Şimdi Ara

ARTIK DİPLOMANIN ÖNEMİ YOK, ÜNİVERSİTE ÖNEMLİ DEĞİL(!) AYNEN KARDEŞİM:) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
3
Favori
9.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dostum insanlığa katkı sağlamış kişiler Bartın üniversitesini değil Harvard’ı bırakmış kişiler. Kimsenin gerizekalı olduğu yok, Einstein geç konuşmuş ama ergenlik döneminde notları inanılmaz yüksek. Kendini kandırma. Kimse popüler diye okul yazmıyor. Herkes yaptığı işte iyi olmanın ya da gelecekte maddi sıkıntı çekmemenin peşinde haklı olarak. Üniversiteler konusunda hükümet çok yanlış bir politika izliyor, eğitim veremeyen apartman üniversiteleri çoğunlukta. Bu yüzde insanlar alanında kendini kanıtlamış üniversitelere gitmek istiyor eğitim almak için.

• Navierx N kullanıcısına yanıt

Sen benim yazdığımı bir daha oku istersen.

Ne kimseye gerizekalı dedim ne de bartın üniversitesinin harvard'dan daha üstün olduğunu iddaa ettim. :)

Einstein'i örnek vermişsin.Einstein okulda wonderkid değildi bunu kaynaklar açık bir şekilde söylüyor. Matematik ve Fizik derslerinde çok başarılı ama diğerlerinde o kadar değil.Hatta zamanın iyi sayılmayan doktora programı olmayan bir üniversiteden bile kabul almamış.Sonradan giriyor ama hocaları tarafından beğenilmiyor. Mezun olduktan sonra patent ofisinde buluyor kendini diye biliyorum.

Kısacası Einstein'i Einstein yapan üniversite felan değil kendi azmi ve çalışması oluyor. Bu tip insanlar zaten üniversite vb. gibi yerleri amaç olarak değil araç olarak görür.

Ayrıca popüler diye okul yazmıyor lafına katılmıyorum.Gayette yazılıyor.Bu kısımda da sen kendini kandırma. Yaptığın işi sevmezsen o işte iyi de olamazsın , maddi olarak iyi bir yere de gelemezsin bu açık. En iyi örneği üstte verdik sanırım.Sevdiğin işin arkasından gidilince nasıl başarılı olunduğunu…

Son olarak buradan atıp tutmak çok kolay. ODTÜ - Boğaziçi vb. giremezsiniz , şu bölümleri yazmazsanız hayatınız kararır diye milleti korku pompalayan , gençleri karamsarlığa düşüren ben değilim.Herkes Einstein olacak , harvard dan mezun olacak ,doktor olacak vs. diye birşey yok ki zaten bu imkansız.Bir kere imkanlar açısından herkes eşit değil.

Ama tabiki Bahane üretmeye gerek yok , kendini geliştirmek ve bir yerlere gelmek isteyen kişi zorlukların ve imkansızlıkların üstesinden gelerek er yada geç başarır. Hele şuanki bilgi çağında bu çok daha kolay. Başarılı olma şartlarından birini okul olarak kabul eden bir kişi zaten baştan kaybetmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 16 Temmuz 2021; 22:26:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 18 Temmuz 2021; 14:14:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • QueenofDisaster19 kullanıcısına yanıt

siz ne okuyorsunuz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.