Şimdi Ara

Asgari Ücret 1.300,00 TL Olacak mı ? Edit : Oldu ama nasıl (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
4
Favori
4.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz önce bir iş başvurusu vardı görüşme yaptım. İş başvurusu yapan kişi şöyle söyledi. Ben eski çalıştığım yerde Asgari ücret + yol + yemek + prim alıyordum. Asgari ücret 1300 lira olunca işveren Prim + yol + yemeği kesti.

Bu kafadaki işverenler oldukça ülkede, sen istersen 2500 yap asgari ücreti..
  • tanercskn kullanıcısına yanıt
    Benimkisi staj filan değil muhasebeyi mali müşavirin yanında elemanı olarak çalışarak yapıyorum.

Normal bir muhasebeci tabiki o kadar almaz ama asgari ucretlı calıstıgım ıcın durum böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

Ben 2015 yılı asgari ücretinden bahsedıyorum ordaki 90 ı vermiyor düz 900 veriyor

Hangi 1150 den bahsedıyosun 2016 da olması muhtemel asgari ücrettenmi (+150 hariç)

Asgari Ücret 1.300,00 TL Olacak mı ? Edit : Oldu ama nasıl

Maaşını elden alıyorsun sanırım, yemekle alakası yok bunun, yemek vermezse yemek parası vermek zorunda. Yemek veriyorsa da yemek parasını verip vermemek onun insafına kalmış ama bu durumun AGİ ile alakası yok, suç işliyor iş verenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciginix -- 30 Aralık 2015; 19:03:45 >

• Ciginix kullanıcısına yanıt
    Doğru yemek vermesi ile alakası yok yaptığı suç ama bu zamana kadar o işyerine giren kimse bunu dile getirmemiş sadece 5 yıldır çalışan kadın söylemiş ama adam vermeyeceğini söylemiş

Kadın zaten ezelden beri asgari ücretten fazla maaş aldığı için sesinide pek çıkarmamış

Neyse asgari ücret 1300 lira oldu zaten 900 verıyorken sımdı +400 vericek agisiz

İnş ona bir kılıf bulupda bişeyler kesmez

Keserse çıkıcam hakkımı veren bir işyeri arıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

quote:

Asgari ücretin 1000 küsür ama bana 900 veriyor adam

Agiyi kesiyor iş yerinde yemek verdiği içinmiş

Guzel kardesim agi haric 1050 tl agi ile birlikte 1150 oluyor ya sen bana baksana bi 16 yasinda falanmisin sen hic birsey bildigin yok maas mevzularinda

agi dahil 1050 lira oluyor
    asgari ücret hiç bir zaman 1000 lirayı geçmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4spenox

quote:

Orijinalden alıntı: serqan01

quote:

2016 ya kaldı 1-2 gün patron muhtemelen çağıracak konuşacak zira şuan 900 alıyorken +400 vereceğini hiç zannetmiyorum

Ama her işveren işçisine 1300 verecek diye kesin bir şey çıksa ve patronum bana 1300 vermese 1000 verecem işine gelirse derse şikayet etsem ne olur diye düşünüyorum.

Aslında 1300'ün bile az olduğunu düşünüyorum şu zamanda hadi iyi kötü bir eve 500 lira kira verdin elek su doğalgaza toplamda 400 verdin (malum önümüz kış doğalgaz artıcak)

Kaldı elinde 400 lira ulan asgari ücretle çalışan birisi nasıl geçinir ayda 400 lira ile ve şuana kadar nasıl geçiniyolardı merak ediyorum

Aslında devletin el koyması lazım direk işverene işçine 1300 vereceksın dıyıp o yükü koyması demek işvereninde işçisini kapıya koyması demektir.

Bir yöntem bulmaları lazımdı şimdiye öle bol keseden asgari ücret 1300 olacak demekle olmuyor işverende düşünüyor nasıl vericem diye işçide düşünüyor alacakmıyım diye

Ama bir yandanda ne zaman muhasebe ödemesi için en işlek bir mekana gitsem esnaf para yok diye ağlıyor ne beklıyo ayda 100000 lira kazanmayımı

Hocam bende muhasebeciyim.Aynı sorun bizde de var adam muhasebe aidatı için 10 tl indirim yaptırır mıyım yada bugün git yarın gel olaylarına giriyor.Ancak hiç utanmadan tatil masraflarını yeni aldığı aracının faturasını yolluyor.

Ayrıca bende şuan 1.200 Tl maaş alıyorum mantıken düşündüğüm zaman 300 tl zam ile 1.500,00 TL olur mu diye düşünüyorum lakin patron bu işe ne der bilemiyorum.Sonuçta işe yeni giren bi adamda 1.300,00 TL maaş alacak ben 3 yıllık elemanım benimle aynı statüde olması doğru olmaz.

Son olarakta devlet teşvik yapacak nasıl olsa diyerek .......Hastahanesi çok fazla personel çıkardı.Teşvik olursa işkurdan alacakmış elemanlarını.Daha asgari ücret yükselmeden millet işsiz kaldı.İstihdam yapılacaktır lakin kaliteli adam almak yerine maliyetinin esas alarak eleman alacaklar.

Lan yine işçiye olan oldu

Günlerdir arkadaşlarla senin bahsettiğin mevzuyu tartışıyoruz. Anlamak bilmiyorlar. Diyorum ki, asgari ücrete yaklaşık 300TL zam yapar. Ama sana bana hayatta 300 TL zam yapmaz.
    Bu şekilde de asgari ücret alan personel ve daha yüksek maaş alan personel arasındaki fark düşer.

Mesela şu an asgari ücret 1050TL mi. Diğer eski personel 1500TL alıyor.
    Zam gelecek asgari ücret 1300TL olarak. Diğer personel ne alacak en fazla 100TL. Uzman konumda birisi asgari ücretliye 300TL fark ile çalışmaz.

Bunun yanında asgari ücretin yükselmesinden ötürü herşey zamlanacak. Asgari ücretli 300 lira zam aldığı için hissetmeyecek. Ama zaten daha yüksek maaş alıp o kadar zam alamayan çalışan yine kazığı yemiş olacak. Hemde kol gibi.

Daha bu memlekette işçinin maaşını bankaya yatırıp fazla sigorta masrafından kaçmak için geri kalan kısmını elden veren işverenlerin önüne geçemediler. Avrupa standartlarına gelmemiz daha çok sürer. Mevcut nesiller boşuna ümitlenmesin.

Hocam devlete 1 yıllık maliyeti 550 milyon TL. 550 milyon tl lik açığı kapatmak için gidipte amansızca ekstra vergi eklenecek diye birşey yok.

• daikataNa~ D kullanıcısına yanıt
    Yanlış alıntıladınız galiba. Yada ben anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsyncnk

Şimdi ben maaşımı ayın 15 de alıyorum asgari ücret 1300 lira oldu ocak 15 aldığım maaş 1300 liramı olacak yoksa hala eski asgari ücrettenmi alacağım????

Ayin 15inde aliyosan gecen ayin parasini aliyosun yani ocak 15de aralik ayinin maasini alacaksin, subat 15de ocak ayinin. Yani subatta 1300 tl

• devlet iş yerlerine, holdinglere ve esnafa güya bir güzellik yapacaktı...

asgariyi 1300 yapmayan patronları şikayet etmek şart. devletin zam karşılığı uyguladığı avantajları kullanıp kimseye madik atmamalılar..

bilmediğiniz bonuslar var.

tabi, asgari artıyorsa keşke emekli maaşları da artsa, Türkiye'de emekliler hayattan emekliler, 60-70 yaşındaki adam çalışmaya mecbur kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

devlet iş yerlerine, holdinglere ve esnafa güya bir güzellik yapacaktı...

asgariyi 1300 yapmayan patronları şikayet etmek şart. devletin zam karşılığı uyguladığı avantajları kullanıp kimseye madik atmamalılar..

bilmediğiniz bonuslar var.

tabi, asgari artıyorsa keşke emekli maaşları da artsa, Türkiye'de emekliler hayattan emekliler, 60-70 yaşındaki adam çalışmaya mecbur kalıyor.

Emekli maaşlarıda arttı zaten. Benim dedemin nisanda 850 lira olan maaşı mayıstaki zamla 1025 liraya çıktı. Ocakta 100 lira + 40 lira civarı enflasyon zammıyla 1165 lira olacak. 300 lira zam yapıldı yani emeklilere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 30 Aralık 2015; 23:48:44 >
  • Hayırlısı olsun.
  • ASGARİ ÜCRET VE YASAL KESİNTİLER(01.01.2016 – 30.06.2016 Dönemi)
    Brüt Ücret 1647,50 TL
    Sigorta Primi İşçi Payı 230.58 TL
    İşsizlik Sigortası Primi İşçi Payı 16,47 TL
    Gelir Vergisi Matrahı 1.399,95 TL
    Gelir Vergisi 209,99 TL
    Damga Vergisi 12,50 TL
    Kesintiler Toplamı 469,54 TL
    Asgari Geçim İndirimi
    (Bekar ve Çocuksuz) 123,53 TL
    NET ELE GEÇEN (Asgari Ücret + AGİ) 1300,98 TL

Dün açıklandı.Kesinleşti artık.Ayrıca işverenin maliyetinin % 40 ı devlet tarafından karışılanacak.Yeni teşviklerde getirilmiş.Artık top işverende.
  • BÖYLE REZALET OLAMAZ YA 1300 NETE BİRDE AGİ DAHİL ETMİŞLER ADAM ZATEN AGİYİ VERMİYOR BİRDE BEKAR ÇOCUKSUZUN AGİSİNİ 90 LİRADAN 123 LİRAYA ÇIKARMIŞLAR

ZATEN 900 ALIYORDUM SIMDI 1 YIL BOYUNCA +200 KÜSÜR MÜ ALICAM BEN

BEN BÖYLE DEVLETE NE DİYİM BİR DAHAKİ SEÇİMDE OY VERİRSEM BUNLARA ADAM DEĞİLİM

ADAM HEM KESTİĞİ AGİ İLE HEMDE DEVLETİN DESTEKLEDİĞİ 110 LİRA İLE CEBINDEN CIKAN PARAYI EN AZA INDIRICEK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 31 Aralık 2015; 10:02:51 >
  • quote:

ASGARİ ÜCRET VE YASAL KESİNTİLER(01.01.2016 – 30.06.2016 Dönemi)
    Brüt Ücret 1647,50 TL
    Gelir Vergisi 209,99 TL
    Damga Vergisi 12,50 TL
    Asgari Geçim İndirimi

Dün açıklandı.Kesinleşti artık.Ayrıca işverenin maliyetinin % 40 ı devlet tarafından karışılanacak.Yeni teşviklerde getirilmiş.Artık top işverende.

BU ARADA BU TABLO 1 YILIN TAMAMINI KAPSIYOR YANİ 31.12.2016 YA KADAR BÖYLE GİDİCEK

KAYNAK:http://www.muhasebetr.com/2016-asgari-ucret.html

• Şimdi vergiler kaç kat oranında artacak
    Bu arada okumuşsanız Avrupa'ya gidin insan olduğunu anlıyorsunuz
    Not:Türkiye'm dünyanın en güzel ülkesidir fakat parası olana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baby-Faced Assassin -- 31 Aralık 2015; 10:25:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

ASGARİ ÜCRET VE YASAL KESİNTİLER(01.01.2016 – 30.06.2016 Dönemi)
    Brüt Ücret 1647,50 TL
    Gelir Vergisi 209,99 TL
    Damga Vergisi 12,50 TL
    Asgari Geçim İndirimi

BU ARADA BU TABLO 1 YILIN TAMAMINI KAPSIYOR YANİ 31.12.2016 YA KADAR BÖYLE GİDİCEK

KAYNAK:http://www.muhasebetr.com/2016-asgari-ucret.html

Sorsan 1.300,00 TL sözümüzü tuttuk derler.Bizim milletimiz de detaya inmediği için hakikaten yaptılar helal olsun der.Halbuki zam çok başka yerlere dağıldı.Bundan sonra benzine ekmeğe cayır cayır zam gelecek.Bence şu anki durumumuzdan pek de iyi olmayacak hatta daha kötü olacakmış gibi geliyor bana.

• Adam yeni akıllanıyor . Bir daha bunlara oy verirsem diyor .
    Size müstehak. akıllanmayın
  • İçine agi'yi de kattılar. İşverenin istediği oldu. 1150 civarı net asgarî ücret oldu. Şuan net 910₺. Enflasyon oranına göre temmuzda zaten yine bu fiyat olacaktı. Tüm yıl zam gelmeyecek tabi o ayrı. Üstüne her şeye zam da çaktılar. %70 hikayesi gerçekleşti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serqan01 kullanıcısına yanıt
    ZATEN BIR YIL BOYUNCA AYNI MAASI ALACAK ADAMLARIN HEM AGISINI ARTTIRMAK (ALAMAYANLAR İÇİN SÖYLÜYORUM) HEMDE GV Yİ ZAMLAMAK NASIL BIR MANTIK ANLAMADIM GİTTİ

ADAMLAR 2016 YILINDA ASGARI UCRET 1300 OLACAK DERKEN DEMEKKI BUNU KASTETMIS 2016 NIN TAMAMI BOYUNCA E ZATEN İKİNCİ 6.AYDA 1300 E YAKIN BIR FIYAT OLACAKTI TOPLASAN BELKI 50-60 LIRALIK ZAM YAPMISLARDIR

AMA BU 50-60 LIRALIK ZAM TÜPE BENZINE EKMEĞE GELECEK ZAMLAR KARSISINDA BAKALIM NASIL DURUCAK

AMA BEN BUNDAN SONRA BU PARTIYE OY VERIRSEM ADAM DEGILIM

İŞVERENE TESVIK + DEVLET DESTEGI GELIRKEN İŞÇİYİ HALA DÜŞÜNEN YOK

SADECE İKİNCİ 6 AYDA VERECEĞİ 50-60 LİRAYI İLK AYDA VEREREK GÖZÜMÜZÜ BOYADI O KADAR

BUNDAN SONRA OY MOY YOK BUNLARA BOŞ ATARIM BAKALIM NELER OLUCAK İLERDE
  • Echoés kullanıcısına yanıt
    NE YANİ ASGARİ ÜCRETİ 1500 YAPACAM DİYENE OY ATSAK NE FARKEDİCEKTİ BU ULKEDE ASGARİ ÜCRET 5000 LİRA OLSADA EKMEĞİ 5 LİRA YAPARLAR

YANİ DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

O YÜZDEN SİZE MÜSTEHAKTIR DEMEN YANLIŞ
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.