Şimdi Ara

Artık Gerizakalı olduğumu düşünüyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 11.sınıf Anadolu meslek lisesiyim, Küçükken hocalar tarafından zeki olarak gösteriliordum öyleki hiç defter, kitap açmadan hep takdir almıştım sonra bu defter kitap açmamanın zararlarını lisede gördüm. Neredeyse hiç bir konuyu anlamıyor gibiydim Kötü olduğum dersler Mat, Geo, Kimya, Fizik diğer derslerimi 1 gün önceden çalışıp 5 alırım ama bu 4 lüyü hiçbir şekilde anlamıyorum öyleki geometri karekök 0 var elimde ulan onu bile anlamıyorum anlamayınca 5dk bakıp çat diye kapatıyorum, mesela okulda konu işliyoruz anlıyorum soruları felan, eve geliyorum sözel kısmını okuyorum sorulara sadece bakıyorum hiç çözmüyorum böyle alışmışım heralde.Ama 2 gün önceki olay bana çok koydu bir tane arkadaş var bizim sınıfta, çocuk topçu işte il 2.cisi oldular, bir sürü ders kaçırdı aldığı not yok defteri bomboş çocuğun, geldi gözümün önünde herhangi bir arkadaşının defterini aldı yazılıdan önceki 2 ders çalıştı iyi not aldı lan ben o kadar kasmama rağmen onun yarısını anca aldım.bu hep böyle gidiyor sanki beynim her an dolu gibi bide kronik yorgunluk gibi birşey var galiba uykucu şirin gibi bişeyim çok sıkıntılıyım adam hem top oynuyor hem geziyor tozuyor biz o kadar kasıyoruz gelip benden kat kat yüksek not alıyor sonra oturrdum düşündüm lan ben harbi gerizekalımıyım yoksa onlar mı zeki ? abartmış olabilirim ama kendime olan inancım güvenim hiç kalmadı diyorum hep millet çatır çatır soru çözüyor ben daha üçgen sorusunu çözemiyorum millet konu anlatımlı kitaba çalışarak ygs de full yapıyor ben deftere yazdığımı anlamıyorum. kısacası böyle uyku sorunu alt yapı sorunu olunca böyle oluyor.artık soru görüp kaçırmak istemiyorum.yazılıda en basit soruyu sınıfta tek ben yapamamışım ama kimsenin yapamadığı 25 puanlık soruyuda ben yapmışım anlamadım gitti kısacası ne gerekiyor yardım ediniz lütfen rica ediyorum abim 470 puan aldı şimdi herkesin ümidi bende ama ben ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zindan28 -- 17 Mart 2012; 18:40:23 >

• Yapamıyorum.diye.kaçma.internetten.soru.çözüm.videolarını.izle.geometriye.üçgenden.basla.herseyın.bası.ucgen.ucgen.yaparsan.cogunu.yaparsın.kıtaptan.anlamıyorsan(benım.gıbı)ınternetten.calıs
  • ilk önce o derslere karşı önyargını ortadan kaldır insan çalışınca yapamayacagı bir şey yok benim tarihe karşı önyargım vardı konular uzun insan okurken sıkılıyor bende sürekli erteliyordum sonra açıköğretime başladım ve inkılap dersi var mecburiyetten çalışmaya başladım ben ygs nin tarih kitaplarını sıkıcı bulurdum özet oldukları halde açıköğretimin kitapları daha berbat resmen lise tarihi konular ayrıntılı anlatılıyor neyse sonuç şuan tarihim okadar iyi bir seviyedeki kolay kolayda unutmuyorum yani bugün ygs ye girsem full çekerim ilk zamanlar anlamıyor gibi oluyorsun ama aslında birşeyler anlıyorsundur üstüne git derim ne kaybedersin ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih52

Yapamıyorum.diye.kaçma.internetten.soru.çözüm.videolarını.izle.geometriye.üçgenden.basla.herseyın.bası.ucgen.ucgen.yaparsan.cogunu.yaparsın.kıtaptan.anlamıyorsan(benım.gıbı)ınternetten.calıs

Ekol hoca sitesinden çalışıyorum ama her şeyi yazmak zorunda gibi hissediyorum kendimi videoda bir soru çözüyor video yu durdurup deftere yazıyorum sonra çözümünü yazıyorum öyle bakıyorum nasıl kurtuluruz bu alışkanlıktan temelim yok bugün öğlende bir arkadaş demişti geometrinin temeli üçgende benzerlik ve alan diye kitabı aldım elime bir soru çözemedim sonuç pes ettim kendimde güç bulamıyorum artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

ilk önce o derslere karşı önyargını ortadan kaldır insan çalışınca yapamayacagı bir şey yok benim tarihe karşı önyargım vardı konular uzun insan okurken sıkılıyor bende sürekli erteliyordum sonra açıköğretime başladım ve inkılap dersi var mecburiyetten çalışmaya başladım ben ygs nin tarih kitaplarını sıkıcı bulurdum özet oldukları halde açıköğretimin kitapları daha berbat resmen lise tarihi konular ayrıntılı anlatılıyor neyse sonuç şuan tarihim okadar iyi bir seviyedeki kolay kolayda unutmuyorum yani bugün ygs ye girsem full çekerim ilk zamanlar anlamıyor gibi oluyorsun ama aslında birşeyler anlıyorsundur üstüne git derim ne kaybedersin ki

ezberlemede sözelde sıkıntım yok zaten ezberci zihniyeti oluşmuş bende matda bile soruya böyle nasıl diyim ezber gözüyle bakıyorum gibi.

• Klasik Sozelcisin iste . Herkes mat, fen yapacak diye bir sart yok.Fazla kasmaya gerek yok diye dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakal41234 -- 17 Mart 2012; 18:56:14 >
  • Yazmak.çokda.önemli.değil.ama.illa.yazacam.diyorsan.1kere.izle.sonra.bastan.baslat.yaz.ve.kendın.cozmeye.calıs.daha.faydalı.olacaktır.bende.cok.cektım.geometrıden.cok.asırı.zor.bir.ders.degıl.aslında.ama.bıraz.sabır.ısteyen.bır.ders.gecen.donem.ılk.sınavımdan.40.almısken.2.sınavdan.100.aldım.yanı.calısınca.yapılıyor(11.sınıfım)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bi anda olmaz ki
    şimdiye kadar aklın nerde diyorum
    dönemin başından adam akıllı çalışmaya başlasan yavaş yavaş kavrardın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih52

Yazmak.çokda.önemli.değil.ama.illa.yazacam.diyorsan.1kere.izle.sonra.bastan.baslat.yaz.ve.kendın.cozmeye.calıs.daha.faydalı.olacaktır.bende.cok.cektım.geometrıden.cok.asırı.zor.bir.ders.degıl.aslında.ama.bıraz.sabır.ısteyen.bır.ders.gecen.donem.ılk.sınavımdan.40.almısken.2.sınavdan.100.aldım.yanı.calısınca.yapılıyor(11.sınıfım)

sevindim vallaha senin adına galiba inancım kalmamış yapacağım adına işte benimde sıkıntı tam burda başlıyoru konuları anlıyorum yazılıya gelince pat geometri 26

anlattıklarımı sadece geo. olarak algılamayın kısacası içinde sayı olan fizik, geo, kimya, mat. bunlar bana bir dağ gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zindan28 -- 17 Mart 2012; 18:59:52 >
  • sözelci bile olsa çalışıp belli bir düzeye gelebilir sıfır matematigi olup şuan gerçekten iyi netler çıkartanlar var sadece önyargılarını kenara bırak ama bu böyle 15-20 günde olacak iş degil 1 seneni vermen lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygssenmibuyuksunbenmi

bi anda olmaz ki

sıkıntıda orda işte bir hevesle açıp anlamayınca kapıyorum bide sanki anladığım konuları unutuyorum gibi hissediyorum RAM'e kaydedemiyorum gibi :D zaten zeki olduğumu biliyorum ama işte o ince nokta başlama noktasına bir türlü gelemiyorum. başlama-kavrama-anlama-çözme-finish önemli olan başlama çizğisine gitmek atlyapı yok diye büttün kolay kitaba para saydım tık yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zindan28

quote:

Orijinalden alıntı: ygssenmibuyuksunbenmi

bi anda olmaz ki

sıkıntıda orda işte bir hevesle açıp anlamayınca kapıyorum bide sanki anladığım konuları unutuyorum gibi hissediyorum RAM'e kaydedemiyorum gibi :D zaten zeki olduğumu biliyorum ama işte o ince nokta başlama noktasına bir türlü gelemiyorum. başlama-kavrama-anlama-çözme-finish önemli olan başlama çizğisine gitmek atlyapı yok diye büttün kolay kitaba para saydım tık yok.

kardeş temel olmadıktan sonra biraz zor.Hani bazı şeyler artık küçüklükten beri gördüğümüz şeyler fizik olsun kimya olsun mat. olsun.Zaten çoğu başarılı öğrenciye bakarsan ilkokuldan beri başarılı öğrencilerdir çünkü altyapısı vardır.Ygs adına konuşuyorum birikim sınavı bu saatten sonra pek bişey olmaz.Sen gene de bazı şeyleri sıfırdan al o zaman yapamassan tamam dersin

• Atomu parçalamış da önyargıları parçalayamamış rahmetli. Sayıları sev. Korkma onlardan.
  • Şöyle düşünüyorum sözeli halletsem ki hallederim orda sıkıntı yok seneye dershaneyle felan mat vs.de belli bir seviyeye gelsem olmazmı ? ulan en azından okuldaki yazılıları nasıl atlatırım ona biçare söyleyin be.
  • bir yerden başlamak lazım anlamasam dahi
  • Matematik ve geometri icin ztvdeki hocayi dinle derim ben. Âma sakin kafayla-ya yapamazsam, acaba anlayabilexek miyim gibi dusuncelerden uzaklasarak- guzelce takip et, site normalde ucretli ama denemek icin 5-6 video hakkin var. Oradan dinle. Eminim yapabilirsin en azindan sozelci kafasi bile olsa-kibilmiyorum boyle bir ayrim yyapma ne kadar dogru,belki sozelci olan kisiler kucukken matematigi sevseydi en kral sayisalci da olabilrdi,belki tamamen yonlendirilmeyle alakalidir,neyse konuya donelim- ne demistim, sozelci mantigiyla bile dusunuyor olsan maximum gelebilecegin seviyeye gelmeye bakmalisin. Ama sana cok net soyluyorum on yargilarindan kurtulmadigin surece yapabileceginin hep daha altinda kalirsin. Zeka dogustan gelir basta zeki olup sonradan salaklasilacagini sanmiyorum olsa olsa hamlamis olabilirsin, bunu da asman pek etmeden calismaktan, pratik yapmaktan gecer, yapamiyorum deyip kitabi kapatmaktan degil. Ve son olarak da diyecegim sey mumkun oldugunca kendini kimseyle karsilastirma bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: poüyk

Matematik ve geometri icin ztvdeki hocayi dinle derim ben. Âma sakin kafayla-ya yapamazsam, acaba anlayabilexek miyim gibi dusuncelerden uzaklasarak- guzelce takip et, site normalde ucretli ama denemek icin 5-6 video hakkin var. Oradan dinle. Eminim yapabilirsin en azindan sozelci kafasi bile olsa-kibilmiyorum boyle bir ayrim yyapma ne kadar dogru,belki sozelci olan kisiler kucukken matematigi sevseydi en kral sayisalci da olabilrdi,belki tamamen yonlendirilmeyle alakalidir,neyse konuya donelim- ne demistim, sozelci mantigiyla bile dusunuyor olsan maximum gelebilecegin seviyeye gelmeye bakmalisin. Ama sana cok net soyluyorum on yargilarindan kurtulmadigin surece yapabileceginin hep daha altinda kalirsin. Zeka dogustan gelir basta zeki olup sonradan salaklasilacagini sanmiyorum olsa olsa hamlamis olabilirsin, bunu da asman pek etmeden calismaktan, pratik yapmaktan gecer, yapamiyorum deyip kitabi kapatmaktan degil. Ve son olarak da diyecegim sey mumkun oldugunca kendini kimseyle karsilastirma bence.

helalin hoş olsun saolasın

• quote:

Orijinalden alıntı: FunkyCJ

yapacak bir şey yok. herkes ilk 10.000'e girecek diye bir şey var mı ? 2milyon kişi var sınava gircek

Senin içinde bir rakip elenmiş olur değil mi
  • kendimden bir örnek vereyim bende sözelciyim hayatım boyunca matematigim hiç iyi olmamıştır okul yıllarımda ilkokul, ortaokul genelde hep hocanın verdigi kanaat notlarıyla zar zor geçmiş biri olarak söylüyorum bir dersi kesinlikle hoca sevdirir eger matematigi anlatan çok ii bir hocan varsa onu öğrenememe gibi bir durumun kesinlikle olamaz ama benimde talihsizligim hep kötü hocaların denk gelmesi zaten o derste çogunlukla boş geçerdi ve temelide iyi alamayınca öğrenemiyorsun ingilizcede aynı şekilde sonra geldik lise 1'e benim bu matematigi öğrenmem lazım dedim çünkü sınav oluyor sorulara afedersin öyle mal mal bakıyorum çünkü hiçbir şey anlamıyorum cevapları sallıyorum sırf kağıt doldurmak için ve lisede hep 20-30 notlarım böyleydi sonra 2. dönem oldu benim itü endüstri mühendisliginden mezun halam var bana gel sana biraz matematik çalıştırayım dedi ben ilk başta biraz çekindim çünkü matematik sıfır rezil olacam diye çarpım tablosunu bile tam bilmiyordum yarım yamalak sonra onlara gittim biz hergün düzenli olarak çalışmaya başladım ama bana okadar güzel temelden anlatıyor ki tek tek ayrıntılı şekilde ilk bir iki gün bocaladım ama o hiç yılmadı bazen bana konu anlatımından sonra sorular veriyordu biraz önce anlattıgı konuyu hemen unutuyordum bana hemen yeniden özet geçiyordu birazda çekiniyordum yanlış yapacam diye baktım ama öyle ki 2-3 gün sonra ben resmen soruları çözüyordum ve o konuları anlatırken bana daha çabuk kavramaya başladım kalemi oynatamazken rasyonel sayılar köklü ifadeler epey ilerlemiştim ben 1 hafta felen onlarda kaldım bak sadece 1 hafta konu anlattı ve birlikte soru çözdük sonra ben matematik sınavına girdim hoca soruları dağıttı ben soruları çözmeye başladım öncede öyle bakıyorum ve sonra gelelim sınav sonuçları açıklandı ve ben 70 almıştım sınıfta en yüksekte ben almıştım yani sonuç olarak insan üstüne gidince yapamayacagı ders yok ama ilk önce nasıl çalışacagını bilmen lazım yoksa matematik bence fizikten kimyadan daha kolay daha zevkli dersi anlatan kişi çok önemli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.