Şimdi Ara

Asgari Ücret 1.300,00 TL Olacak mı ? Edit : Oldu ama nasıl (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
4
Favori
4.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O artış zamlarla çoktan eridi, daha dün yüzde 5 zam yapıldı elektiriğe geçmiş olsun bilinçsiz emekçiye
  • Keşke asgari ücrete zam yapılmasaydı.Birçok ürün,hizmet ve enerjide vergi artışı yaptılar.Devlet asgari ücretlinin 110₺ ödemesini rahatlıkla çıkardı ve asgari ücretle çalışıp 1400-1500₺ alan adam içinde kayıp oldu.Şuan 1400₺ alıyorum.Yeni başlayan biri 1300₺ alırsa olmaz.Bana da en az 150-200₺ zam yapmalılar ki piyasa artışından en az etkileneyim.Diğer partiler 1500-1800₺ derken bu ücret artışını nasıl yapacaklardı? 1300₺ yapmak için kaç kere görüşme yaptılar.1300₺ olmasa bile yıl başında %5 zam gelse 1100₺ geçiyordu.Asgari geçim indirimleri ne olacak bilginiz var mı? 123₺ diye bir yerde okudum.İnşallah asgari ücrete dahil değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 3 Ocak 2016; 7:56:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Keşke asgari ücrete zam yapılmasaydı.Birçok ürün,hizmet ve enerjide vergi artışı yaptılar.Devlet asgari ücretlinin 110₺ ödemesini rahatlıkla çıkardı ve asgari ücretle çalışıp 1400-1500₺ alan adam içinde kayıp oldu.Şuan 1400₺ alıyorum.Yeni başlayan biri 1300₺ alırsa olmaz.Bana da en az 150-200₺ zam yapmalılar ki piyasa artışından en az etkileneyim.Diğer partiler 1500-1800₺ derken bu ücret artışını nasıl yapacaklardı? 1300₺ yapmak için kaç kere görüşme yaptılar.1300₺ olmasa bile yıl başında %5 zam gelse 1100₺ geçiyordu.Asgari geçim indirimleri ne olacak bilginiz var mı? 123₺ diye bir yerde okudum.İnşallah asgari ücrete dahil değildir.

Asgari ucret 1177 Tl.
    AGI 123 TL

Toplam 1300 tl.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada 9 ay 1300 sonra az alacaksiniz diyenler az arastirin.

Asgari ucret vergi dilimine girmeyecek. Zaten bakan tv de aciklama yapti hic mi izlemiyorsunuz haber? Asgari ucret 1 yil boyunca 1300 TL'dir kesinti olmayacaktır dedi.

AKP karsiti gazete bile haber yapmis asgari ucret vergi disi diye siz dusunun artik.

http://www.sozcu.com.tr/mobil/home/detay?post_id=1000487

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 3 Ocak 2016; 8:48:07 >
  • Kısa tutacağım için alıntı yapmadım son mesajı zira baya uzun olurdu.

Biraz geç oldu ama artık bilinçlendim diyebilirim.Hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğu konusunda değil

Oy vermeme konusunda

Bundan sonra sandığa gitmicem kim naparsa yapsın

CHP VEYA X DİĞER PARTİYE OY ATICAK KADAR HALA GÜVENMİYORUM AKP DESEN ARTIK OY FİLAN YOK BENİM İÇİN EN İYİSİ ARTIK SANDIĞA GİTMEMEK

@muzafferkocak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 3 Ocak 2016; 12:29:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

Kısa tutacağım için alıntı yapmadım son mesajı zira baya uzun olurdu.

Biraz geç oldu ama artık bilinçlendim diyebilirim.Hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğu konusunda değil

Oy vermeme konusunda

Bundan sonra sandığa gitmicem kim naparsa yapsın

CHP VEYA X DİĞER PARTİYE OY ATICAK KADAR HALA GÜVENMİYORUM AKP DESEN ARTIK OY FİLAN YOK BENİM İÇİN EN İYİSİ ARTIK SANDIĞA GİTMEMEK

@muzafferkocak

Sen vermezsin de kardeş verecek adam inan bana çok.% 52 lik bi kesimden bahsediyoruz.Tabi ki bizim burdaki amacımız siyaset konuşmak değil.Ancak ben uzun uzun düşündüm bizim maaşların artmayacağına kanaat getirdim.Çünkü yapı aldığın maaş ile yetineceksin yada kapıyı görüp başka işlerin yolunu tutacaksın.Zaten 3 ay işsiz kalsan alacağın zammın da bi önemi kalmıyor.

• 400 dolar cıvarı alıyoruz... Japonya da kafe de çalışan biri 2.500 dolara alıyor.. ABD de benzer durum daha fazlada olabilir.

Japonya'da 1100(6plus) dolar civarı iphone alırken sen 3.200 tl ye alıyorsun..

Arada ki uçurum işte bu kadar.
  • Bu arada işten çıkarmalar devam ettiği gibi yerlerine suriyeli alıyorlar.. Bizim işyerin de 4 suriyeli çalışıyor.. 800 tl ile 1000 tl arası maaş alıyorlar..
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Öyle demedi. Kendi verdiğiniz linkle bile çelişiyorsunuz.

Bu verdiğiniz linkten alıntı;

quote:

Soylu’nun asgari ücretin yüzde 15’lik vergi diliminde kalacağı, yüzde 20’lik dilime girmeyeceği anlamına gelen sözleri

Net gelir Eylül 2016'ya kadar 1300 TL. Ekim, Kasım, Aralık ayı için de 1300 TL alınabilmesi için Maliye Bakanlığı ile bir karar alınmaya çalışılacakmış, dolayısıyla henüz alınmadı.

Bu da başka bir siteden alıntı;

quote:

Asgari ücretin Ekim ayından itibaren yüzde 20'lik vergi dilimine girmesi sebebiyle 1300 TL altına düşmesine ilişkin de açıklama yapan Soylu, vergi artışıyla asgari ücretin 1300 TL altına düşmemesi için Ağustos ayı sonunda Maliye Bakanı ile bir araya gelerek bir çözüm bulacaklarını iddia etti.

quote:

Brüt asgari ücret 1647 TL olarak belirlenirken, gelir vergisi matrahı ise 1399.95 TL oldu. Asgari ücretli 2016 yılı Ocak ayından itibaren yüzde 15 gelir vergisi dilimi üzerinden ayda 209.99 TL gelir vergisi ödeyecek. Bekar ve çocuksuz asgari ücretli ayda 123.53 TL asgari geçim indirimi alacağı için bu tutar, gelir vergisinden düşülecek ve asgari ücretlinin 86.46 TL’si her ay devlete gelir vergisi olarak gidecek. 2016 yılının ilk 9 ayında asgari ücretli işçiler, yüzde 15’lik gelir vergisi diliminde olacak.

Ekim, Kasım ve Aralık ayında eğer yeni bir düzenleme yapılmazsa, %15'lik vergi dilimi %20 olarak kabul edilecek ve 1300 TL olan asgari ücret 70 TL azalarak 1230 TL'ye düşecek.

Bir de bütün açıklamalar AGİ'nin 1300 TL'nin içerisinde olacağına yönelik. (Bekar ve çocuksuz için) Fakat Ali TEZEL'e göre henüz bu konuda bir netlik yok.

http://www.alitezel.com/index.php?sid=yazi&id=8066

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce dürüstlük lazım arkadaşlar, dikkat ettiyseniz çoğu yerde" bu iş yerinde asgari ücret uygulanmaktadır" yazıyor, oradaki arkadaşlara sorduğumda asgari ücretin üzerinde maaş aldıklarını söylemişlerdir, buna çokça şahit olmuşumdur. (her yer için geçerli değil tabi). Nasıl oluyor diye sorduğumda asgari ücret kısmı bankadan yatıyormuş kalan kısmı ise elden veriliyormuş. Maalesef bu durum ülkemizde çokça yaygın, bu şekilde olduğunda adam sgk priminden daha doğrusu çalışanın hakkından çalmış oluyor. Ne hikmetse bu çokça bilinmesine rağmen kimse sesini çıkarmıyor. Önce dürüstlük lazım arkadaşlar. Allah'tan korkmayan adamda dürüst olamaz. Diğer bir konuda Bizler millet vekillerimizi işçi, memur, öğretmen, engelli,emekçi yani kendi içimizden seçmediğimiz sürece de fazla bir yol alamayız, vekillerimizin yarıdan çoğu iş adamı, patron yani. patron patronun halinden anlar. Neyse memleketimiz ve bizler için Hayırlısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Chp iktidar olsaydi 1500 verecekti o zaman elektrige %6 yerine %16 zam gelirdi. Yine dua edin siz ak partiye

birde guluyor utanmadan ulkenin haline bak

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Chp iktidar olsaydi 1500 verecekti o zaman elektrige %6 yerine %16 zam gelirdi. Yine dua edin siz ak partiye

Saraya verilen örtülü ödenek kısılırdı, first lady Belçika'da alışveriş için mağaza kapatmazdı, zam da yapılmazdı.

• Valla benim artık gözüm açıldı diyebilirim.

Çünkü bu aginin dahil olduğu asgari ücret konusunda canım çok fazla sıkılıyor.Emeğimin karşılığını alamadıkdan sonra yapılan hizmetleri kullanamadıkdan sonra akp ye oy vermeminde bir anlamı kalmıyor.

Ortada oy vericek bir partide göremediğim için sandığa gitmemek gibi bir karar verdim.

Her zaman oylar açıklandığında sandığa gitmeyen insanları söylerlerken kendi kendime '' neden bu insanlar sandığa gitmiyor acaba '' diyordum ama şimdi o kadar iyi anlıyorum ki sebebini.

Dediğin doğru ortada bir % gerçeği var inş çok daha fazla kişinin gözü açılırda oy vermezler bunlara.

@serqan01
  • marlboro 11 lira olduysa asgari ücret 1.300 olcak
    marlboro içen işçi var bir sürü .ne olacak onların hali.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Absolutely_TR

marlboro 11 lira olduysa asgari ücret 1.300 olcak
    marlboro içen işçi var bir sürü .ne olacak onların hali.

Prestij forever
  • Mujde

2016 ekim ayından itibaren 1300 asgari ucrette %20 gv kesintisi yapilacakmis

Ne denirki simdi bu adamlara

Pardon adam dedim...

Kaynak:

http://muhasebenet.net/haber.php?haber_id=11458

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 5 Ocak 2016; 9:07:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuralsiz111 kullanıcısına yanıt
    Ekim ayına kadar da %15 kesiliyor zaten. Ekim, Kasım, Aralık ayı düzenlemesi yapılmaz ise 1300 olan net maaş, son 3 ay 1230 TL olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

Mujde

2016 ekim ayından itibaren 1300 asgari ucrette %20 gv kesintisi yapilacakmis

Ne denirki simdi bu adamlara

Pardon adam dedim...

Kaynak:

http://muhasebenet.net/haber.php?haber_id=11458

Bunada bi düzenleme getirilmeyecek miydi.Vay arkadaş 3 kuruş veriyorlar zaten onuda g.v. dilimine sokup vergiyi artırıyorlar.Bu yokluğun gözü kör olsun.Ne desem ne yapsam bilemedim valla.
  • serqan01 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle

Verdikleri 3 kuruş para

Getirdikleri zammın haddi hesabı yok

Ama asgari ücretlinin agisine dikmişler gözlerini

Resmen şerefsizliktir bu...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.