Asansör uygulaması yapmak istiyoruz. 3-4 katlı maket plc- logo-pic vs.... kumandalı
Deneyimi olan arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum.saygılarımla
Selam konuyu bitr arkadaşıma ilettim ve ilgilendi Arkadaşımın ağzından daha doğrusu kaleminden iletiyorum : "Maket olacagından ucuz olması icin pic tavsiye ederim.Asansorden beklenen hizmete gore yazılım cok karmasık olabilir , asansorun ozellikleri minimum neler ?asansor gercek bir asansorun modellemesi olacaksa , guvenlik icin alınması gereken onlemleride dusunmek gerekiyor."
selam.yerli bi asansör firmasında calısıyorum,plc ile kontol ediyoruz sistemi.en azından sunu söylemeliyim;asansör lojiği göründüğü kadar basit deil.hertürlü emniyet ön planda.netice itibariyle can tasıyosunuz.konuya ilgili olanlara yardımcı olabilirim..
pıc le ucuz olur fakat pıc karmaşık sistemdir ben plc öneririm,
Arkadaşlar ilginize teşekürler
plc ile olursa neler lazım ve önemli olan fiatı, ayrıca pic ile olursa deneyen arkadaş var mı?
ilk aşamada çok basit düşünüyoruz.Normal asansör işlevine sahip saygılarımla
üniversitede bitirme tezim pic ile asansör kontrolu idi. toplamalı modda çalışıyodu sistem. zor olmuştu asansör hakkında bilgi bulmak,(o zaman bu forumdan haberim yoktu:))
3 katlı maket üzerinde simulasyon yapmıştım. tam manasıyla neler istediğin belirlersen daha çok yardımcı olabilirim..