Şimdi Ara

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
708
Cevap
30
Favori
55.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2008- Lexi Alexander

Film:
    Suç, Ceza ile tanışıyor!
    Tehlikeli mafya patronu Billy Russoti’yi hedef alan Castle,gizli görevdeki bir FBI ajanının hayatını da tehlikeye atan bu gangsterin yüzünü tanınmayacak hale getirir.
    İntikam arayan Russoti “Jigsaw” adını alır ve yeraltı dünyasının en ünlü suçluları ile işbirliği yapmaya başlar.
    Şimdi Cezalandırıcı kanundan kurtulmakiçin bir yol bulmak ve Jigsaw’un ölümcül suç ordusunu yok etmek zorundadır.....
    04/2012 itibariyle IMDB,27656 kullanıcı filme10/6.0 puan vermiş....
    Sürükleyici,bolca aksiyon,keyifli bir seyirlik 100/73

Bluray,video:
    Film herşeyiyle klasik sony aktarımını yansıtıyor,
    çizgi roman tadında renklerle bolca(daradevil,electra)oynanmış,gayet doygun,
    filmin karanlık ve kasvetli havası için doğru renk paleti tercih edilmiş,
    yer yer grenli görünüm hakim olabiliyor sahneye,
    1.sınıf siyah seviyesi,detay kaybı gözlemlenmedi,
    kontrast başarılı,beyaz patlaması yok..
    gayet etkileyici 2:40 resim çerçevesi,1080p görüntüler BD-50 diskte..
    yer yer renk doygunluğu biraz tahıl görünümüne yol açıyor-sepia tonlar..
    keskinlik yine genel anlamda başarılı,bazı sahnelerde yumuşama mevcut.
    Ben görüntü çalışmasını genel olarak gayet başarılı buldum..100/85

Bluray,audio:
    Orjinal ingilizce 48.0 KHz Dolby TRUE-HD 5.1 ses transferi,gayet net ve filmle uyumlu..
    Genelde aktif kanallar ve çevreleme hissi başarılı,
    diyaloglar anlaşılır ve net-mesela karakoldaki arka plandaki konuşma sesleri bile gayet netti..
    filmin atmosferi ürpertici efektler ile başarılı kotarılmış,
    sert müzik ve patlamalar seste bozulmaya yol açmıyor,
    bass kaydı zaman zaman fazla baskın olabilmekte,
    Gayet dolu dolu,gümbür gümbür ses kayıt ve miks,
    asla referans gösterilmeyecek belki ama bence ne eksik ne fazla,
    herşey yerli yerinde...100/87
    iyi seyirler....................

• War Horse Steven Spielberg in yönettiği 2011 yapımı Savaş Atı nın imdb puanı 35 bin oyda 7.2 ortalama, sinemalar.com da ise 6.8 ancak yeni film olduğu için oy veren sayısının az olduğunu belirtirim. Görüntü ölçeği 2.35 : 1
    Konu: "Alıntı"[ 1. Dünya Savaşı sırasında kırsal İngiltere ve Avrupa arasında geçen “Savaş Atı”, Joey adlı bir at ile onu evcilleştirip eğiten Albert adında genç bir adam arasındaki muazzam dostlukla başlıyor. İkili mecburen ayrı düşüyor. Atın savaş boyunca yaptığı sıra dışı yolculuğu anlatan film Tarafsız Topraklar’da duygusal sona yaklaşırken atın karşılaştığı herkesin, İngiliz süvarilerin, Alman askerlerinin, bir Fransız çiftçi ve onun torunun hayatlarını nasıl değiştirdiğini konu ediyor.]
    -- Ailecek duygusal, mantıklı, güzel bir film izleyelim, yeşillikler içinde geçsin ki ruhumuz dinlensin, arada gözyaşı dökelim ki gözlerimiz rahatlasın, birkaç sahnede de kahkaha atsak hiç fena olmaz derseniz çoluk çocuk toplanıp ışıkları kapatarak bu filmi seyredin. 88/100
    -- Görüntü: Filmi 1080p m2ts formatında full blu-ray içerik olarak notebooktan 46" lcd ye aktararak gom player ile izledim. Altyazı senkronunda sorun olduğu için yaklaşık bir aydır izleyemiyordum. Sonunda ancak gom player ile çözebildim. Görüntülerin doğallığı, netliği, renkler çok güzel olmuş. O yüzden "i am legend" ile aynı puanı verdim. 95/100 .
    -- Ses: 7+1 dts hd ma - 48 KHz - 24 bit ve 5.134 kbps... Sesin surround etkisini oldukça iyi ayarlamışlar. Muhtemelen 7+1 olmasının etkisi var. Öyleki bomba efektlerinin biri odada saat 10 hizasından gelirken diğeri 9 hizasından diğeri saat 7 hizasından gelebiliyor. Filmlerde genelde ses soldan sağdan arkadan şeklinde gelirdi. War Horse daki gibi gayet belirgin şekilde seslerin farklı bölgelerde kümeleşebilmesini ilk kez duydum. Özellikle yağmur efektinin seslerini çok iyi vermişler. Eşim ilk yağmurda sanki dışarıdan geliyormuşçasına irkildi. 97/100

• quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

War Horse Steven Spielberg in yönettiği 2011 yapımı Savaş Atı nın imdb puanı 35 bin oyda 7.2 ortalama, sinemalar.com da ise 6.8 ancak yeni film olduğu için oy veren sayısının az olduğunu belirtirim. Görüntü ölçeği 2.35 : 1
    Konu: "Alıntı"[ 1. Dünya Savaşı sırasında kırsal İngiltere ve Avrupa arasında geçen “Savaş Atı”, Joey adlı bir at ile onu evcilleştirip eğiten Albert adında genç bir adam arasındaki muazzam dostlukla başlıyor. İkili mecburen ayrı düşüyor. Atın savaş boyunca yaptığı sıra dışı yolculuğu anlatan film Tarafsız Topraklar’da duygusal sona yaklaşırken atın karşılaştığı herkesin, İngiliz süvarilerin, Alman askerlerinin, bir Fransız çiftçi ve onun torunun hayatlarını nasıl değiştirdiğini konu ediyor.]
    -- Ailecek duygusal, mantıklı, güzel bir film izleyelim, yeşillikler içinde geçsin ki ruhumuz dinlensin, arada gözyaşı dökelim ki gözlerimiz rahatlasın, birkaç sahnede de kahkaha atsak hiç fena olmaz derseniz çoluk çocuk toplanıp ışıkları kapatarak bu filmi seyredin. 88/100
    -- Görüntü: Filmi 1080p m2ts formatında full blu-ray içerik olarak notebooktan 46" lcd ye aktararak gom player ile izledim. Altyazı senkronunda sorun olduğu için yaklaşık bir aydır izleyemiyordum. Sonunda ancak gom player ile çözebildim. Görüntülerin doğallığı, netliği, renkler çok güzel olmuş. O yüzden "i am legend" ile aynı puanı verdim. 95/100 .
    -- Ses: 7+1 dts hd ma - 48 KHz - 24 bit ve 5.134 kbps... Sesin surround etkisini oldukça iyi ayarlamışlar. Muhtemelen 7+1 olmasının etkisi var. Öyleki bomba efektlerinin biri odada saat 10 hizasından gelirken diğeri 9 hizasından diğeri saat 7 hizasından gelebiliyor. Filmlerde genelde ses soldan sağdan arkadan şeklinde gelirdi. War Horse daki gibi gayet belirgin şekilde seslerin farklı bölgelerde kümeleşebilmesini ilk kez duydum. Özellikle yağmur efektinin seslerini çok iyi vermişler. Eşim ilk yağmurda sanki dışarıdan geliyormuşçasına irkildi. 97/100

İnceleme için teşekkürler

Surround etkinin güzel aktarılabildiği filmlerde irkilme bende ve eşimde de çok oluyo

Nabız atışlarım bir süre baya bir yüksekte kalıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: dmrbrn

iyi geceler ....
    sayın hektor-ng
    ben inanın tam anlayamadım eleştirinizi,kusura bakmayın.
    benim yazdığım bd incelemeleri üzerine, bana mı diyorsunuz,yahu acaba senin sistemin hangi kalitede veya sen harika bir sistem sahibisin
    bunun setup ayarlarını dört dörtlük yaptınmı,diye,ben tam anlamadım......
    ..elbette benim yazdığım film yada bd teknik incelemeyi beğenen olduğu gibi beğenmeyende çıkar,
    zaten ben yazdıklarımın tamamen benim şahsi görüşlerim olduğunu belirtiyorum,benim fikrime katılınabilirde tam terside iddia edilebilir yazdıklarımın...
    mesela biri çıkıp desin,ben I am legend bluray izledim,sizin yazdıklarınıza şu şu taraflardan katılmıyorum diye.......
    ama kimse kimsenin cihazlarının setuplarını ne derece iyi yapıp yapmadığını bilemezki,zaten konuda bu olmamalı,
    yani senin cihaz var ama acaba ayarını iyi yaptınmıda filmin bd eleştirisini yazıyorsun dersek,işin içinden çıkamayız.
    iş uzar gider.......yani paylaşım olmaz,ne biliyim bende herkes gibi filmi izliyorum,ses ve görüntüsü hakkında düşündüklerimi yazıyorum..
    yada en iyi cihazlara sahip birinin bu eleştirileri yapma hakkı var çünkü o en iyi sesi ve görüntüyü yakalıyor demekte çok ama çok yanlış...
    ...ki ben bd formatın yani 1920*1080p görüntü ve HD ses,lerin daha çok çok çok hı end cihazları haketmediğine inanıyorum,yani 15000dolarlık işlemciyi ne biliyim 30000
    dolarlık projeksiyonu yada 10-15bin dolarlık hoparlörleri bu format için fazla buluyorum...belki ileride 4k..yada 8k ile bu pahalı aletler hakkını bulabilir...
    bakın buda benim düşüncem,tam tersi iddia edilebilir,yada aynen katılınabilir.....
    sinema salonlarındaki kalitesiz hoparlörleri görüyorumda,35mm film içindeki ses bandı yada dijital sinemalardaki
    harddiskteki ses bilgisine hakaret denebilecek düzeyde birçok sinemadaki hoparlörler.........
    ...o sebeple birçoğumuzun evindeki sistemler mesela bendeki sony 55nx 810tv yada yamaha rx-v1800 amfi 1080p kalitesini ve hd ses codeclerini
    oldukça üst düzey yaşatabilen sistem.....benimkine oranla 10kat daha pahalı sistem kurun,bendekilerden çok çok üst düzey ses yada görüntü olmayacaktır,diye düşünüyorum....
    ..........neyse buralarada girersek konu yine bambaşka yerlere gider,
    ben uzatnmadan bugün guguk kuşu ve sosyal ağ bluraylerini izlediğimi yazayım....önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı aktarırım incelemelerimi..
    tekrar herkese saygılar,iyi geceler.......

Sistem ve setup olayını burda değerlendirme yapan herkes için söylemiştim.

Hİ-END cihazlara herek yok. full hd ve DTS-HD için. orta düzey bir sistem bence yeterlidir ev sineması olayında.

başlığın adının arşivlik blu-ray olmasınıda bu bağlamda çok uygun bulmuyorum. öne çıkan blu-ray veya en kaliteli blu-ray vs. bir başlık adı daha uygun olacaktır.

• "Blu-ray filmlerimizi değerlendirelim" diye de bir başlık vardı. Ancak o başlık genelde; filmlerimizi değerlendirelim, takas yapalım, satalım şeklinde anlaşıldığı için sadece teknik açıdan değerlendirmeleri ayıralım diye burayı açtık ki başlık konusunda gerçekten birkaç gün düşünülmüştü ne olması gerektiği hakkında. Uygun birşey olursa değiştirebilirim...
  • Hocam, küçük bir ricam olacak ama sizin için bunu eklemek ne kadar kolay yada zor olur onu bilmiyorum..

Paylaşılan filmlerin yanına bir de Türkçe altyazı var/yok - Türkçe seslendirme var/yok gibi küçük bir ayrıntı ekleyebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_fx

Hocam, küçük bir ricam olacak ama sizin için bunu eklemek ne kadar kolay yada zor olur onu bilmiyorum..

Paylaşılan filmlerin yanına bir de Türkçe altyazı var/yok - Türkçe seslendirme var/yok gibi küçük bir ayrıntı ekleyebilir misiniz?

Benim yorumladığım tüm filmlerde Türkçe altyazı var. @dmrbrn da bildiğim kadarıyla Türkçe altyazı tercihi oluyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: by_fx

Hocam, küçük bir ricam olacak ama sizin için bunu eklemek ne kadar kolay yada zor olur onu bilmiyorum..

Benim yorumladığım tüm filmlerde Türkçe altyazı var. @dmrbrn da bildiğim kadarıyla Türkçe altyazı tercihi oluyor.

Teşekkürler, bu bilgi bile benim için yeterli..
  • Merhabalar,
    benimde yorum yazdığım tüm bluraylerde,tercihim taa dvd zamanından beridir böyle,orjinal dilinde türkçe altyazılı..
    zaten tr altyazı olmadan filmi izleyemem,tr dublajıda tercih etmedim hiç..
    o sebeple izlediklerimin tamamı türkçe altyazılıdır...
  • Arkadaşlar dün bluray fakat kopya bluray bir film izledim,
    Fred Cavayé yönetiminde 2010 yapımı bir fransız filmi..Zor Hedef isminde türkçeye çevrilmiş,
    orjinal adı,À Bout Portant.....

IMDB puanı 10/6,9
    İlk başlarda çok klasik gibi görünsede ilerliyen dakikalarda gizemli havası sizi yakalıyor,
    Aksaklıkları olsada,bolca aksiyon heyecan,kaç kovala sahneleri güzel hazırlanmış,
    orjinal blurayi çıkarsa bence alınır,ama en azından mkv formatta net,te mevcut andirip izleyin...

Konusu kısaca şu şekilde,
    Samuel ve Nadia için hayat güzel sürüyordur.
    İlk bebeklerinin doğmasına çok az kalmıştır.
    Sağlık görevlisi belgesini almak için çalışan Samuel’in hayatı bir gün tamamen değişir...
    Nadia,Samuel’e saldıran adamlar tarafından kaçırılır.
    Samuel kendine geldiğinde telefonu çalmaktadır.
    Polis gözetiminde hastanede yatan adamı oradan çıkarmak için sadece üç saati vardır.
    Samuel’in kaderi, polisin hırsızlık suçundan peşinde olduğu Sartet’e bağlıdır.
    Eğer karısını bir daha görmek istiyorsa çok hızlı davranmak zorundadır....

Görüntü çalışması bir çok fransız filminde rastlayabileceğimiz yapıda,
    renkler sepia tonlarda,film çekilirken kamera lensinin önüne yeşil renk bir filtre konmuş gibi:)
    netlik çok çok iyi,siyah derinliği yine zaman zaman açılmalar olsada çok başarılı,
    özellikle filmin genelinde eğer ekran ayarlarınızı iyi yapmışsanız
    dijital keskinlik korunurken tuhaf bir şekilde 35mm pelikül film tadı mevcut,
    Ben kendi göz ve sinema görüntüleri açısından çok çok beğendim,
    1080p ve 2:35 ölçek...filmi 55inç led ekranda 24p kare hızında hdmı bağlantı ile izledim,100/93

Ses çalışmasıda,DTS-HD 5.1 yine bir çok butür filmde rastlayabileceğimiz türden efektlerle gayet başarılı
    kotarılmış,yer yer bourne serisi efektler mevcut,dengeli surround kanallar,
    tempo genel anlamda hiç düşmüyor-Her haliyle başarılı...100/88

• The WARD-Koğuş
    2010-John CARPENTER

Film:
    Bir çiftliği yakan ve ardından yara-bere içerisinde kendine geldiğinde hiçbir şey hatırlamayan Kristen,sadece kadın hastaların kaldığı bir akıl hastanesine kapatılır.
    Yaşadığı olayı ve dahası geçmişini de hatırlamayan genç kadın kendisini burada güvende hissetmez.
    Nitekim bir süre sonra,vahşi ve çirkin bir hayalet Kristen'i ve diğer hastaları taciz etmeye başlar.
    Ölü bedenler arttıkça, işkence gören ruhlar acı çektikçe Kristen hayatta kalmak için mücadele etmek zorunda kalacaktır......
    Uzun metraj filmlere on yıl ara vermiş olan korku ustası John Carpenter, akıl hastanesinde geçen bir slasher ile geri dönüyor.
    Koğuş, düşük bir bütçeyle işin özüne dönen ve psikolojik uygulamaların günümüzdeki kadar ileri olmadığı 1966'da geçen yepyeni bir korku filmi.
    ...Beklentileri üst seviyede karşılamasad kötü değil ama sıradan bir film......100/59
    Nisan/2012 itibariyle IMDB notu 13488 kullanıcıdan 5.6.....

Bluray,video:
    2010 yapımı bir film olmasınında etkisiyle transfer gayet iyi..
    Orjinali 35mm olan filmin bluray baskısında orjinal ölçek 1.2:40 kullanılmış,
    25gb olarak basılmış diskte film çözünürlüğü olmassa olmaz standart 1080p.
    Filmin korku-gerilim türü olmasından ve tabiki yönetmen tercihi nedeniyle ışıl ışıl değil,
    karanlık-kasvetli,puslu bir atmosferde ilerliyor baştan sona..
    Renk paleti bu yüzden daha mat tutulmuş,ancak netlik açısından bence başarılı..
    Tabi çok dikkate değer,yada çok çok iyi bir transfer değil koğuş,
    ama birçok anlamda bd kalitesine yakışan,mütevazi,beklentileri karşılayan kayıtta,
    siyah seviyesi başarılı,baştada belirttiğim gibi koyu tutulan tonlar siyahında
    simsiyah görünmesine neden olmuş,kontrast çok parlak değil,ama eğer filmi iyice karartılmış bir odada
    izlerseniz hem siyah içindeki detayların hemde kontrastın keyfini çıkarabilirsiniz....
    Filmi tamamen karanlık odada 55inç led panelde 1080/24p şeklinde izledim,
    ve bir çok yerini 42 inç 1024*1080i plazma panelde 720p olarak test ettim,sonuç:
    ..bazı filmleri led ekranda bazılarınıda plazma panelde izlemek gerektiği,
    The WARD plazma ekrana daha yakışan dokusu nedeniyle,tavsiyem eğer bu şekilde imkanınız varsa
    evde 2 panel bulundurmanız.....
    Keskinlik iyi,artalanlarda kayıp gözlemlemedim,kumlanma minimum...
    .....100/79

Bluray,audio:
    HD diskler ile evimize gelen HDses formatlarından DTS-HD MASTER audio 5.1 kanal kayıt 48.0 KHZ ve 24bit derinliğinde..
    Ayrıca tercih edenler/edebilecekler için Türkçe dublajda aynı şekilde dts-hd master audıo 5.1...
    Benim tercihim her zamanki gibi orjinal dil ve türkçe altyazı.......
    88Dakikalık süre boyunca türü nedeniyle psikolojik korku gerilim,arka planda hep rahatsız edici,tüyleri diken diken edip gerilmemize neden olan
    ses frekansı mevcut...
    İlk başta belirtmekte yarar var,ses kayıt miks ve kurgusu film için fazlasıyla yeterli,
    Görüntü çalışmasına göre daha önde ses kayıt ve transferi
    Bence dts-master hd yerine dolby true hd kullanılıp diskteki yerden tasarruf yapılabilir ve
    görüntü bit akışı için daha büyük veri kullanılabilirdi ki,master audio etkisini dolby,de rahatlıkla verebilirdi...
    Surrondlar akıllıca,zaman zaman koltuğunuzdan zıplatabilir,bass sıradan yine rahatsız edici bir taraf yok..
    Herşeyin yerli yerinde olduğu,kusur aranırsa bulunulabilecek,sıradan ama gayet yetrli bir kurgu...
    .....100/83
    iyi seyirler..........................

• King-Kong: Filmin blu-ray versiyonu ile ilgili iki yorum yapılmış @aticus3 ve @dmrbrn dan. İkisini de alıntılayıp kendi yorumumu altına ekliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: aticus3
    KİNG KONG (2005)
    Yönetmen: Peter Jackson
    Oyuncular: Naomi Watts , Jack Black, Adrien Brody
    IMDB Puanı : 7,5
    Benim puanım: 9

Sinemalara geldiğinde kötü bir cep sinemasında izlemiş ve filmi beğensemde pek zevk almamıştım.
    Bu sefer Aydındril den aldığım orjinalden birebir kayıt bluray de izledim.
    Filim konusu olarak 8
    Çekim kalitesi olarak 9
    Görüntü kalitesi olarak 9
    Ses kalitesi olarak 10

Surround sesler, Kongun kükremeleri, geminin tüm agcırtı gucurtuları, uçakların vızıltısı vs.. ses efektleri çok başarılıydı.

Naomi Wats tüm güzelliğini sergiliyordu bu filimde.
    Peter Jackson yine uzun bir filim çekmiş. Ama görüntüler, büyük ve kalabalık sahneler, mükemmel ışık kullanımı ve doğa görüntüleri, görkemli sahneler ve müthiş ses efektleriyle hiç sıkmadan seyrettiriyor.
    Arşivinizde mutlaka bulunması gereken bir film

quote:

Orijinalden alıntı: dmrbrn

K I N G K O N G -2005
    Yönetmen : Peter Jackson
    Oscar ® ödüllü yönetmen* Peter Jackson’ın ( Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi) vizyonu, Oscar® ödüllü oyuncu** Adrien Brody ve Oscar® adayı usta oyuncu*** Naomi Watts’un yorumlarıyla, bir sinema klasiğinde buluşuyor… Yüksek çözünürlükte, baş döndürücü bir maceraya hazır olun !…
    Singapur’da çekim yapan bir film ekibi, ormanda tesadüfen dev goril Kong’u keşfedince, bunu zengin olmak için bir fırsat olarak görürler, ve onu yakalayarak New York’a getirirler. Ancak bu kararları, şehirde gerçek bir ölüm kalım savaşının başlangıcı olacaktır…(kartonetten)
    Ürün Özellikleri :
    Disk Seçenekleri-Blu-Ray Disc-bd50
    Format-Blu-Ray Disc
    Altyazı-Türkçe, İngilizce ve Diğer Avrupa Dilleri
    Ses-İngilizce 5.1(dts hd master audio)
    Video-Full HD (1080p)1920*1080-1.2:35
    Yapım Yılı, Üretici-2005, Universal
    Süre-187 Dk.

video-görüntü.............................
    Filmin dvd baskısını izleyenler katılıcaktır,kıng kong türkiye,de çıkmış dvd filmler içinde teknik anlamda en iyi 3-5 diskten biridir,ve dvd formatının pek yakışmadığı büyük HD ekranlarımızda,kıng kong dvd,si en iyi görünen disklerden biriydi.....ama insanın doyumsuzluğu,hep hep daha iyisi....kıng kong disk olarak BD-50...görüntü dvd baskıdada olduğu gibi,orjinal sinema ölçeği olan 16/9 1.2:35 formatta...bluraylerin artık vazgeçilmezi 1080p çözünürlüğünde, tabi görüntü çözünürlüğünün dvd,nin 5 katına yükselmesi beraberinde inanılmaz derecede detaylar ve siyah derinliği getirmiş,inanın bazı sahnelerde olmaz bu kadar diyebilirsiniz, filmin 3 saati aşan süresinin tamamında hiçbir kayıp bozulma söz konusu değil, siyah seviyesi,derinliği ve sıcaklığı referans gösterilir, kontrast inanılmaz başarılı, renk paleti çok çok doğal ve hd,nin getirdiği veri alanı sayesinde zengin,bambaşka tonlar yakalayabiliyorsunuz....kıngkong,un kıllarından tutunda,orman içindeki karmakarışık sahnelere,cilt tonlarından enfes şehir manzaraına daha önce dvd baskıda göremediğimiz detaylar göze çarpıyor.....
    Aspect ratio-2.35 : 1
    aslında yazmaya kalksak daha birsürü şey yazılabilir ancak pek gerekyok okuyanlar sıkılmasın,
    kıng kong aynen beklediğim gibi,cihaz testlerinde,demo olarak kullanılacak kadar iyi,tek kelime ile muhteşem bir disk......10/10
    audıo-ses.........................
    Yine unıversal bluraylerinde artık neredeyse standart haline gelmiş DTS-HD master audıo tercih edilmiş,sıkıştırılmamış stüdyo kaydı-dvd baskıda bu dolby diital 5.1surround idi.........
    neler mi değişmiş?inanın filmi baştan keşfediyorsunuz,dahaönce duymadığımız sesleri yakalıyoruz, muhteşem efektler,james newtonhoward imzalı olağanüstü güzel müzikler, aynen görüntüdeki gibi referans seviyede sağlam bir ses kaydı ve miksi var, hiçbir ses elementi birbirini ezmiyor,kapamaıyor.....açık-net anlaşılır doygun diyaloglar ve sesefektleri, yer yer sesteki 3d hissi muhteşem, arka kanal kullanımı ders diye okutulacak türden,ön kanallaedan arka kanallara geçiş müthiş...subwoofer kullanımı çok çok başarılı..derin,sarsıcı,tok....diğer kanallarla mükemmel uyumlu, ses kaydını yapan ve miks işiyle uğraşan kişileri tebrik etmek gerekir,
    Arkadaşlar uzun uzadıya yazarsam konuyu teknik ayrıntılara boğucam,o sebeple aynen görüntü gibi kusursuz bir ses transferi,referans......10/10

filmin imdb puanı:7.6

Her iki arkadaşın da film ile ilgili gayet tatminkar ve ayrıntılı görüşlerinin yanında ufak tefek ilavelerim olacak.
    King-Kong 2006 yılında Ses, Ses Kurgusu ve Görsel Efekt kategorilerinde üç dalda oskar almıştı. Halen imdb de, 178 bin oyda verilen ortalama 7.4 puanda.
    Film üç saatlik olmasına rağmen özellikle bencileyin dram severler için zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. Sanki üç bölümlük dizi gibi film. Adaya gidene kadar geçenler birinci bölüm, adada King-Kong un yakalanması ikinci bölüm ve King-Kong un yakalandığı final bölümü. Devasa bir gorilin dünya güzeli bir kıza aşkı sanırım daha iyi anlatılamazdı. 94/100
    Görüntülerin değerlendirilmesinde ilave edecek birşey bulamadım. 99/100
    Ses: Özellikle ormanın içinde geçen böceklerle savaş sahnelerindeki detaylar şahane. Ancak kimi sahnelerde ekstra sesler duymak isterdim. Mesela king-kong kızı ilk dağa kaldırdığında :) yanlarından akan şelalenin sesi ile saçları dalgalandıran rüzgarın sesi de alınmalıydı. 98/100
    Sonuç olarak: İki yıl kadar önce D&R ın indirimiyle forumda pekçok kişi king-kong blu-ray sahibi olmuştu. Ve şu ana kadar hiçkimsenin olumsuz bir yorumu olmadı yanılmıyorsam.Herhalde arşive alınacak filmler sıralamasında her açıdan King-Kong ön sıralarda olmalı.

• MOULIN ROUGE-Kırmızı Değirmen
    2001-Baz LUHRMANN

Fransız ressam Henri de Toulouse Lautrec’in afişleriyle ölümsüzleşen,kankan dansçıları ve palyaçolarıyla rengarenk ve benzersiz bir atmosfer oluşturmuş
    Moulin Rouge(Kırmızı Değirmen)adlı gece kulübünde yaşanan olaylar,daha önce John Huston tarafından sinemaya uyarlanmıştı.
    Şimdi ise,farklı ve çok daha dinamik bir perspektiften işleniyor.
    Romeo ve Juliet’in çağdaş bir uyarlamasına da imza atmış olan yönetmen Baz Luhrmann,
    Moulin Rouge’u 20. yüzyılın farklı dönemlerinden müziklerle yeniden canlandırıyor.
    Bu kez öykünün merkezinde ressam Leutrec değil, dansçılardan birine tutulan genç şair var.
    Şair ile kıskanç bir dük arasında yaşanan aşk rekabeti,müziğe de yansıyan duygusal patlamalar yaratıyor.
    bu kez farklı bir perspektiften sinemaya taşınıyor....
    nisan 2012 itibariyle IMDB notu,136077 kullanıcı 10/7,6
    Kurgusu,oyunculukları,dansları çok güçlü bir ekip hazılamış,100/79

Blu-ray,video:
    2004/2005 yıllarında DVD versiyonunu izlemiş ve hayran kalmıştım,32inç crt ekranda çok güzel görünmüştü kırmızı değirmen..
    yıllar sonra HD versiyon Blu-ray 1080p izleme fırsatım oldu,55inç led tft-lcd panelde,hdmı bağlantı 24p akış hızında,ve tamamen karanlık odada..
    2001 yılına ait filmin orjinali 35mm pelikül,50gb Blu-ray versiyonda AVC codec ve orjinal sinema gösterimindeki resim çerçevesi kullanılmış,ölçek 1.2:40....
    İlk başta aktarımın 1.sınıf olduğunu belirtmekte fayda var,
    Derin,tok ve bir okadar sıcak siyah seviyesi,gözalıcı netlik,canlı-sıcak,çılgın renk paleti,ve gayet başarılı,güçlü kontrast...
    Yönetmen LUHRMANN deyim yerindeyse gökkuşağının bütün tonlarını kullanmış,
    Fimi izleyince renk paleti için lüks,şatafatlı,gösterişli gibi kelimeler kullanıyorsunuz,
    son derece doymuş ve yoğun renkler,
    hem 1080p yüksek tanım hemde yüksek bit akışı filme çok yakışmış,
    renkler hakikaten tek kelimeyle usta işi,mesela kırmızı tonları kullanmak bence iddialıdır,ki sıcacık-detaylı kırmızı kostümler
    insanı kendine hayran bırakıyor,aslında bütün renk paleti için bunlar söylenebilir,yer yer elinizle kadife detaylara dokunmak isteyebilirsiniz...
    Yakın çekimlerdeki doku ve detay zenginliği,kostüm tasarımları ve şaşırtıcı set tasarımları inanılmaz başarılı kotarılmış.
    Hiçmi olumsuz eleştiri yapılamaz:hayır!elbette yapılabilir,bence:
    zaman zaman renk doygunluğu,kamera haraketleri,gözü yoruyor,baş döndürüyor ve filmi takip etmekte zorlanabiliyorsunuz,
    ve yüksek tanımında etkisiyle bazı efektler küçücükte olsa inandırıcılığını kaybedip sırıtabiliyor..
    çok düşük dijital gürültü,birkaç sahnede yumuşama ve sıkıştırmadan kaynaklı küçük sorunlar dışında,
    inanlımaz zangin kareler,çok rafine-pırıl pırıl net ve keskin yakın çekimler,
    etkileyici ve birçok anlamda hd panellerin yeteneklerinin ne olduğunu göstermeye yönelik kullanılabilecek demo kalitesine yakın bir transfer,
    .....100/94

Blu-ray,audio:
    Müzikal bir film için ses kayıt,kurgu ve transferi elbette çok çok önemli,dvd baskıdaki 24bit DTS kayıt kristal berraklığındaydı,
    Blu-ray versiyonda elbette HD format 48.0KHz 24bit DTS-HD MASTER audio 5.1 tercih edilmiş...
    yılar önce ben farketmemiştim ama yurt dışı forumlarda bazı sahnelerde dts ses kaydında senkron sorunundan basedilmişti,
    yine bd transferde bu anlamda bir olumsuzluk farketmedim...
    Ses net,dengeli ve yine bir okadar usta işi...çokta haraketli ses bandı 128dk boyunca hoparlörleri pek istirahat ettirmiyor,
    ortam efektleri,vokaller,müzikler baştan sona başarılı,
    ses tasarımı,ve miks epey karmaşık-daha çok animasyon ve aksiyon fil türlerinde rastlayabileceğimiz kadar geniş bir dinamik aralık mevcut..
    muhteşem görüntülere yine gayet gösterişli,sağlam ve usta ellerin kotardığı sesler eşlik ediyor..
    Derin-dengeli bass sesler genelde yormuyor,surround kullanımı gayet başarılı,
    diyaloglar açık ve anlaşılır,
    aslında uzun uzadıya daha birçok şey yazılabilir kırmızı değirmen için,şarkılar belki kendi başlarına değerlendirilebilir,
    müzikal anlamda belki diğer filmlerle karşılaştırılabilir,
    ama benim pek müzikal film bilgim olmamasından bu anlamda çokta detaylı karşılaştırma yazamam,
    sadece ses kayıt-kurgu ve transferin film için yeterli gayet başaılı ve bir çok açıdan örnek gösterilebilir olmasını yazabiliyorum,
    .....100/94
    iyi seyirler...............

• MR 73
    2008-Oliver MARCHAL

Film:
    Marsilyalı eski bir polis olan Auteil yeni bir görev almıştır,ailesi öldürülen bir kadını koruma görevi.
    Kadının ailesini öldüren katil hapishaneden çıkmıştır ve kadını Auteil'den başkası koruyamaz.
    MR 73, 'Gangsters' ile başlayan ve yalnızlık, umutsuzluk ve başıboşluk üstüne olan üçlemenin üçüncü filmi.
    15 yıldan beri bu projeyi düşünen yönetmen,polisiye entrikanın içinde varoluşun bir koşulu olan unutmak üzerine
    bir film yapma isteğiyle bu üçlemeyi ortaya çıkarmıştır....
    Bu üçleme aynı zamanda yönetmenin polislere duyduğu saygıyı atfetme yoludur.....
    ...Filmin IMDB notu nisan-2012 itibariyle 2901 kullanıcıdan 10/6,7
    Ağır ilerleyen temposuna rağmen kurgusu gayet güzel,iyi bir dram,polisiye ve yalnızlık filmi...100/79

Blu-ray,video:
    İlk bakışta,birçok Fransız filminde rastlayabileceğimiz türden renk paleti dikkat çekiyor.
    Sepia tonlarda film kareleri 1080p çözünürlükte,inanılmaz keskinlik ve detay zengini,
    16/9 format 1.2:35 resim çerçevesi orjinal sinema gösterimindeki ölçek.avc codec transfer..
    Şayet filmin zengin görüntü çalışmasının tadına varabilmek niyetindeysek kesinlikle
    tamamen karartılmış ortamda izlemek en iyi seçenek,yoksa kontrast kayıpları olacaktır,
    filmi 55inç led tft-lcd panelde,1080/24p akışta hdmı bağlantı ile izledim,sonuç 1.sınıf transfer..
    sarımtrak-yeşilimsi,grimsi mat-pastel tonlar filmin tamamına hakim,
    orjinali 35mm peliküle çekilen filmin dijitale transferinde,herhangi bir çapak,çizik,kir vs gözlemlemedim,
    pırıl-pırıl,gayet keskin ve net ama inanın bir o kadarda doğallık göze çarpıyor,
    artık interlace kayıt dvd zamanında kalmış artalanlarda tarazlanma-titreme bozulma
    HD prograsive kayıt sistemi ile Blu-ray disklerde artık gözlemlenemiyor...
    Herhangi bir görüntüleme aracının ve disklerin kalitesinde en önemli belirleyicilerden birisi olan
    Siyah renk ve tonlamalarında disk çok çok iyi,karanlık-koyu tonlarda detaylar gayet net ve ayrıntılı,
    mesela Daniel Auteuil,in üzerindeki koyu renk pardesünün detayları bazen çok net ayırt edilebilmekte,
    Bu filmi kesinlikle tavsiyemdir tamamen karanlık ortamda izlemeye çalışın,
    bazen sadece sinema salonlarında görebildiğimiz tonlar yakalaytabiliyoruz-ki benim referansım budur..
    flasback kolajlarda siyah-beyaz,gri tonlar kotarılmış,
    eğer bu tonlarda çekilmiş filmlerin görüntülerini genel olarak beğeniyorsanız,
    inanıyorum MR73 sizi fazlasıyla mutlu edecektir.....100/95

Blu-ray,audio:
    Film gayet sakin ilerliyor,tahmin ediyorum hızlı-hareketli bir aksiyon olsa ses kurgusu
    bir çok fransız filminde rastlayabileceğimiz türden;Olivier DAHAN yönetimindeki 2004 yapımı
    Rivières pourpres 2-kızıl nehirler 2 örnek gösterebilirim,mükemmel seviyede olabilirdi....
    -ses ve görüntü sistemi konusunda demo disk arayanlar kızıl nehirler 2 filmini inceleyebilirler,
    benim naçizane yıllardır referans disklerimden birisi olmuştur bu film ve Fransız şirket Gaumont yayınlamıştır....
    Yine bir çok Blu-ray diskte artık neredeyse standartlaşmış DTS,nin son numarası olan,
    48.0KHz 24bit DTS-HD MASTER audio 5.1 ses transferi bu disktede hem orjinal dil olan Fransızcada hemde
    tercih edenler için hatırlatma olsun Türkçe dublajda yerini almış...
    125dk boyunca bizi pek heyecanlandırmıyor ses bandı,fakat bu tamamen filmin yapısıyla ilgili.
    kayıt ve transfer çok başarılı,temiz,hiçbir falso yok diskte...
    Surround kullanımı,yine filmin konusu gibi durağan,sadece ortam efektleriyle yetinilmiş,
    Bass kanalı genelde suskun,sakin müzikler ve diyalog üzerine ilerleyen filmden daha başkasıda beklenemezdi,
    Ses kayıt-kurgu ve transferi anlamında üzerine konuşulabilecek çok detay yok,
    Sadece ana başlıklar halinde,film için yeterli olduğu,temiz-pırıl pırıl olduğu,
    Filmin temposu itibariyle ağır ilerlediği.ve kısaca.....100/85
    ........iyi seyirler

• L'immortel-Ölümsüz
    22 Bullets
    Richard BERRY-2010

Film:
    Charly karanlık geçmişine sünger çeker ve suçlardan,suçlulardan uzak durma kuralı üzerine oturttuğu yeni bir sayfa ile hayata döner.
    Nitekim 3 yıl boyuncada bunu hayatını karısına ve 3 çocuğuna adayarak başarı ile gerçekleştirir.
    Lakin o uzak durmak,unutmak istesede geçmiş onun yakasından düşmemeye kararlıdır.
    Marseille’de bir otoparkta açılan ateş sonucu 22 kurşunu bedeninde hisseden Charly buna rağmen mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başarır.
    Artık tek gayesi ve amacı intikamdır....
    Mayıs 2012 itibariyle 12631 kullanıcıdan 10/6.7 puan almış,IMDb verilerine göre..
    Benim film için puanım 100/70

Blu-ray,video:
    Filmin Türkiye,de Kanal-D video tarafından yayınlanan Blu-ray disk versiyonu 1080p çözünürlük,24fps akış hızı,
    tamamen karanlık ortamda-55inç led tft-lcd panelde,HDMI bağlantı ile,orjinal sinema gösterim ölçeği olan 1.2:35 çerçeve ile,
    oynatıcı olarak playstation 3 kullanılarak izlendi..
    Mükemmel ayrıntılara sahip,çok çok net,tutarlı kontrast seviyesi ile 1.sınıf bir disk..
    Fransız filmlerinin vazgeçilmez tonları olan sepia renkler baştan sona filme hakim,
    ENfes manzaralarla açılan süpergeniş 2:35 ekran,ilerliyen dakikalarda şiddet,çatışma
    hızlı-hareketli sahnelerle ilerliyor..
    HD diskler ve HD paneller ile evimize gelen prograsive kayıt ile artalanlar pırıl pırıl..
    Bazı geriye dönük,flashback sahnelerde,grimsi,kumlu kareler tercih edilmiş.
    Renklerin gayet doygun,tok ve sepia tonların eşliğinde sıcak olduğu gözlemlendi..
    Siyah seviyesi yine gayet tutarlı ve etkileyici,
    ve bence en önemlisi,bu kadar sepia tonlara rağmen çok doğal görünüyor film,
    Açıkçası ben herhangi bir dijital gürültü,aksaklık hissetmedim,
    Şayet yeşilimtrak,sarımtrak-kahverengimsi tonlarda;ki Fransız filmlerinde çokça rastlanır
    film kareleri sizi rahatsız etmiyorsa bence referans diyemesekte,
    yazının başındada belirttiğim gibi 1.sınıf denebilecek kalitede bir disk....
    ...100/91

Blu-ray,audio:
    Diskteki orjinal dil olan Fransızca için 48.0Khz DolbyTRUE-HD 7.1 olarak gerçekleşmiş olan kayıt
    yine görüntü gibi gayet temiz-hiçbirşeyin eksikliğini hissetmediğiniz,
    her anlamda filmin ihtiyaçlarını karşıyan miks ve kurguya sahip...
    Özellikle müziklerin güzelliğinede değinmeden geçmek istemiyorum..
    Türkçe dublaj olarakta dts-hd master 5.1 kayıt kullanılmış,
    Ben filmi her zamanki gibi Orjinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak izledim..
    Gayet akıllıca kurgulanan ses miksinde,vurucu,derin frekanslar kendini hissettirmekte,
    yine gayet dolu ve en önemlisi akıllıca doldurulmuş surround kanallar,gayet dinamik..
    ses geçişleri ve özellikle arka kanallar daha uğraşılıp bizi şaşırtabilecek numaralar sergilese
    çok daha başarılı olunabilirdi..
    Bass sesler temiz,herhangi uğuldama çatlaklık ve diğer frekansları ezmek gibi bir olumsuzluk hissetmedim..
    Diyaloglar açık ve net,tizler detaylı,çok baskın ve abartılı değil..
    Yine her anlamda yeterli ses bandı için:
    ...100/82
    iyi seyirler.............

• Sevgili Demir, LPCM 5+1 ses seçeneği içeren çoğu filmde bit akışı 5-6 bin kbps iken şu an makbul olan dts hd ma seçeneğinde ise bu veri hızı genelde 4-5 binlerde. O halde niye dts hd ma tercih sebebi? Sesin işleniş farkından dolayı mı ki? Gerçekten dikkat ediyorum lpcm filmlerde daha yoğun ses çıkıyor ratatouille, patriot gibi.
  • quote:

Sevgili Demir, LPCM 5+1 ses seçeneği içeren çoğu filmde bit akışı 5-6 bin kbps iken şu an makbul olan dts hd ma seçeneğinde ise bu veri hızı genelde 4-5 binlerde. O halde niye dts hd ma tercih sebebi? Sesin işleniş farkından dolayı mı ki? Gerçekten dikkat ediyorum lpcm filmlerde daha yoğun ses çıkıyor ratatouille, patriot gibi.

lpcm ses formatında bit akışı standart değişmiyor,mesela birçok sony bluray,de bit sabit 4,6mbps....
    dts-masterhd format değişken bit akışa sahip inip çıkıyor...
    firmaların ya daha kolayına geliyordur hdmaster,teknik olarak daha basit-ucuz olabilir..
    yada lisans anlaşmaları falan olabilir tam bilemiyorum,
    ama hani yazmıştın son samuray incelemende bazı filmlere dolbytruehd daha bi yakışıyor diye,
    o sebeple ben truehd olsun master audıo olsun yada lpcm olsun pekte ayırmıyorum,hangisi daha dengeli,daha yakıştıysa o format kullanılsın...

• bitrate yüksek bluray film arıyorum.(30000-50000kpbs arası)
  • Despicable Me: 2010 yapımı bir animasyon - 95 dakika - imdb puanı: 7.5 / 99 bin oy ortalaması - sinemalar.com: 9 / 770 oy ortalaması.

Filmi ikinci seyredişimiz ailecek. Bu kez daha fazla güldük. Hatta birkaç sahneyi tekrar tekrar izleyip yere yattık gülmekten Macera, komedi, duygusallık ne ararsan var bu animasyonda. Türkçe seslendirmeyi de kendilerinden de eklemelerle mükemmel yapmışlar bana göre. Yorumları okuduğumda herkes filmden çeşitli karakterleri sevdiğini yazıyor, biz ise üç sevimli kızın en küçüğüne bayıldık. Mutlaka izlemenizi öneririm. 96/100

Görüntü ve ses yorumlarımı tekrar inceleyip yazarım.
  • Mission: Impossible - Ghost Protocol : 2011 yapımı - 133 dk. - Görüntü ölçeklendirmesi:1.44 : 1 - imdb puanı: 7.5 / 112 bin oy ortalaması - sinemalar.com: 8,2 / 687 oy ortalaması.

Seri filmlerde genelde beklenen düşüş yok bana göre bu seride. Çünkü teknolojiyi yerinde ve çok kullanan "görevimiz tehlike" serisi ilerleyen teknolojiyi ve artan hayalgücünü arkasına alarak ilgi topluyor. Ancak filme yakışmayan tek şey bana göre yaşlandığı belli olan Tom Cruise idi. Knight and Day (Gece ve Gündüz) filminde dikkatimi çeken kırışıklıklar artık iyice belirginleşmiş. Dünyayı nükleer bir saldırıdan kurtarmaya çalışan ekibimiz aksiyonu, efekti bol, keyifli, ailecek seyredilebilir iki saat geçirtiyor bizlere. 84 / 100
    Görüntü: 1080p: 92 / 100
    Ses: Benim izlediğim remux kayıtta ses dts hd ma 7+1 idi ve 1550 kbps lerde aktarım hızı. Ancak tüm bilgilere ulaşamasam da orj. blu-ray inde ses dolby true hd 7+1 ve 5000 kbps ye yakın veri aktarımı. Benim izlediğim formattaki ses dahi yeterli iken muhtemelen orj. ses daha etkileyicidir: 83/100

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.