Şimdi Ara

Asansörden Anlayan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    proje konusu olarak asansörle uğraşıyorum ve bazı konularda yardıma ihtiyacım var..acaba aranızdan asansör konusunda bilgisi olan(lar)yardım edebilir mi?

1.soru:asansörde durma mekanizması nasıl çalışıyor?yani hangi anda fren devreye giriyor?asansör kabininde ve kat seviyesinde karşılıklı iki sensör birbini gördüğünde frenler devreye girebilirmi?yada kabin içinden butona basıldığı andan itibaren zaman rölesi kullanabilirmiyim?yani basılan butona göre belli zaman sonra frenler aktif olabilirmi?(motorun hızı,katlar arası uzaklığa göre ayarlanabilir mi?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Damageplan -- 17 Mart 2008; 22:22:12 >

• motorun bir kasnağı vardır. bu kasnağın etrafını çevirien yaylı bir sistem var asansör çalışırken bu yaylı sistem kasnağı tutar ve kabinin hareket etmesini önler. hareket ederken yaylı sistem gevşer ve kasnak hareket eder. bu aynı zamanda kabin düşme tehlikesini de giderir. bunu nasıl yapar. bu yaylı sistemin bir makara sistemiyle bağlantısı var. kabinin çekme halatı koparsa kabin çok hızlı hareket edecektir bu esnada bu makara sistemindeki tel makarada bir noktayı tetikler. yukarıda belirttim yaylı sistem devreye girer ve kasnağı frenler. bu sistem mekaniksel bir sistemdir. asansör makina dairesini görme imkanınız varsa bunu görebilirsiniz.
  • cevap için teşekkürler ama ben mekaniksel yönünden çok elektriksel yönünü öğrenmek istemiştim..katlarda sensör mü kullanılıyor yoksa röle mi ya da farklı bir düzenmi?
  • Algılama icin katlara geldiginı algılaması ıcın ufak anahtarlar kullanılıyor.
    Kapı mekanızmasında ıse sensorler kullanılabılıyor.Senın projen cok kapsamlı olmayacaksa sen heryerde renk sensoru kullana bılırsın daha kolay olur
  • Başlangıç için çok kapsamlı değil.Şu an sadece hareket etsin,ağırlık kontrolü yapsın yeter.
    Bu renk sensörü olayı nasıl oluyor?Biraz açıklayabilirmisiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.