Şimdi Ara

Asansör düşerken yapılması veya yapılmaması gereken eylemler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
3
Favori
7.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    katta durdurma cihazı var . tüp diyoruz ona. o bozulmustur. o parça genelde en çok arza veren parçalardandır. ama sınır kesici sistemler var onlar niye kesmedi acaba. muhtemelen yoktur . kabin içerisine bak gösterge var onun üst tarafına yapıştırırlar genelde. etiket olucak. o kırmızımı yeşilmi sarımı bir söleyebilir misin
  • Hüloğ.San.Tic kullanıcısına yanıt
    Yoo gayette guvenlik sistemleri vardi fakat calismiyorlardi. Neyse bu konu buranim degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hüloğ.San.Tic

Korkmana gerek yok kardes kopsada dusmez

Fren sistemi tamamen mekanik mi ? Yani çalışması için bir elektrik sinyaline ihtiyacı yok değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harunk1994 -- 8 Eylül 2014; 20:08:59 >
  • Hüloğ.San.Tic kullanıcısına yanıt
    Alttan hidrolikli bir asansörün düşme ihtimali yok değil mi ?

• Bizim asansöre binsen altına edersin o zaman sanırım sürekli takır tukur demir çarpma sürtünme sesleri falan gelir çıkarken 2 senedir kullanıyorum şimdiye kadar 2 defa halat koptu çok değil Allah'a şükür

Not:Şaka yapmıyorum
  • Asansörden korkmuyorum da asansörde kalıpta o kat aralarında ufak yerlerden kurtarılma olayından çok korkuyorum Tam o ufak aralıktan geçerken asansör bir çalışsa aman yarabbi...

Bu arada önceki yasada asansörlerin 3 ayda bir bakımı yapılması gerekiyordu şimdi ne hangi akla hizmet senede bir bakıma düşürdüler aklım almıyor.
  • Harunk1994 kullanıcısına yanıt
    Fren sistemi mekaniktir. Ama fren sisteminde kontak koyulur. Frene gectigi zaman o kontaga da carpar ve kontak atar asansorun calismasini engelleyici elektrik devrelerini keser . O kontaga emniyet devreleri denir. Karkas kontagi denir.

• TeKNoYDN kullanıcısına yanıt
    Asansor yolu yani raylari koyan kisi duzgun koymamis olabilir . Kabinepaten koyulur raylarda giden tarafina . Kabin raya surtmesin diye daha dogrusu demir demire surtmesin diye. O patenler kirik olabilir. 2 senedir ole ve bakimcilari bunu gormuyormu.

Bakimi anlasmaya bagli . Her ayda yaptirirsin 2 ayda birde yaptirirsin. Senelik mecburi sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüloğ.San.Tic -- 8 Eylül 2014; 20:51:00 >
  • MAXSTAR kullanıcısına yanıt
    Hic hidrolik asansor yapmadim . Yagla calisiyor hidrolik . Dusme tehlikesi var ama . Ayni fren sistemleri onda da var

• Deathlessss kullanıcısına yanıt
    Elektrikler gitse asansörün kabin yükünün yarısı motorda yarısı ise ağırlıktadır.(Palanga sistemi)Bu nedenle asansör elektrik yokken 1mm bile oynatamazsınız.Bu durumda ise motorda emniyet freni vardır.Bu freni panodaki kol yardımıyla freni açarız.Açtıktan sonra yük ağırlığa binecek ve ağırlık aşağı giderken kabin yukarı çıkacaktır.

Depremde ise asansör otomatik elektrik keser.İsterse kabin raylardan çıkmış olsun ağırlık nedeniyle havada kalırsınız.Depremde en önemlisi rayları tutan konsollardır.Duvar çatlayıp konsollar(rayları tutan plaka) boşta kalırsa Allah rahmet eylesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 8 Eylül 2014; 21:06:26 >
  • quote:

şimdi 2 sene önce yürürlüğü giren yasa ile her yıl asansörler muayene ediliyor. emniyetlimi emniyetsizmi diye . kontroller yapılıyor . eksikleri varsa rapor tutuluyor . o rapordakiler yapılcak diyor. yapılmazsa asansörü mühürlüyor bina sahibine yada sorumlulara ceza kesiliyor.

yani 35 senelik asansörler tarih oluyor. ama bak asansörü yapan ustaya da bağlı. gecen 30 yada 20 sene önceki asansörün panosunu değiştirdik . sanarsın daha bi kaç senelik. o derece temiz tutulmus temiz bakılmış .

Hocam daha dün gördüm asansör kabininin kapı kısmında koruma kapağı kapanmıyor yani duvar gözünün önünden aşağı kayıyor sizce bu da güvenli midir yoksa merdivenleri mi tercih edeyim?

• halat koptu ve asansör bi anda alev almaya başladı ne yapmamiz lazim? oturup yardım mi bekliyelim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DeusReus

halat koptu ve asansör bi anda alev almaya başladı ne yapmamiz lazim? oturup yardım mi bekliyelim ?

Arkadaş size zamanından veriyor sorularınızı cevaplıyor abartmayın bence.
  • quote:

Asansor yolu yani raylari koyan kisi duzgun koymamis olabilir . Kabinepaten koyulur raylarda giden tarafina . Kabin raya surtmesin diye daha dogrusu demir demire surtmesin diye. O patenler kirik olabilir. 2 senedir ole ve bakimcilari bunu gormuyormu.

Bakimi anlasmaya bagli . Her ayda yaptirirsin 2 ayda birde yaptirirsin. Senelik mecburi sadece

asansörde zaten "Bu asansör can ve mal güvenliği açısından tehlikelidir." diye kırmızı bir çıkartma var valla hep böyle arada bakımcılar geliyor ama bu sesler hiç kesilmedi. ilk binenler çok korkuyor zaten içinin rengide hostel filmindeki ışıklandırma gibi duruyor sonunda işkence var gibi

• Hocam.lirpomp tam olarak ne ise yariyor,nerde bullunuyor?,nette duzgun bilgi bulamadim.

• en ilkel fren sistemini çizdim.
    http://www.sketchtoy.com/62923622

ip kopunca asansörü tutan yay serbest kalacak ve düz hale gelecek. böylece asansörün dışına çıkacak ve yanlardaki (tahta merdiven gibi karelere bölünmüş demir bölmeler)e takılacak ve asansör fazla yol gitmeden duracak
  • Asansor dusmeye baslar ise yere oturmalisin.
    Ayakta duruyum. Ziayim vs dersen o kuvvet ile tum yuk bacaklarina ve beline binecektir.

Mumkun ise yere sirt ustu yat.
    Agirligi ne kadar genis alana yayarsan okadar iyi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nuverti

Asansor dusmeye baslar ise yere oturmalisin.
    Ayakta duruyum. Ziayim vs dersen o kuvvet ile tum yuk bacaklarina ve beline binecektir.

Mumkun ise yere sirt ustu yat.
    Agirligi ne kadar genis alana yayarsan okadar iyi olur.

yere yatarken ayaklarını kol tutacağı gibi bir yere dayamalısın. yoksa eylemsizlikten dolayı havaya kalkarsın. kendini asansör zeminine sabitlemelisin
  • quote:

Asansorcuyum kardesim ben. Asansor dusmesi minicik bi ihtimal yok diyebilirim . Asansorlerin fren sistemi var. Halatlarin hepsini kesseniz bile bi kac metre asagi dogru gider ve durur. Ki dusse bile kuyusunda dususu hafifletici tamponlar var.

Edit. Sormak istediginiz bisey varsa buyrun

Hocam yeni evimizdeki asansör hidrolikliymiş ben fazla güvenmiyorum siz ne diyorsunuz bu sisteme güvenlimidir ?

• Okumayin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.