Şimdi Ara

ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
720
Cevap
49
Favori
133.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Her yıl binlerce yeni inşaat başlıyor.Bende Memlekette Asansör sektörüne girmeyi düşünüyorum.Memlekette soylu bir aileyiz.

Ama bu işte ailemi akrabalarımı almayacağım.1-2 ay sistemi kurup Başına ODTÜ Boğaziçi mezunu Zeki bir işletmeci koyup şirketi işler hale getirince yurtdışına gideceğim.(Karamehmet 'in stratejisi)

Siz ne düşünüyorsunuz?
    Yani; Diyorum ki

1) Asansör Bayiliği alayım, Mütahitlere satayım.

2) Çok sayıda insanın çalıştığı, Asansör teknik şirketi açayım.Endüstri meslek lisesi mezunları adamları alayım.Şehirde ismimi iyice duyurayım.Her ay, asansör denetlettireyim. Her ay aidat alayım. Bölge deprem bölgesi değil pek sıkıntım olmaz diye düşünüyorum .

Sizce ?

Yoksa, Çelik kapı sektörüne mi gireyim? Beton, mermer Vb. İşe mi gireyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seni Seçtim Pikachu

Yurtta ki asansörde sadece bir ve altıncı katın düğmeleri çalışıyor, diğerleri çalıştığı halde iptal edilmiş durumda bu butonlar tekrar nasıl aktif edilebilir ?

makine dairesindeki panodan yada kasetin içinden elektronik bğalantıları sökülmüştür büyük ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***redbull***

Kardes 1 sayfada ki asansör şemasi sorusuna cevap vermemissin ciddi merak ettim soruyu alintilayarak cevaplarsaniz soruyu soran arkadasinda bakalim yorumu ne olacak ayni noktayi yakalayacakmisiniz yada semayi okuyacak seviyede degilmisiniz merak ediyorum.

henüz işin okulunu okuyorum elektronikte bilgim sınırlı şimdilik çözmeye çalışacağım onu =)
  • Asansör boşluğunda en alt katta kocaman iki tane yay var onlar ne işe yarıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Şu fotosel ve insan vücudu algılama olayını anlamadım. O eski elle açılır kapılı asansörlere hep biniyorum sonuçta biz binip biz iniyoruz niye bir tarafımız yaralansın ki bizi algılamadı diye ?

eski asansörlerde fotosel tek tek gözlü olur mesela en allta bir tane karışında bir tane en üste bir tane onunda karışında bir tane ve bunların önüne bir şey geçince kapıyı kapasını engeller yani insanların sıkışmasını yani fotosel in görmeyeceği bir yere herhangi bir cisim gelirse asansör kapıyı kapatar bu insanın vücudunun herhangi bir yeride olabilir.

ama yeni sistemlerde olay böyle

ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

baştan aşağı umarım anlatabilmişimdir

• bu hacet bana ilkel bi ışınlanma makinesi gibi gelmiştir hep bi dolaba giriyosun cıktıgında baska biyerdesin iyiki varsın asansör :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: *No Fear*

quote:

Orijinalden alıntı: Haligarsi

Aşağı inmek için çağrılmış ise zaten durmazsın onların katlarında.

yok mübarek onu demiyorum 1den 10a çıkıcam ya adam 3 kattan çağırmış o da işte atıyorum 6 da inicek başka biri 6 dan çağırmış 8de inecek bunları beklemeden ben 1den 10a çıkamaz mıyım ?=

basılı tut
  • quote:

Orijinalden alıntı: LillemaN

quote:

Orijinalden alıntı: ***redbull***

Kardes 1 sayfada ki asansör şemasi sorusuna cevap vermemissin ciddi merak ettim soruyu alintilayarak cevaplarsaniz soruyu soran arkadasinda bakalim yorumu ne olacak ayni noktayi yakalayacakmisiniz yada semayi okuyacak seviyede degilmisiniz merak ediyorum.

henüz işin okulunu okuyorum elektronikte bilgim sınırlı şimdilik çözmeye çalışacağım onu =)

Asansör firmalarının baglı oldukları bir kuruluş varmıdır onlara yaptırım uygulayabilecek kurumlardan bahs ediyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cureshat

Asansör boşluğunda en alt katta kocaman iki tane yay var onlar ne işe yarıyor ?

asansör düşerse basınıcı azaltmak için birisi kabin için biriside karşı ağırlık için
  • Teşekkür ederim hocam. Bir kaç sorum daha var:

Çok yüksek gökdelenlerde bina tabanından en tepeye kadar mı asansör var yoksa belli kata kadar bir asansör, belli kattan sonra 1 asansör şeklinde mi? Malum 150-200 metrelik binaların asansörlerindeki taşıma kabloları çok ağır olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

Hocam;

Her yıl binlerce yeni inşaat başlıyor.Bende Memlekette Asansör sektörüne girmeyi düşünüyorum.Memlekette soylu bir aileyiz.

Ama bu işte ailemi akrabalarımı almayacağım.1-2 ay sistemi kurup Başına ODTÜ Boğaziçi mezunu Zeki bir işletmeci koyup şirketi işler hale getirince yurtdışına gideceğim.(Karamehmet 'in stratejisi)

Siz ne düşünüyorsunuz?
    Yani; Diyorum ki

1) Asansör Bayiliği alayım, Mütahitlere satayım.

2) Çok sayıda insanın çalıştığı, Asansör teknik şirketi açayım.Endüstri meslek lisesi mezunları adamları alayım.Şehirde ismimi iyice duyurayım.Her ay, asansör denetlettireyim. Her ay aidat alayım. Bölge deprem bölgesi değil pek sıkıntım olmaz diye düşünüyorum .

Sizce ?

Yoksa, Çelik kapı sektörüne mi gireyim? Beton, mermer Vb. İşe mi gireyim?

ilk önce tutulmanız gerekir sonra iyi elemanlara ihtiyacınız var ki şuan pekte iyi apraya çalışamıyor asansörcüler başka bir meslekte hata yaparsın telafisi olur ama bu meslekte hata olmaz ya öteki taraf yada yaşamının geri kalanını sakat oalrak geçirir işçiler kısacası böyle bir işi yapacak elemanlara değer vermeniz gerekir ki onlarda işine değer versin

• quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Teşekkür ederim hocam. Bir kaç sorum daha var:

Çok yüksek gökdelenlerde bina tabanından en tepeye kadar mı asansör var yoksa belli kata kadar bir asansör, belli kattan sonra 1 asansör şeklinde mi? Malum 150-200 metrelik binaların asansörlerindeki taşıma kabloları çok ağır olur

evet belli bir mesafeye kadar bir asansör daha sonra bir asansör olur nedeni ise sizinde dediğiniz gibi kabloalr ve halat boyları çok çok uzayacağı için çekeceği yukte çok olur kendisinden başka bir yükü çekemez sonra :D
  • asansore guclu bir miknatisla beraber binersek ne olur ?

• Benim iki sorum var,

1) Bizim binadaki asansör 15-20 senelik. Kata yanaştığında çoğu zaman sıfır duruyor ama bazen 2-3 cm yukarıda yada aşağıda durduğu oluyor sebebi nedir ?.
    2) Bide dedikodular vardır böyle yok adamın biri parmağını sıkıştırmış asansör giderken kolu kopmuş, yok ayakkabı bağcığını kaptırmış ayak kopmuş falan. Bu olaylar mümkün mü ?
  • Bilinen ilk asansör neredeydi ? Hasan Sabbahın da özel bir asansör sistemi varmış doğru mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enochian.

Benim iki sorum var,

1) Bizim binadaki asansör 15-20 senelik. Kata yanaştığında çoğu zaman sıfır duruyor ama bazen 2-3 cm yukarıda yada aşağıda durduğu oluyor sebebi nedir ?.
    2) Bide dedikodular vardır böyle yok adamın biri parmağını sıkıştırmış asansör giderken kolu kopmuş, yok ayakkabı bağcığını kaptırmış ayak kopmuş falan. Bu olaylar mümkün mü ?

1. mıknatısların yerleri kaymıştır doalyısıyla tüp manyetik aşağıda görceği için mıknatıs ne kadar kaymışsa asansör o akdar katından aşağıda durcaktır.
    2. evet mümkün
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdasdqwertyveyaalxyvance

asansore guclu bir miknatisla beraber binersek ne olur ?

hareketi için bir tesiri olmaz
  • yaklaşık 15 yıllık bir binadayız eski max 3-4 kişilik 1.90 boy 80 kilo 4 kişi felan bınemez yanı daracık bır asansor bu asansor düşse altta herhangi bir önlem varmı zarar görmemesi için yoksa söylediğiniz sadece yeni yapılan binalardaki asansörlerdemi mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoodGateWay

Bilinen ilk asansör neredeydi ? Hasan Sabbahın da özel bir asansör sistemi varmış doğru mu ?

mekanik ilk asansör xv. louis'indir 1743 yılında yapılmış
  • millet takmış halat kopmasına Asansörler halat kopsa bile düşmez
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.