede ayırım güzel olmuş:89. Görüntü olarak 1080p ve ekrana tam oturuyor:88
  • takip :)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.