Şimdi Ara

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
708
Cevap
30
Favori
55.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • The Ides of March - Zirveye Giden Yol - 2011 yapımı.
    Politika, siyaset, iktidar mücadeleri ve kazanma hırsı tüm dünyada aynı. Başta ne kadar iyi niyetli olursanız olun işin içine girince zamanla değişiyorsunuz. Tüm iyi özellikler (o da varsa tabi) zamanla kayboluyor, bakışlar bile hainleşip donuklaşarak sabitleşiyor.(filmde Ryan Gosling in film sonundaki tavır ve bakışlarında gayet net görebilirsiniz) Çünkü olay hep aynı; başa geçmek için mücadele et, sonuçta seni oraya getirenlere borcunu öde, yapman gerekenlere iyi bir kılıf bul, rakiplerini devamlı kötüle, ne dediklerini dinleme ki zaten gerek yok. Yani siyah var, beyaz var ama ortası yok. En öndeki parmak kaldırdıysa kaldıralım, kızdıysa bağıralım, sövdüyse sövelim, güldüyse gülelim, ama neden olduğu önemli değil. Amaç bir şekilde işini gördürmek, işi görmek, diyet ödemek vs.vs. Muhalefetteysen iktidarı adamlarını yerleştirmekle suçla ama sen başa geçince aynısını yap mesela. Politikanın gerçek yüzünü görmek istiyorsanız filmi seyredin. Konu olarak: 77
    Görüntü: 1080p - MKV: 77
    Ses: 5+1 DTS: 76

• quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

Schindler's List - 1993 yapımı ve tam 195 dakika. 376 bin oyda 8.9 puan ortalaması ile imdb de 7. sıradaki filmin yönetmeni Steven Spielberg, oyuncular Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley.
    Konu: İkinci dünya savaşı nazi almanyasında yahudilere yapılan soykırımı anlatan film bu konuyu işleyen pekçok film arasında bence pianist ile birlikte başı çekiyor: 91.
    Görüntü: 1080p m2ts formatında izledim. 86
    Ses: 5+1 dolby digital. 75
    Bu filmi değerlendirirken aslında konu olarak bakmak gerek sadece, yoksa siyah beyaz yerine sanırım herkes renkli görüntüyü tercih ederdi. Ses olarakda surroundların .alıştığı pek söylenemez. Bu arada bence filmin en etkileyici sahnesi herhalde kırmızılı kızın cesedinin bulunduğu toplu mezarlık görüntüsüydü.
    Eksiklik: Schindlerin yahudileri trende giderken su ihtiyacı için trenin üstündeki buzu eritip içtiler, ancak dikkat ettiyseniz koskoca trende (tabi ekranın müsade ettiği kadar) sadece elemanın uzanıp alabileceği yerde ve bir tek buz parçası vardı
    Not: Yüzbinlerde yahudi çok sayıda kamplarda yakılmış. Bu esnada kuzu kuzu hepsi içeri girip zehiri çekmeyi beklemiş. Konuyla ilgili, Pianist, The Boy in the Striped Pyjamas, Reader ilk aklıma gelen filmler ve hiçbirinde yahudilerden en ufak bir direnç yok. Ayrıca bunları yakan yine binlerce asker görevli vs. alman nasıl olurda kadın, çoluk, çocuk demeden bu insanları katleder, hiç mi vicdanları sızlamaz, itiraz etmez, tepki göstermez.

Az önce İsrail in nasıl kurulduğu ile ilgili google amcaya sorular soruyordum ki, yahudilere yapılan soykırımın aslında olmadığını (veya sanılanın aksine 6 milyon değil de yüzbinlerle ifade edilebilecek boyutta olduğu- tabi sayının azalması yapılanın kötülüğünü de azaltmaz) gösterilen toplu ölüm resimlerinin o dönemdeki salgın hastalıklara bağlı olduğu, daha batıdaki yahudi kamplarındaki yahudilerin durumlarının oldukça iyi olduğunu söyleyen yazılar gördüm. Birden tüm bu seyrettiğim ve beğeni kazanan filmler gözümden düştü. Üstte sormuştum nasıl olurda Almanların içi sızlamaz diye...Belki de şimdiye kadar esas haksızlığa uğrayan Almanlardı...

Düzeltme; kelime yazım hatası düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmb -- 11 Mart 2012; 13:47:40 >

• The sniper-Sun cheung sau
    Uzakdoğu yapımı filmin daha önce 720p mkv+dts 5+1 versiyonunu izlemiştim,dün akşamda Orjinal BLURAY baskısını izledim.....

film....
    Ming, polis gücü içindeki en keskin nişancıdır, fakat bu efsane ardında yatan bir de acı bir gerçek vardır.
    En yakın arkadaşı ve nişancısı olan Ching yanlışlıkla bir rehineyi vurduğu için hapishanededir. Ching hapishaneden çıktığı gün olaya sebep olduğunu düşündüğü Ming'in peşine düşer. Artık aklında sadece Ming'i ortadan kaldırmak vardır ve şehir onların oyun alanı olacaktır.
    Film; Hong Kong caddelerinde “Sniper”kullanan eğitimli bir örgütü anlatıyor.
    çok çok derin beklenti içine girmeden izlenebilecek,pek sıkmayan bir film,imdb notu 5,5
    almak izlemek isteyenler bunu göz ardı etmesin,benim notumda yine 55...

görüntü.....video
    Filmin bluray baskısı orjinal sinema gösterim formatı-ölçeği olan benimde favorimdir16/9-1.2:35....
    tabi bluray disklerin vazgeçilmezi 1080p çözünürlük..
    yurt dışı bluray forumlarında teknik anlamda pek olumlu eleştiriler almamış olsada benim her anlamda testimden geçti,
    filmi 55inç ekranda izledim.....
    birkere keskinlik-netlik anlamında pek sorunu olmayan 24fps müthiş karelerin olduğu bir film,uzakdoğu filmlerinde
    görsellik bazen hakikaten mükemmel oluyor,
    renk tonlarını beğenirsiniz-beğenmessiniz bilemiyorum benim yine çok beğendiğim görüntüler mevcut,
    sarı-yeşil kahve tonlarının kullanıldığı karelerde sepia tonlar hakim,yine mavi-lacivert-gri siyah tonlarda soğuk renkler tercih edilmiş,
    siyah deriliği açısından çok çok rahat sınıfı geçen disk kontrast açısından hiç falso vermemiş...
    benim keskin nişancı orjinal TR bluray disk için görüntü notum 88....

ses.....audio
    filmi mkv olarak izlediğimde yukarıdada belirttiğim gibi dts 5.1 olan ses orjinal blurayde HD ses formatlarından
    DOLBYnin HD versiyonu TRUEhd 7+1,
    tabi mkv ile karşılaştırıldığında çokta fark beklememek gerekli dts kristal berraklığındaydı truehd çıtayı +1 yükseltmiş,
    herşeyin yerli yerinde olduğu pırıl pırıl bir kayıt,miks anlamında daha başarılı olabilirdi hatta olmalıydı,
    ama şikayet edilecek herhangi bir sıkıntısı yok,önden arkaya geçişler düzenli,diyaloglar açık ve anlaşılır,
    bass referans seviyelerde değil ama film için gayet yeterli.
    puan kırmamın nedeni daha etkileyici ses miksi olmalıydı,bu sayede filmin içine biraz daha girerdik diye düşünüyorum.
    ses için benim notum 90...

• Arkadaşlar satılık yada takaslık orjinal bluray film
    -karayip korsanları 1
    -oyuncak hikayesi 2
    birde sinema amfimi satıyorum YAMAHA rx-v1800
    istediğim rakam 1500tl...satış sitelerinden satışta açabilirim..
  • Law Abiding Citizen - Adalet Peşinde: 109 dakika. Başrollerde; Gerard Butler ve Jamie Foxx, 2009 yapımı, 7.2 oy ortalaması 79 bin oyda imdb, 8.4 oy ortalaması 3 bin oyda sinemalar.com da.
    Aksiyon, gerilim, dram dolu film, intikam duyguları ile geliştiği için sanırım çekilen ilgi ve beğeni artıyor. Karısı ve kızı evine giren iki kişi tarafından öldürülen Gerard Butler suçlularla anlaşan avukatıyla, adalet sistemiyle ve tabi katillerle olan hesabını yeri gelecek vahşice, ama her seferinde akıl dolu bir şekilde görecektir. Ayak kesme sahnesi olmasa yaşı biraz müsait çocuklarla ailecek seyredilebilirdi. Bence arşivlik, arada çıkarılıp seyredilebilecek bir film. 90
    Görüntü: MKV olarak bulabildim ancak görüntü fena değildi. 83
    Ses: DTS 5+1, Sesler net ve güzeldi ancak o kadar patlama, kurşun seslerine göre surround hoparlörler daha fazla çalışarak doyurucu olmalıydı. 81
    Eksi: Filmin son sahnelerinde çocuklarının gösterisini seyretmek için konsere giden anne-babanın önündeki iki sandalyeyi görüntüyü iyi çekebilmek için boş tutmuşlar, ancak salonda başka oturacak yer yok. Bu saçmalığı yapacağınıza kafaları biraz eksik çekiverin.

• Öncelikle, bu kadar temiz ve net görüntüye sahip olan bir Blu-Ray izlemeyeli bayağı bir zaman olmuştu.
    Görüntü puanım,
    90

Ses,
    82

Konu,
    93

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 13 Mart 2012; 15:38:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ArGoDa
    HUGO (2011)
    1080p DTS 5.1 46'' led
    Filmin Özeti
    Brain Selznick'in sihir temalı çocuk romanından uyarlanan olan film, Paris tren istasyonunun duvarları arasında yaşayan ve saatlerden sorumlu olan kimsesiz bir çocuğun, bir gün saati tamir etmeye teşebbüs etmesiyle yaşadığı gizemli macerayı konu ediyor.
    KONU: 75
    Ailece seyredilebilecek popcornluk bir film aslında hikaye ilgi çekiciydi ama sonu beni tatmin etmedi
    Görüntü:95
    Animasyonlarında katkısıyla muazzam bir görüntü kalitesi.Filmin nerdeyse tamamı kare kare wallpaper olabilecek kapasitede, şahsen kullanılan sanayi çağı filtresi tam oturmus diye düşünüyorum.
    Ses: 70
    Genelde tren garında gecen hikayenin cogu gar sahnesinde benide icine çekti dogrusu ,onun dısında kullanılan mekanik tikirtilar kulağımı hiç tirmalamadi ama müzikler pek akılda kalıcı degildi.
    GENEL PUAN : 75
    İzlemeye deger ,varsa cocugunuzla(benim yok:)) birlikte dahada eğlenceli dakikaların gecirelebilecegi bir yapım...

Filmde çocuk içinde bulunduğu kötü durumun hayatına yaptığı katkıyı bulmaya çalışıyordu ve sonunda amacına da ulaştı. Ben sonunu beğendim aslında. 81
    Ailecek seyredilebilir kısmınada katılmıyorum çünkü oğlan (13 y) filmin yarısına gelmeden hanımda sonuna gelmeden kalktılar ekranın karşısından :) Bizimkiler oscar moscar dinlemedi yani. Çocuklara biraz soyut geldi film. Ancak film aldığı oscar ödüllerini haketmiş. Görüntü (1080P- Remux) rengarenk ancak insanı bayma ve renklerin içiçe girme durumu yok, güzel ayarlamışlar tonları. Film başladığında istasyona doğru yağan kar eşliğinde kamera süzülürken sanki üç boyutlu izliyormuşum gibi geldi. 92
    Ses: Dts Hd Ma 7+1 Çarkların çıkardığı seslerin odanın içinde dolaştığı ve dolabın üzerindeki küçük sandığın yere düşerek içindekilerin etrafa saçıldığı andaki renk ve ses cümbüşü harikaydı. Konuşmalardaki berraklık ve center hoparlörün performansıda tkiliydi. 88

• MEMOIRS OF A GEİSHA

Memoirs of a Geisha-Bir Geyşanın Anıları
    Yapım: 2005 - ABD
    Süre: 144 dakika
    Yönetmen: Rob Marshall,
    Oyuncular: Ken Watanabe,Ziyi Zhang,Michelle Yeoh,Gong Li,Paul Adelstein,Li Gong,Ted Levine,Suzuka Ohgo,Koji Yakusho,Youki Kudoh,Kaori Momoi,Randall Duk Kim,Elizabeth Sung,Samantha Futerman,Karl Yune,Tsai Chin,Kenneth Tsang,Shizuko Hoshi,Zoe Weizenbaum,
    Müzisyen:John Williams,
    Görüntü Y.:Dion Beebe,
    Senaryo:Robin Swicord,
    Senaryo(Kitap): Arthur Golden,
    Yapımcı:Steven Spielberg, Gary Barber,Lucy Fisher,Douglas Wick,
    FİLM..
    2. Dünya Savaşı’nın öncesinde, meteliksiz bir ailenin çocuk yaştaki kızları, hizmetçi olarak çalışması için geyşa evine gönderilir. Tehlikeli rakiplerine rağmen küçük kız, geyşa Nitta Sayuri olarak bir efsaneye dönüşür. Güzel ve işinin ustası Sayuri, zamanının en güçlü erkeklerini cezbeder. Ancak sahip olamayacağı tek adama olan gizli aşkını bir türlü aklından çıkaramamaktadır.
    6 dalda oscar adaylığı olan film,
    En İyi Görüntü Yönetmeni
    En İyi Sanat Yönetmeni
    En İyi Kostüm Tasarımı
    dallarında 3 oscar almıştır..........
    benim film için notum:72

Bluray-video..Görüntü

Filmin ev sineması versiyonları sony imzalı,DVD disklerin ilk çıkmaya başladıklarından beri sony diskler hep belli bir kalitenin üzerinde olmuştu,
    sony bluray,ler içinde bu geçerli,
    16-9 geniş ekran benimde sevdiğim ölçek olan 1.2:40 oranındaki görüntü transferi her anlamda sınıfı geçer,
    blurayin vazgeçilmezi fullHD 1080p görüntüler bazen inanılmaz güzel,en iyi görüntü yönetmeni oscar ödülünü haketmiş bencede...
    bol bol gece-karanlık sahneler mevcut olmasına rağmen ben hiçbir detayın kaybolduğunu düşünmüyorum,ki bir o kadarda sisli puslu kareler var ama gayet iyi
    referans gösterilebilecek anlamda olmasada dediğim gibi siyah-gri tonlar açısından gayet temiz,
    yer yer kontrastın daha fazla olması gerektiğini düşündüm,azıcık daha parlak olabilirdi,
    keskinlik anlamında gayet iyi,
    artalanlar pırıl pırıl-bir iki manzara varki(geyşanın yeşil bambu ormanı içindeki yolda arabayla giderken)tek kelimeyle enfes.....
    kumlanmaya hiç rastlamadım,beyazlar-dediğim gibi kontrastın biraz düşük olması nedeniyle çok parlak değil,biraz soluk,
    bende bu filmin dvd versiyonuda var,blurayi izledikten sonra 55inç ekranda bazı sahnelerde karşılaştırma yaptım,
    gerek çözünürlüğün 576dan 1080satıra çıkması,gerekse dvd diskteki interlace transferin yerini bluray,de prograsıvve kaydın alması ve
    tabii ki 50GB veri alanından sonuna kadar yararlanılıp bit akışının oldukça yüksek olması sonuçta hd ve sd farkını çok bariz ortaya koydu birkez daha...
    32inç ekranda çok güzel görünen dvd 55inçte malesef olmuyor,dediğim gibi bence 55-60inçten sonrasında bluray değilde 2160p gerekli.......
    renkler-birazda karanlık kasvetli ve pusun etkisiyle soluk yer yer pastel tonlarda,bikaç sahne var ışıl ışıl rengarenk ama o kadar....
    ben geyşanın anıları blurayi için görüntü puanımı 84 olarak belirledim.................

Bluray-audio..Ses

DVD diskteki sıkıştırılmış dolby digital ses-blurayde,de mevcut fakat bizim tercihimiz HD ses formatlarından bluray ile evimize gelen sıkıştırılmamış PCM 5.1....
    filmin orjinal dili ingilizce.....
    Genelde sakin ilerlemesine rağmen kanal doluluğu iyi,seslerin ve müziklerin tamamı filmle gayet uyumlu,
    4,6 mbps olan sıkıştırılmamış PCM 5.1 kayıt bizi filmin içine gayet güzel çekiyor,
    ben filmin ilk dakikasından sonuna kadar diyalog kaybına rastlamadım,
    kanal geçişleri-film durgun olmasına rağmen-yer yer çok başarılı,
    arka fonda çalan müzik kulağı rahatsız edip filmi engellemeden usul usul dinlendiriyor bizi,
    bass seslerde ben rahatsız olmadım,zaten çok çok yoğunda değil,dediğim gibi filmin atmosferiyle uyumlu,sub,a pek iş düşmüyor,
    miks çok akıllıca numaralar içermiyor doğal olarak,
    surroundlar bence başarılı-ses anlamında rahatsız edici herhangi bir taraf bence yok...
    ses transferi için puanım 79................

• The Code-Thick as Thieves2009-Mimi LEDER
    Film:
    Keith Ripley (Morgan Freeman) hırsızların kurallarına uygun olarak yaşayan usta bir soyguncudur: İşini yap, ortağının arkasını kolla, asla teslim olma, polisle işbirliği yapma. Ripley'in önceki ortağı bu kurallara uymamış ve bunu hayatı ile ödemiştir. Jack Gabriel (Antonio Banderas)ise, New York sokaklarında hırsızlığı ustalıkla yapan yakışıklı bir adamdır. Ripley; kendisinin de peşinde olduğu bir mücevher satıcısının; Jack tarafından soyuluşuna tanık olur. Ripley planladığı asıl büyük soygun için aradığı ortağı bulmuştur. Silahlı korumalar, kilitli kasalar ve parmak izi ile açılan kapılar ardında korunan bu servet ile Ripley, hem eski ortağının Rus mafyasına borçlarını ödeyecek hem de vaftiz kızı Alex'in hayatını kurtaracaktır. Bu arada Alex ile Jack arasında Ripley'nin tüm karşı çıkışlarına karşın bir yakınlaşma doğacaktır. Büyük soygun günü geldiğinde ise iki hırsız ustalıkla kale gibi korunan binaya girmeyi başarır. Ancak bir sorun vardır. Birisi hırsızların kuralını bozmuştur.
    Yönetmen:Mimi Leder,
    Oyuncular:Morgan Freeman,Antonio Banderas,Radha Mitchell,Tom Hardy,Robert Forster,Rade Serbedzija,Katie Chonacas,Atanas Srebrev,Joshua Rubin,Velizar Binev,Nickolay Hadjiminev,Ivan Petrushinov,Antony Byrne,Gerrit Vooren,Victor Boichev,Constantine Gregory,Todd Jensen,
    Film için 65 puan verebilirim.............

Bluray...video
    FullHD 1080p olan transfer 1.2:35 ölçeğinde aktarıılmış 25gb bd diske,
    Mimi Leder benim daha önce 2 filmini izlediğim-Peacemaker ve Deep impact-çokta beğendiğim bir yönetmen,
    bu filmde sıkılmadan seyredilebilecek,çokta büyük beklenti içine girmeden eğlenceli 100dk geçirilebilecek imdb puanı 5,9 olan bir film...
    filmin özellikle renkleri biraz yoğun ve doymuş,genelde doğal olmakla birlikte bazı karelerde bu renk doygunluğu biraz fazla gelebiliyor,
    orjinali 35mm peliküle çekilmiş olan filmin siyah tonları genellikle iyi,bazen koyu lacivert tonlara kaçabiliyor,
    karanlık sahnelerde detay kaybına rastlamadım,kontrast başarılı....
    filmin açılış sahnesi ve morgan freeman ile antonio banderas,ın parkta yürüdükleri kare çok iyi görünüyor hd ekranlarımızda,
    herhangi bir falso vermesede çok iyiler arasına giremeyecek bence sıradan bir görüntü çalışması var,
    oldukça doğal ama bana göre renklerin doygunluğu-tokluğu biraz fazla,
    yukarıda yönetmenin izlemiş olduğum iki filminin dvd transferleri çok başarılıydı,hem renk hem diğer açılardan
    o sebeple bu filmde kullanılan fitreler her ne kadar filmin doğasıyla uyumluysada bence biraz doğallıktan uzaklaştırmış görüntüyü,
    keskinlik açısındanda genelde sorun yok ancak bu renk yoğunluğu yer yer biraz daha keskin kareler olsaydı çok daha iyi olurdu dedirtiyor bence....
    benim filmin bd baskısına verebileceğim puan..76

Bluray...ses
    Orjinal dil olan İngilizce 48.0KHz DTS-HD master audıo 5.1 olan transfer filmle uyumlu...ayrıca diske yine dts-hd master 2.0 Türkçe dublajda konulmuş...
    Yönetmenin 1997 yapımı the peacemaker-barışçı-filminin dvd baskısında bulunan Dolby Digital 5.1 kayıt benim hala referans gösterdiğim kayıt ve miks çalışmalarından birisidir,
    özellikle hayranı olduğum Alman müzisyen Hans ZIMMER imzalı müziklerle miks mükemmel seviyedeydi,halada öyledir.....bu yüzden,
    bu filmi izlemeden Mimi LEDER ismini görünce hemen aklıma ister istemez diğer filmlerinde hissetmiş olduklarım aklıma geldi,özellikle teknik anlamda,
    tabii the code diğer filmlerden farklı biryerde daha eğlenceli tıkır tıkır işleyen senaryo sarkmadan herhaliyle 100dk,
    ses kaydı ve mikside bu şekilde sıkmadan size kendini hayran bırakmadan heyecanlandırmadan aslında herşeyin yerli yerinde olduğu sıradan bir şekilde akıp gidiyor,
    diyalog açısından center hoparlör elinden geleni yapmış,herhangi bir kayıp duymadım,
    kanal geçişleri düzenli-dengeli ve net,surround kullanımı sıradan..
    dolu dolu bass seslerin pek olmadığı filmde ne rahatsız edici ses bozulması ne patlaması dediğim gibi nede herhangi bir dengesizlik sözkonusu değil....
    ses kayıt ve miks için söylenebilecek çokta fazla birşey yok...74
    iyi seyirler.....................

• HIDE and SEEK-Saklambaç
    2005-John POLSON

Film:
    Başarılı bir sosyolog olan David Callaway'in eşi Alison aniden ölüyor ve Emily büyük bir travma yaşıyor.
    Baba kız,Emily'nin annesi ile güzelgünlerini yaşadığı Manhattan'dan New York'un kuzey mahallerinden birine taşınıyorlar.
    Bundan kısa bir süre sonra Emily, Charlie adını verdiği hayali bir arkadaş geliştirir.
    David başlangıçta Charlie'yi Emily'nin kendisini ifade etmesine yardımcı olması açısından olumlu bir gelişme olarak görse de başlarına gelen korkunç olaylar onu Charlie'nin gerçek biri olduğuna inandırmaya başlar...
    Ve eğer öyleyse Charlie'nin durdurulması gerekmektedir.Küçük Emily Callaway'in hayali arkadaşı Charlie ile Saklambaç oynamak çok basit ve masum bir heyecandı.
    Oysa ki kendisini babası David'in bile durduramadığı kabus gibi olayların ortasında bulur.
    Charlie kim ya da nedir? David bunu çok merak etmektedir.
    Nasıl oluyor da kızı böyle bir varlığın bu kadar etkisinde kalabilir?..
    Belki de Charlie aslında hayali değildir, belki de kanlı canlı bir varlık olmasa da kötü bir yaratıktır?
    Yönetmen:John Polson,
    Oyuncular:Robert De Niro,Dakota Fanning,Famke Janssen,Dylan Baker,Melissa Leo,Elizabeth Shue,Amy Irving,Robert John Burke,David Chandler,
    Filmi 2005 yılında sinemada izlediğimde beğenmiştim,sonunu tahmin edememiş,yer yer gerilmiş sinema salonundan çıkarkende bu filme zaman ve para ayırdığım için pişman olmamıştım.
    ımdb notu mart 2012 itibariyle 40687 oylama 10/5.7 olan film bana göre daha yüksek puanı hak ediyor.100/72

Bluray,video
    Film sinema salonunda dev perdede çok güzel görünmüştü bana(2005),birkaç yıl sonra dvd baskısınıda almıştım(2007),gayet başarılı 20fox kalitesini
    aktarımındaki dokuyu gayet güzel bulmuştum,2:40 transfer ve Dolby Digital 5.1 kayıt her anlamda çok iyiydi,
    Orjinali 35mm pelikül sinema filmine çekilmiş olan film HD olarak BD diske yine FullHD 1080p olarak transfer edilmiş,
    ölçek orjinal sinema gösterimindeki 1.2:40.......
    Filmi yine 55inç led-lcd ekranda hdmı bağlantı ile 1080p/24fps şeklinde izledim....
    Bana göre kullanılan renk tonları filmle mükemmel uyumlu,son derece doğal,ayrıntılı ve zengin..
    kısaca BD transfer sinematografiyi ve perdedeki pelikül film tadını aynen ekranlarımıza yansıtıyor,
    Siyah seviyesi çok iyi,ben yine hiçbir ayrıntının kaybına rastlamadım,kontrast biraz kullanılan filtreler ve yönetmen tercihi nedeniyle düşük.
    Yer yer bazı sahnelerde benim için çok önemli olan mükemmel karelerin yakalandığı-arka taraf flu öndeki obje çok net ve keskin-sanki 3d hissi yakalanmış,
    Geniş ekran çekimlerde artalanlar sorunsuz,disk tabi prograsive kaydında etkisiyle titreşim ve bozulmadan muaf..
    karanlık-sisli puslu sahnelerde herhangi aksama yok,aksine yönetmen kullandığı renk tonlarıyla gerilimi aynen ekrana taşımış,
    bazen koyu tonlarda kumlanma hissedilebir,cilt tonları doğal ama genelde soğuk ve itici,
    genel olarak bakılırsa keskinlik-renk yelpazesi ve tonlamalarıyla bana göre 1.sınıf diyebileceğimiz bir aktarım,
    tabi yeni çekilmiş dijital hazırlanmış,herşeyiyle sorunsuz bir çalışma değil,ama yukarıdada belirttiğim gibi sizi filmin içine çok çok rahat labilen görsel doku tam benlik..
    verdiği puanı yüksek bulanlar olacaktır,çünkü ışıl ışıl-pırıl pırıl-parlak bir kayıt değil,renk cümbüşü yok,kontrastın yüksek tutulduğu vivid görüntüler yok filmde,
    inanın perdede hangi tonlarda izledimse BD diskte aynı tonlar-gerilim/gizem-atmosfer karşımdaydı..100/89

Bluray,audio
    BD disklerin gelmesiyle genişleyen veri alanı kendini ses aktarımlarındada belli etti,
    yine artık birçok bd filmde kullanılan 48.0 KHz ingilizce DTS-HD MASTER audıo 5.1 tercih edilmiş,dvd diskteki 384 yada 448 olan bit akışı 3-4 megabit seviyelerine çıktı,
    Birkere John OTTMAN imzalı müzikleri duyunca tamam film geliyor diyorsunuz,tek kelimeyle usta işi.....
    kullanılan efektler filmi kesinlikle doğallıktan uzaklaştırmamış,her ses efekti bence filmle mükemmel uyumlu,
    surround kanallar ile birlikte filmin sizi sarıp sarmalaması çok çok başarılı,arka kanallar genelde dolu ve akıllıca kaydedilmiş..
    önden arkaya geçişler yine gayet akıllı ve dengeli,
    bass sesslerin yoğunlaştığı sahnelerde sub çok çok iyi,diğer frekanslarla mükemmel uyumlu,onların bırakıkları yerden sesleri çok doğal-ve yumuşak bir şekilde kavrayıp filmi güzelleştiriyor.
    saklambaç ses kaydı ve miksi bana göre denge ve doğallık anlamında çok oturaklı,benim dvd zamanından beri referans aldığım disklerden biridir hıde and seek...
    Diyalog kaybına rastlamadım,kanal geçişleri çok iyi,bass-mid-tiz dengesi doğal,bass sesler abartısız,boğucu değil,yer yer sarsabiliyor..
    Nerdeyse artık 5.1 olmayan olmayan film kalmadı hatta 7+1 bile sunuldu bizlere ama bu film kadar dengeli doğal ve kanalların çok iyi kullanıldığı film sayılı..
    en azından benim için böyle.....bazen eleştiriyorum filmlere extra ses kanalı eklemek iyi güzelde onu doğru düzgün kayıt ve miks edebilmek ustalık diye,
    aynen buradada yazdıklarımı tekrarladım,artık filmi sesiyle görüntüsüyle bir bütün algılamak gerekiyor,bazen sıradan filmleri bile ki hıde and seek buna güzel bir örnek,
    sesiyle sizi filmin içine alıveriyor,sözü fazla uzatmadan 100/91
    iyi seyirler.............

• BEHIND ENEMY LINES-Düşman Hattı
    2001-John MOORE
    Teğmen Chris Burnett (Wilson), en iyi donanma pilotlarından biridir. Hassas jeopolitik dengeleri korumak amacıyla 'ajan uçakları' uçurmaktadır. Çatışmaların bütün hızıyla sürdüğü Bosna'daki olağan keşif uçuşlarından birinde vurulur ve düşman hattının ardına düşer. Onu yok etmek isteyen acımasız militanlarla, kötü politikacıların kararlarıyla ve zorlu doğa şartlarıyla boğuşması gerekmektedir çünkü düşman hattında tek başınadır. Onu çok seven komutanı Amiral Reigart (Hackman) ise henüz hiçbir askerini geride bırakmamış bir komutandır. Şimdi, önemli bir karar vermek zorundadır. Ya askerini kaderi ile baş başa bırakacak ya da onun hayatını kurtarmak için birçok riske girerek kendi kariyerini tehlikeye atacaktır.
    Yönetmen:John Moore,
    Oyuncular:Owen Wilson,Gabriel Macht,Gene Hackman,David Keith,Joaquim de Almeida,Olek Krupa
    film imdb sitesinde 03/2012 itibariyle 46130 kullanıcı tarafından oylanmış puanı 6.2....
    Benim hiç sıkılmadan,100dk nasıl geçti anlamadan,sadece kurgusu için bile yüksek puan verilebilecek olmasını düşündüğüm yapım için puanım 100/80

Bluray,video:
    1080p çözünürlükteki 16/9 diskin ekran ölçeği 1.2:35,
    Yıllar önce-sanırım 2003- filmin dvd baskısını alıp izlediğimde 32inç 16/9 CRT ekranımda çok doğal görüntüler hatırlıyorum,
    filmin atmosferini-gerilimi/savaşın soğuk yüzünü yine yönetmen moore aynı soğuk tonlamaları kullanarak yaratmıştı,
    yıllar sonra BD transfer beni utandırmadı,dvd versiyonuna göre daha yüksek seviyede kareler oluştu 55inç HD ekranımda
    -filmin 2001 yılına ait ve orjinalinin 35mm pelikül olduğunu unutmamak gerekiyor-
    ki eski yıllara ait filmlerin bluray ev sineması baskıları her zaman dvd disk aktarımına oranla çokta başarılı olamayabiliyor malesef........
    Baştada belirttiğim gibi yönetmenin kullandığı renk yelpazesi,bu film başka tonlarda olamazdı,dedirtiyor insana,tek kelimeyle enfes,
    savaşın soğuk,itici,sıkıcı gergin atmosferi aynen ekranımıza yansımış,bu anlamda herşey yerli, yerinde..
    siyah seviyesi içinde söylenebilecek pek söz bulamıyorum,rahatsız edici hiç bir yönü yok,
    kontrast anlmında çok etkili değil,zaten olmasıda beklenemez çünkü:filmin konusu,renkleri-atmosferi itibariyle bu şekilde kotarılmış,
    soğuk-gri/siyah tonlar mevcut,tıpkı havanın yağmurlu-karanlık gri puslu olduğu dönemler gibi...
    yer yer küçükte olsa dijital aktarım kalıntıları göze çarpıyor ama bu hassas gözler için,
    artalanlar genelde düzgün olmasına rağmen yine küçük oranlarda çapaklar göze çarpmıyor değil,
    ama bazı karelerde tek kelimeyle kusursuz,mesela kameranın hızlı hareketlerinde detay kaybına rastlamadım...
    Benim testimden genel anlamda başarılı bir şekilde geçti düşman hattı.100/83

Bluray,audio:
    İşte olay budur........
    Her ses teknisyenine ders diye okutulacak/örnek-referans gösterilebilecek kadar mükemmel...
    Ev sinema sistemleri satan mağazaların,sistemler için demo disk hazırlamış firmaların arşivinde her zaman yer almıştır düşman hattı,
    DVD baskıdaki ender DTS kayıtlardan biriydi o zamanlarda bu filmin diski,
    yurt dışı forumlarda filmin bd,si için yorum yapan kullanıcılardan bazıları ses transferine 5 değilde 4 puan vermişler sebebini anlamak mümkün değil,hatta komik..
    bu filmin ses kaydı ve özellikle miks çalışması benim şimdiye dek izlediklerim içinde ilk 10 sıralamasında üst sıralara yerleşir,
    BLURAY baskıda HD format olan DTS-HD MASTER audio 5.1
    dediğim gibi ses dengesi mükemmel,kolan dağılım mükemmel,surround kullanımı mükemmel,bass mükemmel,kanal geçişleri mükemmel
    daha ne beklerki ev sinema meraklısı,
    kire toza bulanmış kolonlarımız için ilaç gibi gelecektir ses transferi,
    filmin tamamında kanallar bilgi yüklü,arka kanallar susmak bilmiyor
    kullanılan efektler filmle muazzam uyumlu,
    füze takip ve vızıldayan kurşun sahnesi için bu miksi yapan ekibi kutlamak gerekişr diye düşünüyorum...
    subwofer çok çok dengeli,sarsıcı ama derin ve tok-yumuşak,diğer frekanslara o kadar uyum sağlamışki şaşırmamak elde değil..
    arka kanal geçişlerinin dengesi inanılmaz iyi,
    bizi filmin içine çekmekte çok çok başarlı,sahyne aynen odamızın içinde yaşanıyor..
    müzikler için söylenecek hiç birşey yok yine bir dahinin elinden çıkmış gibi tam anlamıyla usta işi.....
    aslında yazılabilecek örnek gösterilebilecek daha çok sahne ve detay var ama hepsini yazmaya kalkarsak yazı iyice uzayacak ve okuyanlar sıkılabilecek
    diye düşünüyor ve son olarak sinema denilen sanatın ses kayıt ve miksi açısından benim için unutulmaz biryerde olan düşman hattını herkese tavsiye ediyorum,
    eee bu kadar yazılanların üstüne ne denir ?? 100/100 hemde yıldızlı 100................................

• The Legend of ZORRO-zorro efsanesi
    2005-Martin CAMPBELL

Film:
    Zorro Efsanesi'1998 yapımı'Maskeli Kahraman Zorro' ('The Maskof Zorro')filminden yıllar sonra başlıyor.
    Alejandro (Banderas) ve Elena (Zeta-Jones) evlenmişlerdir ve 10 yaşında, Joaquin (Adrian Alonso) adında bir oğulları vardır.
    Alejandro, Kaliforniya'nın yoksul ve ezilen halkını toprak sahiplerinin açgözlülüğünden korumak için Zorro maskesini hâlen takmaktaysa da, mutlu yuvasını da düşünmekte ve normal bir hayat yaşama arzusuyla görevi arasında gidip gelmektedir.
    Bir yandan da Kaliforniya,ABD'nin 31. eyaleti olmanın peşindedir,ama gizli bir ortaçağ organizasyonunun üyesi olan bazı ahlâksız kişiler bu olayın gerçekleşmesini önlemeye kararlıdırlar.
    Maskeli kahraman Zorro'nun bir kez daha Kaliforniya halkının yardımına koşması gerekir.
    Zorro, Kaliforniya halkına karşı çalışan bu karanlık organizasyonun planlarını kahramanca bertaraf etmeye çalışırken,hayatını ve ailesinin güvenliğini tehlikeye atan bir krize doğru hızla ilerlemektedir.
    Yönetmen:Martin Campbell
    Oyuncular:Antonio Banderas,Catherine Zeta-Jones,Giovanna Zacarías,Raúl Méndez,Adrian Alonso
    Film 32469 kullanıcıdan 5.8 puan almış 03/2012 imdb sitesinde....
    Bence fazla beklenti içine girmeden,ailece hoşça 2 saat geçirilebilecek seyirlik bir film 100/65

Bluray,video:
    Filmi 2005 yılında sinema salonunda izlemiştim,perdede gayet güzeldi,dvd baskısıda sony,den çıkan filmin BD versiyonuda yine sony..
    55inç fullhd panel-hdmı bağlantı,1080/24fps şeklinde karanlık odada izledim filmi..
    Yönetmen tercihi renkler biraz doygun,gayet sıcak kavrulmuş bir havası var kullanılan tonların.
    1080p transfer,de siyah seviyesi gayet iyi,kontrast genelde parlak,siyah tonlarda detay kaybı yok.
    1.2:40 ölçek 16/9 formattaki geniş ekranlarda baştan sona çok şık duruyor,
    gayet net ve pırıl pırıl kareler var,artalanlarda bozulma gözlemlemedim,
    55inç led-lcd ekranda 2milyonun üzerinde pikseller cıvıl cıvıl,
    bazı bd diskler malesef,kayıttan-transferden filmin orjinalinden kaynaklı dvd baskıdan çokta üstün olamayabiliyor,
    örnek master commander,ne dvd baskısı ne bd baskısı görüntü anlamında tatmin edici değil pek,
    ses referans seviyelerde ama görüntü malesef zayıf kalmış,
    zorro bu anlamda falso içermiyor görüntü ve ses açısından herşey yerli yerinde......
    referans gösterilemez ama kusurda aranırsa-zorlanırsa bulunabilir-keyfekeder olumsuz eleştirilebilir,
    mesela biri renkler çok sıcak,izlerken 2 saat boyunca yoruyor diye düşünebilir,
    inanın dev beyazperdede ne görmüşsem o tonlarda filmin görünümü,35mm pelikül....
    ilk filmi izlememiş biri olarak 2.filmin ev sinema baskısını beğendim...100/83

Bluray,audio:
    Filmin dvd baskısında dolby digital 5.1 olan transfer BD baskıda Dolby TRUE-HD 5.1,
    Herzaman ev sinemasında çok çok büyük oranda ses bandının görüntüye oranla daha hacimli olduğunu savunmuşumdur,
    dvd zamanından beridir bu böyle benim için,yani dd yada dts 5.1 kayıt 720-576 satır anamorphic dvd görüntüsene göre hep daha
    ilerideydi,sanki ekran-görüntü hep ufak kalmıştı benim için,
    yani görüntü/sese oranla daha küçük zayıf kalırdı,
    bd disklerde,de bu durum epey gelişsede hala ses daha önde diyebilirim,
    ama hakkınıda yememeli,414720 piksel dvd karesinin 2073600 gibi bir rakama-5 katına çıkması ev sinemasında epey ilerleme sağladı,
    24p kare/saniye akış kısmınıda atlamamalı-bu sayede filmleri sinema salonundaki akış ile izleme şansımız oldu,
    ....ses true hd olmalı ama görüntü ortalama 2 metre olabilmeli-tabii ki o oranda yüksek çözünürlük 2160p......
    neyse...fazla konuyu dağıtmadan değiştirmeden ses transferi için şunları yazalım zorro bd hakkında:
    herşey yerli yerinde,kayıp ses söz konusu değil,filmi aynen salonun ortasına taşımakta gayet yeterli
    tıkır tıkır işleyen 2saat,şurasıda şöyle olsaymış denilecek pek birtarafı yok
    herşey dengeli,surround kanallar filmle uyum içinde,
    ses kayıt/miks içinde aynen görüntü için yazdıklarımı tekrarlıyorum,
    çok şey beklemeden filmin tadını çıkarın...100/83
    iyi seyirler............................

• POSEIDON-Poseidon,dan Kaçış
    2006-Wolfgang PETERSEN

Atlantik denizinde seyir halinde olan lüks yolcu gemisi Poseidon’da yılbaşı gecesidir ve eğlence başlamıştır. Yolcular, kadehlerini daha iyi bir gelecek için kaldırmaktadır. Ancak dev bir dalga bu muhteşem yolcu gemisine çarpar ve hayatta kalmak için amansız bir mücadele başlar. Yönetmen Wolfgang Peterson, (Kusursuz Fırtına, Truva) Paul Gallico’nun The Poseidon Adventure adlı romanından uyarlanan bu heyecan dolu filmle denizlere geri dönüyor. Josh Lucas, Kurt Russell, Richard Dreyfuss, Emmy Rossum’un liderlik ettiği bir çok yolcu birbirine sıkı sıkıya kenetlenmek zorunda kalıp, tamamen ters dönmüş bir gemide enkazların, alevlerin ve suların arasından kurtulma şansı arıyor. Ancak bu muhteşem heyecan fırtınasında bir aktif oyuncu daha var: tepe taklak dönen, gittikçe batan ve patlamaya başlayan 20 katlı dev gemi Poseidon... Gemide kurtuluş için çırpınanlar için zaman daralıyor. Endişe artıyor. Ve muhteşem bir macera sizleri bekliyor...............
    Yönetmen:Wolfgang Petersen,
    Oyuncular:Kurt Russell,Emmy Rossum,Mike Vogel,Josh Lucas,Jimmy Bennett,Freddy Rodriguez,Stacy Ferguson,Jacinda Barrett,Mia Maestro,Jenae Altschwager,Andre Braugher, Richard Dreyfuss,Valerie Azlynn,Kevin Dillon,Aliane Baquerot,D. Anthony Boone,Kimberly Patterson,David Dittmer,Vincent De Paul,Ed Aristone,Jesse Henecke,Rachel Vander Woude,Beverly Overstreet,Carrie Frymer,Andy Deal,David Reivers,Gabriel Jarret,Kirk B.r. Woller,Erik Aude,Caroline Lagerfelt,Kelly Mcnair,Gordon Thomson,Jan Munroe..

Film 1,5 saatlik süresi boyunca sıkılmadan izlenebilecek,seyirlik.100/60..mart-2012 tatihihli 47698 kullanıcı imdb puanı 5.6.....

Bluray,video:
    bd50 disk 1080p 16/9 format 1.2:40 ölçek.....
    Artık dvdnin neredeyse sonunu getirmeye başladılar,warner brosta o matrıx zamanlarından kalma kumlu görüntülerini unutup,iyi kayıtlar yapmaya basladı son 2-3yıldır...
    .......demiştim bundan 5 yıl önce poseidon dvd versiyonu tanıtırken...
    Arkadaşlar görüntü için tek kelime söylenecekse herseyin dengede oldugu,bir kere kullanılan bütün renkler gayet güzel sonuç vermiş..
    çok doğal bir görüntü çalışması var.
    su altı sahneleri genelde görüntü açisından cok tehlikeli bozulmaya elverişlidir,yer yer küçük kumlanmalar mevcut ancak rahatsız edici düzeyde değil kesinlikle.
    yine oldukça karanlık sahneler var ama siyah derinligi ve dengesi mükemmel olmasada çok iyi,bazen iç çekimlerde siyah tonlar açılmış hissi uyandırabilir-şayet uygun şartlar oluşturulabilirse siyah ve kontrastın dengesinin tadına varabilmek için mutlaka ama mutlaka karanlık oda...
    Baştan sona tertemiz bir kayıt posedion,
    koyu renk takım elbiselerin detayları bile görülüyor,cilt tonları genelde doğal,ama yönetmen tercihinden kaynaklı biraz sepia tonlar mevcut,
    insanların yüzündeki su damlacıkları net ve ayrıntılı.keskinlik ve netlik olarak gayet başarılı...
    geminin salonundaki ışıl ışıl görüntü zenginliği kusursuz.
    .patlama sahnelerinde alev topları ve etrafındaki renk yelpazesi cok basarılı,aşırılık ve tutarsızlık yok.en karanlık ve puslu sahnelerde bile disk kolay kolay falso vermiyor.
    kontrast dengeli,hiç bir sahnede patlama-parlaklık hissi yasamadım..renk geçişleri birinci sınıf.
    .ellerinde fenerlerle gemi içinde koşuşturdukları sahnelerde ısıkların cevresindeki kontrast dagılımı mukemmel..
    Artalanlar tertemiz,hiç bir bloklaşma yok..bazı sahneler ki epey var,3boyut etkisi yaratacak kadar keskin,arka tarafların çok az buğulu ön bölümlerin öne çıktıgı sahnelere hayran olmamak elde degil.
    prograsivve transferinde etkisiyle tarazlanma ve titreme ben hiç göremedim..görüntü transferi için son not...100/84

Bluray,audio:
    DTS-HD MASTER audio 5.1 orjinal ingilizce....
    Posedion bd ses kayıt ve miksi için çok rahatlıkla 1.sınıf denebilir,filmin pırıl pırıl bi ses kaydı ve kurgusu var,
    filmin başından sonuna efektlerle süslü ses kusagı tempoyu hep tepede tutuyor.
    film o kadar hareketliki kanallar genelde pek dinlenmeye fırsat bulamıyor.
    .hemen hemen filmin tamamında bütün kanallar bilgi yüklü,klaus badeltin müzikleri tüm kanalları hakkıyla dolduruyor.
    ön sahne kanalları devamlı geçiş sergiliyor,merkez kanaldan yayılan diyalog kaydı iyi,bazen diyalogları duymakta zorlanabiliyoruz.
    subwoofer destekli kanallar filmin heyecanını odamıza taşımada çok başarılı,gerek gemi içi gerek su altı sahneleri gayet etkileyici olmuş..habire biyerlerden kopan parçalar,su basıncından kırılan camlar,elektrik sıçramaları,vee üstümüze dogru gümbür gümbür akan su çok çok başarılı...
    Arka kanal-surround-kullanımı hem akıllıca hem etkileyici,çevreleme etkisi çok başarılı,bizi suyun içinde nefes nefese bırakıyor,arka ve ön kanalların uyumu gayet basarılı,geçişler dengeli temiz.
    Film yapısı itibariyle alt frekanslara çok dayanıyor.subwoofer kaydı oldukça temiz ve epey derin,ama sanki biraz agresif gibi,ama ugultu ve catlama yok,diger kanallarla uyumlu,onların içinde kaybolup eridigi sahneler çok iyi.
    filmin oldukça dengeli bir ses kusagı var..100/93
    iyi seyirler........................

• Sevgili Demir seni burada yalnız bıraktığımı sanma Şu sıralar TRT 1 deki "seksenler" dizisine taktık ailecek. Dizilerde film kadar var süre olarak, her biri iki saate yakın sekiz bölümü izlemesi zaman aldı. Yaşı 40 a yaklaşan herkesin geçmişinden birşeyler bulacağı içten, doğal ailecek seyredilebilecek mükemmel bir dizi.
    Tavsiyen üzerine "Behind Enemy Lines" izledim dün, nasılsa 1080p mkv ancak 5+1 dts hd ma. Gerçekten ses efektleri mükemmel. Özellikle filmin 20-22. dakikalar arasındaki füzelerin uçağı kovaladığı sahneler mükemmeldi. Ancak subwofer daki denge, yumuşaklık, tok sesleri tam alamadım. Muhtemelen benim odanın büyüklüğü ve dengesizliğinden kaynaklanıyor (açık mutfak ile misafir odasının arasını kaldırınca 60 metrekareye yakın bir oda çıktı ortaya, dolayısıyla benim Jamo Sub300 yetmiyor herhalde, o sahneleri tekrar dinledikten sonra ses puanını vereceğim)
    Konu olarak filmin başındaki aksiyon, güç, konunun işlenişi ve sahnelerden geçişler arasındaki denge sonlara doğru kayboluyor. Roketlerin takibindeki gerçeklik, mayınların patlaması esnasındaki görüntüler, sırpların vahşetinin görüntülendiği sahnelerdeki ciddiyet son sahnelerde yerini basitliğe, amerikanın çocuksu güç gösterisine bırakıyor. Öyleki tek askerle çıtırdayan buz tabakası üzerinde tankların dolaşmasına, bombaların patlamasına izin veriyor, 40-50 tane sırp askeri kendilerinden sadece 50-60 metre ötedeki amerikan askerini ve karşılarındaki üç tane koca helikopteri tanklarla toplarla makinalı tüfeklerle bırakın öldürmeyi yaralayamıyorlar bile. 77/100
    Görüntü: yazdıklarına katılıyor ve puanı onaylıyorum: 83/100

• Günaydınlar
    80,leri bende takip ediyorum,bu arada yaş 35..dediğin gibi bazen beni alıp çocukluğuma götürüveriyor...
    haklısın,subwofer konusunda-60metrekare alanı hakkıyla bass ses ile doldurmak ve etkiyi hissetmek hakikaten oldukça zor,kullandığın jamo300 sub gayet güzel ama
    seninde değindiğin gibi o alana yetmez....tekrar ilgin ve yazdıkların için teşekürler...
    dün akşam hıtman bluray izledim,birazdan kahve içip kendime gleyi değerlendirmemi yazıcam...
  • HITMAN
    2007-xavier GENS

Film:
    Genç yönetmen Xavier Gens'in ikinci uzun metrajlı filmi Hitman,aynı isimli çok satan video oyununun bir uyarlaması.
    Filmde gizemli ve karmaşık bir kişiliğe sahip Ajan 47’nin maceraları anlatılıyor.
    Son yılların gözde bilgisayar oyunlarından Hitman’ın sinema uyarlaması olan filmin kahramanı Ajan 47(Timothy Olyphant)profesyonel bir tetikçi olmak için eğitilmiştir ve en güçlü silahları agresif yapısı ve işindeki kararlılığıdır.
    Bu kez Ajan 47 tuzağa düşürülmüştür ve Doğu Avrupa’da kendisini oyundışı bırakmak isteyenleri ve bunun sebeblerini ararken Interpol ve Rus ordusu da 47’nin peşindedir.
    Yönetmen:Xavier Gens,
    Oyuncular:Robert Knepper,Timothy Olyphant,Olga Kurylenko,Henry Ian Cusick,Dougray Scott,Eriq Ebouaney,Ulrich Thomsen,James Faulkner,Ilya Nikitenko,
    Abdou Sagna,Anca Radici,Youssef Diawara,Loïc Molla,Nicky Naude,Jean-marc Bellu,Patrick Ligardes,Joe Sheridan,Christian Erickson,Michael Offei,
    03/2012 IMDB-74843 kullanıcı puan 10/6.2
    Ben çok şey beklemeden izlenirse hiç sıkmadan 1,5saat geçer diye düşünüyorum..100/69

Bluray,video:
    20th Century Fox imzalı filmin DVD ve BD transferleri genel olarak oldukça iyi,
    Film yine orjinal çerçevesi olan 1.2:35 ölçekte,1080p çözünürlük....
    55inç sony nx810 lcd-led panelde,1080/24p şeklinde HDMI bağlantı ile izledim filmi.
    Bazı sahnelerdeki tutarsızlıklar olmasa çok çok rahat 95 puan alabilecekken,küçük kusurlar nedeniyle puan kırıyoruz..
    Kontrastı zorlayan sahnelerde yer yer siyahlarda açılmalar ve renk tutarsızlıkları mevcut,
    bazen soğuk tonlar filme hakimken birbakıyorsunuz sıcak tonlar karşımıza çıkıveriyor,
    -otel içindeki,galata kulesi içindeki renkler ne kadar sıcak,ama tramvay-metro yada tren içindeki sahnelerde
    birden renk değişikliği oluşuveriyor,beni çok rahatsız etmedi ama...
    siyah açılmalarıda gözden kaçmadı,yer yer simsiyah kareler varken bazen birden koyu-gri olup siyah tondan uzaklaşılıyor..
    Orjinali 35mm pelikül sinema filmine çekilmiş,ben beyazperdede görmedim filmi,yani bilemiyorum orjinal halide bu şekildemi
    yoksa transferdenmi kaynaklı,tahminim orjinal durum bu,
    3D etkisi yaratan sahneler bazen inanılmaz net-keskin detay zengini ama birden yumuşayıp netliğini yitirebiliyor..
    ama filmin büyük kısmında kullanılan tonları ben çok beğendim ve filmin atmoosferiyle çok uyumlu buldum..
    kullanılan filtreler yine filmle uygun olmuş,şayet bu tonları beğendiyseniz filmin görüntü çalışması için çok şey bulamassınız söylenebilecek.
    Ben 20th Century Fox imzalı dvd ve bd diskleri genelde beğenmişimdir,birde kayıt istediğim tonlarda ise+film bu şekilde 2:35 ölçekteyse
    hd ekranlarımızda sinematoğrafik anlamda görüntüleri oluşturma hiçde zor olmuyor kendi adıma.
    Bu yüzden-behınd enemy lınes,hıde and seek,don,t say a word,I robot gibi bir çok aktarımı çok beğenmişidir,kullanılan tonlar ve çok
    estetik çekilmiş bazı sahneler sebebiyle...
    Bir bütün olarak değerlendirirsek HITMAN oldukça ama oldukçe iyi görünüyor,bahsettiğim pürüzler olmasa rahatlıkla demo disk olabilirdi..
    Kısaca ben 100/84 olarak puan veriyorum.....

Bluray,audio:
    Filmin 2008 yılında dvd baskısını almıştım,orada ses ingilizce dolby digital 5.1 olarak mevcuttu,
    bluray,de bu DTS-HD MASTER audio 5.1- 48khz/24bit,
    işin ses kısmınıda yamaha rx-v1800 receiver/amfi ile hallediyorum..
    Filmin sesleri genel olarak gayet başarılı,
    Ön sahne kanalları L-C-R geçişleri iyi..
    istediğimiz gürültüyü çok rahat oluşturuyor,kullanılan efektler yine filmle uyumlu..
    çıtırdayan metaller,patlamalar filmi takip etmede bize yardımcı oluyor,
    tabi her zaman yüksek ses iyi anlamınada gelmez,kulağı ve sistemi rahatsız etmeyen dengeli ve derin sesten bahsediyorum
    hitmande zaman zaman sert-agresifleşsede bu durum,yine ben beğendim....
    Surround kanallar dolu,hem müziklerle hem efektlerle desteklenmiş,aksiyon sahnelerindeki arka kanal kullanımı çok iyi...
    Çevreleme hissi başarılı....
    Bazen yoğun seslerin-müziğin içinde diyalogların anlaşılması güçleşsede yinede başarılı...
    subwofer bence derin ve yine gayet dengeli,problem duymadım...
    Hıtman aslında oldukça yoruma açık ve kimilerinin çok beğenirken kimilerinin yerlere vurabileceği kadar değişken yada riskli bir transfer,
    çok dikkatli izlenirse bazen dudak hareketlerinde ses ile biraz uyumsuzluk hissedilebilir,
    yine görüntüde bahsettiğim gibi küçük sorunlar olmasa ses olarakta en az 95 alırdı,demo disk olarak kullanılabilirdi..
    Genel olarak ses kayıt ve mik açısından benim için iyi bir kayıt...100/84
    iyi seyirler..................

• Closer : Natalie Portman, Julia Roberts, Jude Law, Clive Owen. 2004 ABD & İngiltere yapımı. 107 dakika.
    Konusu: [Alıntı] Günümüz Londra'sında birbirine yabancı iki çiftten birindeki adamın, diğer çiftteki kadınla tanışmasıyla tesadüfler arka arkaya gelmeye başlar. Birbirlerine duydukları anlık hislerse aldatmaları beraberinde getirir.İngiliz bir gazeteci olan Dan, mesleğini çok ciddiye alan ve kariyer yapmak isteyen biridir. Ancak, onun görevi gazetedeki ölüm ilanları yazmaktır. Dan, genç bir striptizci olan Alice'ten etkilenir. Ancak, fotoğrafçı Anna'yla tanışınca, duygularına ve ihtirasına hakim olamaz.

Görüntü: Kalite oldukça güzel. 1.85:1 ile ekrana tam oturuyor: 85
    Ses: LPCM 5.1, Filmde surroundların ve woofer ın sesini iki kez hissettim yanılmıyorsam müzikler hariç. 69
    Konu: Oyunculuklar iyiydi sadece. Karşı cinsler arası ilişkilerin basitliği, ucuzluğu, zaten seyredene ne vermek istediği anlaşılamayan filmi, tamamen gereksiz, anlamsız ve sevimsiz bir hale sokmuş. İmdb puanı 7.4 ortalamaya 98 bin oy ile ulaşmış. Sinemalar.com da 7.1 puan vermiş 400 kişi. Ancak film konusu itibarı ile de bana hiç hitap etmiyor. 45

•  ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM

Bugün yenilediğim listeyi ön sayfaya da koydum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG
    ...- böyle bir konuyu okumak benim gibi arşivciler için oldukca zevkli olmasına rağmen bir filmi arşive alıp almamamda pek bir etkisi olmaz. sonuçta izleyip kararı kişinin kendisi verecektir. ayrıca hali hazırda bir çok siteden filmlerin puanı hakkında isabetli bilgiler alıyoruz.
    ben bu konuda daha çok dmrbrn arkadaşın detay bilgilendirmesine takıldım. bu farklı bir şey filmleri çok daha derinlemesine incelemiş oluyoruz.
    olaya film, ses sistem ve görüntü sistemleri noktasında bakmakta fayda görüyorum.
    tüm yorumcuların eline sağlık.

Konuyu açmamdaki tek neden film almak isteyenlere yol göstermek değildi. Otorite olmadığım için, böyle birşeyi düşünmek mantıklı olmaz. Sonuçta herkesin zevki farklı olduğu için böyle bir konuda sadece puana bakılarak seçim yapılamayacağı da aşikar. Öyle olsa herkes imdb ye veya sinemalar.com a bakarak seçimini yapardı. Ki burada yapmaya çalıştığımız filmin konusu yanında blu-ray performansını da değerlendirmek. Bildiğim kadarıyla internette blu-ray performansının tartışıldığı yerli bir forum yok. Bunların yanında yapılan bir iş hakkındaki değerlendirmeyi kalıcı hale getirmenin bir zararı olmaz diye düşünüyorum. Yani burayı sizlere yapılan bir hizmet değilde birlikte oluşturacağımız paylaşım ortamı olarak görmeniz gerek. Ancak maalesef 16 kişiyiz, son üç ayda sadece bir kişi katıldı. Bu 16 kişinin de altısının yorum sayısı ikinin üzerinde. ben kendi adıma puanlama yaparken titiz davranıyorum. Daha önce verdiklerimle kıyaslama yaparak filmlere haksızlık etmemeye çalışıyorum Yapılan bu değerlendirmelerin daha etkin olması için mutlaka kullanıcıların çoğalması gerek. Bir kişinin oyu ile birinci veya sonuncu olan blu-ray filmin değerlendirmesi kimseyi tatmin etmeyecektir. Ancak üçer kişinin değerlendirmeleri ile 90 ın üzerinde puan alan Kung Fu Panda ile Ice Age 3 e sanırım kimsenin itirazı olmaz ve denk geldiğinde satın almaktan kaçınmayacaktır. Puanlama ile uğraşmak istemeyenler hiç olmazsa izledikleri filmler hakkınca küçük bir yorum yaparsa onları da bir şekilde listeye eklemeye çalışırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: dmrbrn

Sevgili tcmb,
    Ben yaklaşık 20yıldır uğraşıyorum müzik ses sistemleriyle,10yıl kadar profesyonel müzisyendim..
    bundan 15-20yıl hatta 10 sene öncesine kadar kocaman hoparlörlerim tabii mutlak ekolayzır:) kaset cd herneyse,aldığım o mid(orta frekans)yoksunu
    dup-tıs(bass-tiz)ağırlıklı sesleri dünyanın en iyi en güzel sesleri zannederdim(90ların pop şarkıları-yerli yabancı)....
    .....zamanla bu o kadar değiştiki,
    şimdi çok çok ağırlıklı klasik müzik,biraz opera,bazen cazz dinliyorum,hadi dinlediğim müzikleri geçtik,
    ses sistemim yıllarla birlikte tamamen değişti,
    kocaman hoparlörlerimin yerini küçük bookself hoparlörler aldı-(kef iq1)
    ekoyu hayatımdan çıkaralı 8-10yıl oldu,
    sese hiç müdahale etmeyen ne bass ne treble eklantisi olmayan,sadece volume ve kaynak seçimi düğmesi olan
    2*50watt(8ohm) bir amfi(evoluzıone fase pfm 300audıophıle entegre)
    yine sistemle orantılı toplam 800-900lira civarında kablolar(güç-interconnect-hoparlör)
    uzun yıllar değişiklik düşünmüyorum....................

dediğin gibi zamanla herşey değişiyor,kulağımızda.....
    birde insan hep daha iyisini daha güzelini istiyor,biraz doyumsusuz galiba,bundan 8-10 sene önce dvd benim için çok çok güzeldi
    sonrası bluray geldi şimdi eski türk filmleri haricinde pek dvd izlemiyorum(yaklaşık 2000civarı orjinal dvd sahibiyim)
    tahmin ediyorum 2-3 yıl içinde quadHD ekranlar son tüketiciye yani bizlere ulaşacak-
    ee tabii üreticiler boş dururmu,quadhd filmler,artık diskmi olur,harddiskmi olur nasıl bi medyayla çıkaracaklarsa.....
    hadi bakalım bu sayfalarda yeni çıkan quadhd filmler nerde çıkmış kaça çıkmış,ses nasıl görüntü nasıl.........

ben ses olayında belki kanal sayısında artış yapabilirler diye düşünüyorum(5+1 doğru düzgün yapıldığında bana göre siema sound için kesinlikle yeterli,7+1 pekte gerekli değil)
    ama çok değişiklik yapmazlar herhalde,çünkü hd formatlar kulak için yeterli....

konuyu toparlarsak,mesela zamanında behınd enemy lınes yada lord of the ringslerin dvdlerini izlerken aldığım hazzı mutluluğu anlatamam,
    o sebeple biraz eldekiyle yetinmek,mutlu olabilmek herşeyiyle yetiyor,atıyorum 42inç plazmamı değiştirmeyip daha uzun yıllar kullanabilirmişim....bence.....

bahsettiğin konudada şunları yazabilirim,sesleri silmiyorlar ama,sıkıştırma yüzünden(seninde yazdığın gibi yer yokluğu)arka plandaki düşük sesler kayboluyor duyulamayabiliyor..
    dvdde 384kbps dd kayıt 400mb civarındayken dts 1500mb civarlarında oluyordu-aradaki fark epey var,zaten bd disk ile bu sorun aşıldı.....

şuda var tabiiki,sanırım son samuray bd için yazmıştın tam hatırlayamadım ama mesela ddtruehd kaydın dtshdye göre savaş sahnelerine daha bi yakıştığını falan,
    eskiden dvd disklerde yaparlardı orjinal dil dd olan kayıt,türkçe dublajda dts yaparlardı(yaptıkları sadece volum yüksekliği)sırf dikkat çeksin diye
    ...yada hem dts hem dd orjinal dil kayıtta bazen dts kötü olurdu dolby tercih ederdim.......
    her zaman dts güzel olamayabiliyor,birçok kayıttta dolby tercih etmişimdir............
    bazen yazıyorum,surround kanallar akıllıca bilgi yüklenmiş diye,işte anlatmak istediğim,arka kanalları bazen öyle gereksiz dolduruyorlarki kulaklar rahatsız oluyor.....
    doğru dürüst abartmadan akıllıca gerçekçi olsun tamamdır...........

diyorum ya sadece dts hd sadece 7+1 peşinde koşmak değilde,truhd,dd 5+1 çok çok iyi yapsınlar bence yeterli...........
    saygılar.......................

Arkadaşım öncelikle bu kadar detaylı bir yazı için kutlarım. burda aslında çoğu yazılan bana göre yüzeysel. kesinliği olmayan şeyler. diğer arkadaşların anlayışına sığınıyorum ama durum bu. neden derseniz.

Bir filmi bu derece analiz etmek öyle kolay ve basit değil. ses codeğinden tutun o an yorum yapan kullanıcının ses ve görüntü sistemine kadar bir çok değişken var.

Örneğin bir arkadaş yazıyor. izlediğim şu filmde sorroundlardan gelen sesler yetersizdi vs. yahu acaba senin sistemin hangi kalitede veya sen harika bir sistem sahibisin bunun setup ayarlarını dört dörtlük yaptınmı.. bu bağlamda bir eksik varsa zaten kişi yanılıyor ve yanıltıyordur.

sn. dmrbrn ses formatları konusunda size katılıyorum. bence DTS ses formatı tek başına yeterlidir. hd olmasada olur. hd de çoğu zaman hışırtı huşurtu seslerin farkı oluyor. öyle aman aman bir üstünlüğü bence yok.

DD 5.1 de ise mümkünse 640kbps tercih edilmeli. kayıt düzgün yapılmışsa bu formatta oldukca tatminkar olabiliyor.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.