< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ARTIK DİPLOMANIN ÖNEMİ YOK, ÜNİVERSİTE ÖNEMLİ DEĞİL(!) AYNEN KARDEŞİM:) (4. sayfa)
-
-
Üniversite gerçekten önemli. Kendini geliştirip iyi yere gelen çok sınırlı sayıda insan var. Bununla birlikte iyi üniversitelerden mezun olup herhangi bir iş bulamayan insanlar da var. Kimsenin yeri garanti değil, iyi üniversitelerin şansı çok daha fazla.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kötü bir insansın o zaman :D
Hocam o iş şöyle oluyor. Misal odtüyü bitirdin ama top şirketlere girecek kadar iyi olamadın her dönemde çıkar böyle 5 6 eleman. Bu adamlar yine taşralıdan fersah fersah iyidir ama top şirkete giremez yeterli olmadığı için alt seviye şirketler de sen bize fazlasın der bırakıp gidersin der onlara da o yüzden giremez böylece işsiz kalmış olur. Bunun yaninda beklenti meselesi de var ben 2 asgari ücret altına başlamam mesela kolay kolay sen koşa koşa gidersin asgariye tabii iş bulursun piyasayı düşürerek. Bu da üniversite isminin ve beklentilerin negatif etkileri olarak sayılabilir. Yani kimse düşünmesin ben Yozgat'ı bitirdim aile şirketinde çalışıyorum ama adam odtü bitirmiş işsiz ben ondan daha iyiyim diye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu ülkenin sıkıntısı herkesin üniversite okuması gerekmediğini fark etmemesi. Adam gidip Fırat kimya mühendisliği bitirmiş, şanslıysa asgari ücrete iş bulup sürünecek, kasiyerle aynı maaşı alacak. Aynı adam bir zanaat öğrense hem istemediği bir şeyi zorla yapmamış hem 4 yılını boşa harcamamış hem de daha fazla para kazanıyor olacak. Kendini geliştirme muhabbetlerine ayar oluyorum, sen Udemy'den kurs alırken ODTÜ'lü adam da yan gelip yatıyor zaten.
-
Aynen öyle hocam bir de şu var senin taşrada kendimi geliştirdim dediğin ODTÜ'de mezun olmak için gereken minimum seviye falandır zaten. Lab göremezsin staj bile bulamazsın o üni ismiyle hala kendimi geliştircem diyolar ne gülüyorum ama jdjskfkksmb
Şu başlığı habire görmekten illallah ettim.
quote:
Orijinalden alıntı: kendinigelistirentasraliHocam o iş şöyle oluyor. Misal odtüyü bitirdin ama top şirketlere girecek kadar iyi olamadın her dönemde çıkar böyle 5 6 eleman. Bu adamlar yine taşralıdan fersah fersah iyidir ama top şirkete giremez yeterli olmadığı için alt seviye şirketler de sen bize fazlasın der bırakıp gidersin der onlara da o yüzden giremez böylece işsiz kalmış olur. Bunun yaninda beklenti meselesi de var ben 2 asgari ücret altına başlamam mesela kolay kolay sen koşa koşa gidersin asgariye tabii iş bulursun piyasayı düşürerek. Bu da üniversite isminin ve beklentilerin negatif etkileri olarak sayılabilir. Yani kimse düşünmesin ben Yozgat'ı bitirdim aile şirketinde çalışıyorum ama adam odtü bitirmiş işsiz ben ondan daha iyiyim diye.
"sen bize fazlasın der" :D
-
-
Ben Türkiyeden bahsediyorum mit değil bu okul tüm mezunlarını Google'a sokabilsin kaldı ki o bahsettiğin şirketlerde bile görüşmeye çağrılırsan, işin referansa falan kalırsa arkanda duracak odtülüler var. Taşradan 0 gitmesi odtünün veya işverenin suçu değil içi boş okulların ve orayı bitirince mühendis olabileceğini sananların suçu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 10 Temmuz 2021; 15:9:2 >
Allah'ın liseli veledi çokça yaşanmış bir hikaye o aklınca dalga geçiyor sorsan bir mülakat tecrübesi yoktur sncmmsmcmsmvn
sabancı nasıl hocam
-
Hocam bilmiyorum içeriyi pek ama, ben son sene liseyi özelde okudum sonra kendime söz verdim bir daha özel bir yerde okumayacağıma o yüzden hiç düşünmedim özel başından beri. ama biz şuan sınıfta kalmayalım diye uğraşırken koçtakiler sabancıdakiler hangi çapı hangi yandalı yapacağını seçiyor. Kolay okul, kasmaya gerek yok bu yönden hoşuma gidiyor açıkçası şuanki aklım olsa gerçekten hard mühendislik yapmayacaksam ki muhtemelen öyle olacak özelleri kesinlikle düşünürdüm.
teşekkür ederim hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X