Şimdi Ara

Artcic cooler freezer 7 pro aldim ama pek birsey degismedi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar forumda okuduklarimdan sonra arctic cooler freezer 7 pro aldim ve p4 530 3000 mhz lga775 islemcide box fanin yerine taktim. Ancak islemcinin sicakliginda hic bir degisiklik olmadigi gibi onceleri bosta 50-55 arasi olan islemci simdi bosta 55-60 arasi degisiyor. Isin eneteresan tarafi; onceleri 55-60 arasi olan anakart sicakligi simdi max. 45 ve onceden 60'in altina dusmeyen gpu sicakligi da simdi 45'i gecmiyor. ben bu ise akil sir erdiremedim. kasanin resimlerini asagida gorebilirsiniz. herhangi bi fikiriniz var ise esirgemeyin gozunuzu seveyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycoskun -- 21 Mayıs 2007; 17:17:06 >

• Ürünü montaj etmeden önce, eski macunu bir mendil ve aseton yardımı ile hiç iz kalmayacak şekilde iyice temizleyip, freezer 7 yi hiç boşluk kalmayacak şekilde monte ettiniz mi acaba??? hiç hava boşluğu kalmamalı.. ek olarak ekran kartı ve anakart düşüşü gayet normal çünkü sıcak hava yapı itibari ile direkt olarak egzoz fanınız ile beraber kasa dışına atılıyor. Bir de kaç rpm ile dönüyor freezer 7??? 3000 rpm de box fanın yaptığınız freezer 7 800 rpm de yapanilir, ses olayıda önemli...Son olarak; nacizane önerim daha iyi bir kasa alın
  • yorumunuz icin tesekkur ederim. macun'u temizledim. yerlestirmede de sorun yok zira isi iletimi gayet iyi, cunku freezer'in sogutucu metalleri dokunulmayacak kadar sicak nerdeyse. donus hizina bios acilirken bakmistim. 520 rpm yaziyordu, bunu yukseltmek mi gerekiyor? nasil yapildigini bilmiyorum. ses konusunda da, freezer'a on uzerinden on veriyorum. psu ve gpu'nun fanlari daha cok ses yapiyor. oyle ki freezer'dan nerdeyse hic ses gelmiyor gibi.
  • arkadaşım kullandığın cpu fanı çok kalite bişeydir.
    açılışta 50 derece olan sıcaklığı 40 a falan düşürmesi gerekirdi.

biosa gir.
    Hardware Monitor kısmına gel.
    orda "Qfan" veya "AI Quiet" var. onları Disable yaparsan fan max. hızda döner.
  • Fan hayırlı olsun kardeş.O fanın hakkını arkada 12cmlik egsoz fan kullanarak verirsin.Ayrıca hem P4 Prescot hem core 2 duo ile bu fanı kullandım.P4 işlmcide fan görevini daha iyi yapıyo bence çünkü bnm stok fanla 50 dereceyi bulan prescotu 38 derecde tutuyodu mubarek.Şu an kullandığım E4300'te ise durum biraz farklı çünkü havalar şimdi daha sıcak . Şu anda ki değer masaüstü 40 derece yükte ise 50 dereceyi görüyo acaba stok fanı taksanm ne olur bilmiyom hiç denemdim.Fan dönüş hızınıda bırak öyle kalsın düşük devirde daha etkili bnm ki 560rpmde dönüyo
  • tesekkurler. fan gercekten guzel, zaten bunu bilerek aldim ama gerekli performansi simdilik goremedim. valla islemci sicakligi 40'a filan dusse super olacak ama ben beceremedim galiba. Climanjaro arkadasimin dedigi gibi donus hizini artiramayi bi deneycem. simdi disardayim gece eve gidince bi deneyeyim. insallah ise yarar. bir de arkaya 12'lik egzoz fani demissiniz evet egzoz fan da cok gurultu yapiyor onu da degismeyi dusunuyorum ancak su an 9'luk fan takili. 12'lik fan alsam bile oraya takilmaz herhalde.
  • o byüklük ne la oyle benim bile stok falna 55 derece 3.2 ghzden 3.7 ghz yaptıgım halde

bu arada işlemci pentıum4 530
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİFİR KUTUSUN DA 13 PRO MAX
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslına bakarsanız yne çok iyi çünkü stok fanın 3000 devirde yaptığını arctic 520 devirde yani 6 kat daha az dönerek yapıyor.. Biosdan 2000 rpm civarına getirseniz farkı görürsünüz. Ben muhtemel sıcaklık sebebini aslında biliyorum; kasanız saç bir kasa; saç çelik ya da alüminyum kasalara göre elbetteki daha az ısı iletimi yaptığından ve ısıyı tuttuğundan sıcaklık artar. Son olarak kullandığınız heatpipe yani ısı borulu bir sistemdir. Isı borulu soğutucu kullanılan sistemlerde kasa içine temiz hava yani soğuk hava almalısınız, bu soğuk hava yandan ya da önden gelerek cpu fanı tarafından kullanılmalı, hem bakır heatpipelar soğumalı hem de işlemciye basılan hava daha soğuk olmalıdır. Zira şu an asa içindeki sıcak havayı işlemciye basıp; ısı borularını olumsuz etkilemektesiniz.. Ek olarak kasa içine koyduğunuz ön ya da yandaki fan ile beraber daha iyi bir egzoz fanı kullanırsanız mutlaka farkı görürsünüz

• quote:

Orjinalden alıntı: Lejyonerome

Aslına bakarsanız yne çok iyi çünkü stok fanın 3000 devirde yaptığını arctic 520 devirde yani 6 kat daha az dönerek yapıyor.. Biosdan 2000 rpm civarına getirseniz farkı görürsünüz. Ben muhtemel sıcaklık sebebini aslında biliyorum; kasanız saç bir kasa; saç çelik ya da alüminyum kasalara göre elbetteki daha az ısı iletimi yaptığından ve ısıyı tuttuğundan sıcaklık artar. Son olarak kullandığınız heatpipe yani ısı borulu bir sistemdir. Isı borulu soğutucu kullanılan sistemlerde kasa içine temiz hava yani soğuk hava almalısınız, bu soğuk hava yandan ya da önden gelerek cpu fanı tarafından kullanılmalı, hem bakır heatpipelar soğumalı hem de işlemciye basılan hava daha soğuk olmalıdır. Zira şu an asa içindeki sıcak havayı işlemciye basıp; ısı borularını olumsuz etkilemektesiniz.. Ek olarak kasa içine koyduğunuz ön ya da yandaki fan ile beraber daha iyi bir egzoz fanı kullanırsanız mutlaka farkı görürsünüz

hocam cok degerli yorumlarda bulunmussunuz, tesekkur ediyorum. kasayi degisene kadar yapacak fazla birseyimiz kalmamis yani :D son olarak ben cpu fan hizini bios'tan ayarlayamadim, zira bios'un hicbiryerinde bununla alakali bir degisiklige izin vermiyor. hardware monitor kisminda sadece fanlarin donus hizlarini ve parcalarin sicaklik degerlerini gosteriyor. bu arada fanin donus hizi sabit degil biraz bekleyince degisik araliklarda degisiyor 500 ila 2000 arasinda. sizleri ugrastiriyorum ama tavsiyelerinizden mahrum birakmayin bizleri...

• Arkadaşım, muhakkak bir terslik var bu işte..Ben yaklaşık üç aydır aynı soğutucuyu kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. Hatta bir ara üst sınırı görebilmek amacı ile Everest programının sistem kararlılık testi açıkken, Freezer7 nin fişini çekip, 10 dakika kadar tamamen durdurdum, sıcaklık 65c yi geçmedi..
    Şu anda biostan Qfan ı disable ettim, Frezzer7 nin bir bacağına direnç bağladım, 1400 lerde sabit dönüyor ve sonuç aşağıdaki gibi..
    Saygılar...

• benim prescott 2,8 den 3,8 e oc ettiğim işlemci ac freezer ile bu sıcak havada boşta 42 yükte 50 derecede. Sizin ya montajda birşey var yada kasa havalandırması yetersiz.

• yorumlar icin tekrar tesekkurler. fanin donus hizini artirabilsem sorun kalmayacak ama cok enteresan bi bilgisayar benimki. Bios'tan ayar yapmama izin vermiyor. AMI Bios var anakartta. cpuz anakartin modelini asus-ptgd2-vx olarak gosteriyor, asus'un 'support' sitesinde boyle bi kart yok! Ben bu bilgisayari elden almistim. Marka bilgisayar, sony vaio pcv-rs 720g modeli. Dandik mi dandik cikti yav. Artik yeni bir kasa alana kadar en iyisi stok fana donmek. Yardimlariniz icin cok tesekkurler. En guzel gunler sizlerin olsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ycoskun

yorumlar icin tekrar tesekkurler. fanin donus hizini artirabilsem sorun kalmayacak ama cok enteresan bi bilgisayar benimki. Bios'tan ayar yapmama izin vermiyor. AMI Bios var anakartta. cpuz anakartin modelini asus-ptgd2-vx olarak gosteriyor, asus'un 'support' sitesinde boyle bi kart yok! Ben bu bilgisayari elden almistim. Marka bilgisayar, sony vaio pcv-rs 720g modeli. Dandik mi dandik cikti yav. Artik yeni bir kasa alana kadar en iyisi stok fana donmek. Yardimlariniz icin cok tesekkurler. En guzel gunler sizlerin olsun...

asus global'a bak
  • aga fandan memnunmusun bende almak istiyom bi de alanlar kaça aldıklarını yazabilirler mi ?
  • O fan anakartı yamultursa şaşırma
  • pek hava alamıyor gibi geldi bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: Demolog

O fan anakartı yamultursa şaşırma

o soğutucu bt gibi ağır değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.