Şimdi Ara

Geri zekalı olduğumu düşünüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba, öncelikle bu başlığı açmamın nedeni insanlardan / topluluktan kendimi dışlanmış hissetmemdir. Kendimi çok yetersiz hissediyorum. Biraz daha açmak gerekirse hayatımda bana ait hayallerim, amaçlarım yok. Sadece yaşamak için yaşıyorum. Düşünebilme kabiliyetim yok. Kendi çizdiğim yol yok. Çok boş bir insanım. Genel kültürüm zayıf ve bu konuda nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. İnsanlarla ilişkilerim pek iyi sayılmaz. Birilerini karşıma alıp koyu muhabbetler ettiğim olmadı. 1.5 aylık bir sevgilim var fakat kız zamanla ne kadar boş ve vakit kaybı biri olduğumu anlayınca beni terk edecektir. Çünkü etkileyici bir insan değilim. Espriler yapıp güldüremem kimseleri çünkü bunun için zeka gerekiyor, bende olmayan şey. Hiç bir yeteneğim yok. Evimde çok ucuz bir gitar var onuda öğrenmek için almıştım ama gerisi gelmedi. Derslerim iyi değil, özellikle matematik.

Mesela hoca matematik dersinde bir konuyu anlatırken anlamıyorum ve artık ''hocam şurayı anlamadım'' demeye utanıyorum. Kapasite meselesi her şey olmayınca olmuyor, kafama girmiyor. Özel sağlık meslek lisesinde okuyorum. Ailem beni baltaya sap olmam için sağlıkçı olmaya adım attırdı. Çevremde ki ortamdan ortama akan öz güveni yüksek, namı değer sosyal gençleri artık bir tanrı olarak görüyorum. Benim ağzım laf yapmıyor çünkü ağzımın kaynağı olan beynim boş olduğu için. Çevremde bir çok kişiyi benden üstün görüyorum ve aşağılık kompleksinin dibine sürükleniyorum. Çok cahilim, BOŞ BİRİYİM. ''Düşünebiliyorum öyleyse varım'' diye ünlü bir felsefi söz var. Bu söze göre ''yokum'' ben.

Kendimi insanlardan daha ezik görüyorum. Millet kız arkadaşıyla eğlenceli vakitler geçirirken, ben ''kızla hangi konuları konuşabilirim'' diye dert yanıyorum.

Her neyse daha uzun bir yazı yazmak isterdim ama boş biri olduğum için bu kadar paragraf yazabildim. Gerçek hayatta olduğu gibi burada da iplenmeyeceğimi adım gibi bilmeme rağmen yine kendi kendime içimi dökmek istedim.

Herkese iyi akşamlar

• Yapay Zekanın Yanıtı

Geri Zeka Duygusu ve Baş Etme Yolları

"Gerizekalı olduğumu düşünüyorum" veya "Kendimi gerizekalı gibi hissediyorum" gibi ifadeler, kişinin zihinsel yetenekleri hakkında olumsuz düşüncelere kapıldığını gösterir. Bu düşünceler, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve önemli bir sıkıntı kaynağı olabilir.

Bu tür düşüncelerden muzdarip olan kişiler genellikle kendilerini yetersiz, değersiz ve başkalarından daha aşağıda hissederler. Bu duygular, sosyal izolasyona, düşük özgüvene ve hatta depresyona yol açabilir.

Kendini gerizekalı gibi hissetmenin birkaç olası nedeni vardır:

• Düşük Benlik Saygısı: Kişiler kendilerini değersiz ve yetersiz görebilir.
    • Başarısızlık Korkusu: Kişiler başarısız olmaktan ve başkalarının yargılamasından korkabilir.
    • Mükemmeliyetçilik: Kişiler yüksek standartlara sahip olabilir ve hatalarını veya kusurlarını abartarak kendilerini gerizekalı gibi hissedebilirler.
    • Karşılaştırma: Kişiler kendilerini başkalarıyla karşılaştırabilir ve daha az zeki veya yetenekli olduklarını düşünebilirler.

Kendini gerizekalı gibi hissetmek yaygın bir deneyimdir, ancak bununla baş etmenin yolları vardır:

• Olumlu Benlik Konuşması: Olumlu düşüncelere odaklanın ve kendinize karşı nazik olun.
    • Başarılarınızı Kutlayın: Büyük veya küçük olsun, başarılarınızı kabul edin ve takdir edin.
    • Hatalarınızdan Ders Çıkarın: Hatalarınızı öğrenme fırsatları olarak görün ve bunlardan ders çıkarmaya çalışın.
    • Başkalarıyla Bağlantı Kurun: Sosyal destek, olumsuz düşünceleri azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Profesyonel Yardım Alın: Kendini gerizekalı gibi hissetme düşünceleri hayatınızı önemli ölçüde etkiliyorsa, bir terapist veya danışmanla görüşmeyi düşünün.

Kendini gerizekalı gibi hissetmek geçici bir durumdur ve üstesinden gelinebilir. Olumlu bir bakış açısı benimseyerek, başarılarınızı kutlayarak ve başkalarıyla bağlantı kurarak bu düşünceleri yenebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yeter be günde 50 tane kız konusu açılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy0611

Yeter be günde 50 tane kız konusu açılıyor.

Benim durumum daha beter. İnsanlığın içine çıkamayacağım yakında. Malım ben MAL!!!
  • Okmadım, okumam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JilberProduct

Okmadım, okumam

Canın sağ olsun. Eğer ben senin yerinde olsaydım bende okumazdım.
  • Okunmaz hocam yav, paragraf yok, düzen yok :)) arada satır atla

• Sizin kendinize gelmeniz için başınıza büyük bir bela gelmesi lazım ..ozaman anlarsınız ne kadar boş şeylere takıldığınızı .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Senden daha boş adamlar hayatını devam ettiriyor bir şekilde. Genel kültür meselesine gelince,araştırmayı ve yeni şeyler öğrenmeyi seven biri olmalısın. Böyle olma nedenin mükemmeliyetcilik olabilir. Her konuda donanımlı olamazsın,herkes bir konuda cahildir.

• En azından sevgili yapabilmişsin bu bile başarıdır kanka
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_endless

En azından sevgili yapabilmişsin bu bile başarıdır kanka

Dışarıda benden tonlarca daha iyi erkek var. Bana bir baksana nasıl konular açıyorum. Bu gururumun altında ezilmiş ruh halimi kıza yansıtırsam beni terk etmesi pek uzun sürmez. Gerçi o da haklı olur böyle bir eyleme kalkarsa.
  • The Sunset Limited i izle. Kendini bulacaksın. Benim gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rosarian -- 19 Kasım 2015; 22:50:11 >
  • Başlığı okuyunca hunharca güldüm
  • Hocam sizin kendinize güveniniz yok bunun çok fazla sebebi olabilir.Beni çocukluğumdan beri övdükleri için kendime güveniyorum ama bende fazla güveniyorum ve kendini beğenmiş biri gibi gözüküyorum ortasını bulmak lazım. -----@@@Sizin aslında anlattığınız gibi bir insan olmadığınızı düşünüyorum yazınızı okurken dedim sonda heralde işte böyle yazı yazan ezikler falan var gibi bir şey diyeceğinizi düşündüm.Eğer gerçekten bu sorunlarınız varsa kendinize biraz daha inanın kendinizi sınırlamışsınız o sınırları yok edin.Uçuk bir söz olucak ancak savaşırsanız kazanabilirsiniz savaşmazsanız zaten kaybetmişsinizdir. Ve şayet kendinize inanmanız için insanların sizi övmesi gerektiğini düşünüyorsanız söyleyeyim çok zekisiniz.

• Belli etme kanka bu durumunu o zaman yani kültür konusun da eksiksen gazate oku haber sitelerinde falan takıl aç ordan burdan konu hiç ilişkim olmadığı için pek yardım edemicem kusura bakma.
  • Zeki olduğunu sanmaktan iyidir hocam. Devam edin.

Edit: Okudum. Mesajımı yanlış anlama. Forumdaki ben çok zekiyim diye konu açanlara gönderme yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 19 Kasım 2015; 22:54:32 >
  • Okudum,troll okumayin.

• Herşeye rağmen sevgilin varmış.Asosyallikte zirvede değilsin.2.olarak herkesin kafası derslere basmayabilir,takma.Herkesin dersleri 100 olacak diye bir kaide yok.Kendine bir hobi bul ve yeteneklerini keşfetmeye çalış.Sevigilinle karamsar konuşmak yerine espri yap.Ne bileyim şarkınız,filminiz vs.çocukca konulara girin.Eğer kız biraz neşeli bir tipse.Yoksa senin gibi karamsar birini hayatta seçmez.Kızların en çok dikkat ettiği şey özgüvendir çünkü.Düşünme konusu ise senin elinde.Kendini "mal" diye fişlemişsin.Böyle düşünmekten vazgeç.Belgesel izle,bilimsel forumlara bak.Canın sıkılırsa 1 konu oku çık.Tavsiyelerim bunlar.Çok kötü şardında mutlu olan insanlar var.Takıldıkların geçici bir depresyon.Kendine güven.Yaşamak güzel.

• Okumaya üşendim ama aptal insanlar sorgulamaz hocam. Sen belli ki kendini sorguluyorsun. Ayrıca şu aralar bunalımdaysan bu psikolojiyi aşmaya çalış, eğer mutluysan da bir dahiliye doktoruna görün, b12 vitamini tahlilini ölçtür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence saçmalıyorsun.
    Gerizekalı bi insan noktalama işaretlerini riayet ederek bu kadar uzun bir yazı yazamaz.

Böyle düşünmenin sebebi ergenlik

• quote:

Orijinalden alıntı: M.victor

Herkese merhaba, öncelikle bu başlığı açmamın nedeni insanlardan / topluluktan kendimi dışlanmış hissetmemdir. Kendimi çok yetersiz hissediyorum. Biraz daha açmak gerekirse hayatımda bana ait hayallerim, amaçlarım yok. Sadece yaşamak için yaşıyorum. Düşünebilme kabiliyetim yok. Kendi çizdiğim yol yok. Çok boş bir insanım. Genel kültürüm zayıf ve bu konuda nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. İnsanlarla ilişkilerim pek iyi sayılmaz. Birilerini karşıma alıp koyu muhabbetler ettiğim olmadı. 1.5 aylık bir sevgilim var fakat kız zamanla ne kadar boş ve vakit kaybı biri olduğumu anlayınca beni terk edecektir. Çünkü etkileyici bir insan değilim. Espriler yapıp güldüremem kimseleri çünkü bunun için zeka gerekiyor, bende olmayan şey. Hiç bir yeteneğim yok. Evimde çok ucuz bir gitar var onuda öğrenmek için almıştım ama gerisi gelmedi. Derslerim iyi değil, özellikle matematik.

Mesela hoca matematik dersinde bir konuyu anlatırken anlamıyorum ve artık ''hocam şurayı anlamadım'' demeye utanıyorum. Kapasite meselesi her şey olmayınca olmuyor, kafama girmiyor. Özel sağlık meslek lisesinde okuyorum. Ailem beni baltaya sap olmam için sağlıkçı olmaya adım attırdı. Çevremde ki ortamdan ortama akan öz güveni yüksek, namı değer sosyal gençleri artık bir tanrı olarak görüyorum. Benim ağzım laf yapmıyor çünkü ağzımın kaynağı olan beynim boş olduğu için. Çevremde bir çok kişiyi benden üstün görüyorum ve aşağılık kompleksinin dibine sürükleniyorum. Çok cahilim, BOŞ BİRİYİM. ''Düşünebiliyorum öyleyse varım'' diye ünlü bir felsefi söz var. Bu söze göre ''yokum'' ben.

Kendimi insanlardan daha ezik görüyorum. Millet kız arkadaşıyla eğlenceli vakitler geçirirken, ben ''kızla hangi konuları konuşabilirim'' diye dert yanıyorum.

Her neyse daha uzun bir yazı yazmak isterdim ama boş biri olduğum için bu kadar paragraf yazabildim. Gerçek hayatta olduğu gibi burada da iplenmeyeceğimi adım gibi bilmeme rağmen yine kendi kendime içimi dökmek istedim.

Herkese iyi akşamlar

Şu forumda konu dışında takılıpta kendini gerizekalı hissetmek ayrı bir ironi. Hocam açılan konuları da mı okumuyorsun? Ne kadar boş, gereksiz, kendini ifade edemeyen asosyal eleman var. Senin sorunun her şeyin en iyisini istemen. Ne kadar öğrenirsen öğren ne kadar konuşursan konuş mükemmel olmadığını düşünüyorsun. Bir konunun aktarımını insanlara mükemmel yapmak istiyorsun fakat bu sana sorsak ''diğer insanlar kadar konuşabileyim yeter''.

O tanrılaştırdığın insanlar bir ortama girerken nasıl espri yapıp insanları güldürürüm veya insanlarla nasıl sohbet edersem benden sıkılmazlar diye düşünmüyor niye benim ağzım laf yapmıyor diye takıntı da yapmıyorlar. Bunları düşünürsen zaten o dediklerini yapamazsın. Her gün daha kötü geçer senin için. Akışına bırak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.