Şimdi Ara

artık galeri açmanın zamanı geldi mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
3.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beyzade0606

quote:

Orijinalden alıntı: oneyli

arkadaşlar bazılarınız biliyo normal de öğretmenlik yapıyorum. 6-7 sene önce hobi olarak araba alıp satmaya başladım şansım da tuttu. zamanla tek tek değil de 2-3 tane almaya başladım. sermaye de arttı iş güçte arttı. derken bu işler epey bi zamanımı almaya başladı. okula konsantre olamamaya başladım. ACABA İSTİFA EDİP GALERİ AÇMANIN ZAMANI MI GELDİ ?

bende öğretmenim, öğretmenliğin nasıl bir meslek olduğunu anlatacak değilim ama öğrencilere yararlı olduğunuzu düşünmüyorsanız aklınız ders anlatırken tenefüste ilanlara bakmakta kalıyorsa sürekli bence ikisinden birinide karar kılın.
    Zorluğu ve sorumluluğu çok ağır hakkaten o kadar öğrencinin vebali var

derste dersimle ilgilenirim hocam bu konuda surun yok ama çok ders almıyorum

• Bence galeri acin guvendiginiz bir akrabanizi oturtun basina hemde onun uzerine olsun yine baglantilari kurun falan ogretmenlikte kalsin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

hobi olarak yapıyorum derken, galeriler bu işi vergi vererek yapıyor siz vergi vermeyerek yapıyorsunuz anladıgım kadarıyla?

Eğer böyleyse hiç etik değil

bende zaten usülüne uygun olsun diye işyeri açarak yapayım diyorum tabi o zaman doğal olarak vergi mükellefi olucam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

hobi olarak yapıyorum derken, galeriler bu işi vergi vererek yapıyor siz vergi vermeyerek yapıyorsunuz anladıgım kadarıyla?

Eğer böyleyse hiç etik değil

bende zaten usülüne uygun olsun diye işyeri açarak yapayım diyorum tabi o zaman doğal olarak vergi mükellefi olucam

6-7 yıl vergi mükellefi olmadan para kazandınız, çok yanlış hocam

Umarım bundan sonra ya bu işi yapmazsınız ya da kayıtlı sekilde para kazanırsınız, öğretmenlerin daha bir dikkat etmesi lazım bu konularda öğrencilerine örnek vs
  • Alım satım yapmak ile galeri açmak arasında fark var hocam. Galeri açtığınızda belki satışlarınız iyi gitmeyecek galerilerin durumu ortada çoğu kişi güvenmiyor. Ailenizden veya güvenilir akrabalarınızın üzerine araç alarak alım satın yapın derim. Yılda 2 araçtan fazla alım satım yaparsanız vergiye tabi olursunuz diye biliyorum.
  • maliyenin sizi yakalamaması imkansız..5 yıl zamanaşımı var..bir gün koyarlar önünüze hesabı..2008 den 2013 kadar gecikme zammı faiz vs. derken feleğiniz şaşar...tekrar ediyorum..internet üzerinden yaptıysanız bu işi yakalanmamanız imkansız.. smmyim..kullandıkları sistemi yakınen biliyorum
  • Yakında maliye tarafından çağırılıp beş yıl geriye dönük borçlandırılabilirsiniz.

Sizin yaptuğınızı birçok devlet memuru özellikle trafik polisleri yapıyor. Şimdilik memurlara dokunulduğunu duymadım ama sıra sizede gelecektir.

Kazandığınız her kuruşun vergisini vermelisiniz.
  • 1996 model toyato corollanın 13 bin lira ettiği bir ülkede başka bir iş yapılmaz bu sektörü biliyorsanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

Ayda 1 otomobil bile satsanız yeterli diye düşünüyorum.Elinizde altın bilezik var sakın ama sakın istifa etmeyi aklınızdan geçirmeyin derim.Bu devirde insanın geçerli bir mesleği olması çok önemli bir şey.

Lanciacı arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum.
  • Merhaba arkadaşım,

Öğretmenlik değerli bir meslek, bu sektörde devlet memuru sıfatıyla yapıldığı sürece bırakılmasının mantıklı bir sebebini göremiyorum. Her ay belli başlı sabit bir gelirinizden vazgeçmeyin derim, ayda 1 otomobil satsanız ve ortama 2.000 TL kâr elde etseniz, bu bile sizin için yeterli bir kazanç olacaktır. Öğretmen olduğunuz için insanlara karşı güven telkininde de başarılı olacaksanız, belli başlı mesleklere olan saygının bitmediğini ve bu ülkede hiçbir zaman bitmeyeceğine de eminim. Galeri açtığınız zaman, şuan ki masraflar daha da katlanacaktır, bu işin ticari boyutu daha karmaşık ve külfetli bir şekilde işler.

Yasal ve ticari anlamda, tam anlamıyla şeffaflık kazanılmadan yapılan maddi hamleleri etik bulan birisi değilim, ama geçen sene 36.000 TL'ye 1.6 MPI 102 HP Trendline Golf 6 alsaydım, şu an 40.000 km'de 45.000 TL'ye satıyor olacaktım, bunlarda olayın başka bir boyutu.

Her zaman öğretmen olmayı istemişimdir, şuan lojistik sektöründe yer alıyorum ama içimdeki burukluğunda her zaman farkında olacağım. Mesleğinizin değerini bilin, bu dünyadaki en kutsal mesleklerden biridir; öğretmenlik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stand Alone -- 5 Kasım 2013; 0:21:05 >

• quote:

arkadaşlar bazılarınız biliyo normal de öğretmenlik yapıyorum. 6-7 sene önce hobi olarak araba alıp satmaya başladım şansım da tuttu. zamanla tek tek değil de 2-3 tane almaya başladım. sermaye de arttı iş güçte arttı. derken bu işler epey bi zamanımı almaya başladı. okula konsantre olamamaya başladım. ACABA İSTİFA EDİP GALERİ AÇMANIN ZAMANI MI GELDİ ?

okula konsantre olamamaya başladım

Bence biran önce istifa edin
  • Okuldan istifa edince yine ozel ders veriliyor degil mı illegal degil yani ?

Galeri açıp ayrıca günde de birilerine 1 saat ders verseniz 7 gun desek hadi 5 gun diyelim 50 liradan olsa saati

Hem galeri hem ozel ders zaten okulda konsantre gitmiş diyorsunuz

Mesela benim babam da müteahhitlik yaptı sonra geri dondu öğretmenliğe istifa etmişti 3-4 sene sonra geri dondu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 4 Kasım 2013; 22:23:01 >
  • quote:

kafası ticarete basan insanların başka mesleklerde harcanmaları benim hoşuma gitmiyor yanlış anlamayın hocam öğretmenliği kötülemiyorum :)

bence siz yolunuzu bulmuşsunuz.

fakat şöyle birşey var ben prensip olarak işlerime 3. kişileri karıştırmayı sevmiyorum yani emlakçı galerici aracı lar işin içine giriyorsa soğuyorum nedense.
  • oneyli O kullanıcısına yanıt
    2000 lira maaş, 1000 lira ek ders, yılın yarısı tatil vb avantajlar. Toplum tarafından saygı gören ve sevilen bir meslek bırakılır mı hocam. Neredeyse yılın yarısı tatil sana bol bol zaman kalıyor zaten. Hobi olarak yapmaya devam et bence. Buarada bana da ilham kaynağı oldunuz allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin:D
  • hocam yerinizde olup öğretmen olarak çalışmak isteyen çok insan var. Alış satış işlerini bırakmayın. Fakat size fazla geliyorsa sayısını azaltın. Ancak öğretmenliği asla bırakmayın
  • Yani yazacağım mesajı yanlış anlayacak arkadaşlar olacaktır, ama sorun değil yinede söyleyeyim; 6-7 yıl vergi vermeden yapmış yapmamış bu hiç kimseyi ilgilendirmez, sonuçta bedavaya yapmıyor bu işi kendisi de sermayesinden para yatırıyor buraya.Piyasa da vergi veren galericiler var da ne oluyor? Piyasayı öldürüyor, 400.000 KM aracı 130.000'diye satıyor bu mu etik olan? Etik olmayan yoksa bir öğretmenin 2000 TL maaşla çalışması mı ? Yoksa hakkını alamaması mı? ay sonunda sıkıntıya düşmesi mi? Hak etmeden milyonlar indirenler varken 3-5 bin lira için bence pek sorun teşkil etmiyor arkadaşlar gerçekçi olalım Türkiye'de yaşıyoruz.Saygıdeğer öğretmenim, benim size tavsiyem işin maddi boyutlarını iyice oturup hesaplamanız ve size en karlı en mantıklı gelen yolu seçmeniz olacaktır.Galeri açmak al sat yapmak gibi değil, çıtanızı yükseltmeniz gerekir çünkü vergi mükellefi olacaksınız.Saygılar.

• 2000 maaş olabilir, ancak 1000 ekders aldığını sanmıyorum konu sahibi meslekdaşımın, (saati 8 TL'den kaç saat ders verseniz 1000 TL eder?) zaten fazla ders almıyorum diyor. yılın yarısı tatil düşüncesi de ilginç. yılda maximum 15 gün yarıyıl, 2 ay da yaz tatilidir. bu yazdıklarım maximum durumdur. eğitimin durumu iç açıcı değil, haftasonları çıkarılan, metni kaleme alanın bile anladığını sanmadığım yeni mevzuatlarla öğretmenlerin durumu günden güne kötüleşiyor, halka da "öğretmenler çalışmıyor, yatıyor" tarzı yayınlar yapılıyor!!! Meslekdaşım, bırak öğretmenliği esnaflık yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knopix2626 -- 4 Kasım 2013; 23:14:32 >
  • Yil icinde 3 ten fazla arac satanlarin maliye peşinde, geçmişe dönük borç çıkabilir.

• Bence öğretmenliği bırakmadan da gayet güzel yapılır. Eşinizin yada babanızın abinizin üzerine açarsınız galeriyi, hemde maliye sorunu olmaz hemde kafanız rahat olur. Okuldanda 15 saat maaş karşılığı alır diğerine de vakit ayırırsınız. Bende öğretmenim ve birçok arkadaş var bu şeklide ticaret yapan. Kırtasiye kitapçı,kantinci, tekstilci vs vs
    Ne diyelim hakkınızda hayırlısı olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: moza

Yil icinde 3 ten fazla arac satanlarin maliye peşinde, geçmişe dönük borç çıkabilir.

aldığım araçların % 90 kadarının devrini üzerime almadım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.