Şimdi Ara

ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
49
Favori
133.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: *No Fear*

atıyorum 1. katta asansöre bindim 6 ya çıkıcam ara katlardan da çağrılmış asansör o ara katlarda durmamasını sağlayabilir miyiz ? yani direk 1 den 6 ya çıkabilir mi ?

hayır ona engel olamazsın ama şöyle olabilir asansör kapısının önüne geçince bir süre sonra dıt dıt diye fotoseller ötmeye başlar biraz bekledikten sonra kayıtlar silinir o zaman dediğiniz olur :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

tam yere düşeceği zaman zıplasak bişey olmaz değil mi asansör ağabey

ciddi yazmamış olsan bile cevap veriyorum, hayır.

kesinlikle zarar görürsün çünkü eylemsizlik denen birşey var. cisim konumunu korumak ister. yani zıplamanın bir faydası olmaz. aynı trende zıplamak gibi. zıpladığın yere düşersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LillemaN

quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

Bir sorum olacaktı M1 sinyali yanıp sönüyor ama kart durakları saymıyor neden yapar bu sorunu? 817 ve 818 kontrol edildi ara katlarda yanıyor teoride herşey düzgün tüplerde değişti ? Bilginiz varmı bu konuyla ilgili.

rölelerde problem olabilir
    onlarda sıkıntı yoksa invertörlüyse maknie hata kayıtlarını silin
    tüp manyetiklerdede sorun yoksa herşey düzgünse anakartta problem olabilir
    öğrenci olarak bu kadar tahmin yapabiliyiroum =)

Her şey denendi karttan çıkış veriyor zaten ama bilmiyorum yani kart değişimi yapacağım sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Chuckie~

Ortalama 10 katlı bir binanın asansör fiyatı nedir ? :)

kesin bir fiyatı olmaz kullanılacak;

kapı
    motor
    kabin
    kapasite
    malzeme
    pano
    herşey fiyatı etkiler

ama tahmin ypamak gerekirse ve kaliteli birşey olmasını istiyorsan

45 bin tlyi gözden çıkarmak gerekir
  • Bu asansörlerde çökme tehlikesi var mı ? Güvenli mi ?
     ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay çene

Asansörde çıkarken elektrikler kesilse elektrik gelene kadar ordamı kalıcaz bazen ciddi korkutuyor bu beni zırt pırt elektrik kesintisi var çünkü burada

eğer asansörün kurtarıcısı varsa otomatikmen seni kurtarır yok ise mecburen yetkili birinin gelmesini bekleyeceksin mekra etme içeri hava giriyor ölmesin yani :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalnızaslan

Asansörlerin çoğunun otomatik kapıları çok çabuk kapanıyor. Alıcıları siz mi ayarlıyorsunuz?

Mesala avmlerde adam koca alışveris sepetiyle çıkıyor tam çıktıktan sonra daha biz yaklaşmadan kapıyı kapatıyor Yada arada kalıyoruz kaç sever sıkışma tehlikesi yaşadım o yüzden.

Büyük çabalarımız sonucu Okulumuza oyuncak gibi süper dandik küçücük 2 binanın girişine asansör yaptırabildik. Hemen ilk 6-7 merdivenlik giriş için bişey yaptılar Daha doğrusu asansör demeye bin şahit ister. Sırf göstermelik zaten ilk girişin rampası da vardı. Sürekli bozuluyor rezillik. İsterseniz yarın resimle editlerim.

Bu konuda da merak ettiğim asansör fiyatları. Müdür sözde devletten az ödenek geldiği için öyle yaptırmış (60 bin tl ) diye duyduk.
    60 bin tl ye 4 katlı bir okulun içine asansör yapılamaz mıydı?

Teşekkürler.

evet asansörün kapanma süresini biz ayarlıyoruz

60 bin tl 4 katlı bina için uçuk bir fiyat

• quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

asansörde halat kopması, yere çakılma gibi bir tehlike var mı ?

hayır yok paraşüt sistemi devreye giriyor öyle durumda yukarıda açıkladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

Bu asansörler güvenlimidir ?
    Çökme tehlikesi varmıdır ?
    Tahmininizce kaç sene önceki asansör modeli ? Bizim apartmanda bu var

dış görüntüden sen hesap et ne kadar yorum yapılabilir ama en basitinden elle açılan kat kapısı oldugu için boy fotoseli yoktur yani fotoselin görmediği bir kısıma vücudunuz gelirse asansör görmeyip yoluna devcam edicektir dolayısıyla yaralanmalar hatta ölümlere bile yol açabilir ALLAH korusun

Hocam nasıl olurda böyle bir şey söyleyebilirsiniz? O zaman her sokaktaki binaya full otomatik asansör kurulsun yani dediğiniz çok saçma. Ki şu an yapılan yarı otomatik asansörlerde A3 sistemine uygun olarak yapılması ZORUNLUDUR. Ruhsat için ve İÇ KAPI sistemi vardır. Cevap verirken lütfen dikkatli olalım

4 gözlü fotoselle boy fotoseli arasındaki farkını bilirsin öyle olunca böyle yorum gayet normal oluyor malesef zorunlu odlugu halde hala öyle asansörler görebiliyorum.

• Asansör Kaldı diyelim...Hava alma ihtimali var dimi yani havasızlıktan ölmeyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Körfezli89

Asansör Kaldı diyelim...Hava alma ihtimali var dimi yani havasızlıktan ölmeyiz ?

hayır ölmezs,n şahsen 2.5 saat civarı kaldıgımı biliyorum :D
  • Asansörün en üst kata çıktığınızda durmayıp daha da yukarı çıkması gibi bir tehlike var mı? Yani motorun durmayıp kabinin üst kısmının tepe betonuna değmesi riski? Çok saçma bir soru evet.

Bir de her katın beton kalınlığı tam aynı değil, asansör nasıl milimetrik olarak kapının yerini hesaplıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 29 Mayıs 2013; 23:49:16 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yalnızaslan

Asansörlerin çoğunun otomatik kapıları çok çabuk kapanıyor. Alıcıları siz mi ayarlıyorsunuz?

Mesala avmlerde adam koca alışveris sepetiyle çıkıyor tam çıktıktan sonra daha biz yaklaşmadan kapıyı kapatıyor Yada arada kalıyoruz kaç sever sıkışma tehlikesi yaşadım o yüzden.

Büyük çabalarımız sonucu Okulumuza oyuncak gibi süper dandik küçücük 2 binanın girişine asansör yaptırabildik. Hemen ilk 6-7 merdivenlik giriş için bişey yaptılar Daha doğrusu asansör demeye bin şahit ister. Sırf göstermelik zaten ilk girişin rampası da vardı. Sürekli bozuluyor rezillik. İsterseniz yarın resimle editlerim.

Bu konuda da merak ettiğim asansör fiyatları. Müdür sözde devletten az ödenek geldiği için öyle yaptırmış (60 bin tl ) diye duyduk.
    60 bin tl ye 4 katlı bir okulun içine asansör yapılamaz mıydı?

Teşekkürler.

evet asansörün kapanma süresini biz ayarlıyoruz

60 bin tl 4 katlı bina için uçuk bir fiyat

Gerçi her yerde aynı mıdır bilmem ama O zaman sizden ricam biraz uzun tutun bu kapanma sürelerini. Engelli bireyleri de düşünmek lazım o kadar acele etmeme rağmen hep kapı üzerimize kapanıyor Allah korusun birgün birşey olacak diye korkuyorum.

Fiyat konusunda ciddi misiniz?
    Şuan acayip üzüldüm ve çok sinir oldum.
    O kadar çok uğraştık ki bunun için.
    Yani yapılıp bitmiş 4 katlı bir okul için bir plan çizdirip uygun bir köşeye asansörün yapılması için 60 bin tl büyük bir rakamsa ayak üstü dolandırdılar demekki. Vay anasını bee

• Yurtta ki asansörde sadece bir ve altıncı katın düğmeleri çalışıyor, diğerleri çalıştığı halde iptal edilmiş durumda bu butonlar tekrar nasıl aktif edilebilir ?

•  ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ
  • Şu fotosel ve insan vücudu algılama olayını anlamadım. O eski elle açılır kapılı asansörlere hep biniyorum sonuçta biz binip biz iniyoruz niye bir tarafımız yaralansın ki bizi algılamadı diye ?
  • Kardes 1 sayfada ki asansör şemasi sorusuna cevap vermemissin ciddi merak ettim soruyu alintilayarak cevaplarsaniz soruyu soran arkadasinda bakalim yorumu ne olacak ayni noktayi yakalayacakmisiniz yada semayi okuyacak seviyede degilmisiniz merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Asansörün en üst kata çıktığınızda durmayıp daha da yukarı çıkması gibi bir tehlike var mı? Yani motorun durmayıp kabinin üst kısmının tepe betonuna değmesi riski? Çok saçma bir soru evet.

Bir de her katın beton kalınlığı tam aynı değil, asansör nasıl milimetrik olarak kapının yerini hesaplıyor?

çok güzel bi soru :D

eğer asansör gereğinden daha fazla yukarı veya daha aşağı giderse bu elemana temas ettiği anda asansörü stoplar ;(SINIR ANAHTARI)

asansör gideceği yeri hesaplması için her katın hizasına raylara mıknatıs yapıştırırız ve o mıknatısları tüp manyetikler görünce nerede duracağını bilir bkz;

• 100 katlı bir gökdelenin asansör boşluğu ne kadar da korkunçtur ama var ya.. dipsiz bir karanlık gibi..
  • konuyu okuduktan sonra asansöre binmeme kararı aldım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.