Şimdi Ara

Asgari Ücret 1.300,00 TL Olacak mı ? Edit : Oldu ama nasıl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
4
Favori
4.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Parayı zaten müşavir götürüyor bizede ayda 1300 lira vermicekse ben neden bu adamın işini yapayım ki

Salla gitsin 0 dan eleman bulsun onu yetiştirmek için uğraşsın :D

Senin benim gibi işini iyi yapan adamları mumla ararlar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

Asgari ücretin 1000 küsür ama bana 900 veriyor adam

Agiyi kesiyor iş yerinde yemek verdiği içinmiş

Guzel kardesim agi haric 1050 tl agi ile birlikte 1150 oluyor ya sen bana baksana bi 16 yasinda falanmisin sen hic birsey bildigin yok maas mevzularinda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asgari ücretli kazanacak
    ekmekçi kazanacak
    devlet kazanıcak
    fabrikatörler kazanacak

ama kaybedecek 1 kişi var oda şuanda 1.300 TL maaş alanlar.
  • şuna 1300 tl demeyin, 450 dolar deyin. bir zamanlar asgari ücret 800 tl'ydi ama dolara çevirince 475 dolar yapıyordu.
  • Adorer kullanıcısına yanıt
    Ben 2015 yılı asgari ücretinden bahsedıyorum ordaki 90 ı vermiyor düz 900 veriyor

Hangi 1150 den bahsedıyosun 2016 da olması muhtemel asgari ücrettenmi (+150 hariç)

Asgari Ücret 1.300,00 TL Olacak mı ? Edit : Oldu ama nasıl
  • Nankör insanoğlu. Sen bir baltaya sap olama git asgari ücretle çalış sonra 1300 TL olsa ne olacak ekmek olacak 2 TL he yavrum he. Burada seçimden önce 5000 TL yapacağım diyen adamlar savunuluyordu o zaman bu lalelerin hiç birinden ses seda çıkmıyordu..
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Onlarda zam ister :D

Sırf benden 3 sene önce işe girmiş adam 1300 + 300 alacak değilya :D

3 yıl fazla calısmıs olsada aynı işi yapıyoruz sonucta

Kemal Sunal'ın ''Korkusuz Korkak'' filmindeki bir memurun lafı vardı

''Özel sektörde kıdem sökmez'' :D
  • Sen bizi garson komi filan sandın galiba vasıfsız elemanmı belledin :D

Muhasebecilik de bir meslektir ama asgari ücretle çalışılan bir meslek

Yani bir baltaya sap olama derken aşırı genel konuşmuş oluyorsun

Yapcak birşey yok okul okudukda ne oldu ola ola muhasebeci olduk ve asgari ücretin hali ve ülkemızdekı yasam kosullarıda ortada

Senin tuzun kuru galiba
  • ø kullanıcısına yanıt
    Devlet işverene her yıl çalışanına şu kadar para ver der

Ama işçinin eline ne kadar geçtiğini bilmez

O yüzden ben patronu değil devleti sorgularım bana verılenden haberı olmadıgı ıcın
  • quote:

Devlet işverene her yıl çalışanına şu kadar para ver der

Ama işçinin eline ne kadar geçtiğini bilmez

O yüzden ben patronu değil devleti sorgularım bana verılenden haberı olmadıgı ıcın

Devlet milyonlarca birimi tek tek kontrol edemez, bu yüzden kanunla sabit olan, şikayet ettiğinde alabileceğin hakların var.
  • Kuralsiz111 kullanıcısına yanıt
    Muhasebeci olduğuna göre çevrende ki müşavirlerin ne kazandığını biliyorsundur. Benim lafım yıllarca asgari ücretle çalışacakmış gibi hareket edenlere bir baltaya sap olamamışlar tam olarak onlar oluyor. Alanında kendini geliştiren birisi 30 lu yaşlara gelmeden, şu an ki şartlarla söylüyorum 2-3 bin TL bandında para kazanıyor. Eşi de çalışıyorsa eve 5 bin TL gibi bir para giriyor iyi para değil mi? Çalışmayana, bir yerlerde dayısı olmayana bu dünyada rahat yaşam yok! Sabahtan akşama kadar bilgisayar başında oturan tipler sürekli ülkeyi, ekonomiyi eleştirecek tabi çünkü adamın başka işi yok ki tek derdi bilgisayarın biraz ağır çalışması ona göre onun da sorumlusu devlet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serqan01

quote:

2016 ya kaldı 1-2 gün patron muhtemelen çağıracak konuşacak zira şuan 900 alıyorken +400 vereceğini hiç zannetmiyorum

Ama her işveren işçisine 1300 verecek diye kesin bir şey çıksa ve patronum bana 1300 vermese 1000 verecem işine gelirse derse şikayet etsem ne olur diye düşünüyorum.

Aslında 1300'ün bile az olduğunu düşünüyorum şu zamanda hadi iyi kötü bir eve 500 lira kira verdin elek su doğalgaza toplamda 400 verdin (malum önümüz kış doğalgaz artıcak)

Kaldı elinde 400 lira ulan asgari ücretle çalışan birisi nasıl geçinir ayda 400 lira ile ve şuana kadar nasıl geçiniyolardı merak ediyorum

Aslında devletin el koyması lazım direk işverene işçine 1300 vereceksın dıyıp o yükü koyması demek işvereninde işçisini kapıya koyması demektir.

Bir yöntem bulmaları lazımdı şimdiye öle bol keseden asgari ücret 1300 olacak demekle olmuyor işverende düşünüyor nasıl vericem diye işçide düşünüyor alacakmıyım diye

Ama bir yandanda ne zaman muhasebe ödemesi için en işlek bir mekana gitsem esnaf para yok diye ağlıyor ne beklıyo ayda 100000 lira kazanmayımı

Hocam bende muhasebeciyim.Aynı sorun bizde de var adam muhasebe aidatı için 10 tl indirim yaptırır mıyım yada bugün git yarın gel olaylarına giriyor.Ancak hiç utanmadan tatil masraflarını yeni aldığı aracının faturasını yolluyor.

Ayrıca bende şuan 1.200 Tl maaş alıyorum mantıken düşündüğüm zaman 300 tl zam ile 1.500,00 TL olur mu diye düşünüyorum lakin patron bu işe ne der bilemiyorum.Sonuçta işe yeni giren bi adamda 1.300,00 TL maaş alacak ben 3 yıllık elemanım benimle aynı statüde olması doğru olmaz.

Son olarakta devlet teşvik yapacak nasıl olsa diyerek .......Hastahanesi çok fazla personel çıkardı.Teşvik olursa işkurdan alacakmış elemanlarını.Daha asgari ücret yükselmeden millet işsiz kaldı.İstihdam yapılacaktır lakin kaliteli adam almak yerine maliyetinin esas alarak eleman alacaklar.

Lan yine işçiye olan oldu

Günlerdir arkadaşlarla senin bahsettiğin mevzuyu tartışıyoruz. Anlamak bilmiyorlar. Diyorum ki, asgari ücrete yaklaşık 300TL zam yapar. Ama sana bana hayatta 300 TL zam yapmaz.
    Bu şekilde de asgari ücret alan personel ve daha yüksek maaş alan personel arasındaki fark düşer.

Mesela şu an asgari ücret 1050TL mi. Diğer eski personel 1500TL alıyor.
    Zam gelecek asgari ücret 1300TL olarak. Diğer personel ne alacak en fazla 100TL. Uzman konumda birisi asgari ücretliye 300TL fark ile çalışmaz.

Bunun yanında asgari ücretin yükselmesinden ötürü herşey zamlanacak. Asgari ücretli 300 lira zam aldığı için hissetmeyecek. Ama zaten daha yüksek maaş alıp o kadar zam alamayan çalışan yine kazığı yemiş olacak. Hemde kol gibi.

Daha bu memlekette işçinin maaşını bankaya yatırıp fazla sigorta masrafından kaçmak için geri kalan kısmını elden veren işverenlerin önüne geçemediler. Avrupa standartlarına gelmemiz daha çok sürer. Mevcut nesiller boşuna ümitlenmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4spenox -- 29 Aralık 2015; 16:40:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Crantola

Muhasebeci olduğuna göre çevrende ki müşavirlerin ne kazandığını biliyorsundur. Benim lafım yıllarca asgari ücretle çalışacakmış gibi hareket edenlere bir baltaya sap olamamışlar tam olarak onlar oluyor. Alanında kendini geliştiren birisi 30 lu yaşlara gelmeden, şu an ki şartlarla söylüyorum 2-3 bin TL bandında para kazanıyor. Eşi de çalışıyorsa eve 5 bin TL gibi bir para giriyor iyi para değil mi? Çalışmayana, bir yerlerde dayısı olmayana bu dünyada rahat yaşam yok! Sabahtan akşama kadar bilgisayar başında oturan tipler sürekli ülkeyi, ekonomiyi eleştirecek tabi çünkü adamın başka işi yok ki tek derdi bilgisayarın biraz ağır çalışması ona göre onun da sorumlusu devlet.

Kardeş sen bilgisayar başında oturanları hele ki biz muhasebe meslektaşlarını çok hafife alıyorsun.Bilgisayar başı diyerek küçümseme gerçekten de yıpratan bir meslektir.Üstelik yaptığın her hatanın bir cezası var küçük yada büyük.Tek derdi bilgisayarın ağır çalışması olan kesim memur tayfasıdır.Ayrıca senin söylediğin gibi 2-3 bin para kazanmak hele ki muhasebe sektöründe oldukça zordur.Kurumlar büyük firmalara girebilir ve çalışırsan 7 bin tl bile alabilirsin.Lakin oda aslanın ağzında bir olay.Olay kendini geliştirmekle bitmiyor yani.

Konu muhasebeciler değil Türkiye şartlarında 1.300 tl maaş ile geçinmeye çalışmak ayrıca bizi yetiştirdiler diye patron sahibimiz yada efendimiz olmuyor.Onlar emek veriyorlarsa bizde emek veriyoruz.

Akaryakıtın maliyeti 1.40 tl ancak satış fiyatı 5 tl.% 65 lik bir vergiden bahsediyoruz.Türkiyede orta sınıf diye bir şey kalmadı ya çok zenginsin yada çok fakir.herkesin kart borcu kredi borcu vs.var.

• serqan01 kullanıcısına yanıt
    Ben bilgisayar başında çalışıp para kazananları kastetmedim. Bilgisayar başında oturup ne iş yapanları, nede geleceği için ders çalışanları kastettim. Bende muhasebe çıkışlıyım 1 yılda iyi bir firmada staj yaptım 2 tane de hali hazırda muhasebe programı biliyorum ama bu işin bana göre olmadığına karar verdiğim için 1 yıl oturup ders çalıştım ve Odyometri programına yerleştim 2 yıllık bir eğitim ve halada ders çalışıyorum çabalıyorum, uğraşıyorum. Ekmek aslanın ağzında değil, tam olarak midesinde. Bu tüm dünyada böyle Avrupa da, Amerika da, tek fark çalışana, emekçiye bizim ülkemizden daha fazla değer veriliyor olması. Bu forumda ABD de bir öğretmenin 7-8 bin dolar maaş aldığını sanan tipler var. Umarım her şey zamanla çok daha iyi olur okuyanda, okumayan da sevdiği ilgi duyduğu bir alanda gelir kaygısı yaşamadan hayatını mutlu bir şekilde devam ettirir.
  • Sabahtan akşama kadar bilgisayar başında oturan tipler'' lafın bana ise şöyle söyleyeyim muhasebe meslegınde 1 tusa fazla yada eksık bas beyanı o şekilde gönder ondan sonra devlet kabaca adamın anasını bellıyor katıyla gerı alıyor

Muhasebe meslegının fızıksel bır zorlugu olmaya bılır ama aşırı stresli riskli ve az kazandıran bır meslek (eleman az kazanır müşavir parayı götürür)
  • ø kullanıcısına yanıt
    Devlet tabiki bütün birimleri tek tek kontrol edemez fakat benim o 1300 liraya ıhtıyacım var ve patronumda 1300 vermeyecegını soyluyor ıse ne yapıcam hadı yanından cıktım gıttım ıs bulacagımın garantısı var mı yok

EE ??

Devletın buna bır el koyması lazım işte denetlemesı lazım birşekilde işçiyi mağdur olmakdan patron ıle karsı karsıya getırmekten kurtaracak bırsey yapması lazım

Yoksa bende bılırım başa geçince ''ey işveren bundan sonra ayda şu kadar para verıceksın ıscıne benden söylemesı gerısı benı alakadar etmez'' demesini
  • serqan01 kullanıcısına yanıt
    Hepsinin altına imzamı atarım gayet guzel acıklamıssın

Muhasebeci diyine bizi akşama kadar yatan pc başında kart oyunu oynayan memur tayfa sanıyorlar

200+ mukellefı olan bır musavırın yanına gıtsınler her ay yapılan ısı gorsunler sonra gelıp burda ahkam kessınler daha saglıklı olur Ayrıca bır muhasebe elemanı sadece buro ıcı iş yapmaz
  • Az zam alan çalışanda fazla aldıgı zamana saysın

1300 maaş alan ekmegi 1lira 25 kurusdan alırken (oturdugum yerde 1.25 lira) 1500+ maaş alan kısıde aynı ekmegı 2 lıradan almıyor heralde

Her turlu 1300 olanın parası önce bıtıcek yıne fazla alan karlı

Bence böyle
  • quote:

Az zam alan çalışanda fazla aldıgı zamana saysın

1300 maaş alan ekmegi 1lira 25 kurusdan alırken (oturdugum yerde 1.25 lira) 1500+ maaş alan kısıde aynı ekmegı 2 lıradan almıyor heralde

Her turlu 1300 olanın parası önce bıtıcek yıne fazla alan karlı

Bence böyle

''Az zam alan çalışanda fazla aldıgı zamana saysın'' da ne demek. Millet boşunamı veriyor yıllarını.

Böyle saçma bir düşünce şekli olamaz hocam kusura bakma. Ben tasarımcıyım 1800-2000 arası maaş alıyorum (satışa göre değişiyor, prim sistemi var). Bizim bölüme gelen yeni eleman asgari ücretle başlıyor. Tabiki de fazla maaş alacağım. Yoksa yeni gelen çırak ve aramda ne fark kalacak. Gelsin o yapsın o zaman benim yaptığımı tabi yapabiliyorsa. Ustalaşınca o da alacak benimle aynı maaşı. Senin dediğine göre herkes aynı maaşı alsın diyorsun gibi bir algı var. Olay sadece tasarımcı olması ile alakalı değil. Bu bütün sektörler için geçerli. Kimse aşağılamıyorum bu ara. Babamda asgari ücretle başladı zamanında işine, ben de!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4spenox -- 29 Aralık 2015; 17:15:45 >

• 4spenox kullanıcısına yanıt
    Ben herkes aynı maaşı alsın demiyorum

Demek istediğim günün birinde seninle aynı dereceye gelebilecek birisi ile şuan aranda bir uçurum farkı oluşacak kadar maaş istemen (artık neyse 300 veya 500 lira)

Mesela ben muhasebe elemanıyım şuan 900 alıyorum 5 yıldır burda çalışan eleman ise 1300 alıyor ve ikimizde hemen hemen aynı işi yapıyoruz (işe gireli tamı tamına 2 yıl olmamasına rağmen)

Yani belirli meslek grupları vardır artık biryerden sonra herkes aynı işi yapar konuma gelir

E herkes aynı işi yapıyorsa o kısı benden 3 yıl daha önce ıse gırdıgı ıcın +300 veya 500 lira alması normal mi ?

Tekrar ediyorum aynı işi yapıyorlar ise

Mesela 5 yıldır burda calısan 1300 alan eleman ocakda 1300 olacak asgarı ücretle beraber patrona ben zam ıstıyorum derse patron hem o adama zam yapıp hemde bana 1300 verıcekmı hiç zannetmıyorum ama bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 29 Aralık 2015; 17:20:59 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.