Şimdi Ara

Artık özgür internet icin ayda 5 dolar vermek gerek vpn kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
4.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar son sansur dalgası ile cini iranı solladık su anda 60000 site kapatılmıs ustelik ip ban yani dns deistirmek falan cozum değil.

daha bunun da arkası gelecek. bos yere filtreyi beklemeye gerek yok adamlar zaten yapacaklarını yaptı. sopcast bile yasak.

arap ulkelerinde insanlar vpn kiralayarak internet kullanıyor.

yani abd deki bilgisayarlar uzeri nden baglanarak tamamen ozgur internet kullanıyorlar.

artık biz de bu yola basvurmaya mahkum edildik.

arkadaslarhttp://www.acevpn.com/

bunu kullanan var mı ? memnun mu hızlı mı herkes buradan bahsediyor?? ayda 5 dolar 50 gb kota.

• bu konu hakkında bilgisi olan paylaşırsa ilersi için çok makbule geçecek.
  • Yarın bunu bir alayım, deneyeyim, buraya yazarım
  • cyberghost vpn kullanıyorum hemde free
  • Ben 2 aydır Acevpn kullanıyorum, memnunum.

Önceden sadece telefonumdan Pandora Radio'yu dinleyebilmek için kullanıyordum (Amerika dışından bağlantı kabul etmiyor), artık bilgisayarımda da erişemediğim siteler için kullanıyorum.

Acevpn'den bir hesap alıyorsunuz ve bunu ister bilgisayarda, ister mobil cihazlarda kullanabiliyorsunuz. Ödemeyi yapar yapmaz hesabınız açılıyor. Normalde aylık 6 $ fakat 3-6-12 aylık paketleri alırsanız daha ucuza geliyor.

OpenVPN isimli yardımcı bir program aracılığıyla kullanıyorsunuz. Acevpn'den alacağınız kullanıcı adı ve şifre içeren txt dosyasını OpenVPN'nin klasörüne atıyorsunuz. Kurulum bundan ibaret. Kullanırken de isterseniz sürekli açık tutarak tüm bağlantınızı VPN üzerinden yaparsınız, isterseniz sadece ihtiyacınız olduğunda açarsınız.

Eğer Firefox'un VPN üzerinden bağlanmasını istiyorsanız Tools - Options - Advanced - Network - Connection - Settings sayfasına girerek Use system proxy settings seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. Dilediğinizde bu ayarı No Proxy şeklinde değiştirerek OpenVPN açık olsa da Firefox'u asıl bağlantınız üzerinden kullanabilirsiniz. Diğer tarayıcılar için de benzer ayarlar olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristam -- 4 Mayıs 2011; 1:42:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

cyberghost vpn kullanıyorum hemde free

Teşekkürler, şu anda kurdum gerçekten güzel bir programmış.
  • peki ileride yasaklama getirlecek sitelere girdiğimizde sorun yaşarmıyız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonjurkes

peki ileride yasaklama getirlecek sitelere girdiğimizde sorun yaşarmıyız.

vpn yi teknik olarak engelleyemezler.

ama derlerseki ülkede vpn kullanmak yasak kullanırsan hukuki cezası var o zaman yapacak birsey yok.
    yine de bunu yapacaklarını sanmıyorum.
  • iran olma yolunda adım adım bravo hükümet başka bişey demiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tristam

Ben 2 aydır Acevpn kullanıyorum, memnunum.

Önceden sadece telefonumdan Pandora Radio'yu dinleyebilmek için kullanıyordum (Amerika dışından bağlantı kabul etmiyor), artık bilgisayarımda da erişemediğim siteler için kullanıyorum.

Acevpn'den bir hesap alıyorsunuz ve bunu ister bilgisayarda, ister mobil cihazlarda kullanabiliyorsunuz. Ödemeyi yapar yapmaz hesabınız açılıyor. Normalde aylık 6 $ fakat 3-6-12 aylık paketleri alırsanız daha ucuza geliyor.

OpenVPN isimli yardımcı bir program aracılığıyla kullanıyorsunuz. Acevpn'den alacağınız kullanıcı adı ve şifre içeren txt dosyasını OpenVPN'nin klasörüne atıyorsunuz. Kurulum bundan ibaret. Kullanırken de isterseniz sürekli açık tutarak tüm bağlantınızı VPN üzerinden yaparsınız, isterseniz sadece ihtiyacınız olduğunda açarsınız.

Eğer Firefox'un VPN üzerinden bağlanmasını istiyorsanız Tools - Options - Advanced - Network - Connection - Settings sayfasına girerek Use system proxy settings seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. Dilediğinizde bu ayarı No Proxy şeklinde değiştirerek OpenVPN açık olsa da Firefox'u asıl bağlantınız üzerinden kullanabilirsiniz. Diğer tarayıcılar için de benzer ayarlar olması lazım.

peki hız konusunda bir farkı var mı yani vpn den baglanınca sıkıntı yasanıyor mu yoksa normal internet gibi mi acevpn??

• quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

quote:

Orijinalden alıntı: bonjurkes

peki ileride yasaklama getirlecek sitelere girdiğimizde sorun yaşarmıyız.

vpn yi teknik olarak engelleyemezler.

ama derlerseki ülkede vpn kullanmak yasak kullanırsan hukuki cezası var o zaman yapacak birsey yok.
    yine de bunu yapacaklarını sanmıyorum.

teknik olarak engellerler.
    mesela okullarda meb in hattından ne dns ne vpn hiçbirşey işlemiyor
  • VPN'le erişimi zorlaştırmak biraz kasar. Hem demokraside çareler tükenmez... Teknik olarak başka bir ülkenin uydu internet hizmetini alamaz mıyım? Türkiye'den Almanya uydularını dahil görebilirim. O zaman almanya'da sanal bir posta kutusu, internetten ödenebilen bir uydu internet, Aldığım uydu ve modemi buraya getirir çatır çatır girerim internete. Hem ttnet'e de uyuzum zaten, bu aşağılık uygulamayı komple atlamış olurum. Suç bile olsa yakalanmak imkansız gibi, anca biri sizi şikayet edecek...
  • demek bu son zamanlarda çoğu siteye giremememin nedeni bu imiş bu nasıl yasakçı bir zihniyet anlamak mümkün değil!!!!!!!!!!!!!!
  • vpn kullanmanın ülkemizde hukuki cezası varmıdır arkadaslar? yada kullanıcı adı ve şifrelerin calınması gibi bir durum söz konusu olabilirmi?
  • secure vpn kullanmak en iyisi,fakat her ay para mı vericez yani,lanet olsun sansürcü zihniyete.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eray89

vpn kullanmanın ülkemizde hukuki cezası varmıdır arkadaslar? yada kullanıcı adı ve şifrelerin calınması gibi bir durum söz konusu olabilirmi?

cezası yok sonucta asıl amacı ticari kurumlar kullanıyor, zaten kimse birsey ispat edemez tek gorecekleri senin abd de bir ip ye baglantı kurman otesini goremezler.

ama kimse de vpn üzerinden banka islemi yapmaz,ne olur ne olmaz, yaparken kapatırsın.
  • quote:

bende sımdı aldım gercekten kullanımı kolaymıs bıde Firefox ayarlarını yapamadım detaylı anlatırmısın OpenVPN porgramını calıstırmadan dırek Firefox ayar ıle kullanabılıyormuyuz acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

quote:

peki hız konusunda bir farkı var mı yani vpn den baglanınca sıkıntı yasanıyor mu yoksa normal internet gibi mi acevpn??

Hız maalesef biraz düşüyor.

Gerçi ilk mesajımda yazdığım gibi ben Pandora'ya bağlanabilmek için Amerika sunucusunu kullanıyorum. Siz belki Almanya, Fransa gibi yakın ülkelerin sunucularını denerseniz daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Birçok ülkede sunucuları var.

• pandora ne üzerine yayın yapıyor dostum

merak ettim sadece şarkı mı yoksa sohbetler var mı
  • @ sweet81

OpenVPN açık olmadan kullanmanın bir yolu yok bildiğim kadarıyla.

Programı default ayarlarla yükleyin. Yükledikten sonra Acevpn'den aldığınız kullanıcı adı ve şifre içeren txt dosyasını (acevpn-pass.txt) C:\Program Files\OpenVPN\config içine atın. Ardından programı (OpenVPN GUI) çalıştırın. Taskbar'da saatin yanına kırmızı ikonu gelecek. Buna sağ tıklayın ve dilediğiniz bir ülkeyi seçip Connect deyin. Kısa bir süre sonra bağlanacak ve ikon yeşil olacak. Bağlanmazsa birşeyleri yanlış yapmışsınız demektir.

Firefox ayarları için;

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.