Şimdi Ara

Asgari Ücret 1.300,00 TL Olacak mı ? Edit : Oldu ama nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
4
Favori
4.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar tam olarak netleşmedi sanırım.Ancak bazı işyerleri 1.300 TL yapmak yerine 50-100 tl zam yapıyor ve benim maliyetim artıyor gibisinden sebeplerle artırım yapmaktan kaçınıyorlar.Başına bu tarz bir olay gelen varmı yada bu konuyu patronu ile karşılıklı oturup konuşan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serqan01 -- 31 Aralık 2015; 11:16:30 >

• Asgari ücret artsa ne olacak herşey aynı oranla artacak Ekmek şuan 1 TL Asgari ücret 1300 oldugu zaman ekmek olacak 2 TL Anlayacağınız sadece rakamda bir değişiklik olacak
  • Alım gücü yukselmedikten sonra 5.000 tl olsa ne yazar. Onemli olan cok parayla az sey alabilmek degil az parayla cok sey alabilmektedir ama gel de anlat.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir durum da var.Asgari ücreti maliyetlerden dolayı 1300 tl yapmadan ufak zamlarla geçiştiren işverenler ekmeğin 2 tl olacağını çok iyi biliyor.Devlet de hunharca vergisini almaya devam edecek.
    Yine bu işten en karlı çıkan devlet olacak.

Bi şarkı vardı hani ''İşçisin sen işçi kal '' :(
  • 2016 ya kaldı 1-2 gün patron muhtemelen çağıracak konuşacak zira şuan 900 alıyorken +400 vereceğini hiç zannetmiyorum

Ama her işveren işçisine 1300 verecek diye kesin bir şey çıksa ve patronum bana 1300 vermese 1000 verecem işine gelirse derse şikayet etsem ne olur diye düşünüyorum.

Aslında 1300'ün bile az olduğunu düşünüyorum şu zamanda hadi iyi kötü bir eve 500 lira kira verdin elek su doğalgaza toplamda 400 verdin (malum önümüz kış doğalgaz artıcak)

Kaldı elinde 400 lira ulan asgari ücretle çalışan birisi nasıl geçinir ayda 400 lira ile ve şuana kadar nasıl geçiniyolardı merak ediyorum

Aslında devletin el koyması lazım direk işverene işçine 1300 vereceksın dıyıp o yükü koyması demek işvereninde işçisini kapıya koyması demektir.

Bir yöntem bulmaları lazımdı şimdiye öle bol keseden asgari ücret 1300 olacak demekle olmuyor işverende düşünüyor nasıl vericem diye işçide düşünüyor alacakmıyım diye

Ama bir yandanda ne zaman muhasebe ödemesi için en işlek bir mekana gitsem esnaf para yok diye ağlıyor ne beklıyo ayda 100000 lira kazanmayımı

• Enflasyonu düşürmeyip, Devaülasyonu durdurmayıp Hunharca zamlara devam ettikleri sürece 5000 tl'de yapsalar ekmek 5 tl olur. Paranın alım gücü değişmiyor sadece sayılar değişiyor arkadaşın dediği gibi. Tıpkı 5 liraya 5 milyon dediğimiz dönemler gibi. 6 sıfır attık ama para hala değersiz. Atılacak son birşey kaldı artık onuda herkes iyi biliyor.
  • Ocak ayından sonra olacak diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4.50TL var ne yapayım.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doymayan patronlarını sorgulamayanlar şimdi devleti sorgulayacak.
  • Asgari ücret 1300 lira olunca benim gibi asgari ücretten fazla alanlar ne olacak acaba :/

• asgari ücret 1.300tl olması bişi değiştirmiyor satılan ürünlerin ucuzlaması lazım ve tam aksine şuan birçok zam geldi kimse farkında değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

2016 ya kaldı 1-2 gün patron muhtemelen çağıracak konuşacak zira şuan 900 alıyorken +400 vereceğini hiç zannetmiyorum

Ama her işveren işçisine 1300 verecek diye kesin bir şey çıksa ve patronum bana 1300 vermese 1000 verecem işine gelirse derse şikayet etsem ne olur diye düşünüyorum.

Aslında 1300'ün bile az olduğunu düşünüyorum şu zamanda hadi iyi kötü bir eve 500 lira kira verdin elek su doğalgaza toplamda 400 verdin (malum önümüz kış doğalgaz artıcak)

Kaldı elinde 400 lira ulan asgari ücretle çalışan birisi nasıl geçinir ayda 400 lira ile ve şuana kadar nasıl geçiniyolardı merak ediyorum

Aslında devletin el koyması lazım direk işverene işçine 1300 vereceksın dıyıp o yükü koyması demek işvereninde işçisini kapıya koyması demektir.

Bir yöntem bulmaları lazımdı şimdiye öle bol keseden asgari ücret 1300 olacak demekle olmuyor işverende düşünüyor nasıl vericem diye işçide düşünüyor alacakmıyım diye

Ama bir yandanda ne zaman muhasebe ödemesi için en işlek bir mekana gitsem esnaf para yok diye ağlıyor ne beklıyo ayda 100000 lira kazanmayımı

Asgari ücret 900 degil 1050 tl ayrica zaten yeni yilda 1150 olacakti fazladan 150 tl zam yapilmis oldu cok buyuk olay degil aslinda mesele patronlarin işguzarligi 1300 lirayi rahatca verebilirler ama devlet bize bakmiyor ayagina geliyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

2016 ya kaldı 1-2 gün patron muhtemelen çağıracak konuşacak zira şuan 900 alıyorken +400 vereceğini hiç zannetmiyorum

Hocam bende muhasebeciyim.Aynı sorun bizde de var adam muhasebe aidatı için 10 tl indirim yaptırır mıyım yada bugün git yarın gel olaylarına giriyor.Ancak hiç utanmadan tatil masraflarını yeni aldığı aracının faturasını yolluyor.

Ayrıca bende şuan 1.200 Tl maaş alıyorum mantıken düşündüğüm zaman 300 tl zam ile 1.500,00 TL olur mu diye düşünüyorum lakin patron bu işe ne der bilemiyorum.Sonuçta işe yeni giren bi adamda 1.300,00 TL maaş alacak ben 3 yıllık elemanım benimle aynı statüde olması doğru olmaz.

Son olarakta devlet teşvik yapacak nasıl olsa diyerek .......Hastahanesi çok fazla personel çıkardı.Teşvik olursa işkurdan alacakmış elemanlarını.Daha asgari ücret yükselmeden millet işsiz kaldı.İstihdam yapılacaktır lakin kaliteli adam almak yerine maliyetinin esas alarak eleman alacaklar.

Lan yine işçiye olan oldu

• asgari ücret ile kur doğru orantılı şekilde artacak. Millet zam yapıldı diye sevinecek. başka bişey yok. Ayrıca bunun iktidarla da alakası yok. Kim istemez ki halk iyi durumda olsun diye.. Ülkenin durumu böyle. Umarım daha kötüye doğru gitmeyiz...
  • serqan01 kullanıcısına yanıt
    Az önce facebookda bir muhasebe sayfasında okudum +300 ile gelen zamla birlikte yıllık alınan gelir vergisi oranlarındada artış olacakmıs yanı bır yandan verırken bır yandanda almasını ıyı bılıyorlar

Bu arada dediklerine aynen katılıyorum 2015 Kasım sonu itibari ile 600 mizanında 2.75milyon satışı olan mukellefe ne zaman vergi götürsem ağlıyo kadın bune neden bu kadar çok diyor

Gelde saydırma böylelerıne adamlar resmen para basıyor ama vergi çıkınca ağlıyor

Boşuna dememişler işçiler kardeş patron kalleş diye

Neyse ocak gelsin bakalım neler olacak

Senin maaşınada +300 un gelecegını zannetmıyorum cunku benımle aynı ıs yerınde calısan arkadaslar var onlar 5 yıllık ve 1300 fılan alıyorlar +300 almıcaklar zam ıstıcekler sadece

Ben henuz 2 yılı doldurmadım 900 alıyorum 1300 geldıgınde eger verırse öpüp başıma koyarım zam olayına fılan gırmem yeterkı 1300 netı versın

Son olarak 1300 e tav olmamın sebebi zaten agiyi vermıyor adam 1300 net versın baska bısey ıstemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 29 Aralık 2015; 15:52:03 >

• quote:

Az önce facebookda bir muhasebe sayfasında okudum +300 ile gelen zamla birlikte yıllık alınan gelir vergisi oranlarındada artış olacakmıs yanı bır yandan verırken bır yandanda almasını ıyı bılıyorlar

Bu arada dediklerine aynen katılıyorum 2015 Kasım sonu itibari ile 600 mizanında 2.75milyon satışı olan mukellefe ne zaman vergi götürsem ağlıyo kadın bune neden bu kadar çok diyor

Gelde saydırma böylelerıne adamlar resmen para basıyor ama vergi çıkınca ağlıyor

Boşuna dememişler işçiler kardeş patron kalleş diye

Neyse ocak gelsin bakalım neler olacak

Senin maaşınada +300 un gelecegını zannetmıyorum cunku benımle aynı ıs yerınde calısan arkadaslar var onlar 5 yıllık ve 1300 fılan alıyorlar +300 almıcaklar zam ıstıcekler sadece

Ben henuz 2 yılı doldurmadım 900 alıyorum 1300 geldıgınde eger verırse öpüp başıma koyarım zam olayına fılan gırmem yeterkı 1300 netı versın

Son olarak 1300 e tav olmamın sebebi zaten agiyi vermıyor adam 1300 net versın baska bısey ıstemez

Valla kardeşim umutla bekliyoruz.Ya 3 ün 1 i yada 1300 ün 300

• Masal.
  • serqan01 kullanıcısına yanıt
    İnş

Yok ben 1300 veremem gel şu 900 ü 1000 lira yapalım derse ''hadi eyw zaten 100 lira eksik veriyosun birde o 100 eksiği 300 eksiğemi çıkarıcam sana haraçmı yediricem'' derim çıkarım

Benden sonra alacağı iş bilmeyen adamı sömürsün gider 1300 lirayı veren işçisine emeğinin karşılığını veren bir işyerinde çalışırım daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nlztrk93

Alım gücü yukselmedikten sonra 5.000 tl olsa ne yazar. Onemli olan cok parayla az sey alabilmek degil az parayla cok sey alabilmektedir ama gel de anlat.

1000lira olmasindan iyidir

• Adorer kullanıcısına yanıt
    Asgari ücretin 1000 küsür ama bana 900 veriyor adam

Agiyi kesiyor iş yerinde yemek verdiği içinmiş
  • quote:

İnş

Yok ben 1300 veremem gel şu 900 ü 1000 lira yapalım derse ''hadi eyw zaten 100 lira eksik veriyosun birde o 100 eksiği 300 eksiğemi çıkarıcam sana haraçmı yediricem'' derim çıkarım

Benden sonra alacağı iş bilmeyen adamı sömürsün gider 1300 lirayı veren işçisine emeğinin karşılığını veren bir işyerinde çalışırım daha iyi.

Şu an işsizlik yükseliyor.İşsiz kalma bence.Eğer 100 tl zam derse önce evet de.1 ay çalış ondan sonrada hadi eyw. de.Piyasa zaten bitik özellikle de muhasebe konusunda.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.