Şimdi Ara

ASD amelyatı Ve Askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
8.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 20 yaşında kalbim delik olduğu için amelyat geçirdim kasıkdan ve kalp deliği kapatıldı doğuşdan gelen bir delikdi velhasıl haziran ayında okulum bitiyor yaşım 26 ve askere gitmek istiyorum
    bu bir sorun teşkil edermi bilginiz varmı yada örnekleriniz değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

• TSK sağlık yönetmeliğinde hastalığınıza karşılık gelen maddeyi bulup bakabilirsiniz. Sizini sanırım Ameliyat ile tam düzeltilmiş asiyanotik konjenital kalp hastalıklarına girer. o da B grubunda, yani askerliğe elverişli değildir.
  • inanın 1 gece boyunca baktım oraya ancak çok karışık anlayamadım bazışeyler belirtilmiş ancak elverişli yada elverişsiz olduğu söylenmemiş yardımınız için teşekkür ederim
  • Orada A,B,C,D diye gruplar belirtilir. A askerliğe elverişli, B ve D elverişsiz, C grubu seneye tekrar değerlendirilecektir demektir. Kalp hastalıkları 42. madde de.
  • bir komşumuz aynı durumdaydı doğuştan kalbi delikti,askerdeyken ameliyat oldu gata'da ve raporunu alıp geldi.büyük ihtimal elverişsiz raporu verilir sizede.
  • 42. maddenin B bendi:
    6. ameliyat ile tam düzelmiş asiyanotik konjenital kalp hastalıkları (sekundum tipi asd, sinus venosus tipi asd, parsiyel pulmoner venöz dönüşü anomalisi, koroner arter anomalisi, vsd, sinus valsalva anevrizması, aortika pulmoner pencere, pulmonder stenoz, patent ductus arteriosus) ve cerrahi olarak tam düzeltilmiş artrium kalp kası ve büyük damar yaralanmaları ile mitral yetmezliği, supra ventriküler taşikardi veya sık gelen vpa gibi ciddi ritm bozukluğu yapmış mitral valv prolapsusu.
    benimki sekundum tipi ASD kapatması kasıkdan olup olmaması fark etmiyor galiba:(
  • Askerliğe giriş muayenesinde siz söylemezseniz anlayabilmeleri zor. Fakat askerlik sırasında farkedilirse teskerenize 1 gün bile kalmış olsa çürük raporu verip gönderirler.
    Ben GATA'da askerlik yaptım ve paralı askerliğe başvuranların muayenelerinde görev almıştım. askerliği 1 aydan az kalmış 4-5 kişiye cürük vermişlerdi bilmedikleri ya da sakladıkları hastalıkları yüzünden. gerçekten kötü bi durum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astım ve askerlik
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu durumda yüz başım kasıkdanda olsa açık kalp amelyatıda olsa ASD kapatması geçiren birisini askere alabilirlermi
    örneğin bu yönetmeliğe elverişsizim buna rağmen askere alabilirlermi beni
  • askerliğe elverişsizsin gidemezsin
  • bunu neye dayanarak söylediniz acaba benim sorum drorhanaydı daha cok.
  • Evet varmı benzer sekilde taniķ olanlar rapor almayanlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalbin delik nasıl yaşadın kan dışarı akmadımı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahah güzel bir bakış açısı ama 1.5 cm olana kadar fark edilmedi bile fark ettikden 2 3 ay sonra zaten işlem tamamlanmıs oldu kal deliği içeride olduğundan dışarı bi kan akışı gerçekleşmiyor galiba:D
  • Dostum benim 1. dereceden aort yetmezliğime bile çürük verdiler sana kesin verirler
  • aort yetmezliği hakkında bir bilgim yok ''bile'' diyerek bahsetmişsin herhangi bir operasyon vs geçirdinmi önceden benim merak ettiğim daha çok yönetmelikde kabak gibi yazarken heyetin keyfi şekilde
    elverişli raporu yazma hakkına sahip olup olmadıkları.
  • konu güncel bu şekilde elveirşsiz yazılan yada askerliğini yapan kişilerin deneyimini paylaşması rica olunur
  • up up up up
  • up up örnek verebilcek yada başına gelen varmıdır acaba
  • konu güncel görüşlerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drorhan

Askerliğe giriş muayenesinde siz söylemezseniz anlayabilmeleri zor. Fakat askerlik sırasında farkedilirse teskerenize 1 gün bile kalmış olsa çürük raporu verip gönderirler.
    Ben GATA'da askerlik yaptım ve paralı askerliğe başvuranların muayenelerinde görev almıştım. askerliği 1 aydan az kalmış 4-5 kişiye cürük vermişlerdi bilmedikleri ya da sakladıkları hastalıkları yüzünden. gerçekten kötü bi durum.

hocam skolyoz ameliyatı olanların durumu nedir.
    platin falan varsa.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.