Şimdi Ara

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
708
Cevap
30
Favori
55.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG
    ...burda aslında çoğu yazılan bana göre yüzeysel. kesinliği olmayan şeyler. diğer arkadaşların anlayışına sığınıyorum ama durum bu. neden derseniz.
    Bir filmi bu derece analiz etmek öyle kolay ve basit değil. ses codeğinden tutun o an yorum yapan kullanıcının ses ve görüntü sistemine kadar bir çok değişken var.
    Örneğin bir arkadaş yazıyor. izlediğim şu filmde sorroundlardan gelen sesler yetersizdi vs. yahu acaba senin sistemin hangi kalitede veya sen harika bir sistem sahibisin bunun setup ayarlarını dört dörtlük yaptınmı.. bu bağlamda bir eksik varsa zaten kişi yanılıyor ve yanıltıyordur.
    sn. dmrbrn ses formatları konusunda size katılıyorum. bence DTS ses formatı tek başına yeterlidir. hd olmasada olur. hd de çoğu zaman hışırtı huşurtu seslerin farkı oluyor. öyle aman aman bir üstünlüğü bence yok...

@HEKTOR-NG; burada (ve benzeer forun sayfalarında) tartışılan sonucuna pekçok şeyin etki ettiği sanattır sonuçta. Matematik, fizik, kimya gibi çoğu konusunun kesinliği su götürmeyen bir olay veya tıptaki gibi kanıta dayalı olması gereken bir bilim değildir ki insanoğlu bunun içinden "zevkler ve renkler tartışılmaz" diyerek sıyrılmasını bilmiştir. Burada yazılanlar tabiki kesinliği olmayan şeylerdir. Kim iddia edebilirki mevcut blu-ray filmler içinde görüntü ve ses olarak herkesin birinciliğini kazanmış film "şu" dur diye? Ayrıca foruma 2000 yazı yazmış, konu başlatmış biri olarak, yorumda bulunanları "sizler birşey yazmasanız da olur" diye nasıl küçümseyerek yönlendirebilirsiniz? Forumların amacı nedir? Burada yapılmaya çalışılan "kıyas" tır. Ses sistemi ne olursa olsun 5+1 olduktan sonra iki film arasındaki farkın anlaşılmasına izin verecektir. Yani A filmini seyrederken giriş seviyesi ses sisteminde surround hoparlörlerden gelen efektler yetersiz, ancak B filminde yeterli ise bu fark belirtilmeyecek mi? Kaldı ki kişinin kulağı yetersiz ve konuya ilgisiz ise sistemler ne kadar Hi-End olursa olsun, ayarları ne kadar iyi yapılırsa yapılsın istenen sonucu vermeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG
    ...burda aslında çoğu yazılan bana göre yüzeysel. kesinliği olmayan şeyler. diğer arkadaşların anlayışına sığınıyorum ama durum bu. neden derseniz.
    Bir filmi bu derece analiz etmek öyle kolay ve basit değil. ses codeğinden tutun o an yorum yapan kullanıcının ses ve görüntü sistemine kadar bir çok değişken var.
    Örneğin bir arkadaş yazıyor. izlediğim şu filmde sorroundlardan gelen sesler yetersizdi vs. yahu acaba senin sistemin hangi kalitede veya sen harika bir sistem sahibisin bunun setup ayarlarını dört dörtlük yaptınmı.. bu bağlamda bir eksik varsa zaten kişi yanılıyor ve yanıltıyordur.
    sn. dmrbrn ses formatları konusunda size katılıyorum. bence DTS ses formatı tek başına yeterlidir. hd olmasada olur. hd de çoğu zaman hışırtı huşurtu seslerin farkı oluyor. öyle aman aman bir üstünlüğü bence yok...

@HEKTOR-NG; burada (ve benzeer forun sayfalarında) tartışılan sonucuna pekçok şeyin etki ettiği sanattır sonuçta. Matematik, fizik, kimya gibi çoğu konusunun kesinliği su götürmeyen bir olay veya tıptaki gibi kanıta dayalı olması gereken bir bilim değildir ki insanoğlu bunun içinden "zevkler ve renkler tartışılmaz" diyerek sıyrılmasını bilmiştir. Burada yazılanlar tabiki kesinliği olmayan şeylerdir. Kim iddia edebilirki mevcut blu-ray filmler içinde görüntü ve ses olarak herkesin birinciliğini kazanmış film "şu" dur diye? Ayrıca foruma 2000 yazı yazmış, konu başlatmış biri olarak, yorumda bulunanları "sizler birşey yazmasanız da olur" diye nasıl küçümseyerek yönlendirebilirsiniz? Forumların amacı nedir? Burada yapılmaya çalışılan "kıyas" tır. Ses sistemi ne olursa olsun 5+1 olduktan sonra iki film arasındaki farkın anlaşılmasına izin verecektir. Yani A filmini seyrederken giriş seviyesi ses sisteminde surround hoparlörlerden gelen efektler yetersiz, ancak B filminde yeterli ise bu fark belirtilmeyecek mi? Kaldı ki kişinin kulağı yetersiz ve konuya ilgisiz ise sistemler ne kadar Hi-End olursa olsun, ayarları ne kadar iyi yapılırsa yapılsın istenen sonucu vermeyecektir.

Arkadaşım maksadım konuyu mındar etmek kesinlikle değil. haddimi aşmam. seninde dediğin gibi burası forum herkes saygı cercevesinde istediğini yazar.

Aynı 5.1 sistemde kişi iki ayrı filmi tabiki kıyaslayabilir söylediğin mantıklı. daha öncede söylediğim gibi okadar çok değiken varki sinema olayında ister istemez bende yazdım.

Bu konuyu faydalı bluyorum ve begeniyorumda. fakat senaryosu iyi kaliteli bir filmi ses codeğine ve pixellerine takılarak arşive alıp almama gibi bir his ben hiç taşımıyorum. sonuçta yıllarca vcd izledik hepimiz dvd harikaydı. şimdi ise hd dünyasındayız.

Ben defalarca izlediğim eski filmlerin bluray'lerini tekrar bulup izliyor ve arşive koyuyorum. umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

Açtığın bu konuda en azından şunu öğrendim. tüm bluray ler aynı kalitede olmuyor ve aralarındaki farklar nelerdir. paylaşımlar için teşekkürler.

• iyi geceler ....
    sayın hektor-ng
    ben inanın tam anlayamadım eleştirinizi,kusura bakmayın.
    benim yazdığım bd incelemeleri üzerine, bana mı diyorsunuz,yahu acaba senin sistemin hangi kalitede veya sen harika bir sistem sahibisin
    bunun setup ayarlarını dört dörtlük yaptınmı,diye,ben tam anlamadım......
    ..elbette benim yazdığım film yada bd teknik incelemeyi beğenen olduğu gibi beğenmeyende çıkar,
    zaten ben yazdıklarımın tamamen benim şahsi görüşlerim olduğunu belirtiyorum,benim fikrime katılınabilirde tam terside iddia edilebilir yazdıklarımın...
    mesela biri çıkıp desin,ben I am legend bluray izledim,sizin yazdıklarınıza şu şu taraflardan katılmıyorum diye.......
    ama kimse kimsenin cihazlarının setuplarını ne derece iyi yapıp yapmadığını bilemezki,zaten konuda bu olmamalı,
    yani senin cihaz var ama acaba ayarını iyi yaptınmıda filmin bd eleştirisini yazıyorsun dersek,işin içinden çıkamayız.
    iş uzar gider.......yani paylaşım olmaz,ne biliyim bende herkes gibi filmi izliyorum,ses ve görüntüsü hakkında düşündüklerimi yazıyorum..
    yada en iyi cihazlara sahip birinin bu eleştirileri yapma hakkı var çünkü o en iyi sesi ve görüntüyü yakalıyor demekte çok ama çok yanlış...
    ...ki ben bd formatın yani 1920*1080p görüntü ve HD ses,lerin daha çok çok çok hı end cihazları haketmediğine inanıyorum,yani 15000dolarlık işlemciyi ne biliyim 30000
    dolarlık projeksiyonu yada 10-15bin dolarlık hoparlörleri bu format için fazla buluyorum...belki ileride 4k..yada 8k ile bu pahalı aletler hakkını bulabilir...
    bakın buda benim düşüncem,tam tersi iddia edilebilir,yada aynen katılınabilir.....
    sinema salonlarındaki kalitesiz hoparlörleri görüyorumda,35mm film içindeki ses bandı yada dijital sinemalardaki
    harddiskteki ses bilgisine hakaret denebilecek düzeyde birçok sinemadaki hoparlörler.........
    ...o sebeple birçoğumuzun evindeki sistemler mesela bendeki sony 55nx 810tv yada yamaha rx-v1800 amfi 1080p kalitesini ve hd ses codeclerini
    oldukça üst düzey yaşatabilen sistem.....benimkine oranla 10kat daha pahalı sistem kurun,bendekilerden çok çok üst düzey ses yada görüntü olmayacaktır,diye düşünüyorum....
    ..........neyse buralarada girersek konu yine bambaşka yerlere gider,
    ben uzatnmadan bugün guguk kuşu ve sosyal ağ bluraylerini izlediğimi yazayım....önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı aktarırım incelemelerimi..
    tekrar herkese saygılar,iyi geceler.......

• Social Network-Sosyal Ağ
    2010-David Fincher

Film:
    8 Dalda Oscar Adayı, 4 Dalda Altın Küre Ödüllü...
    2003 yılında bir sonbahar akşamı, Harvard Üniversitesi öğrencisi ve bilgisayar programcılığı dahisi Mark Zuckerberg,
    bilgisayarının başına oturur ve yeni bir fikir üzerinde çalışmaya başlar.
    Yalnız geçen altı yıl ve 500 milyon arkadaştan sonra Mark Zuckerberg dünya tarihindeki en genç milyarder olmuştur....
    120dk kurgu mükemmel,uzun ve hızlı diyaloglar zaman zaman filmi takip etmeyi güçleştiriyor,
    ama cast ve oyunculuklar çok iyi,tam anlayabilmek adına bir-iki defa izlenmeli,
    Curious Case Of Benjamin Button,Fight Club,Zodiac,Seven gibi filmlerden tanıdığımız FINCHER ne kadar
    usta bir yönetmen...03/2012 itibariyle IMDB puanı 197851 kullanıcı 8.0 ....100/82

Bluray,video:
    Yönetmen fincher hikayeyi aktarabilmek,filmin ruhunu yansıtabilmek yada karakterlerinbruh hallerini bize anlatabilmek adına
    biraz sepia tonlar kullanmış,
    zaman zaman film biraz normalden daha gölgeli,yada 1-2 ton koyu görünebilir,ama bu tamamen yönetmenin tercihi..
    Bende bu koyu görünümden ve daha çok kullanılan-sarımtrak-yeşil,kahve renk yelpazesi nedeniyle puan kırdım,
    film dijital çekilmesine rağmen,bence yapaylık asla yok,aynen 35mm pelikül hissi mevcut-ki film son yılların
    çok tercih edilen dijital kamera sistemi RED ile çekilmiş...
    Film negative format (mm/video inches)
    Redcode RAW
    Cinematographic process
    Digital Intermediate (2K) (master format)
    Redcode RAW (4.5K) (source format)
    filmin negatif hali-orjinali bu sistem ile çekilmiş.....
    ama başta yazayım çok net bir görüntü aktarımı var,filmin hatları çok keskin.
    detay bakımından yönetmen ne görmemizi istemişse diskte aynen var,
    özellikle siyah içindeki derinlik çok az bluray diskte çıkar karşımıza çok çok iyi,1.sınıf siyahlar var...
    1080/24p aktarım 1.2.40 ölçeğinde..........100/90

Bluray,audio:
    DTS-HD MASTER audio 5.1 ses transferi var diskte,ayrıca ilgilenenler içiğn türkçe dublajda mevcut...
    Sosyal ağ çok büyük ölçüde diyalog ağırlıklı bir film,
    inanın filmin müziklerinden yada atmosfer seslerinden çok çok iyi bir şekilde ayrılıyor diyaloglar,
    bozulma,geri plana düşme asla yok,gayet net-açık ve anlaşılır....
    Filmin başındaki bar sahnesinde,yada birçok kapalı ortam çekimlerinde çok ince bir işçilik ver bence,
    atmosferi,sahnenin ambiyansını çok iyi aktarıyor ses kaydı,tüm nüansler çevreliyor bizi...
    birde bu filmdeki bass kalitesi şaşırttı beni,çok güçlü ve sıkı bass sesler yayılıyor subwofer,dan
    ne çok agresif çatlak ne çok saklı yada derin,çok estetik ve tekrar yazayım sıkı..
    kulüp içi,bar ve parti müziklerinde çok net anlayabilirsiniz bass ses konusunda yazdıklarımı.
    baştan sona 120dk filmin ses dinamik aralığı muazzam iyi,birçok sahnede çok iyi bir derinlik yakalanmış.
    tertemiz-pırıl pırıl ses aktarımı...
    surrounlarda çok hareketlilik olmamasına,yada çok etkili ses olmamasına rağmen-ki böyle olması gayet normal filmin çoğunluğu
    diyalog üzerine,çevreleme hissi çok başarılı..100/88
    iyi seyirler....................

• @HEKTOR-NG ye katılıyorum tabiki; arşivlik filmleri seçerken görüntü ve ses kalitesi belki en son bakılacak kriter olmalı. Kendi adıma "scent of a woman" konusu, konunun işlenişi ve oyuncuların oyunculuğu açısından mükemmel bir film. Al Pacino nun kör adam rolündeki başarısı, ses tonu, kör olduğundan dolayı hissettiği eksiklik, askerliğine ve kariyerine bunu yakıştıramaması, içinde bulunduğu zor durumdan kendi halinde ancak içten bir gencin sayesinde çıkışı ve bu gencin sorununu da çözmesi, genç oyuncu Chris O'Donnell ın sanki yaşıyormuşçasına oynadığı ürkek ve genç rolü ve tüm bunların mükemmel bir şekilde sıralanarak birbiri içine sokulması. Filmde bana göre unutulmaz pekçok sahne vardı. Ferrari ile dolaşan kör adam, Al Pacino nun Gabrielle Anwar ile yaptığı muhteşem tango sahnesi, Chris O'Donnell ın albayı ölümden kurtardığı bölüm, filmin sonundaki Al Pacinonun müdürün ve zengin elemanın resmen ağzına .ıçtığı sahne ve tabiki filme adını veren kadının kokusunu tanıdığı sahne. Şimdi bu filmin blu-ray i çok güzel olsada alırım, çirkin olsada. Elimde blu-rayi mevcut ancak yeni bir versiyonu çıksa (mesela "seven" veya "dances with wolves" gibi) yorumlara bakmadan tekrar alırım. Braveheart, the last samurai, green mile bence mutlaka arşivlik, aklıma şu an geliveren filmler. Avatarı elimde tutuyorum sadece görüntü ve ses kalitesini beğendiğim için. Tabi konusunu hiç beğenmemiş olsaydım görüntü ve ses ne kadar iyi olursa olsun elimde tutmazdım. Ratatouille daha önce digitürkte hd olarak seyretmiştim ancak buradaki yorumlardan sonra full blu-ray içerik olarak indirdim ve gerçekten yorumların haklı olduğunu gördüm, lpcm 5+1 olmasına rağmen dts hd ma ses kodeği içeren tüm animasyonlardan güzel, ayrıca izleyiciye verdikleride çok güzel (özellikle çocuklara yönelik son zamanlardaki saçma sapan vurdulu kırdılı animasyonlarla karşılaştırınca) şu anda denk gelirse arşivime katmak istediğim filmlerden biri. Yine aynı şekilde "I am legend" ı digitürk hd de seyretmeme rağmen @dmrbrn sayesinde yeniden keşfettim. Behind Enemy Lines ı burada okuduğum için seyrettim, yine Goemon u sevgili demir ses ve görüntü olara methettiği için seyretmeye karar verdim...
    Sene 90 veya 91, fakültede okurken İzmir sahildeki İzmir sinemasına gittik, "Pretty Woman" oynuyor. Richard Gere filmde zengin adam ve Julia Roberts i gece zorunlu kaldığı için kendi odasına götürüyor. Para içinde yüzen o adam evine getirdiği kıza projeksiyon sisteminde siyah beyaz geçmişten bir film gösteriyor. O zaman dalga geçmiştim mükemmel bir sistemin varken niye siyah beyaz film gösteriyorsun diye.
    Ladri di biciclette imdb nin 83. sırasındaki son derece basit konusu olan ve bir o kadar da basit bir şekilde işlenmiş 1948 yapımı siyah beyaz italyan filmi. Bu filmi kim niye seçmiş anlamış değilim. Eğer bu film 83. sıradaysa bu yılın oscarını alan the artist in 13. sırada olması lazım. Sadece son sahnedeki step dansı ile Jean Dujardin çok şey anlatan bir kelimelik konuşması yeter.
    Yani olay içerikte; renklerle, seslerle süslemeler içerik güzelse anlamlı. Gittiğin yolun manzarası güzelse, seni istediğin yere sevdiklerine kavuşturuyorsa murat 124 ile veya mercedes ile gitmenin pek farkı yok. Sadece mercedes ile gidersen yolun güzelliğini daha çok içinde hissedersin.

Burada yaptığımı blu-ray arşivi seçmekten ziyade, kendini ifade etme, birşeyleri paylaşma, yapılana daha çok değer katma olarak görüyorum ben.

• Rise of the Planet of the Apes: 2011 yapımı, imdb puanı 141 bin oyda 7.7 ortalama. Sinemalar.com da ise bin oyda ortalama 7.5... 105 dk. Görüntü oranı- 2.35 : 1
    Filmi izlemeye başlamadan önce, 80 li yıllarda seyrettiğim televizyonun yeni renklendiği o dönemde, bilim kurgu filmi olarak müthiş ilgimi çeken, yıllarca devamını beklediğim "maymunlar gezegeni" aklıma geldi. Konusu gayet güzeldi. Giriş, gelişme ve sonucu güzel işleyip bağlamışlar. Sadece beş dakikalık gaz ile bir oda dolusu şempanzeyi süper zekalı kıvamına getirmenin haricinde mantıksız "bu kadar da olur mu?" denecek sahnesini göremedim. Alzheimer li amcanın yamulttuğu Mustang (dı galiba) güzeldi. Kapanıştaki ''Sezar evinde" repliği anlamlıydı. 84

İzlediğim kaynak: MPEG-4 AVC Video 25975 kbps 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1 full blu-ray içeriğini notebookdan SplashPro kullanarak 47" lcd ye aktardım. SplashPro nun her türlü ayarı son derece basit ve kullanışlı, ayrıca ekranda anlık video bitrate değerlerini gösterebiliyor. Görüntü oldukça güzel, bitrate değerleri genelde 30 Mbps civarında: 88
    Ses: DTS-HD Master Audio English 4008 kbps 5.1 / 48 kHz - Konuşmalar anlaşılır, efektler güzel özellikle maymunları yakalama esnasındaki kurşun seslerinin surroundlara dağılımı ve subwoofer ın tok vuruşları güzeldi:87

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmb -- 27 Mart 2012; 11:33:49 >

• ONE FLEW OVER the CUCKOO,S NEST-Guguk Kuşu
    1975-Milos FORMAN

Film:
    Eyalet Akıl Hastaesi'nde kısa bir tatil kulağa pek de kötü gelmiyor,öyle değil mi?
    Randle P. McMurphy (Jack Nicholson),damarlarında kan yerine elektrik dolaşan,ağzı çok iyi laf yapan özgür ruhlu bir mahkumdur.
    McMurphy, deli numarası yaparak kendisini'kaçıklar'olarak nitelediği adamların yanına aldırır.
    Ve hemen ardından,onun bulaşıcı düzensizlik sevdası yeni geldiği yerdeki uyuşturucu rutinle karşı karşıya gelir.
    McMurphy Dünya Kupası maçları oynanırken,yeni arkadaşlarının yatıştırıcı ilaçlara boğulmuş bir şekilde ortalıkta bornozlarla dolaşmasına dayanamaz.
    Bu,savaş demektir!Bir tarafta McMurphy vardır.Diğer tarafta ise, sinema tarihinin en soğuk ve canavar ruhlu karakterlerinden Hemşire Ratched (Louise Fletcher) vardır.
    Ortada ise, koğuştaki herkesin kaderi.
    Ken Kesey'in en çok satanlar listesindeki romanından uyarlanan Guguk Kuşu, 1975'te beş ana Akademi Ödülü'nü kazandı:
    Yönetmen:Milos Forman,
    Oyuncular:Jack Nicholson,Danny DeVito,Christopher Lloyd,Brad Dourif,Louise Fletcher,Vincent Schiavelli,
    Will Sampson,Michael Berryman,Scatman Crothers,Louisa Moritz,Mews Small,William Redfield,Mwako Cumbuka,Ted Markland,
    Nathan George,Dwight Marfield,Josip Elic,Peter Brocco,Alonzo Brown,William Duell,Sydney Lassick,Philip Roth,
    308589kişi tarafından oylanan filmin 03/2012 IMDB puanı 8,8....
    1976 yılında 9 dalda Oskar'a aday gösterilen film,En iyi erkek oyuncu Jack Nicholson;en iyi kadın oyuncu Louise Fletcher; en iyi yönetmen Milos Forman; en iyi film ve en iyi uyarlama dallarında oscara layık görülmüş en iyi müzik; en iyi yardımcı erkek oyuncu Brad Dourif; en iyi görüntü; en iyi kurgu dallarında ise sadece aday olmuştur.
    Filmin yapımcısı olan Michael Douglas babası Kirk Douglas'ın sinemaya hep uyarlamak istediği bu filmde babasına rol vermediği için babası ile araları açılmış.
    Film, Metallica'nın ünlü şarkılarından Welcome Home (Sanitarium) için esin kaynağı olmuştur.
    Film, İsveç'te tam 12 sene sinemalarda gösterilerek, Dünya'daki gösterim rekorunu elinde bulunduruyor.
    "Guguk Kuşu", 1993 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek
    ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.
    Tüm zamanların en iyi filmleri arasında gösterilen film için ben 100/90 diyorum........

Bluray,video:
    Film 1975 yapımı,yıllar önce dvd baskısınıda almış,izlemiştim,elinde dvd versiyonu olanlar
    bd baskıyı almayabilirler,neden:HD transfer 75yapımı bir film için iyi ama dvd baskısıda
    yeterliydi diye düşünüyorum,özellikle küçük ekranlar için...
    1080/24p şeklinde VC-1 codec ile transfer edilen filmi,hdmı bağlantı ile 55inç ekranda izledim,ölçek 1.1:78...
    renkler bariz bir şekilde filmin 70,lerde çekildiğini hissettiriyor,arka planlar temiz,
    siyahlar yeterli,kontrast biraz kasvetli ve sönük ama bu filmin ruhunu yansıtabilmek adına
    bilinçli oluşturulmuş-bence başarılı....
    DVD baskıdaki gözüme çarpan bazı küçük çapaklar temizlenmiş,bu haliyle bd transfer temiz...
    yine bazı detaylar ve parlaklık artmış,elbette bunda çözünürlüğün artıyor olmasının etkisi var,
    Filmi bugüne kadarki en iyi haliyle izledik,muhtemelen 35 yılını devirmiş bir filmi bundan sonrada
    daha iyi hale getiremeyeceklerdir....
    Filmin 75 yapımı olduğunu unutmadan,100/68

Bluray,audio:
    Eski tarihli özellikle 90lar ve öncesinde orjinal hali mono-stereo hatta surround olan filmleri
    mutlaka 5.1 şekline çevirmeyi ben genelde pek başarılı bulmam-çok gereklide görmem,hatta sesin net ve temiz halini
    orjinali ne şekildeyse o haliyle dinlemek isterim,
    Guguk kuşu,da orjinal sesi mono-tek kanal-olan bir film,mutlaka dd5.1 şekline dönüşmesede olabilirdi,
    zaten mutlaka dts-hd yapmaya çalışmalarınıda biraz pazarlama stratejisi olarak görüyorum,
    diskte ses 640kbps Dolby Digital 5.1 orjinal ingilizce,
    genelde diyalog üzerine ilerleyen filmde sesler olabildiğince metalik tonlardan arındırılmış,temiz-açık net anlaşılır..
    Bass ses gerektiren pek sahne mevcut değil,o yüzden subwofer genelde çok suskun,
    kanal geçişlerinin yoğun olmaması gayet normal çünkü filmin orjinali mono,
    müzikler çok yoğun kullanılmış olmasada,ben melodileri çok sevdim....
    yine görüntüde son satırda aktardığımı,yani filmin 35yılını devirmiş olduğunu unutmadan 100/65

• Don't Be Afraid of the Dark (2010)

Uzun zamandır film izleyemiyordum. Orucumu bozayım bir film izleyeyim hazır gece olmuş bir korku filmi olsun bari dedim ama yine zaman kaybı oldu benim için. Artık bıktım diyebilirim aynı tarz filmleri izlemekten. Yaratıcılık saçma sapan bir yaratık koymaksa gelin buluşalım 4 saatte yazarız bir korku filmi. Korku filmlerini toplam konusu : yaratıklı ev, hayaletli ev, ormanda kamp yapan saçmalıklar, ormanın içinden çıkan canavar adamlar(bunu buzul da yapabiliriz). Eee?

Filmin konusunu tek cümleyle açıklayayım : Eski tip bir evde ölen adamın evine bir çift taşınır ve olaylar başlar. Bu yani. Yıllardır ısıtıp ısıtıp aynı yemeği koyuyorlar önümüze. Şahsen sıkıldım artık aynı şeyleri izlemekten. Halka, cevapsız çağrı vb. (şu an aklıma gelen bunlar) gibi koymuşlar içine bir kütüphane araştırması. Hemen cuk diye buluyorsun zaten olayın esrarengizliğinin nedenini. Ohh ne ala mualla. Çocuğun söylediğine inanmamayı da koymuşlar. Klasik. Arkasından da daya canavarı olsun sana korku filmi. Bundaki canavarlar einstein zaten. Konuşuyorlar,kesici alet kullanabiliyorlar,takım çalışması yapabiliyorlar. "fevkalade". Tamamıyle saçmalık. Hele sonu o kadar komikki. Gülerken koltuktan düşüyordum. Sanırım ikincisini yapmayı düşünüyorlar. 10 kuruş olsa almam, düşmanıma bile izletmem.

Konuya 10 üzerinden 1,
    Görüntü orta seviyenin üzerinde. Gece sahneleri bol olduğu için eh iştenin üzerinde çalışmışlar. 10 üzerinden 2,
    Ses e de sırf fısıldayanların hatrına 2 veriyorum. İnsan şöyle hakikaten korkutacak bir şeyler koyar. Yeteneksizler. Birkaç çığlık ve fısıldama bu yani.

İzlemeyin. ya da sırf sonunu görmek için izleyin ama atlaya atlaya.
    42" lcd de mkv olarak izlendi.(1080p)

• Dün 2 film izledim arkadaşlar,
    ilki hepimizin merakla beklediği king of fighter
    diğeri tenten,in maceraları...

filmler karanlık ortamda,55inç led panelde,hdmı bağlantı ile 1080p olarak,
    orjinal dilinde ve türkçe altyazılı olarak izlendi,

-king of fighter 2010,1080p mkv+DTS 5+1
    film:100/30 görüntü:1.2:35 format- 100/86 ses:dts 5+1 100/82
    film olarak pek bişey vadetmiyor,zaten başroldeki kahraman müthiş oynamış :):)mimikler bomba:)
    ama teknik anlamda gayet iyi,özellikle görüntünün keskinliği ve renk tonları bazı sahnelerde çok iyi........

-tenten,in maceraları 2D versiyon,1080/24p dtshd7+1 orjinal bd,
    film:100/85 görüntü:1.2:40 format- 100/99 ses:100/98
    ...bazı sahneler animasyonu aşmış,gerçek gibi,teknik anlamda kusur bulmak neredeyse imkansız...........

• Slumdog Millionaire : 2008 yapımı ingiliz filmi (birkaç yerde usa veya hint filmi yazıyor ancak yanılmıyorsam ingiliz)
    İmdb de 281 bin oyda verilen 8.2 ortalama ile halen 166. sırada. Sinemalar.com da ise 8.8 ortalamaya 5.700 kişi ile ulaşmış. 120 dakika.
    2009 yılında en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi uyarlama senaryo, en iyi görüntü yönetmenliği, en iyi ses miksajı, en iyi kurgu, en iyi film müziği ve en iyi orijinal şarkı dalları olmak üzere tam sekiz dalda oscar ödülünü kazandı.
    Konu: Ülkemizde Kenan Işık ın sunduğu "kim 500 milyar ister" olarak başlayıp, bir süre ara verdikten sonra halen "kim milyoner olmak ister" ismiyle devam eden dünyaca ünlü yarışma programının Hindistan daki bir bölümünde yarışmaya katılan kenar mahalle serserisi bir çocuğun son soruya kadar gelmesi konu edilmiş. Böyle birinin yarışmada son soruya kadar gelebilmesini gerçekçi bulmayan ve içine de sindiremeyen yarışmanın sunucusu genç yarışmacıyı hile yapmakla suçlayarak ihbar eder. Peki bunca soruyu varoş genci nasıl bilmiştir? Konunun ilginçliği, mükemmel işlenişi, oyuncuların seçimindeki uygunluk vs.vs...92 Oyuncu seçimi derken; oyuncuların çocukluk çağlarını oynayan minik oyuncuların dahi ses tonları, mimikleri pek güzeldi...
    Gerçekten mükemmel bir film ve pekçok yönüyle oscar ödüllerini ve arşivde kalmayı hakediyor. Filmin menü ekranında çalan "Jai Ho" ile filme başlamak istemiyorsunuz. Aynı parça filmin sonunda da çıkıyor ve bu müzik eşliğinde filmin başrol oyuncuları dans ediyor. Filmin hemen başında çalan "O... Saya" ise bence filmin en güzel soundtrack parçası. Bu arada bizim "rengarenk" meğer buradaki "Ringa Ringa" dan uyarlama imiş.
    Film orijinal blu-ray diskten 47" lcd ile, dts hd ma 5+1 ingilizce ve Türkçe altyazı ile izlendi. As sanat ın çıkardığı diskte Türkçe dts hd ma 5+1 olmasına rağmen fondaki sürekli vızıltı ve filme yakışmayan seslendirici seçimleri yüzünden tercih etmedim.
    Görüntü 1080p, ölçeklendirme 2.35 : 1. Görüntü çoğu yerde şahane, camdan dışarı seyrediyormuşsun gibi renkler, tonlar gerçekçi. Sadece pek az sahnede (sanki filme nazar boncuğu olması amaçlı bilerek yapılmış gibi) özellikle yüzlerde görülen belirgin kumlanma puanın 93 te kalmasına neden oluyor.
    Seslendirmeyi, hoparlörler arası ses geçişlerini, mükemmel yapmışlar. Sadece center hoparlörü ingilizce dublajda biraz daha açsalarmış tam 100 puanlık olacakmış ama 95 de yakıştı bu filme. Kimi filme fazla surround seslendirmeyi yakıştırmıyoruz. Bu filmde de konusu itibarı ile surround hoparlörleri fazla kullanmasalardı sanırım kimse yadırgamazdı, ancak yeri geldiğinde konan efektler çok güzel ayarlanmış. Filmin başındaki ünlü şarkıcının helikopterle gelme sahnesindeki kanal geçişi, subwooferın tok basları, çocukların evden ayrıldığı sahnedeki yağmur sanki evin içindeymiş gibi, bunlar ilk aklıma gelenler. Böyle surroundların çalışması "a moment to remember" filminde de belirgindi ancak oradaki hafiften rahatsız edecek derecede abartılmıştı, ancak burada herşey yerli yerinde.

Ekleme: Düzeltmeler yapıldı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmb -- 3 Nisan 2012; 10:35:28 >

• Perfect Sense : Yeryüzündeki Son Aşk. 2011 yapımı, 92 dakika, imdb de sadece 7.800 kullanıcı oyu ile 7.1 ortalamayı almış.
    Konu: Garip bir film. Eşimle birlikte birbuçuk saatimizi boşa gitmiş olarak gördük. Yorumlarda "çok güzel aşk filmiydi" diyen var ancak biz göremedik, "güzel bir bilim kurguydu" diyen var ancak o da yoktu. Yeryüzündeki bulaşıcı bir hastalıktan ötürü başta koklama ve duyma olmak üzere tüm duyularını yitiren insanoğlunun öyküsü anlatılıyor. Filmin ismini bir kere Türkçeye yanlış çevirmişler. Sonuçta başı sonu belli olmayan, anlamsız bir filmdi. Başta bir heyecanla filme sarılıyorsunuz ancak gerisi gelmiyor: 55 Tabi konu böyle olunca kendi adıma ses ve görüntü ne kadar iyi olursa olsun filmi siliyorum.
    Görüntü. 2.35 : 1 ölçeklendirilmiş. 1080p mkv olarak izledim. Görüntü gayet güzel, filme uygun soğuk sanki hafif soldurulmuş renkler kullanılmış, "closer" ile aynıydı: 85
    Ses: 5+1 dts. Konu ve işleniş itibarı ile fazla efekt kullanılmayan filmde mevcut yan sesler ve center hoparlörün katkısı yeterliydi. 80

• Arkadaşlar dün 2 film izledim,mkv formatta...
    55inç led-lcd..medya oynatıcı-hdmı 1080p bağlantı ile...

the TRAVELER
    2010
    yönetmen:Michael Oblowitz
    mkv,1080p-1.2:35 dts5+1
    Film:100/37 görüntü:100/80 ses:100/78

TRESPASS
    2011
    yönetmen:Joel Schumacher
    mkv,1080p-1.2:35 dolby5+1
    Film:100:58 görüntü:100/68 ses:100/72
  • Bulhead adında Belçika yapımı bir film izledim.Ben çok beğendim.Tavsiye ederim.

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM

imdb Link
  • Clash Of The Titans: 2010 yapımı. Orijinal blu-ray disk-46" lcd... İnsanları yaratan zeus, daha sonra insanların kendilerini yaratan tanrılara karşı gelmesi, tanrıların onları cezalandırmaları ve tanrılara karşı gelen zeusun yarı tanrı oğlu perseus un maceraları. Konu olarak (61 puan) bana hitap etmesede görüntü (1080p) genel olarak güzel, özellikle 3D görünüm sanırım çok yakışır: 80..
    Ses: İngilizce dts hd ma 5+1, konu itibarı ile vurdu kırdı patlama vs. sebebiyle surround hoparlörleri güzel çalıştırıyor. 85
  • The Last Airbender, Avatar : Ailecek seyredilebilecek ancak daha çok çocuk ve gençlere hitap eden keyifli vakit geçirtecek, ses ve görüntü kalitesi doyurucu bir filmdi. İmdb puanı 55 bin kullanıcıda oldukça düşük ortalama almış: 4,5. Sinemalar.com ise 7.3. Benim puanım ise: 72
    Orijinal blu-ray disk olarak 46" lcd de 5+1 dts hd ma ses (84 puan) ve 1080p görüntü (81 puan) ile izlendi.
  • Extremely Loud And Incredibly Close : 11 eylül saldırılarında babasını kaybeden çocuğun içine düştüğü durumu anlatıyor film. Daha önce seyrettiğim bir filmde de aynısı olmuştu ancak hatırlayamadım hangisiydi. Filmi baştan hevesle izlemeye başlıyorsunuz, sürekli "hah şimdi birşeyler olacak" diye beklerken filmin son bölümüne giriliyor ancak hala tekdüze anlamsız bir şeklide film devam eder ve bu şekilde bitecek derken ekrana gelen birkaç sahne tüm filmi anlamlandırıyor. Ancak yine de arşive konularak ara ara izlenecek bir film değil bana göre. 69

Görüntü: 1080p mkv; kimi filmlerde yapay renklendirmeler oluyor gibi. Benim gözüme batıyor bu renkler; mesela değişik bir maviydi bu filmde gözüme çarpan. Yine Tom Hanksin "Angels And Demons" orj. blu-ray inde de vardı, transformers da ilk aklıma geliverenler. Ancak yer yer görüntü hiç iyi olmasa da godfather üçlemesinde h,ç denk gelmedim böyle itici renklere. Belki kullanılan tenkinten kaynaklanan birşey bilmiyorum. 82
    Ses: DTS 5+1: 74

• Geçtiğimiz 2 günü tamamen film izleyerek geçirdim arkadaşlar,
    2film sinemada,2film evde izledim..
    açlık oyunları pek beğenmedim,ve şahane misafir gayet güzeldi..

aşşağıda detaylarını yazdığım blurayler gece karanlıkta,55inç ekranda orjinal dil,tr altyazı şeklinde izlendi,
    özellikle tenten,in 3d versiyonunu oldukça merak ediyordum,
    tenten 3d diskin içine ayrıca 2d versiyonda konulmuş,
    kutudan tamamen 2d versiyon içeren bir disk daha çıkıyor.

The Adventures of Tintin/2011
    Sony/Paramount
    Film:100/85
    Görüntü:1080p-1.2:35 100/99
    3D:100/90
    Ses:dtshd master 100/98
    ............
    Punisher:war zone/2008
    SOny
    Film:77
    Görüntü:1080p-1.2:40 100/87
    Ses:Dolby TRueHD 100/89
  • The Adventures Of Tintin:the Secret Of The Unicorn
    TenTen'in Maceraları-2011
    Film:
    Belçikalı çizer Georges Prosper Remi(Hergé)’nin 20'lerde yarattığı kült karakter Tenten ve onun sevimli köpeği Milu'nun maceraları beyazperdeye,bu kez 3D teknolojisi ile uyarlandı.
    Meraklı genç muhabir Tenten ve Milu maket bir gemi keşfederler fakat bu gemi aslında asırlık büyük bir sır saklamaktadır.
    Tenten merakının onu götürdüğü noktada, kötü adam İvan İvanoviç Sakharine’in hedefi haline gelir.
    Maceraperest kahramanımız bu macerada dünyayı dolaşır ve gizemli gemi enkazına ulaşır.
    Yönetmen Steven Spielberg, 25 yıllık bir uğraş sonucu film haklarını satın alabildiği Tenten’i nihayet yönetmen Peter Jackson ile birlikte hayata geçirdi.
    Üçleme olarak tasarlanan filmin ikincisini Peter Jackson üstleniyor...
    66615 kullanıcı ile nisan/2012 IMDB puanı 10/7.5
    Baştan sona sıkmaya kurgusu,eğlenceli,küçüklerden çok büyüklere,ve özellikle erkeklere hitap eden film için...100/85

Bluray,video:
    Tenten,in maceralarının 2D Bluray aktarımının kusursuz olacağını tahmin ediyordum,
    benim beklediğim 3boyut olarak ev sinemamızda nasıl görüneceğiydi..
    Açıkçası kısmen heyecanıma değdiğini düşünüyorum,
    1080/24p şeklinde 55inç led-lcd ekranda,ve tabiiki 1.4 HDMI sinyal ile karanlık odada film izlendi,
    ...İlk önce şunu belirtmeliyim;filme baştan sona 3D derinlik hakim.....

Malesef artık pekte önü alınamaz bir biçimde daha çok ve pahalı bilet sattırmaya odaklı hale geldi 3boyut teknolojisi,
    Birsürü saçma sapan,sinema adına pekte bişey vadetmeyen film sadece 3D odaklı yapılıyor,
    Asla tenten için bunu söyleyemem ama 3D için genel bakışım bu,

100dk aşan süre boyunca zaman zaman bu kadarda olmaz dedirten sahneler mevcut,
    gerçek oyuncular ile çekilip,hareketlerin dijital animasyon haline getirildiği filmler içinde
    bence muazzam derecede başarılı olunmuş....
    inanılmaz detay zengini karelere sahip film,hakikaten çok uğraşılmış,
    Belki ekrandan fırlayıp gözümüze giren,yada elimizi uzatsak tutabileceğimiz kadar 3dimension etkisi yok-ki 10puanı bu sebeple kırdım,
    ama derinliği,ve genel anlamda 3.boyut etkisi çok iyi,
    ama yinede azda olsa yer yer yorduğunu belirtmeliyim..
    Özellikle renk paleti konusunda sadece referans seviyede demekle yetiniyorum....
    çok başarılı tonlar var filmde,mesela kaptan,tenten ve köpeğinin denizdeki aydınlık sahnelerdeki arka gökyüzü fonu olağanüstü başarılı,
    şunuda belirtmeden geçmek istemiyorum,benim hoşlanmadığım bir konuydu filmlerde 2:35 ölçekten 1:85e geçişler,mesela tron,da mevcut,
    Batman:kara şovalyede aynı şekilde-filmi çok sevmeme rağmen sırf bu sebeple bluray versiyonunu edinmedim,tenten baştan sona 3D ve yine baştan sona
    süper geniş,2:35.1.......
    Kaptanın gemisindeki kılıç sahneleri her anlamda çok iyi,Şehir içinde sokakta geçen sahnelerde kontrast ve gerçekçilik muazzam,
    kaç-kovala sahnelerindeki başarı hakikaten şapka çıkartılacak kadar iyi,
    inanın birçok sahne,mimikler-detaylar animasyon olmayı aşmış....
    Yine Tenten,in filmin sonlarına doğru motorsikletli kovalamaca sahneleri çok çok iyi..
    Siyah seviyesi yine mükemmel,karanlık sahnelerde detay kaybı görmedim,
    Kontrast yukarıdada değinmiştim,bir kere daha tekrarlamak isterim mükemmel...
    ..Peter JACKSON etkisiyle yer yer KingKong,u hatırlatan renkler ve sahneler,SPİELBERG etkisiylede klasik İndiana Jones tadı var filmde,
    Henüz ekstra seçenekleri inceleyemedim,sanıyorum filmin ayrıntıları gizlidir ve doya doya keyifle izlenebilir diye düşünüyorum..
    Tenten 2Dbluray için görüntü:100/99
    3D başarısı için,yer yer yormasını ve ekrandan fırlayan görüntülerin olmadığını da göz önünde bulundurarak100/90 olarak puanımı belirledim...............

Bluray,audio:
    DTS-HD MASTER audıo ses kayıt ve kurgusu çok başarılı,Ayrıca bu Bluray,e DolbyDigital 5.1 Türkçe dublaj konulmasıda çok iyi olmuş,
    Filmin Dijital olmasının etkiside dahil pırıl pırıl-tertemiz hiçbir pürüzün olmadığı bir ses kayıt ve miksi var,
    zaten inanın görüntülerin renk,derinlik ve gerçekçiliği karşısında filmin sesleri akıp gidiyor,pek dikkat etmiyorsunuz,
    Ben baştan sona hiçbir ses kaybına rastlamadım,ne birbirini ezen sesler nede diyalog kaybı,
    mükemmel seviyede dengeli,bütün frekansların filme dahil olduğu bir kayıt ve kurgu,
    John WILLIAMS imzalı müzikler için sadece bu adamların dahi olduğunu söyleyebilirim....
    Kanal geçişleri,Surround kullanımı,Bass sesler ve daha sayabileceğimiz birsürü detay konusunda filmin ses işçiliği 1.sınıf..
    Dublajlı izlemedim filmi ama bazı sahnelerde altyazılar kaçabiliyor,o sebeple filmi birkaç kez izlemeli yada
    en azından benim gibi dublaj sevmeseniz bile 1 kez dahi olsa 3d seçeneğinde türkçe dublajlıda tecrübe edilebilir diye düşünüyorum..
    Ses kayıt-kurgu ve miks için 100/98........
    iyi seyirler........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrbrn -- 15 Nisan 2012; 2:57:00 >

• @dmrbrn, aslında sana philipsin 21/9 led tv si yakışırdı. :)

http://www.philips.com.tr/c/cinema-21-9/13982/cat/
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

@dmrbrn, aslında sana philipsin 21/9 led tv si yakışırdı. :)

http://www.philips.com.tr/c/cinema-21-9/13982/cat/

16/9da olur canım :)) artık sed mi olur fed mi olur,quadHD 80inç ekran güzel olurdu walla :)
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.