Şimdi Ara

artık galeri açmanın zamanı geldi mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
3.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forumda, kim işsiz kim değil kaydını siz mi tutuyor sunuz? Konu sahibi 6-7 senedir vergi kaçırdığını itiraf etmiş, ben de kendisini uyardım,yaptığı kanun ile yasaklanmış bir suçtur. Geçmiş oto alım satım faaliyetlerinden tahakkuk edilecek ciddi bir vergi borcunu tahsil için devlet zaten onu bulur. Burada konuyu bu şekilde açıkça yazması bile itiraf belgesidir. Bir de öğretmenlik kürsüsünde çocuklara doğruyu öğretmeye kalkacak. PES ve AYIP diyorum. Başlığı tam okumadan yazdığınızı varsayıyorum
  • benim anlamadığım nasıl sürekli al-sat yapıyorsunuz ? bu işe devlet bir kota koymadı mı ? bildiğim kadarıyla yılda en fazla 3 kez araç alıp satılabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Forumda, kim işsiz kim değil kaydını siz mi tutuyor sunuz? Konu sahibi 6-7 senedir vergi kaçırdığını itiraf etmiş, ben de kendisini uyardım,yaptığı kanun ile yasaklanmış bir suçtur. Geçmiş oto alım satım faaliyetlerinden tahakkuk edilecek ciddi bir vergi borcunu tahsil için devlet zaten onu bulur. Burada konuyu bu şekilde açıkça yazması bile itiraf belgesidir. Bir de öğretmenlik kürsüsünde çocuklara doğruyu öğretmeye kalkacak. PES ve AYIP diyorum. Başlığı tam okumadan yazdığınızı varsayıyorum

sen de benim tüm yazdıklarımı okumadan sadece başlıkta ne yazıyorsa onla hareket edip işi hakarete döktün arkadaş ben bu işe etik bi çıkar yol bulmaya çalışıyorum anlamıyor musun ?
  • al-sat yaptığınız bu ucuz araçları hangi ilden ve nasıl temin ediyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alaskalı Suikastçi

al-sat yaptığınız bu ucuz araçları hangi ilden ve nasıl temin ediyorsunuz ?

pazara gidiyorum uzak illere gidecek zamanım olmuyo
  • Araç satarken memurdan öğretmenden olması karşı tarafta olumlu intiba bırakır güven verir. Bunun avantajını görmüşsünüzdür kesin. Tamamen galeri işine girdiğinizde eskisi gibi kolay satış yapamayabilirsiniz. İnsanlar galericilere pek iyi gözle bakmıyolar :D
  • oneyli O kullanıcısına yanıt
    hocam bir yere baktırıyor musunuz? yoksa araçlardan anlar mısınız? teknik öğretmen misiniz?
  • Açma benim eniştemden aldığı arabaya 1 ay binmiyo her arabadan 2 3 bin kazanıyo işinde gücünde düzeni var adam galerimi açsın şimdi :D:D
  • Hocam ticaret risktir. Ama memurluk değildir.

Tavsiyem şu. Sabahçı bir okula tayın isteyin. Mesela benım işim 11 de bitiyor öğlen... Öyle olunca okulun sıkıntısı üzerinizden gider. Bu şekilde devam edin.

Ama galerici olursa adınız bu kadar satamayabilirsiniz.

Hep şunu söylerim ama memurlukta ne uzarsın ne kısalırsın. rızk ticarette. Limon dahi olsa alıp satmak lazım. Gerçekten güveniyorsanız kendınıze devam edin.

Temkinli konuşmamın sebebi yüzlerce iş denemiş ve bu yolda yaklaşık 3 daire parası batırmak zorunda kalan bir memur babanın çocuğuyum.
    İstifa etmeyi düşündü cesaret edemedi. etseydi belki şu an altımda bmw olurdu.

Önce 1 yıllık ücretsiz izne ayrılın deneyin tutarsa eyvallah der devam edersin. ama memurluk candır

• Yanlış biliyorsam düzeltin
    Ticari olmayan kişi 1 yılda sadece 3 yada 4 kez araç alım satımı yapabilir.
    Siz üzerinize araç devir almadan mı yapıyordunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

2005'ten beri forumu düzenli takip ederim, kimin ne olduğunu az çok biliyoruz artık.
  • 6-7 yıldır bu işi yapan kişi kanun kitabıda iyi biliyordur, belliki aldığı araçları başkası üzerine yapıyor (anne-baba-amca vb.)benimde bu şekilde tanıdığım al sat yapanlar vardı bir zamanlar, kendi üzerine alıp satan bir tanıdığıma belki inanmayacaksınız ama tam 90 bin tl. ceza kesildi, maliyenin bu konularda hiç şakası yok.
  • Hocam bence öğretmen olarak kalmanız ve yetiştirdiğiniz öğrencileri girişimci bireyler olması için çalışmanız, ilerde sizin gibi ikilemlere düşmemesi için eğitmeniz en büyük hizmet olacaktır. Mesleğinizi seçerken keşke biraz daha düşünseydiniz sizin gibi insanların ticaret hayatında olması daha doğru ancak yaşınızı da hesaba katarak biraz zor bir piyasaya yabancı olarak gireceksiniz, galericileri bir düşünün ve sonradan bu piyasaya dahil olmanın risklerini değerlendirin ve galeri açtığınızda şuanki gibi 1-2 araç alırsanız zaten iş yapmanız çok zor. Dolayısıyla sermaye gerekli.
    Başbakanın dün Aziz Yıldırım a dediği gibi 300 milyon dolarınız varsa bilemeyiz tabi
    Bence siz şuanki halinizle devam edin ve yeni nesli devlet baba zihniyetinden kurtarın

• quote:

Orijinalden alıntı: oneyli

arkadaşlar bazılarınız biliyo normal de öğretmenlik yapıyorum. 6-7 sene önce hobi olarak araba alıp satmaya başladım şansım da tuttu. zamanla tek tek değil de 2-3 tane almaya başladım. sermaye de arttı iş güçte arttı. derken bu işler epey bi zamanımı almaya başladı. okula konsantre olamamaya başladım. ACABA İSTİFA EDİP GALERİ AÇMANIN ZAMANI MI GELDİ ?

Hocam gaz vermek gibi olmasın da. bulunduğum şehirde tanıştığım biri var sizin gibi öğretmenken 30'lu yaşlarda istifa ediyor ve ticarete giriyor. Amcamın şuan cadde üzerinde BP benzin istasyonu. birkaç süpermarketi ve müteahhit'lik işleri var. burada vergi rekortmenlerinden :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shellci

quote:

arkadaşlar bazılarınız biliyo normal de öğretmenlik yapıyorum. 6-7 sene önce hobi olarak araba alıp satmaya başladım şansım da tuttu. zamanla tek tek değil de 2-3 tane almaya başladım. sermaye de arttı iş güçte arttı. derken bu işler epey bi zamanımı almaya başladı. okula konsantre olamamaya başladım. ACABA İSTİFA EDİP GALERİ AÇMANIN ZAMANI MI GELDİ ?

Hocam gaz vermek gibi olmasın da. bulunduğum şehirde tanıştığım biri var sizin gibi öğretmenken 30'lu yaşlarda istifa ediyor ve ticarete giriyor. Amcamın şuan cadde üzerinde BP benzin istasyonu. birkaç süpermarketi ve müteahhit'lik işleri var. burada vergi rekortmenlerinden :)

Amcanla yeni mi tanışıyorsun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öğretmenliği bırakmadan bu şekilde devam etmelisiniz.
    1'e kanaat getirmeyip 10 istemek, eldeki 1'i de götürür.

galericilikten zengin olunmaz,
    mevcut zengin galericiler zaten zenginlerdi.

öğretmenlik + al-sat devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengiz Abazaoğlu

quote:

quote:

Amcanla yeni mi tanışıyorsun ?

Komik değil.

• quote:

quote:

Balikesirde oturuyorsun galiba. :)
    Arkadaşin konusuna donecek olursak başkasi adina mukellefiyet actirip en azindan bir sure bu isi dene derim. Baktin isler iyi istifa edip kendi ustunden devam edersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BaZZaM

quote:

quote:

Balikesirde oturuyorsun galiba. :)
    Arkadaşin konusuna donecek olursak başkasi adina mukellefiyet actirip en azindan bir sure bu isi dene derim. Baktin isler iyi istifa edip kendi ustunden devam edersin.

aynen hocam :) örnek verdiğim kişiyi mütevazi bile anlattığımı da farketmişinizdir :) arkadaşlar abarttığımı düşünürler diye

• buralarda kendinizi ifşa etmeyin, satışa devam, öğretmenliği de bırakmayın.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.