Şimdi Ara

Artes Q812 8' Quad Core İnceleme,paylaşım ve destek (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.983
Cevap
20
Favori
75.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Özkan38

Artes q812 cihaz hakkında en merak edilen şeyleri test ettim ve yazıyorum almayı düşünenlere yardımcı olmak için.Hepsiburadadan 299tlye aldım galaxy s4 performansında oyun oynuyorum hatta daha akıcı çünkü çözünürlüğü ondan düşük:)Bu çözünürlük farkını çok fazla hissetmiyorsunuz ama akıcılık farkını hissediyorsunuz.Androidde en önemli olan ram konusuda çok iyi.CPU Z ile bakıyorum 2gb ramin 1.3gb-1.4gbı kullanıma hazır boş olarak bizi bekliyor.Bu çok iyi bir rakam en az ram harcayan telefon nexus 4dür saf android kullandığı için.Onda bile boş ram 1.1gb ona göre hesap edin.Pil kapasitesi emsallerine göre düşük görünüyor ama yinede gayet uzun gidiyor.full şarj ile kendimi zorladım 1saat aralıksız real racing 3 oynadım %25 düştü.Bu da aralıksız 4 saat real racing 3 oynayabiliriz demek.Real racing 3 full grafikte gölge efektleri ayna efektleri falan açık.

Oyunu kaldırırmı kasarmı diye bir sorun yok onu bikere geçelim ama şöyle bir sorun var bazı oyunların loading süresi uzun sürüyor asphalt 8 fifa 14 real racing 3de vss.. bir sorun yokken real boxingin ilk loading süresi 4dk dakika sürüyor.Bütün oyunlarda olmadığına göre oyunun optimizasyonuyla ilgili bence.

Tarayıcısı çok hızlı ve flash playerde eksiksiz çalışıyor.Online flash oyun bile oynanıyor.Chrome ve dolpinde yüklü geliyor ama onları direkt silin test ettim kendi tarayıcısı onlardan4-5saniye daha hızlı ve ayrıca chromeda flash player çalışmıyor.

Wifi çekimi çok iyi kullandığım akıllı telefonlardan daha güçlü çekiyor.

Malzeme kaliteside çok iyi bazı ucuz tabletlerde ekranın köşelerine falan bastırınca boşluk olur oynama yapar bu öyle değil çok sağlam montajlanmış hiçbiyerinde oynama yok.Yanında gelen stantlı kılıf çok kullanışlı ama dokunmatik kalemi çalışmıyorVallahi bendeki resmen çalışmıyor ciddi baskı uygulamassam işlemiyor ucu çok yumuşak yapılmış ondan galiba biraz sert olmalıydı.Kutudan çıktığında ekran koruyucu yapışmış olarak 1 adette yedek geliyor.

Ekranı evet gerçekten IPS her açıdan aynı görüntü alıyorsunuz çok parlak ve net olduğu için ben parlaklık seviyesini %20 civarında kullanıyorum karanlıkta bu bile fazla geliyor.

Dış hoparlör sesi aslında düşük değil ama biraz boğuk çıkıyor tiz sesler biraz zayıf ama işinizi görür.Kulaklık sesinde sorun yok çok net yanında gelen kulaklıkta yeterli.

Birde en çok dikkatimi çeken şey 4 çekirdek cihazlarda cpuz de bakıldığında genelde 3. ve 4. çekirdekte stopped yazar aktif değildir artık ne zaman aktif oluyorsa Allah bilir.Bu cihazda ise sürekli 4 çekirdek aktif 4 çekirdeğide sürekli kullanıyor.

CİHAZI KULLANIRKEN YAZILIMSAL SORUNLARLA KARŞILAŞMAMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ YAZDIKLARIMI YAPMANIZI TAVSİYE EDERİM.

- Cihaz kutudan çıktığında 4.1.1dir.İlk iş sd kart takacaksanız bu aşamada takın ve cihazı açın formatlayın fabrika ayarına döndürün.

- Açılınca kurulum ekranında kurulum yapmayın kapatın ve sitesindeki adımlara göre 4.2 sürümünü yükleyin.

-Yine açılınca kurulum yapmadan kapatın ve recovery moda girin

-Önce wipe data factory reset sonra wipe cache partition yapın

-Açılınca kurulumu yapıp kullanın artık yazılımsal sorun çıkacağı varsada çıkmaz Bunlar sadece bu cihaz için değil tüm androidler için bu wipe data işlemini yapmadan düzen tutmuyor pek.

güzel bi yazı yazmışınız ilk öncelikle teşekkürler :) ancak phoenix le yükleme yapınca ilk önce wipe cache işlemlerini sırasıyla yapıyor yapmanıza gerek yok :)

• Android tablet almayı hiç istemiyorum ama bütçem de yok bu tabletler nasıl arkadaşlar?Bu kadar donanıma rağman kasma takılma donma oluyor mu akıcı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Core2han

quote:

Orijinalden alıntı: Özkan38

Artes q812 cihaz hakkında en merak edilen şeyleri test ettim ve yazıyorum almayı düşünenlere yardımcı olmak için.Hepsiburadadan 299tlye aldım galaxy s4 performansında oyun oynuyorum hatta daha akıcı çünkü çözünürlüğü ondan düşük:)Bu çözünürlük farkını çok fazla hissetmiyorsunuz ama akıcılık farkını hissediyorsunuz.Androidde en önemli olan ram konusuda çok iyi.CPU Z ile bakıyorum 2gb ramin 1.3gb-1.4gbı kullanıma hazır boş olarak bizi bekliyor.Bu çok iyi bir rakam en az ram harcayan telefon nexus 4dür saf android kullandığı için.Onda bile boş ram 1.1gb ona göre hesap edin.Pil kapasitesi emsallerine göre düşük görünüyor ama yinede gayet uzun gidiyor.full şarj ile kendimi zorladım 1saat aralıksız real racing 3 oynadım %25 düştü.Bu da aralıksız 4 saat real racing 3 oynayabiliriz demek.Real racing 3 full grafikte gölge efektleri ayna efektleri falan açık.

Oyunu kaldırırmı kasarmı diye bir sorun yok onu bikere geçelim ama şöyle bir sorun var bazı oyunların loading süresi uzun sürüyor asphalt 8 fifa 14 real racing 3de vss.. bir sorun yokken real boxingin ilk loading süresi 4dk dakika sürüyor.Bütün oyunlarda olmadığına göre oyunun optimizasyonuyla ilgili bence.

Tarayıcısı çok hızlı ve flash playerde eksiksiz çalışıyor.Online flash oyun bile oynanıyor.Chrome ve dolpinde yüklü geliyor ama onları direkt silin test ettim kendi tarayıcısı onlardan4-5saniye daha hızlı ve ayrıca chromeda flash player çalışmıyor.

Wifi çekimi çok iyi kullandığım akıllı telefonlardan daha güçlü çekiyor.

Malzeme kaliteside çok iyi bazı ucuz tabletlerde ekranın köşelerine falan bastırınca boşluk olur oynama yapar bu öyle değil çok sağlam montajlanmış hiçbiyerinde oynama yok.Yanında gelen stantlı kılıf çok kullanışlı ama dokunmatik kalemi çalışmıyorVallahi bendeki resmen çalışmıyor ciddi baskı uygulamassam işlemiyor ucu çok yumuşak yapılmış ondan galiba biraz sert olmalıydı.Kutudan çıktığında ekran koruyucu yapışmış olarak 1 adette yedek geliyor.

Ekranı evet gerçekten IPS her açıdan aynı görüntü alıyorsunuz çok parlak ve net olduğu için ben parlaklık seviyesini %20 civarında kullanıyorum karanlıkta bu bile fazla geliyor.

Dış hoparlör sesi aslında düşük değil ama biraz boğuk çıkıyor tiz sesler biraz zayıf ama işinizi görür.Kulaklık sesinde sorun yok çok net yanında gelen kulaklıkta yeterli.

Birde en çok dikkatimi çeken şey 4 çekirdek cihazlarda cpuz de bakıldığında genelde 3. ve 4. çekirdekte stopped yazar aktif değildir artık ne zaman aktif oluyorsa Allah bilir.Bu cihazda ise sürekli 4 çekirdek aktif 4 çekirdeğide sürekli kullanıyor.

CİHAZI KULLANIRKEN YAZILIMSAL SORUNLARLA KARŞILAŞMAMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ YAZDIKLARIMI YAPMANIZI TAVSİYE EDERİM.

- Cihaz kutudan çıktığında 4.1.1dir.İlk iş sd kart takacaksanız bu aşamada takın ve cihazı açın formatlayın fabrika ayarına döndürün.

- Açılınca kurulum ekranında kurulum yapmayın kapatın ve sitesindeki adımlara göre 4.2 sürümünü yükleyin.

-Yine açılınca kurulum yapmadan kapatın ve recovery moda girin

-Önce wipe data factory reset sonra wipe cache partition yapın

-Açılınca kurulumu yapıp kullanın artık yazılımsal sorun çıkacağı varsada çıkmaz Bunlar sadece bu cihaz için değil tüm androidler için bu wipe data işlemini yapmadan düzen tutmuyor pek.

güzel bi yazı yazmışınız ilk öncelikle teşekkürler :) ancak phoenix le yükleme yapınca ilk önce wipe cache işlemlerini sırasıyla yapıyor yapmanıza gerek yok :)

Rica ederim.Evet yapıyordur ama kullanımdan önceki en son aşama olarak onu kendim yapmassam sanki sistem bozuk gibime geliyor.

• hocam siz nasıl 299 a aldiniz? hepsiburadada 329 görünüyor.
    bir de bunun için 300 tl üstüne 100 tl lik indirim yapan çek kullanilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hb dan 1adet sipariş verdim 1-2gune elimde olur galiba bi kaç sorum olcak yazılım konusunda tecrübeli olan arkadaşlara
    --Tabelitin şu andaki 4.2.2 versiyonumu daha stabil yoksa ondanın sanırım halihazırda rootlu olan 4.2.2 katsky room u mu (ikisini de deneyen arkadaşlara soruyorum )
    --Oyun yüklerken özellikle büyük boyutlu 1gb ve üzeri oyunları sd card olmadan direk tablete yükleyebiliyomuyuz ve nasıl ? (yüksek okuma yazma hızına sahip sd card almak istemiyorum fiyatları biraz yüksek )
    --Hdmi bağlantısı için ki bu benim için önemli artes in kendi 4.2.2 romunda sanırsam tv out çözünürlük sıkıntısı olduğundan bahsedilmiş galiba bu sorun onda katsky romda yok yazmış bi arkadaş deneyen varmı yada net bi açıklama getirebilirmisiniz
    --Tv bağlantısı için micro hdmi to hdmi mı yoksa mini hdmi to hdmi kablomu alıcaz kablo kargaşası var ortalıkta
    --Tablet elime gelince bende deneyinlerimi aktarıcam saygılar

• ben de sipariş verdim umarım memnun kalırım
  • 4.2.2 yi nasıl rootlayabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

4.2.2 yi nasıl rootlayabilirim?

onda v812 nin root işlemleri ile olur mu acaba? ben de merak ediyorum bu sorunun cevabını
  • Ben gpuzden bakınca root:access yazıyo kendiliğinden roortlu olabilir.
  • Root'lu gibi gözüküyor ama değil, titanium backup çalışmıyor.

Bir kaç program denedim olmadı, en son cihazın üzerindeki Rescue Root Checker adlı uygulamadan yola çıkarak 'kingo android root' programını buldum. Bir tek bu program ile düzgün bir şekilde rootlayabildim.

Yalnız işin tuhaf tarafı, bir türlü kamera uygulamasını bulamıyorum. Şu onda yazılımında maalesef skype bile kamerayı algılayamıyor ve skype benim için önemli.

Artesin romundan kamera uygulamasını backuplayıp ondaya kurarım diye düşünmüştüm ama olmadı.
  • Merhabalar;
    Artes Q812 Anddroid 4.2 versiyonunda yeni güncelleme çıkmıştır.
    Yeni güncelleme ile aşağıdaki sorunlar düzeltilmiş olup ilave özellikler eklenmiştir.
    Arzu edenler internet sitemizden yazılımı indirip yükleyebilirler.

Hdmi kablo ile Tv bağlantısında Full Ekran göstermemesi,
    Çalışma performansıartışı ( Antutu Skoru 11000 civarından 21000 e çıkmıştır)
    Kablosuz Görüntü özelliği eklenmiştir.

http://www.artescorp.com/uploads/Artes_Q812_Firmware_Update.pdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artesteknik

Merhabalar;
    Yeni güncelleme ile aşağıdaki sorunlar düzeltilmiş olup ilave özellikler eklenmiştir.

Supersiniz elinize sağlık.

Antutu 21.000 ciddi bir skor bu fiyattaki bir tablet için.

• quote:

Merhabalar;

21000 ??? naptınız siz bu cihazada 21000 alıyor böyle

• Artesteknik kullanıcısına yanıt
    Nasıl 21.000'e çıktı antutu hocam. Gerçekten süper bir incelemesini yapsanız veya birkaç foto koysanız çok iyi olur. Pil konusunda bir iyileşme var mı? Yoksa aynı mı?

• arkadaslar bizim çocuğa yaklaşık 3 ay önce bu cihazi aldım cihazda genel olarak bir sıkıntımız yok ama şu usb şarz girişi baya sıkıntılı sanırım şarzı takınca hafif oynatınca şarz kopuyo buda çok sinir edici bu sorunu yaşayan başka kişiler varmıdır yoksa sadece bizim cihazmı sorunlu sorun kablodadır diye gitdim yeni bir usb girişi aldım yine aynı sanki yuva genişlemiş gibi bu sıkıntı teknik olarak çözüle bilirmi yada usb yuvasını sivri uçlu bişeyle hafif büksem bir sıkıntı olurmu
  • quote:

Merhabalar;

az önce yazılımı yükledim antutu tesdi 20752 çok güzel olmuş elinize sağlık

• Bende cihazı alalı bugün tam 1 hafta oldu. Hepsiburada dan 329 tl.ye aldım beyazını. zaten ben aldım, sipariş kargoya verildi, 1-2 saat sonra ürün stoklarda mevcut değildir dedi sanırım son alıcılarından biri benim.. Ürün gayet kibar ve güzel tasarlanmış. Fiyatını sonuna kadar hak ediyor aşıyor bile..! tam bir f/p ürünü..! 2 gün önce teknik servis ile irtibata geçtim, 4.2 güncellemesini tarif eden bir pdf attılar mailime aynen uyguladım ve 4.2 yi kurdum, 4.2 den sonra cihaz resmen uçağa döndü!!! Dün Modern Combat 4 ü kurdum gayet mükemmel bir şekilde çalıştırıyor. çalıştırdığım diğer büyük oyunlar; gangstar vegas , REAL RACİNG 3 , virtua tennis 4 , dead trigger 2 , Buarada cihazın görüntü kalitesi mükemmel! wi-fi çekim gücüde gayet güzel. benim kablosuz evin salonunda (salon evin bir ucunda) , tablet evin diğer ucundan 2 diş çekiyor.laptop a yakın... ses ve kamerası sadece kalitesiz, onlarda benim için hiç sıkıntı değil. hdmi ve kablosuz mause+klavye bağladım çok güzel çalıştırıyor. Servis konusunda çok iyiler. mailime anında cevap verdiler, telefonla 2-3 defa aradım muhatap bulabildim. hatta ürünü almadan önce bir kaç kez aradım onlarda da teknik servise rahat ulaşabildiğimi görünce almamda etken oldu diyebilirim..

Sorusu olan varsa elimden geldiği kadar yanıtlayabilirim (bilgilerim dahilinde) ayrıca resim vs. isteyen olursa yine yardımcı olurum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniden58 -- 6 Kasım 2013; 10:07:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: modakaya

arkadaslar bizim çocuğa yaklaşık 3 ay önce bu cihazi aldım cihazda genel olarak bir sıkıntımız yok ama şu usb şarz girişi baya sıkıntılı sanırım şarzı takınca hafif oynatınca şarz kopuyo buda çok sinir edici bu sorunu yaşayan başka kişiler varmıdır yoksa sadece bizim cihazmı sorunlu sorun kablodadır diye gitdim yeni bir usb girişi aldım yine aynı sanki yuva genişlemiş gibi bu sıkıntı teknik olarak çözüle bilirmi yada usb yuvasını sivri uçlu bişeyle hafif büksem bir sıkıntı olurmu

Bende de ay ayni sorun var. Artesteknik adlı forum üyesi yetkiliye mesaj attım cevap bekliyorum sonuca göre bi çare düşüneceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: sercan1003

quote:

Orijinalden alıntı: modakaya

arkadaslar bizim çocuğa yaklaşık 3 ay önce bu cihazi aldım cihazda genel olarak bir sıkıntımız yok ama şu usb şarz girişi baya sıkıntılı sanırım şarzı takınca hafif oynatınca şarz kopuyo buda çok sinir edici bu sorunu yaşayan başka kişiler varmıdır yoksa sadece bizim cihazmı sorunlu sorun kablodadır diye gitdim yeni bir usb girişi aldım yine aynı sanki yuva genişlemiş gibi bu sıkıntı teknik olarak çözüle bilirmi yada usb yuvasını sivri uçlu bişeyle hafif büksem bir sıkıntı olurmu

Bende de ay ayni sorun var. Artesteknik adlı forum üyesi yetkiliye mesaj attım cevap bekliyorum sonuca göre bi çare düşüneceğim

kardeş sonucu bende merakla bekliyorum benide bilgilendirirsen sevinirim

• elbette bilgilendiririm hocam
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.