Şimdi Ara

artık galeri açmanın zamanı geldi mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
3.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben hem öğretmenlik hem alsatçılık olayını etik bulmadığımdan eğer kendinize daha yakın buluyorsanız galeri açmanızı öneririm.
    Bu arada merak ettim hangi branş hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenler 8-5 çalışıp o saatte işi bırakan diğer memurlar gibi değildir.e-okulundan seminerinden kursundan yazılı sınav okumaktan dinlenmeye vakit kalmıyor.Evet fiziksel anlamda sırtlarında taş taşımıyorlar gerçi yeri geldi neler yapılıyor neler yapılıyor anlatılmaz.Zihinsel yorgunluk paha biçilemez.Bilmeyenler için sadece bir branş öğretmeni yılda hersınıftan 2 şube olsa 4x2=8 şube ortalama 30 öğrenci olsa 8x30=240 1. yazılıx3 yazılı olsa =720 sayfa yazılı yapar 1 dönemde.2 dönemde 1440 sayfa yapar.Aşağı yukarı 1 yılda 3 kitap bitiriyorsun hem de çözerek.Testleri şunları bunları yazmıyorum.Bu da masum olanlarından biri.Zaten adeletli olayım, şu bu derken bir kağıdın okunması 10 dak. buluyor.Bunu okulda ders verirken yapmıyorsun evde mesai bittikten sonra herkes otururken dinlenirkne yapıyorsun.Öğretmenlik zaman sınırı olmayan bir meslek.O yüzden bol tatil yapıyor derken arkadaşlarımızın biraz daha insaflı adil olmaları gerekir diye düşünüyorum....

• Öğrenciye faydanız dokunmadığını düşünüyorsanız işsiz kalacak bile olsanız istifa edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: oneyli

quote:

Orijinalden alıntı: moza

Yil icinde 3 ten fazla arac satanlarin maliye peşinde, geçmişe dönük borç çıkabilir.

aldığım araçların % 90 kadarının devrini üzerime almadım

Noterden satış vekaleti alarak götürüyorsanız no problemo

Para bolluğu yaşıyorsanız ev alın hocam bu devirde çift iş ile güzel geçinin.

Size tavsiyem çok sıkışık olduğunuzda doktora 100-200 okutup 1 haftalık rapor alın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatan haini Spartacus -- 5 Kasım 2013; 0:43:28 >
  • Galeri açmak ile alıp satmak arasında dağlar kadar fark var..Hele ticari tecrübesi olmayan bir memursanız oturun oturduğunuz yerde.
  • Boyle tatlı tatlı alsat yapan kim galeri acsa tadının kaçtığını söylüyor, ufak ufak devam edin bence..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercelik

Öğrenciye faydanız dokunmadığını düşünüyorsanız işsiz kalacak bile olsanız istifa edin.

ben dersimi iyi anlatırım ama ben haftada 30 saate kadar ders alabilecekken zorunlu 15 saat dersi doldurunca daha da ders almıyorum
  • Vergi mukellefi olursaniz masraflariniz artacaktir. Elde ettiginiz karin en az %20 sini devlete vereceksiniz. Su an ayda bir araba alip satmak belki size yeterken mukellef olunca yetmeyebilir. O yuzden sabit gelirinizi birakmanizi tavsiye etmem. Esinizin veya bir akrabaniz varsa onun ustune bir mukellefiyet actirabilirsiniz.
    Eger mukellefiyet actirmayacaksaniz alim satim isini birakmanizi tavsiye ederim. Aksi taktirde adresinize saglam bir ceza gelebilir. En basitinden 5 yil geriye donuk olarak adiniza mukellefiyet acilir. 5 yillik surede hic beyanname vermediginiz icin su an icin 1200 tl olan ozel usulsuzluk cezasi yersiniz. Tabi bu ceza her beyanname icin ayri ayri kesilir. Ornegin bir yilda 12 tane kdv beyannamesi vermediginizden 1 yil icin 14400 tl ceza yersiniz. Adiniza 5 yil mukellefiyet acilirsa bunu 5 ile carpin. Bu sadece kdv beyannamesi vermediginiz icin kesilecek ceza. Odemeniz gereken kdv varsa faizi cezasi vs haric. Sunu da belirteyim: Bir mukellef icin bir yilda en az 21 beyanname veriliyor.

Biraz uzattim kusura bakmayin ama siz ve sizin gibi bu isi yapan ve yapmak isteyen arkadaslar varsa ne ile karsilasacaginizi bilin istedim. Ha buna ragmen bu isi algisiz vergisiz yapmaya devam etmek isterseniz umarim bir gun yakalanirsiniz.

• Al-sat işinde para var ama galericilik yapmayın bence. Ben olsam, amacım para kazanmaksa, öğretmenlikten vazgeçerim.
  • Boş verin hocam galericilik için istifa edilmez.( en öğretmenlik toplumda saygın galericilik ise toplumun yadırgadığı kesim.
    Al sata devam edin.
    Eğer paranız fazla ise ucuza düşen bmwleri yakalayın ki al sat iki maaşınız bile çıkabilir.
    edit : öğrencilerinize faydalı olabiliyorsanız devam etmelisiniz . Yaşınızı bilmiyorum ama liseler 50 küsür yaşlarında " aç kitabı oku şuradan soracağım" diyen hiçbir şey anlatmayan öğretmenlerle dolu.
    hatta 42 yaşında birlikte okuduğum,Bi abimiz vardı( radyoloji) söylediği şey şu " 45inden sonra öğrencilere bir şey veremem bu yüzden ikinci üniversite okuyorum." diyerek kadro değişikliği yapıp radyoloji teknikeri olarak devam etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevketXR -- 5 Kasım 2013; 10:29:04 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • arabanın orasıyla burasıyla oynamadan nasıl kar edyrsunuz anlamadım...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben olsam aynı şekil devam ederim. öğretmenliği bırakmam
  • hocam ticarette bir kural vardir.
    nakit rezervin olmak zorunda.batarsin yoksa acik ve net.
    yani galericilik yapilir yapilmasina.ama en azindan 150~200k kadar nakitin olmasi lazim ki hakkiyla cevirebilesin iis.
    kira,stopaj,bagkur gibi seyler girecek isin icine.bir araca 20000 lira bagladiktan sonra 2 ay satamama ihtimali de var.
    galerici olmak icin psikolojinin de cok saglam olmasi lazim.kolay kolay demorilize olmaman lazim.lazim da lazim.
    ama hocam gozunu seveyim 25000~30000 lira ile bu ise girmeye kalkma.batarsin.

• bence açma tavsiye etmem
  • Meslegine devam et,galeriyi de bir yakinin acsin esin vs.okul sonralari ilgikenirsin
    Hayatla zar atilmaz.

• oneyli O kullanıcısına yanıt
    Vergi kaçırmaya devam edin.. aman çocuklar duymasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

suçlayıcı bi ifade kullanmışsınız ama vergi kaçırma gibi amacım olsa niye işyeri açayım. ayrıca sabah MALİYEYE uğradım bi emeklinin üzerine SEYYAR KOMİSYONCU DEFTERİ AÇTIRIP, işyeri açmadan bu işi yasal olarak yapabilirsin dediler. bende galeri açarsam işler daha iyi olur düşüncesindeydim ama çoğu arkadaşın yorumlarına bakınca anlaşılıyo ki galeri açmak o kadar da kolay değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dış kapının iç mandalı

hocam ticarette bir kural vardir.
    nakit rezervin olmak zorunda.batarsin yoksa acik ve net.
    yani galericilik yapilir yapilmasina.ama en azindan 150~200k kadar nakitin olmasi lazim ki hakkiyla cevirebilesin iis.
    kira,stopaj,bagkur gibi seyler girecek isin icine.bir araca 20000 lira bagladiktan sonra 2 ay satamama ihtimali de var.
    galerici olmak icin psikolojinin de cok saglam olmasi lazim.kolay kolay demorilize olmaman lazim.lazim da lazim.
    ama hocam gozunu seveyim 25000~30000 lira ile bu ise girmeye kalkma.batarsin.

senin bu yorumundan sonra şimdi hep korkmaya başladım kimse tavsiye etmiyo zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: oneyli

quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

suçlayıcı bi ifade kullanmışsınız ama vergi kaçırma gibi amacım olsa niye işyeri açayım. ayrıca sabah MALİYEYE uğradım bi emeklinin üzerine SEYYAR KOMİSYONCU DEFTERİ AÇTIRIP, işyeri açmadan bu işi yasal olarak yapabilirsin dediler. bende galeri açarsam işler daha iyi olur düşüncesindeydim ama çoğu arkadaşın yorumlarına bakınca anlaşılıyo ki galeri açmak o kadar da kolay değil.

Alıntıları Göster
    Hocam siz burada herkesin yorumunu ciddiye almayın, forumda işsiz çok. Hakkıyla yapabileceğinize inanıyorsanız yapın derim. Ancak öğretmenliği hakkıyla yapamadığınızı söylemişsiniz ki bu sürdürülebilir bir durum değil. Eğitim alan insanları düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_ -- 5 Kasım 2013; 15:26:19 >

• oneyli O kullanıcısına yanıt
    Siz zaten ilk mesajınızda 6-7 sene bu işi kayıt dışı,yani vergi kaçırarak yaptığınızı itiraf etmişsiniz. Ben daha nesini suçlayayım. Hala daha antin kuntin, yok emeklinin üzerine seyyar komisyoncu açayım mı vs soruları soruyorsunuz. Bence en yakın vergi dairesine gidip geçmişe yönelik vergi beyanında bulunun, onlar yakında sizi bulup misli ile ödetmeden siz kendiliğinizden giderseniz çok daha az vergi ödersiniz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.