Şimdi Ara

ARTIK TÜM TELEFONLAR AYNI (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
557
Cevap
7
Favori
31.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
430 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TurtleTut

quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

quote:

2 yıl önce söylemiştim bunu ...

Bir telefona maxxxxxx 600-700 tl. Üstüne eklenen eklenebilecek olan her kuruş israf.

Bütün telefonlar eninde sonunda facebook, twitter, whatsapp üçgenine düşüyor. Şimdilerde birde snap ve instagram. Bitti gitti.

Arkadaşım aldı 1300'e g5 şak iki gün sonra yerde ve param parça ekran.

4-5" lik el kadar cihaza o paralar verilmez.

Adama 4000 liralık pc pahalı geliyor, 4000 liralık telefonu gidip kredi çekip babasını kesip alıyor.

Bende bu lafa tavım. 600-700 lira verilirmiş en fazla. Neye göre kime göre?

Arkadaşım her insanın yaşam standartları seninkiyle aynı değil. 600-700 liralık telefonlar çöpten farkı yoktur. Malzeme kalitesi kıytırık, ekran kasa oranı yerlerde, güncelleme desteği sıfır, ekran kalitesi yok resmen piksel piksel anadolu, yazılımı ne kadar saf olsa da donanımı kanser etmeye yeter, kamerası kötü, geceleri berbat çeker, full hd 60 fps bile çekemez. Ben ileride çoluğuma çocuğuma cam gibi görüntü izletmek yerine kâr edicem diye leş görüntü izletemem. Her zaman da fotoğraf makinası taşınmaz kimse o yalana başvurmasın. Sen fiat palio kullanıyorsun diye başkası neden bmw alamasın? Senin kafa yapın bu işte. Palio da herşeye yetiyor hem az yakıyor onu kullanın diyorsun. Yok arkadaşım ikisi benzer değil. Benim gücüm yetti iphone aldım senin yetmedi alamadın. Senin anlatmak istediğin olay bu. Bana göre de gece iyi çekmeyen telefona verilen 500 lira bile sokağa atılsa daha kârlıdır. Kamerası kötüyse o telefonu atacaksın çöpe.

Elimde G4 var. 720 liraya 2 yıl KVK'lı aldım.

Demek ki isteyince oluyormuş. Ben gidip 600 liraya satılan modeli alın demedim, 600-700 arası verilir dedim.

Bu gün farklar müthiş derecede azaldı, hatta bazen önceki modeller galip gelebiliyor. Bunun ikinci eli, eski modeli, farklı distribütörden geleni vs vs ... Zamanında 2200'e satılan telefon oluyor sana 700 lira.

Ha ama pardon hala 4-5'i altın fiyatına satılan cihazdan bahsetmiyorum. Senin şansın yok sen tikir tikir vereceksin o parayı, o markada kazıklanmak farzdır, bir gelenektir.

Bu arada avuç kadar, kaç gram olduğu tartışılan cihazlarla arabaları karşılaştırmanız sizin kaçış rotanız. Zira mantığın karşılayabileceği cümleler değil bunlar.

Yakında ev ile de karşılaştırırsınız. Çadırda da yatabiliyoyuz niye villa alıyoyuz o zaman diye.

Ha dip not, şu anda sahip olduğum bilgisayar-konsol-tv üçgeni üniteleri senin emekliliğine mal olur. Durum fakir edebiyatı değil, durum ihtiyaç/sunduğu olanak imkan ve eğlence unsuru/para oranı !

Bunları bir birine bölünce elindeki cihazın neden bir cips parası etmesi gerektiğini anlayacaksın.

Kıyamam çoluğuna çocuğuna cam gibi görüntü götürmek istiyor Ne kadar düşünceli.

Laf salatasından başka bir şey yoktu okuduğumda. Kısa ve net. kaliteli bir şey bakıyorsan en az 3000 tl yi çıkaracaksın yoksa takozla dolanıp durur, ileride çoluguna çocuguna fotoğraflarını gösterdiğinde tuvalet terliğinle mi çektin baba laflarını işitirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Trollemeye gelmiştim ama gerçeği nasıl trolleyebilirim.
  • Arkadaşlar bence en mantıklısı telefonu işi görecek düzeyde alıp kalan bütçenizi daha nokta atışı şekilde harcamanız mesela oyun oynamak istiyorsanız iyi bir pc alın ya da fotoğraf için profesyonel makine alın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim anlamadığım adam sd835 ve en az 4 gb telefon alıyor tamam da bu kadar hızlı

telefon alıp da benim bilmediğim ne yapıyor.

sırf merakımdan soruyorum.

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    sence bu fotoğraf kaç paralık telefon ile çekildi (troll müsün bilmiyorum ama)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mabovski

benim anlamadığım adam sd835 ve en az 4 gb telefon alıyor tamam da bu kadar hızlı

telefon alıp da benim bilmediğim ne yapıyor.

sırf merakımdan soruyorum.

İleride torunlarına cam gibi resimler gösteriyor afaghfdhasdhaskuhfkjahf

Yoksa bu onunla alakalı değil miydi ? Dur gidip bir 3000 daha vereyim

• ULTIMATE93 kullanıcısına yanıt
    Bariz troll, bloklayın geçin. Mesajımda haydarı verince ne yazacağını şaşırıp, 3000 verin geçin yeağğğğ deyip gitti. Zamanınıza yazık.

Oğluna cam gibi foto gösterecekmiş. 3000 liralık tel ile, DSLR varken.
  • aynen katılıyorum söylediklerine ben gm android one 4g kullanıyorum. bazıları telde oyunlarda iyi fps veriyor diyor.

arkadaşım eğer oyun oynayacaksan maaşının 3 katını pc ye yatırırsın anlarım, haklı olursun ama yok kamerası iyi telde oyunlar kasmıyor diye 4 bin tl tele verirsen vay haline !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: omar115

aynen katılıyorum söylediklerine ben gm android one 4g kullanıyorum. bazıları telde oyunlarda iyi fps veriyor diyor.

arkadaşım eğer oyun oynayacaksan maaşının 3 katını pc ye yatırırsın anlarım, haklı olursun ama yok kamerası iyi telde oyunlar kasmıyor diye 4 bin tl tele verirsen vay haline !!!

O kadar ilginç mesajlar var ki , oyun performansından dolayı telefona 4 bin tl vermek mantıklı diyorlar inanılır gibi değil. Pc ve konsola 10 yıl önce çıkan gta sa yı oynamak için veriyorlar herhalde o paraları.

Herkese tek tek cevap yazmaya inanın üşendim, aldığınız telefonu evet pahalıya yine satabiliyorsunuz ama bu her ürün için geçerli ve yine zararınız daha büyük oluyor. 700 liralık bir telefonun 1 sene sonra ikinci eli 250 liraysa, 3 bin liralık telefonun da 1 sene sonra ikinci eli 2000-2200 lira arası oluyor tahminime göre.

Tabi ki zevk meselesi ama 4 bin liraya bir dünya şey yapılabilirken telefona verip, sosyal hayatını kısıtlamak inanın hiç mantıklı değil. Üstelik yaptığınız ekstra bir şey de yok. Güncelleme desteği vs. avutuyorsunuz kendinizi. Android 5.0 var bende, hala piyasada ihtiyacım olan tüm uygulamalar çalışıyor. Ne kadar devam eder bilemem.

Bu mesajım orta düzey geliri olan insanlar için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker07 -- 22 Nisan 2017; 22:51:47 >

• Xiaomi kullananlar bu konuyu beğendi..
  • Katılıyorum, sadece bazılarında pil konusunda tercih ediliyor onlar haric

• quote:

Orijinalden alıntı: ULTIMATE93

Gündüz ışık alan kameraların ufak ayarlarla bu şekilde çekiyor zaten. Önemli olan düşük ışık performansı.

Bunlarda 7 Plus ile çekildi. Son fotoğrafta gökyüzündeki yıldızları sayabilirsin. Kamera, kabiliyetlerini akşam gösterir. (en ufak ayar yok. Direkt ayak üstü çekildi.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 22 Nisan 2017; 17:50:30 >

• quote:

Bariz troll, bloklayın geçin. Mesajımda haydarı verince ne yazacağını şaşırıp, 3000 verin geçin yeağğğğ deyip gitti. Zamanınıza yazık.

Oğluna cam gibi foto gösterecekmiş. 3000 liralık tel ile, DSLR varken.

Böröz tröll. 176 mesajıyla gelmiş elin çömezi bize troll diyo. Daha forumu öğren öyle konuş. Hadi kardeşim işine. Çöpünle mutluluklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 22 Nisan 2017; 17:57:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Authorized

500 tl lik telefonla maillerini her kontrol etmek istediğinde saçına bir tane ak düşer.

Yaklasik 3 bucuk 4 senedir samsung grand duos kullaniyorum 890 tl ye almistim 2013 kasim ayinda.Bu sure zarfinda sadece bataryasini değiştirdim.

Mailleri rahatca kontrol edebiliyorum ve opera mini ile dh de kasmadan takiliyorum.32gb hafiza karti taktim istediğim diziyi filmi laptoptan atip yolculuklarda izliyorum.Bu telefon hala isimi görüyor ve değiştirmeyi düşünmüyorum.

• 2012'den beri Xperia P (LT22i) kullanıyorum Sony'nin kasa ve ekran olarak cömert davranıp da yazılım olarak daha fazla öksüz bıraktığı başka modeli yoktur.
    Yeni uygulama güncellemeleri ile iyice yavaşladı web'de gezinmek işkence haline geldi bataryası öldü, son işletim sistemi güncellemesinden sonra GPS çok geç bağlanır oldu. Şimdi 600-700 bandında bir telefon arıyorum, motorolo lenovo modeli var tam kodunu hatırlayamadığım nu düşünüyorum.

• 1984 kullanıcısına yanıt
    evet olay bu işte, teşekkürler.
  • Kullanıcı adından da yola çıkarak Nusrette 50 liralık et 500 liradan satılıyor. Adam bu fiyatlara satarak senide etkileyerek ismini sana bile yazdırmış. Bu işler böyledir. Kalite farkı herzaman ortaya çıkar. Ben yıllardır apple kullanıcısıyım. Telefonu masaya koyunca zaten gözler ordadır. İşletim sistemi oldukça kaliteli zaten. Ayfonun gözünü seveyim çokda kız düşürdüm sayesinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ULTIMATE93

Baska bir arkadas belirtmis fotograf makinelerinin kalitesi dusuk isikli ortamlarda belli olur

Ek olarak video onemli

Ayni cihazla video cekip bakarsan farki anlarsin

Titresim engelleme, dinamik aralik cok farkettirir

• quote:

Orijinalden alıntı: opeypazar

Kullanıcı adından da yola çıkarak Nusrette 50 liralık et 500 liradan satılıyor. Adam bu fiyatlara satarak senide etkileyerek ismini sana bile yazdırmış. Bu işler böyledir. Kalite farkı herzaman ortaya çıkar. Ben yıllardır apple kullanıcısıyım. Telefonu masaya koyunca zaten gözler ordadır. İşletim sistemi oldukça kaliteli zaten. Ayfonun gözünü seveyim çokda kız düşürdüm sayesinde.

iphone'a düşen kız mı var?

Popüler kültür ne hale geldi.

• Şu an a5 2016 kullanıyorum ki yeni aldım sayılır. Bir telefon çıkar çıkmaz damlanıp alınmaz. Yediğiniz kazıkla ortada kalırsınız. Android N güncellemesini de alacak. S7'yi bile çoğu alanda dövüyor. S7 bir kaç uygulamada 0,1 saniye önde diye 2 katı fiyatı var. BU telefonun daha 2, 3 senesi var. SAR değerlerini kontrol edebilirsin! İphone'ların alayı 1'in üstü değerleri var. Steve Jobs neden öldü sanıyorsunuz?

Bir başka yüzsüzlük. S8 çıktı inceleme yapanlar daha eline alır almaz abi çok iyi ya demeye başladılar. Lan bir kullansaydın. 0,5 saniyede olayı çözdü proflarımız. O fiyatı ben muza yazsam eline alınca aynısını dersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subkick -- 22 Nisan 2017; 18:45:23 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.