Şimdi Ara

Artan steam fiyatlarına karşı çözüm önerileri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba biliyorsunuz ki son günlerde steam'de AAA yada bağımsız olması fark etmeksizin Oyunların fiyatları %800'e varan oranlarda zam yedi ve bu durum karşısında gerçekten çok üzülüyorum. 6 ay öncesine kadar bazı ailevi nedenlerden oyunlara para harcayamazdım bu yüzden korsan kullanan bir oyuncu olmuştum. Korsanı bırakıp steam'den oyun almaya başlayınca hem bağımsız stüdyolara destek olabiliyordum hem de steam'in kullanıcı dostu özellikleri ile oyun deneyimin artıyordu. Gerçekten steam kullanmaya devam etmek istiyorum ama bağımsız oyunların fiyatları bile 200TL'ye yaklaştı genç bir oyuncu olarak korsana dönmek istemiyorum. Xbox game pass tarzında aylık abonelik sistemleri şu an en iyi alternatif olarak duruyor ama başka çözüm yolları düşünebilen yada fikirlerini paylaşmak isteyen sizlere danışmak istedim. Öneri ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SadeceOyunOynamakİstedim -- 23 Ağustos 2022; 2:48:46 >

• Bu arada bu olayın sebebi bildiğim kadarı ile kısaca şöyle ki:

Steam Türkiye'de satılan bir oyunun normal fiyatından genelikle aşağıda dükkana koyulması örneğin; fiyatı 20$ olan bir oyunun Steam Türkiye'ye 30-50TL ( 1.5$-2.5$ ) fiyat ile sunulması. Bu fiyat farkı ne yazık ki oyunları daha ucuza temin etmek isteyen yabancı kökenli kullanıcılar tarafından istismar ediliyordu. Bir çok oyun geliştiricisi mağdur olmamak adına böyle zamlar yapmaya başladı ve hala devam edecek anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SadeceOyunOynamakİstedim -- 23 Ağustos 2022; 2:43:9 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.