Şimdi Ara

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
708
Cevap
30
Favori
55.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Görüntü 100
    Ses 85
    Konu 75
  • Dün gece arkadaş geldi biyerlerden kopya bir bluray bulmuş,kung-fu panda 2nin 3D versiyonu...
    benim ekranda izledik,55inç sony nx810....

filmin ben daha önce 1080p mkvsini izlemiştim,her anlamda çok iyiydi..orjinal panda 2 hala çok pahalı ve ülkemize malesef 3boyutlu versiyonu gelmedi henüz..
    o sebeple hem 3d film kıtlığından hemde izlediğim 3dlerin içinde zaten topu topu 10tane ama herhalde 3d anlamında en iyisi buydu diyebilirim..

3d versiyon gelirse mutlaka almanızı isterim-özellikle 3d açısından...
    görüntü mkvsinide izlediğimde yazmıştım sanırım bu bluraydede aynı,2d olarak zaten tamamen dijital olduğundan,kusursuz denilebilir.
    benim gibi pandadaki tonları sevdiyseniz 100puanı verebilirseniz(mesela buz devri seriside animasyondur ama bana göre teknik anlamda renk anlamında asla pandaların yerini tutamaz).....
    3D konusunda biçok sahnede ağzınız açık kalabiliyor,ekrandan fırlayan bol bol görüntü mevcut..,ben 90veririm....

ses,orjinal bluray nasıldır bilmiyorum,mkv,de dts 5.1di...bu kopya diskte trueHD 5.1 ses vardı,herşeyin yerli yerinde olduğu 90 puanı rahatlıkla hak eden,
    ses kayıt ve miks açısından çok güzel bir disk...............

birde geçen dr,de gördüm,6lı set,osman.f.seden koleksiyonu,14,90a 6 dvd aldım....
    dün gece izledim bi tane
    1952 yapımı ingiliz kemal lourence karşı-ayhan ışık başrolde,4/3 format1.1:33 siyah-beyaz....2.0 DD stereo,
    tamamen karanlık oda,projeksiyonda(sharp-dlp)2metre kadar görüntü,oynatıcı toshıba ep30hddvd,1080pupscale şeklinde izledim...bağlantı yine monster hd1000 hdmı kablo........ekran perde arası 5,5metre.................
    zaman zaman kendimi yazlık sinemada film izliyomuşum gibi hissettim,
    aynen 35mm pelikül sinema filmi tadı,kirli,çapaklı görüntüler,zaten 1952yapımı 60senelik film,
    bu seti tavsiye edicem arkadaşlar,15tl bişey değil,ve sette olan daha önce izlediğim düşman yolları kesti çok iyi bir filmdir...
    saygılar

• Arkadaşlar dün 2 tane HD film izledim,birincisi orjinal bluray,dr,den aldım,FIGHT CLUB,diğeri mkv MARY and MAX.........
    mary and max üzerind fazla durmıycam animasyon(biraz büyükler için),1080p+dts 5.1....
    film olarakta çok hoşuma gitti,ses görüntüde çok çok iyi,zaten animasyonları normal filmlerden ayrı değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum...

Asıl merak ettiğim dövüş kulübüydü,1999 yapımı,yönetmen david fincher-10th Anniversary Edition adı altında çıkan bd baskısı,
    bilemiyorum başka baskıları varmı,film için notum:90
    ben en çok 99yapımı bir film olması neticesiyle görüntüleri merak ediyordum,
    1080p 1.2:40 ölçek ile diyebilirimki görünüm bana göre filmin yaşından beklenmiyecek kadar iyi,özellikle eski tarihli filmlerdeki sorunların en başında gelen geri planlardaki
    kumlanma,bozulmalar yok,
    artalanlar tertemiz,siyah kayıpları gözlemlemedim-bu arada filmi 55inç led ekranda izledim....ben rahatlıkla 90 veririm...
    ses:dts-hd master 5+1kayıt,gayet güzel,herşey yerli yerinde,BD ses kaydının 24bit olduğuda düşünülürse sorunsuz pırıl pırıl bir transfer var..not:88

• quote:

Orijinalden alıntı: dmrbrn
    I Am Legend (Ben Efsaneyim)
    hala almamış izlememiş olan varsa mutlaka alsın izlesin bence hem film hemde bd disk olarak kesinlikle arşivlik......
    film 100/80
    blu ray-dvd görüntü....filmi 42inç HD plazma panelde(1024*1080)- hdmı bağlantı ile 720p çözünürlükte test ettim...
    filmin dvd baskısı bile bomba gibi,blu ray bunu bir adım daha ileriye taşımış(hatta birkaç adım ileriye)..bazı sahneler çook yumuşak bir biçimde 3boyutlu(öndeki obje çok keskin arka taraf yumuşakve flu-bunu incelemelerimde 7-8 yıldır yazarım,pıoneer geçen sene fuga isimli bir teknolojiyle bunu panellerinde uygulayacağını yazmıştı,akıbetini bilmiyorum)...derinlik hissi yer yer inanılmaz derecede sağlam..bazı yerlerde 3d hissi muhteşem....bir sürü hızlı sahne mevcut ancak o kadar kamera hareketine karşın disk hiçbir yerde falso vermiyor...siyah derinliği 1.sınıf,siyah-gri-beyaz tonlamaları ve dengesi çok çok başarılı,cilt tonları olağanüstü gerçekçi,yönetmen yer yer daha önceki filmi constantıne,deki renk tonlarını oldukça yoğun bir biçimde kullanmış...kumlanma o kadar iyi ve özellikle yapılmış ki,olan yerlerdede çok başarılı film analog pelikül etkisi kazanmış...renkler sıcak doygun ve etkileyici,filmin atmosferiyle çok uyumlu...artalanlar kayıpsız,kontrast seviyesi olağanüstü başarılı,tarazlanma zaten dvd,de bile yok,blurayde direkt prograsivve kayıt olduğu için söz edilemez bile....
    görüntü not:100/100

blu ray-dvd ses....(audio)...Filmdeki orjinal ses kaydı ve miksi tek kelimeyle mükemmel,bu kayıt ve miks bluray baskıya dolbyTRUE HD 5.1 şeklinde(ingilizce)ve türkçe dolby digital 5.1(türkçe)..... dvdye klasik dolby digital 5,1 şeklinde transfer edilmiş... filmin başından sonuna sırıtan hiçbir ses elementi yok,abartı var ama filmle müthiş gayet uyumlu,sarsıcı-derin etkileyici ve çok çok çok estetik.......bass mıd tiz dengesi çok çok doğal,surround kanallar kendini hiçbir zaman eksik etmiyor(filmin tamamında bilgi yüklü ve çok akıllıca kaydedilmiş)...tabii dvddeki ses kuşağı çok sağlam ama TRUE-HD muazzam,sinema salonunda duymaya alıştığımız gürültüyü çok iyi sağlıyor.. subwoofer inanılmaz dengeli,diğer kanallarla çok uyumlu,ses bolca 25,30hzlerde geziniyor,kaç kovala ani ses efektleriyle yerinizden zıplayabilirsiniz....surround 5.1sesi 6,1yaparak izledim,bazen arkaya başınızı çevirme ihtiyacı hissedebilirsiniz...bazı sahnelerdeki ses kurgusu inanılmaz akıllı yapılmış,beynimizi çok iyi ikna ediyor..kanalların paslaşması çok dikkatli yapılmış.
    müzikler james newton howard,başka söze gerek yok,
    haaa bu arada bol bol bob marley. .....
    diyaloglar gayet doygun,bulanıklık ezilme ve konuşmaların geriye çekilmesine rastlamadım..
    filmin ses kaydı ve miksi rahatlıkla demo olarak kullanlabilir...aynen test diski....filmi izleyin eğer sisteminiz kire toza bulanmışsa hemen kendine gelir:):)
    100/100
    ...görüntü sisteminde değişiklik yaptım,5 yıldır kullandığım phılıps hd ready plazmayı anneme verdim,
    ve 3 ay önce sony1080p 3D 55nx810 led aldım,
    filmi bu ekrandada test ettim sonuç yine çok çok çok iyi.........................

Sonunda I Am Legend ı orijinal olmasada full blu-ray içeriği ile izleyebildim.
    Kıyaslamalı yorumlar daha etkileyici olur diye @dmrbrn ın yorumlarını da ekledim. Kesinlikle kendisine katılıyorum. Sadece filme konu puanı olarak 90 veriyorum. Görüntü puanım, 47" lcd ile: 95, ses 5+1 dolby true hd: 93

Filmin çoğunluk ekranında sadece köpek ve bir adamın olmasının sıkıcı, yorucu ve basit olacağı düşünülse de, seçilen konunun ilginç ve gerçekçi oluşu, zaman zaman geçmişe gidilerek ekran görüntüsünün çeşitlendirilmesi mükemmel olmuş. Görüntüde pekçok filmde insanı rahatsız eden cilt rengini çok iyi ayarlamışlar, çoğu sahnede Will Simth in yüzünün detayları ile karakalem çalışması yapılsa olacak. Hareketli sahnelerde ki özellikle ilk başta arabayla hayvanları takıştığı sahnede @dmrbrn da yazdığı gibi herhangi bir sorun yok. Ses aktarımı çok iyi yapılmış, konuşmalar hoparlörlere dağılımı şahane, özellikle bob marley i tanıtırken fondan gelen müzik sesi, karşılıklı diyaloglar...Kızla tanışmasının akşamında kepenkleri kapatırken çıkan ani ses ile korkmadım desen yalan olur.

NOT: Değerlendirmelerde deneyim önemli, insan zaman geçtikçe duydukları ile gördükleri arasındaki farkı daha iyi anlıyor. HD seslerin diğerlerinden çok da farklı olmadığını söylediğimde forumdan bir arkadaş "zamanla hissedersin" demişti, haklıymış. Ses ile duyulmak istenen her zaman aksiyon efektleri olmuyor. Odanın arkasında kulaklarımızı sıyırarak geçip patlayan mermi sesleri, zemini titreten bomba efektlerinin yanında bir diyalogdaki center hoparlöre yansıyan sesin doğallığıda etkili olabilmeli. Daha önce orijinal blu-ray disk olarak izlediğim "dances with the wolves" ın bu kez yeni versiyonunu izledim full blu-ray içerik ile. Uzatılmış versiyon ile dört saate yakın olmuş film. Görüntü yer yer her iki versiyonda da pek güzel özellikle gündüz sahnelerinde, ancak cilt tonlamaları güzel değil ayrıca çoğu akşam sahnesi ise gündüz çekimleriyle kıyaslanmayacak kadar kötü. Filmin silahları buldukları sağanak yağmur altında geçen sahnesini her iki şekilde (orj blu-ray disk ile bd playerdan- full blu-ray içerik ile oynatıcıdan) izledim ve dolby digital 5+1-dolby true hd 5+1-dts5+1 ve dts hd ma 7+1 ile defalarca aynı sahneyi izledim. İlginçtir dolby true hd ve dolby dig.5+1 de duyduklarım dts hd ma 7+1 e göre daha etkili, yağmur yağıyor izlenimini daha iyi veren şekilde yapılmıştı. Dts hd ma 7+1 de sahte yağmur sesini aynen alıp değiştirmeden tüm hoparlörlere eşit olarak aktarmışlar gibi duyuluyordu. Demekki kullanılan cihazlardan öte önemli olan ses ve görüntüde aktarıcının yetenekleri. Teknik olarak tam bilmiyorum ancak bildiklerim ile tahmin ettiklerimi aktarıyorum ilave eden veya düzelten olursa sevinirim. DVD filmlerde diske kaydedilecek yer az olduğu için kaydedilen seslerin bir kısmı sonradan kaldırılıyor. Diyelimki piknikte geçen bir sahnede karşılıklı diyalogları ve arkada konuşan insanların bir kısım konuşmalarını duyabiliyorken o sırada ağaçlarda öten kuşların, yukarıdan geçen uçağın sesini duyamıyorsunuz. Ancak son dönemde arşivlemede kullanılan blu-ray diskler ile kayıt etmede yer sıkıntısı olmadığı için fazlalık sesleri silmeden ve sıkıştırmadan (LPCM gibi) olduğu gibi filme aktarabiliyorlar. Ayrıca dts hd ve dolby true hd gibi işleme teknikleriyle de eldeki mevcut sesleri surround hoparlörlere daha fazla vererek sesin surround etkisini arttırabiliyorlar. Yani dts ile filmde duyamadığınız ekstra sesleri dts hd ma ile de duyamıyorsunuz veya ben duyamadım varsa bunun farkını belirgin gören ve duyan örnek verir başta yazdığım gibi bilgi ve deneyimlerini paylaşırsanız sevinirim.

• Sevgili tcmb,
    Ben yaklaşık 20yıldır uğraşıyorum müzik ses sistemleriyle,10yıl kadar profesyonel müzisyendim..
    bundan 15-20yıl hatta 10 sene öncesine kadar kocaman hoparlörlerim tabii mutlak ekolayzır:) kaset cd herneyse,aldığım o mid(orta frekans)yoksunu
    dup-tıs(bass-tiz)ağırlıklı sesleri dünyanın en iyi en güzel sesleri zannederdim(90ların pop şarkıları-yerli yabancı)....
    .....zamanla bu o kadar değiştiki,
    şimdi çok çok ağırlıklı klasik müzik,biraz opera,bazen cazz dinliyorum,hadi dinlediğim müzikleri geçtik,
    ses sistemim yıllarla birlikte tamamen değişti,
    kocaman hoparlörlerimin yerini küçük bookself hoparlörler aldı-(kef iq1)
    ekoyu hayatımdan çıkaralı 8-10yıl oldu,
    sese hiç müdahale etmeyen ne bass ne treble eklantisi olmayan,sadece volume ve kaynak seçimi düğmesi olan
    2*50watt(8ohm) bir amfi(evoluzıone fase pfm 300audıophıle entegre)
    yine sistemle orantılı toplam 800-900lira civarında kablolar(güç-interconnect-hoparlör)
    uzun yıllar değişiklik düşünmüyorum....................

dediğin gibi zamanla herşey değişiyor,kulağımızda.....
    birde insan hep daha iyisini daha güzelini istiyor,biraz doyumsusuz galiba,bundan 8-10 sene önce dvd benim için çok çok güzeldi
    sonrası bluray geldi şimdi eski türk filmleri haricinde pek dvd izlemiyorum(yaklaşık 2000civarı orjinal dvd sahibiyim)
    tahmin ediyorum 2-3 yıl içinde quadHD ekranlar son tüketiciye yani bizlere ulaşacak-
    ee tabii üreticiler boş dururmu,quadhd filmler,artık diskmi olur,harddiskmi olur nasıl bi medyayla çıkaracaklarsa.....
    hadi bakalım bu sayfalarda yeni çıkan quadhd filmler nerde çıkmış kaça çıkmış,ses nasıl görüntü nasıl.........

ben ses olayında belki kanal sayısında artış yapabilirler diye düşünüyorum(5+1 doğru düzgün yapıldığında bana göre siema sound için kesinlikle yeterli,7+1 pekte gerekli değil)
    ama çok değişiklik yapmazlar herhalde,çünkü hd formatlar kulak için yeterli....

konuyu toparlarsak,mesela zamanında behınd enemy lınes yada lord of the ringslerin dvdlerini izlerken aldığım hazzı mutluluğu anlatamam,
    o sebeple biraz eldekiyle yetinmek,mutlu olabilmek herşeyiyle yetiyor,atıyorum 42inç plazmamı değiştirmeyip daha uzun yıllar kullanabilirmişim....bence.....

bahsettiğin konudada şunları yazabilirim,sesleri silmiyorlar ama,sıkıştırma yüzünden(seninde yazdığın gibi yer yokluğu)arka plandaki düşük sesler kayboluyor duyulamayabiliyor..
    dvdde 384kbps dd kayıt 400mb civarındayken dts 1500mb civarlarında oluyordu-aradaki fark epey var,zaten bd disk ile bu sorun aşıldı.....

şuda var tabiiki,sanırım son samuray bd için yazmıştın tam hatırlayamadım ama mesela ddtruehd kaydın dtshdye göre savaş sahnelerine daha bi yakıştığını falan,
    eskiden dvd disklerde yaparlardı orjinal dil dd olan kayıt,türkçe dublajda dts yaparlardı(yaptıkları sadece volum yüksekliği)sırf dikkat çeksin diye
    ...yada hem dts hem dd orjinal dil kayıtta bazen dts kötü olurdu dolby tercih ederdim.......
    her zaman dts güzel olamayabiliyor,birçok kayıttta dolby tercih etmişimdir............
    bazen yazıyorum,surround kanallar akıllıca bilgi yüklenmiş diye,işte anlatmak istediğim,arka kanalları bazen öyle gereksiz dolduruyorlarki kulaklar rahatsız oluyor.....
    doğru dürüst abartmadan akıllıca gerçekçi olsun tamamdır...........

diyorum ya sadece dts hd sadece 7+1 peşinde koşmak değilde,truhd,dd 5+1 çok çok iyi yapsınlar bence yeterli...........
    saygılar.......................

• Transformers Orijinal çift disk blu-rayde, dolby true hd ingilizce dublaj ile izledim filmi.
    Serinin birbirine benzer, yer yer mantıksızlıklarla dolu filmleri beni sıktı. Bu yüzden ilk film en güzeliydi. Konu:86
    Görüntü ve ses olarak I Am Legend ile kıyaslarsak hem görüntü hemde ses açısından transformers, muhtemelen digital görüntü ve ses efektlerinin çok olmasına rağmen oldukça geride kalıyor bana göre. Yer yer center hoparlörden gelen diyalogları duymakta güçlük çektim, I Am Legend daki berraklığı bulmak mümkün değil, surround hoparlörler çok daha fazla kullanılabilirdi, oysa fazla çalıştıklarını duymadım. Subwoofer da öyle ortalığı fazla titretmedi. Ses:83
    Görüntü:86
  • Arkadaşlar,
    kimse bluray film izlemiyormu acaba,en son msj 16 şubat-bugün 23şubat,tam 1hafta olmuş hiç kimse bişey yazmamış..
    çok zor olmasa gerek,bikaç cümle yazmak..şu filmi izledim puanım şu,ses şu görüntü bu...bitti...bu kadar..............
    hem başlık hareketli olur,hemde eğer film ve disk kötüyse,boşuna 20-30tl vermeyiz...
    lütfen biraz daha canlı tutmaya çalışalım bu başlığı.....
    teşekürler...
  • Troy (Truva)- 163 dakika - 2004 yapımı-imdb puanı 180 bin oy ortalaması: 7.0 - Brad Pitt - Eric Bana - Orlando Bloom
    Orijinal Blu-ray Disc, 46" LCD. Konusunun tarihsel gerçekliğinin oluşu, işlenişi, oyuncuları ve oyunculukları ile braveheart kadar olmasa da, benzerlerinin içinde öne çıkan filmlerden bana göre: 89
    Görüntü: 86
    Ses: Dolby True Hd 5+1, yer yer center hoparlörden gelen sesleri duymakta zorlandım, sonuçta savaş filmi olmasına rağmen Robin Hood daki ok vızıltılarını, patlama efektlerini hoparlörlerden yeteri kadar duyamadım. 76
  • Set Up: Bruce Willis in 2011 yılı filmi. Kötü bir filmdi, mkv olarak izledim, kendi adıma izlemeye bile değmeyeceğini düşündüğüm için puanlama yapmadım.
  • Troy bluray için bende bir iki şey yazayım,
    Filmi 2004te sinema salonunda izlemiştim,malesef perdede pek güzel görünmemişti bana,
    dvd versiyonu çıkar çıkmaz almıştım,
    yine dvd diskte,de çok çok iyi bir görüntü-ses karşılamamıştı beni,ne bileyim belkide beklentim fazlaydı,
    bluray diskinde çok iyi olamayabileceğini düşünmüştüm,2 ay kadar önce izlemiştim truvayı
    görüntü,benim sevdiğim format olan 2:40 ölçeğindeydi,tabii çözünürlük bluray,de standart olmuş fuulHD1080p,
    bazı filmleri bırakın 1080p yayınlamayı 2160p yayınlasanız çok net yada güzel kareler yakalayamayabilirsiniz,

troy için kesinlikle kötü diyemem ama ben aradığımı bulamadım,

izlediğim birsürü uzakdoğu 1080p mkv,si var,bazı kareler muhteşem duruyor ekranda,
    yine izlediğim vengeance(intikam peşinde)orjinal blurayde ses görüntü çok çok iyiydi-
    insan troy gibi bir filmin ev sineması versiyonunun bomba gibi olmasını istiyor.......
    filmi seven ve arşivine almak isteyen zaten alacaktır,ama benim notum biraz düşük
    film...80
    görüntü...77
    ses...70

• Schindler's List - 1993 yapımı ve tam 195 dakika. 376 bin oyda 8.9 puan ortalaması ile imdb de 7. sıradaki filmin yönetmeni Steven Spielberg, oyuncular Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley.
    Konu: İkinci dünya savaşı nazi almanyasında yahudilere yapılan soykırımı anlatan film bu konuyu işleyen pekçok film arasında bence pianist ile birlikte başı çekiyor: 91.
    Görüntü: 1080p m2ts formatında izledim. 86
    Ses: 5+1 dolby digital. 75
    Bu filmi değerlendirirken aslında konu olarak bakmak gerek sadece, yoksa siyah beyaz yerine sanırım herkes renkli görüntüyü tercih ederdi. Ses olarakda surroundların .alıştığı pek söylenemez. Bu arada bence filmin en etkileyici sahnesi herhalde kırmızılı kızın cesedinin bulunduğu toplu mezarlık görüntüsüydü.
    Eksiklik: Schindlerin yahudileri trende giderken su ihtiyacı için trenin üstündeki buzu eritip içtiler, ancak dikkat ettiyseniz koskoca trende (tabi ekranın müsade ettiği kadar) sadece elemanın uzanıp alabileceği yerde ve bir tek buz parçası vardı
    Not: Yüzbinlerde yahudi çok sayıda kamplarda yakılmış. Bu esnada kuzu kuzu hepsi içeri girip zehiri çekmeyi beklemiş. Konuyla ilgili, Pianist, The Boy in the Striped Pyjamas, Reader ilk aklıma gelen filmler ve hiçbirinde yahudilerden en ufak bir direnç yok. Ayrıca bunları yakan yine binlerce asker görevli vs. alman nasıl olurda kadın, çoluk, çocuk demeden bu insanları katleder, hiç mi vicdanları sızlamaz, itiraz etmez, tepki göstermez.

• HUGO (2011)

1080p DTS 5.1 46'' led

Filmin Özeti
    Brain Selznick'in sihir temalı çocuk romanından uyarlanan olan film, Paris tren istasyonunun duvarları arasında yaşayan ve saatlerden sorumlu olan kimsesiz bir çocuğun, bir gün saati tamir etmeye teşebbüs etmesiyle yaşadığı gizemli macerayı konu ediyor.

KONU: 75
    Ailece seyredilebilecek popcornluk bir film aslında hikaye ilgi çekiciydi ama sonu beni tatmin etmedi

Görüntü:95
    Animasyonlarında katkısıyla muazzam bir görüntü kalitesi.Filmin nerdeyse tamamı kare kare wallpaper olabilecek kapasitede, şahsen kullanılan sanayi çağı filtresi tam oturmus diye düşünüyorum.

Ses: 70

Genelde tren garında gecen hikayenin cogu gar sahnesinde benide icine çekti dogrusu ,onun dısında kullanılan mekanik tikirtilar kulağımı hiç tirmalamadi ama müzikler pek akılda kalıcı degildi.

GENEL PUAN : 75
    İzlemeye deger ,varsa cocugunuzla(benim yok:)) birlikte dahada eğlenceli dakikaların gecirelebilecegi bir yapım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoDa -- 25 Şubat 2012; 11:21:25 >

• War of the Arrows(2011)

1080p DTS 5.1 46''led

Filmin Ozeti:
    Kral Injo ayaklanmasından 13 sene sonra, Chosun Hanedanı, Çin'in Chong Hanedanı tarafından saldırıya uğrar. Na mi isminde genç bir erkek, evlenecekleri gün saldırıya uğradıkları nişanlısı Su-koon ve kız kardeşi Ja-in'i bulmak üzere harabe halindeki köyünden ayrılır. Onları kurtarmaya çalışırken, şiddetli bir Chung Savaşçısı olan Justinha tarafında tarafından takip edilir ve onun kötü niyetli adamlardan oluşan grubu tarafından durdurulur. Na-mi'nin kardeşi köle olarak alınıp götürülmeden önce yalnızca bir günü vardır. Sonunda Na-mi kız kardeşini bulduğunda, Junhista aralarına gelir ve en iyi iki savaşçı arasında kıyasıya bir mücadele başlar.

KONU: 60
    Klasik diyebileceğimiz uzak dogu öyküsü ama ne yalan soyliyim devam eden aksiyon filmden kopmanızı engelliyor.

GORUNTU: 80
    Film tamamen oklar üzerine geçiyor bununla birlikte aksiyon sahneleri doyurucu kimisi sevmeyebilir şahsen uzakdoğu filmleri arşivimde her zaman ust sitadadirlar. Konunun geçtiği tarih-mekan-kurgu uyumu, yönetmenin kullandigi renk paleti yerinde olmuş diyebilirim

SES: 85
    Gercekten okun giderken çıkardığı ses duyulmaya deger, müzikleri çok yerinde olmuş sonlara dogru çalan parçalar bana bir nebze bourne serisini hatırlattı,surround hoplar pek iyi kullanılmamış, bunun haricinde son sahnedeki rüzgarın sesi muazzam derecedeydi kısacası filmin bence en iyi yönü kesinlikle ses ksimiydi.

GENEL: 70
    Uzakdoğu (Kore) yapımı film,türü sevenler için kaçırılmaları gerek diye düşünüyorum, keske basroldeki elemanın yerine daha karizma birsi seçilseydi...

• @argoda hoşgeldin...

Fetih - 1453 :Sinemada izledim bu yüzden şimdilik sadece sinema çıkışı ilk aklıma gelenleri yazmak istedim.
    Ulubatlı Hasan filmde Fatih i geride bırakmış geldi bana, Fatih ile birlikte Akşemsettin i biraz daha ön plana alsalar iyiymiş. İstanbula girerken hep anlatılan karşılayanların Akşemseddine yönelmesi üzerine Fatihe yönlendirilmeleri ve Fatih in tekrar onları hocasına göndermesini koysalar güzel olurdu. Kendi çocuğunu birkez kucaklayan Fatih in filmin sonunda karşısına çıkan hristiyan çocuğa sarılması ve hatta onu öpmesi pek yapmacık geldi bana. Herkesi orijinal kendi dilleriyle konuşturup altyazı geçseler daha gerçekçi olurdu. İstanbulu gösterdiği pekçok sahnede aynı sayıdaki kargaların aynı sesi çıkararak, aynı şekilde (takip ettiğim kadarıyla tabi o anda saymam zor :) ) uçmaları, Fatihin domuzu okladığı sahnedeki domuzun üç bölümdede aynı şekilde kopyala yapıştır yapılmış gibi hareket etmesi pek hoş durmadı. Kadının saçlarını keserken bıçak kullanması ancak askerin üzerindekini günümüzde kullandığımız makaslarla kesmesi ilginçti, çünkü bizim kullandığımız şekildeki makasların o dönemde kullanıldığını zannetmiyorum. Ancak konunun işlenişi, teknik özellikler, görüntü ve ses kalitesi açısından tarihi filmler arasında değerlendirildiğinde bir braveheart gibi olmasa da bence Türk sinemasında aynı tarihte olduğu gibi çağ açacak bir film olmuş. Film müzikleri mükemmeldi ki, sonunda yabancı biri tarafından yapıldığını görünce üzüldüm. Filmin blu-rayini dört gözle bekliyor ve benzer filmlerin önünü açması için mutlaka maddi açıdan desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmb -- 27 Şubat 2012; 1:29:09 >

• An Unfinished Life - Yeniden Başlamak: Başrollerini Robert Redford, Morgan Freeman ve Jenifer Lopez in paylaştığı 2005 yapımı film.
    Oğlunu kazada kaybeden ve bunun suçunu gelinine yükleyen, belkide hayatında pekçok şeyin pişmanlığını yaşadığı için insanlarla diyaloğu zayıf bir babanın hikayesi. Pişmanlık, affetme, öfke, sevgi, arkadaşlık vs. vs. Ailecek seyredilebilecek yavaş ilerleyen ancak sıkmayan, duygu yüklü tam benim tarzım bir film. 87
    Görüntü: 1080p mkv- Filmin görüntüleri de konusu gibi gözü yormayan, tonlamaları doğal, yeşillikler içinde geçen sahnelerle dolu. 86
    Ses: Dts 5+1, konusu gereği fazla efektler yok ve dolayısıyla korkmadan sesi açabilirsiniz. Center hoparlör iyi çalışmış, arada duyulan etrafa dağılan metal aygıtların sesleri, yağmur sesi, çarpan kapılar vs. ses olarak güzel dağıtılmış. 82
  • We Need The Talk About Kevin: Filmin sonunda "neden" sorusunun cevabı verilemedi, belki direk söylense filmin cazibesi kalmazdı, verilmediği iyi oldu, belkide psikopatça yapılmış öylesine birşeydi ve dolayısıyla cevabı da yoktu. Annenin doğumuyla birlikte çocuğuna göstermediği veya gösteremediği sevgisizliğe karşı çocuğun yıllardır içinde biriktirdiği nefret ve psikolojik bozukluğun patlaması mıydı yaptığı? Belki tam düşünülenin aksine anneyi kimseyle paylaşmak istememe mi? Çocuklarımızın özellikleri doğumda mı belirlenir, kalıtsal mıdır, çevresel midir yoksa biz mi şekillendiririz onları. Yani esas suçlu biz miyiz? Sonuç olarak kırmızılar içinde izlenesi ve tartışılası bir film.
  • In Time : 2011 yapımı, bilimkurgu filmi. Çok güzel bir konu bulunmuş ancak yabana götürülmüş geldi bana. İleri bir tarihte herkese 25 yaşında 50 yıllık yaşam yükleniyor ve sürekli fiziki olarak 25 yaşında kalıyor ancak tüm ihtiyaçlarınız için para yerine size verilen zamanı kullanıyorsunuz. Konuyu güzel işleyememişler, biraz yavan, basit kalmış sanki, ilginçliği için; 76
    Görüntü: 1080p remux: Fena değildi,85
    Ses: dts hd ma 5+1- sesleri duyabilmek için sesi her zamankinden fazla açmak zorunda kaldım. Vurgulanabilecek pek çok efekt olmasına rağmen surroundların fazla çalıştığını hissetmedim.75
  • One Day: 2011 yapımı romantik film. Birbirlerine aşık ancak arkadaş olarak kalan ve yıllarca gerçekleri söylemeyerek hayatlarını zehir eden iki gerizekalının hikayesi. Yorumları okuyarak izledim ancak bu tarz filmleri sevmeme rağmen sonunu zor ettim. Allahtan sonu ilginçti. Konu olarak 64, 1080p mkv görüntü için 83, sadece müziklerde çalışan, normal efektleri dahi zor çıkaran dts 5+1 ses için ise 69 veriyorum.

• Bu filmi az önce izledim full orjinal 5+1dts master hd olarak harika almayan arkadaşlar varsa hemen D&R mağazasına koşup satın alsın efektler %100 süper ve harika ötesi .
  • I Am Number Four - 2011 yapımı bilim kurgumsu film, kendi dünyalarından bizimkine gelen dokuz uzaylı gencin yine kendilerini öldürmek için peşlerinden kovalayan uzaylılara karşı verdikleri mücadeleyi ve bu mücadele esnasında bizlerle olan ilişkilerini anlatıyor. Aksiyon seven gençler için güzel, bana biraz yapmacık geldi, seyreder seyretmez sildim, arşive alınacak film değil, oğlum sevdi, ailecek seyredebilirsiniz. Konu: 69
    Görüntü: 1080p MKV- 77
    Ses: 5+1 DTS, aksiyon filmine göre daha fazla efekt beklerdim ancak bulamadım. 74
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.