< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
ASELSAN’ın yerli anteni Türk Telekom şebekesinde test ediliyor (sektörel)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
türk telekom medya merkezi
ASELSAN’ın yerli anteni Türk Telekom şebekesinde test ediliyor - Türk Telekom Medya Merkezihttps://medya.turktelekom.com.tr/aselsanin-yerli-anteni-turk-telekom-sebekesinde-test-ediliyor/ -
İnşallah bu yeni baz istasyonu teknolojisi 5G ye geçiş için de bir altyapı hazırlığı oluyordur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
umarim olur
Turkcell ve Vodafone bunu beğenmedi 🤭🤭
her operatorun iyi oldugu ozellikleri var tt baz istasyonu konusunda yetersiz fiber de yeterli
Turkcell öküz gibi tabiri caiz ise yatırım yapıyor güzel hoş ama 85 gb 300 tl
yatirim paradini insanlardan cikariyor ama bu aralar turk telekom ucuzluk kalmadi vodafon ile neredeyse ayni fiyat oldu
Üç firmada da fiyatlar aynı oldu, 3 firmada da 20 gb internet 65 tl, mantıklı olan turkcell alır.
Ama bana kalırsa Vodafone tercih ederim, ilk 3 ay 45 tl, kalan 9 ay 65 tl, sadece 20 gb vermiyor, sınırsız facebook, twitter, instagram veriyor ve ek olarak vodafonelularla sınırsız konuşması da var, turkcell gibi neredeyse ama hızında sorun var, onun dışında telekom'a bulaşılmaz diyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FieldTeam -- 28 Ağustos 2021; 17:10:55 >
-
Beğenmeyecek bir şey yok. Onlar da farklı yerlerde kullanıyorlar yerli istasyon donanımlarını.
-
Sırf içinde "Türk" geçiyor diye marka algısı varya, çok kıl oluyorum, Türk Telekom, Türkcell, geriye zaten garibanların dostu Vodafone kalıyor, garibim ayakta kalmaya çalışıyor Türkiye pazarında. Bence Avea isim olarak kalmalıydı, Türk Telekom olmamalıydı.
Vodafone'un kendisine hayrı yok. 4G ihalesinde 4G'nin artan İnternet trafiği için önemini göremediler, en düşük frekansları alıp kapsamaya oynadılar. Kapsıyorlar ama 4G'lerinde 4G yok. :D Arama yapmaya yetecek frekansları almışlar sadece. :D
-
2G hızında 4.5G
Ama ben Vodafone taraftarıyım, paketleri oldukça iyi ve kapsaması da güzel, fiyat performans operatörü ama hız yok işte
800, 900 ve 2100'e çok yatırım yapıyorlar. Ama bant genişliği 10 olunca bir haltı kalmıyor.
Talip çıksa hemen satcaklar ama nerde o yürek, hangi iş adamında
kimsenin alacagini sanmam bana gore sifirdan baslamak yaridan devam etmekten dagha kolaydir
Ben satın alsam vodafone'u, ilk işim neredeyse bütün baz istasyonlarını fiberle beslemek mümkün değilse radyolink devam etmek ve bant genişliğini 20 yapmak, onun dışında bunlar olursa millet akın akın vodafone'a geçer ve hızı turkcell'e yaklaşır.
Taraftar değilim hocam. Mobilde en iyisi kendi deneyimimde Turkcell, mobilde onu kullanıyorum. Evde de Vodafone kullanıyorum. TT'den de yine kişisel deneyim olarak tiksiniyorum. Ama işime gelen bir şeyler olursa kullanmam demek değil bu, mesela TT altyapısından TurkNet gigafiber falan verse yıllar önce dairelere kadar çekip apartmana çekmedikleri fiber için yine başvururum.
Frekans da bir yatırımdır, hem de ciddi bir yatırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 30 Ağustos 2021; 23:52:6 > -
Vodafone o frekanslarla radyolink kapasitelerini doyuramazken fibere çok fazla ihtiyacı yok hocam. Satüre bölgeler varsa, onlara çekse yeter. 5G'ye yatırım olarak genel anlamda yaymaya çalışması lazım baz istasyonlarına fiber erişimi. 4G'deki hızları için şimdilik radyolinkleri yeterli ama 5G'de sıkıntı yaşayacaktır. Gerçi onda da yine dar frekansları alır, birkaç gigabitlik radyolink bağlantısı ile yine sağlar o trafiği.
-
5G'de eğer 1 mbps gibi hız verecekse bir zahmet çekilsinler hatta ölü fiyatına satsınlar şirketi.
5g'de kolay kolay o seviyeye düşmezler. 40 - 50 Mbit verirler en azından. :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X