Şimdi Ara

Artık her sene green card a başvurucam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eskiden annem vardı onu bırakıp gidemezdim, sırf o üzülmesin diye orduya katılmayı bile reddettim.Yıllar geçti, o şimdi ahirete göçtü.Artık beni buralarda tutacak bir sebep bulamıyorum, babam emekli zaten evi de var kendi halinde geçinip gidiyor kimseye muhtaç değil çok şükür.Zaten o da diyor senin yurt dışına gitmen lazım felan diye.Green card çıkarsa arabayı satarım kendime yolluk yaparım parasını, gider orada lisansı çıkartır sonra ucuz bir araç alır uber yaparım ya da ne bileyim yemek siparişi götürürüm evlere ya da başka bir iş bulurum geçici olarak bilmiyorum.Sonra da ağır vasıta şoförü olmak için gereken belgeleri alır o işe geçerim ilerleyen zamanlarda.Ağır vasıta şoförleri iyi para kazanıyor abd de aylık 5bin dolar felan kazansam 1 dolar masrafım olsa 4 bin dolar bana yeter de artar bile.Arabalar ucuz, elektronik eşyalar ucuz, kiralar uygun.Tek başına rahatça geçinirim ben orada.Burada kalırsam ne yapacağım ? Bu yaşta hala aile evine mahkumum, ayrı eve çıkayım desem kiralar olmuş 10 bin tl.Asgari ücret 11 bin felan.Geçinmek mümkün değil.Tek çare green card :(

• Ben de öyle planlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkmaz

• Ya çıkarsa?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çıktığı falan yok hikaye hep

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Araba ucuz elektronik ucuz ama kiralar uygun değil, orada yanlışın var hocam. Her şey ucuz olamaz zaten denge lazım. Güney Afrika falan olsa her şey ucuzdur ama hayat da ucuzdur, güvenlik yok gibidir, her an durduk yere öldürülebilirsin misal. Burada veya amerikada olandan çok daha yüksek ihtimalle.

Paket dağıtım işi yaparım diyorsan onu burda da yapabilirsin zaten. Aylık 50 binin de üstünde olabilir kazancın.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Eskidendi o kazançlar şimdi herkes kurye oldu gelirler düştü diyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Söyledikleriniz doğru fakat bir dipnot geçeyim. Güney Afrika, Türkiye’den çok daha güzel bir ülke. Johannesburg da bir kaç sıkıntılı yere girmediğiniz sürece gayet güvenli.
    Geçen sene Güney Afrika, Angola, Mozambik’i gezmiştim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dolandirici33 D kullanıcısına yanıt

Yaşanır mı peki orada hocam?

Çok güvenli ise de ucuz değildir o zaman. Bir denge vardır.

Yoksa hem ucuz hem güzel bir yer olsa niye oraya yerleşip kalmadınız? Ucuz bir ülkede bin dolar büyük para, bizde ortalama bir aylık maaş. Birkaç bin dolar alıp ucuz ülkeye gitse insan paşa gibi yaşar bu durumda!

Turist olarak güzel fakat güncel siyasal trendler beyazlara ırkçılık uygulamayı öne çıkarıyor. Gelir gider uçurumu çok fazla. Siyahiler teneke barakalarda yaşarken beyazlar elektrikli tellerle çevrili lüks rezidanslarda yaşıyor. Bu da bir nefret doğuruyor.

Ben Cape Town’da kendimi İstanbul’dan daha güvende hissettim gezerken. 10 yıl önce çok daha güzel olduğunu söyledi hep rehberler. Yüksek ihtimal 10 yıl sonra daha kötü olacak bu gidiş devam ederse. Bu yüzden yerleşmek için uygun değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.