Şimdi Ara

Asgari Ücret 1.300,00 TL Olacak mı ? Edit : Oldu ama nasıl (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
4
Favori
4.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

Ben herkes aynı maaşı alsın demiyorum

Demek istediğim günün birinde seninle aynı dereceye gelebilecek birisi ile şuan aranda bir uçurum farkı oluşacak kadar maaş istemen (artık neyse 300 veya 500 lira)

Mesela ben muhasebe elemanıyım şuan 900 alıyorum 5 yıldır burda çalışan eleman ise 1300 alıyor ve ikimizde hemen hemen aynı işi yapıyoruz (işe gireli tamı tamına 2 yıl olmamasına rağmen)

Yani belirli meslek grupları vardır artık biryerden sonra herkes aynı işi yapar konuma gelir

E herkes aynı işi yapıyorsa o kısı benden 3 yıl daha önce ıse gırdıgı ıcın +300 veya 500 lira alması normal mi ?

Tekrar ediyorum aynı işi yapıyorlar ise

Mesela 5 yıldır burda calısan 1300 alan eleman ocakda 1300 olacak asgarı ücretle beraber patrona ben zam ıstıyorum derse patron hem o adama zam yapıp hemde bana 1300 verıcekmı hiç zannetmıyorum ama bakalım

Aynen hocam o zaman işin rengi değişir. Tabi ki arada uzmanlık farkı kalmiyorsa maaşın aynı olması gerekir diye düşünüyorum. Bizim fabrika mesela her sene yetkinlik değerlendirme sınavı yaparak bu sorunun üstesinden geliyor.

Belli bir not alırsan maaş ona göre veriliyor. Ama bunu bütün fabrikalara yaptırmak zor.

Turkiyede hala akrabaya arkadaşa daha çok maaş verme alışkanlığı var. Bunun da önüne geçmek imkânsız. İşveren istediği kişiye istediğini veriyor. Kimsede dur diyemiyor. Olan sana bana oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4spenox kullanıcısına yanıt
    işte sonuna kadar katıldıgım bır konuya degınmıssın

Mesela şuanda çalıştıgım ıs yerıne 2014 un nisan ayında gırdım ama sıgortamı kasımın 1 ınde baslattı (sözüm ona deniyomuş beni) ve kasım sonuna kadar 600 lıra maas aldım sıgortam baslayınca 900 vermeye basladı

Ama benden 2 ay once ıse gıren tanıdıgını aynı gun sıgorta yapıp asgarı ucretle baslatmıs

Şuan o kadın sözüm ona benden 2 ay fazla tecrubelı oldugu ıcın o 1000 liranın ustunde alıyor net bılmıyorum ama 1200 verıyordur

Ben ise hala 900 alıyorum

Ve bol bol patronun kulaklarını çınlatıyorum yaptıgı bu adaletsızlık ıcın

bakalım ocak sonu bana o 1300 u vermesın çıkıcam ve 1300 veren bır işyerı bulana kadar iş arayacağım emegımın karsılıgını artık almak ıstıyorum

Bu zamana kadar bu haksızlıga katlanmamın sebebı ıse paraya ıhtıyacım oldugundandır ama hayat gunden gune pahalılastıgı ıcın artık 900 lıraya ıle cocuk kandırır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 29 Aralık 2015; 17:32:49 >

• Yazımın tamamını okumadan hakkımda olumlu ya da olumsuz düşünmeye kalkışmayın. Tamamen tarafsız yazmaya çalışacağım.

Haziran seçimlerinden sonra asgari ücret 1500-2000 TL arasındaki değerlerde farklı değerler veren CHP, MHP ve hatta HDP'ye bir taraflarıyla gülüp kaynak nerde diyen AKP baktı ki erken seçimlerde iş sarpa saracak hemen olmaz dediği kaynak yok dediği asgari ücrete sarılıp 1300 TL olacak dedi.

Şimdi şöyle düşünelim: Ortada 10 birim para var. Bu parayı AKP belli yerlerde yatırımlara kullanacaktı. Lakin seçim kaygısıyla ortaya attığı asgari ücrete o 10 birimden 3 birimi ayırmaya karar verdi. Böylece diğer projelerine 7 birim kaldı.

Demek ki kaynak varmış ama başka yerlere kullanmayı düşünüyorlarmış. Burdaki en büyük handikapsa önce halkını ve halkının refahını düşünmemektir. Proje ve yatırım az olsun öz olsun ama halk refah içinde olsun diyen yok.

Sonuç olarak hiçbir siyasi bizleri yani halkını düşünmez, bunun a partisi b partisi yok. Alayı cebine ve yandaşlarına bakar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

işte sonuna kadar katıldıgım bır konuya degınmıssın

Mesela şuanda çalıştıgım ıs yerıne 2014 un nisan ayında gırdım ama sıgortamı kasımın 1 ınde baslattı (sözüm ona deniyomuş beni) ve kasım sonuna kadar 600 lıra maas aldım sıgortam baslayınca 900 vermeye basladı

Ama benden 2 ay once ıse gıren tanıdıgını aynı gun sıgorta yapıp asgarı ucretle baslatmıs

Şuan o kadın sözüm ona benden 2 ay fazla tecrubelı oldugu ıcın o 1000 liranın ustunde alıyor net bılmıyorum ama 1200 verıyordur

Ben ise hala 900 alıyorum

Ve bol bol patronun kulaklarını çınlatıyorum yaptıgı bu adaletsızlık ıcın

bakalım ocak onu bana o 1300 u vermesın çıkıcam ve 1300 veren bır işyerı bulana kadar iş arayacağım emegımın karsılıgını artık almak ıstıyorum

Bu zamana kadar bu haksızlıga katlanmamın sebebı ıse paraya ıhtıyacım oldugundandır ama hayat gunden gune pahalılastıgı ıcın artık 900 lıraya ıle cocuk kandırır

Hocam sende güzel konuya değinmişsin. Asgari ücret şu an ~1050 Lira. Nasıl oluyorda sana 900 verebiliyor. Yanlış bilmiyorsam maaşların artık banka hesabına yatması gerekmiyor mu, devletin kontrol edebilmesi için asgari ücret veriyor mu vermiyor mu diye?

quote:

Orijinalden alıntı: MuratbanK

Sonuç olarak hiçbir siyasi bizleri yani halkını düşünmez, bunun a partisi b partisi yok. Alayı cebine ve yandaşlarına bakar.

Aynen öyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4spenox -- 29 Aralık 2015; 17:37:26 >

• MuratbanK kullanıcısına yanıt
    Bence gayet guzel acıklamıssın olayı cok fazla sıyasete cekmeye o bunu dedı şu bunu dedı demeye gerek yok ama suan akp o zaman 1300 yapacam olaylarına gırmeseydı belkıde yıne ıktıdar olamıcaktı

Zaten asgari ucret 1300 net olmasın ısler asıl o zaman karısacak
    valla kardeşim asgari ücret 2015 in ikinci yarısında agi dahil 1000 lira ama 90 lira olan agiyi vermiyor düz 900 veriyor bana

Adam maaşımı 900 verirken öyle bir konustukı görsen 900 değil 9000 lira verio sanır

''Hadi seninde maaşını 900 yaptık '' dedi gururlu bır sekılde

Dangalak zaten bana 1000 lira vermek zorundasın 900 ne git başkasıyla eğlen diyemedım cunku uzun zamandır işsizdim
  • çoğu işletmeci suriyeli bulayım da işçi masrafından yırtayım derdinde ; şahsen şu an 1300 tl alan biri asgeri ücret 1300 oldugunda hiç bir patron kalkıp aa ben senin maasını 1600 yapıyorum demez orda çalışanın da bu ne ya yeni gelmiş neredeyse benim kadar para alıyor suna bak cinsinden tatava yapmasına da hakkı yok sen gidersin başkası gelir özel sektörde böyle kardeşim işinize gelirse bende özel sektörde çalışıyorum ve patronun bu durumda bana bu kadar zam yapacağını hiç sanmam yıllardır asgeri ücretli zaten karın tokluğuna çalışmış gerekirse aynı parayı alacaksınız kardeşim yapacak birşey yok ha yoksa gidip başka iş bulursunuz kaldı ki 1300 tl bile çok az Türkiye şartlarına göre.Bu ülkede 7 milyon işsiz var . Allah bütün çalışanların yardımcısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webmasterrizmir -- 29 Aralık 2015; 17:43:57 >
  • quote:

valla kardeşim asgari ücret 2015 in ikinci yarısında agi dahil 1000 lira ama 90 lira olan agiyi vermiyor düz 900 veriyor bana

Adam maaşımı 900 verirken öyle bir konustukı görsen 900 değil 9000 lira verio sanır

''Hadi seninde maaşını 900 yaptık '' dedi gururlu bır sekılde

Dangalak zaten bana 1000 lira vermek zorundasın 900 ne git başkasıyla eğlen diyemedım cunku uzun zamandır işsizdim

Böyle şeref yoksunu adamı alıp yüzüne tükürüp 24 saat dövsen yine rahatlamazsın hocam. Devletin sana sunduğu ''agi'' nin üstüne yatmak kul hakkı yemek ve düpedüz şerefsizliğin önde geleni olmak demektir. İnşallah bir gün bunu, bunu yapan biri okur.
    Diyecek laf bulamıyorum işte ayda 20 bın lıra hatta daha fazla para cebıne gecıyor adamın ama benim 90 liralık agimi kesiyor

200 tane mukellefı var en dusugundan 150 alıyor bazı buyuk mukellefler var 1000 ile 1200 arası alıyor ayda

Artık hesabını sen düşün

ayda 25 bın alsa 10 bını masraf olarak atsa kalıyor net 15 cebıne

Bu 15 bın lıra ıle calıstırdıgı 4 tane elemana 1300 verse 9800 kalır cebıne

demekki 9800 lira doyurmuyor adamı
  • quote:

Diyecek laf bulamıyorum işte ayda 20 bın lıra hatta daha fazla para cebıne gecıyor adamın ama benim 90 liralık agimi kesiyor

200 tane mukellefı var en dusugundan 150 alıyor bazı buyuk mukellefler var 1000 ile 1200 arası alıyor ayda

Artık hesabını sen düşün

ayda 25 bın alsa 10 bını masraf olarak atsa kalıyor net 15 cebıne

Bu 15 bın lıra ıle calıstırdıgı 4 tane elemana 1300 verse 9800 kalır cebıne

demekki 9800 lira doyurmuyor adamı

1 Şubat 2016 da işten ayrıl.Geçici vergi adamın üstüne kalsın.Ondan sonra pişmanlık duyar

• serqan01 kullanıcısına yanıt
    Geçicisini yapacak 1 kıdemli 1 de çeyrek kıdemli elemanı var ayrılsam illaki zararı olur ama çabuk atlatır :D
  • quote:

Geçicisini yapacak 1 kıdemli 1 de çeyrek kıdemli elemanı var ayrılsam illaki zararı olur ama çabuk atlatır :D

Hangi ilde çalışıyorsunuz siz.
  • serqan01 kullanıcısına yanıt
    İSTANBUL
  • Oldu bile ;)

• Hocam 900 TL ye nasıl çalışıyorsunuz.Hadi çalıştınız nasıl geçiniyorsunuz.İstanbulda üstelik
  • 1 OCAK 2016'DAN İTİBAREN GEÇERLİ
    Yeni asgari ücret 1 Ocak 2016 itibarıyla geçerli olacak. Asgari ücretin 2 Aralık'ta 1300 liraya gelmesi halinde toplam brüt 1647 lira ve işverene maliyeti 1935,25 kuruş, 3 çocuklu bir ailenin alacağı asgari ücret 1387,45 kuruş, bir çocuklu aile için 1344,22 kuruş, çocuğu olmayanlar için 1300,69 kuruş bizim 2016 1 Ocak tarihinden itibaren değerlendirdiğimiz asgari ücret olarak ortada durmaktadır"

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi ben maaşımı ayın 15 de alıyorum asgari ücret 1300 lira oldu ocak 15 aldığım maaş 1300 liramı olacak yoksa hala eski asgari ücrettenmi alacağım????

• Benim maaşım ekstralarla (yol parası agi vs) ile 1400 1500ü buluyor ben ve benim gibilere ne olacak acaba onu merak ediyorum.
    Ayrıca asgari ücretin artmasından çok vergilerin azaltılması lazım. Sadece akaryakıttaki vergi bile devlete yeter aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyıldız -- 30 Aralık 2015; 18:34:26 >
  • Kuralsiz111 kullanıcısına yanıt
    Şuan staj mı görüyorsun merak ettim nasıl bir muhasebeci 900 tl aylık ile çalışır ? Muhasebe mesleğini ifşa eden arkadaşlarım var 2500 den aşağı maaş alan yok ?
  • hsyncnk kullanıcısına yanıt
    İşçiler önce çalısır sonra maaş alır dostum. Yani Şubatta aldıgın para zamlı olacak.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.