Şimdi Ara

Asgari Ücret 1.300,00 TL Olacak mı ? Edit : Oldu ama nasıl (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
4
Favori
4.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asgari ücret arttı ama elektiriğe de zam gelmiş haberlerde gördüm.Bir taraftan verip bir taraftan alıyorlar akıllı insanlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bigbangg -- 31 Aralık 2015; 15:43:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

Ben 2015 yılı asgari ücretinden bahsedıyorum ordaki 90 ı vermiyor düz 900 veriyor

Hangi 1150 den bahsedıyosun 2016 da olması muhtemel asgari ücrettenmi (+150 hariç)

Asgari Ücret 1.300,00 TL Olacak mı ? Edit : Oldu ama nasıl

Bu ne aptalca bişey evli değil dye maaş kesiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.300 lira maaş alacak adam okumamış vasıfsız dır bu onun için fazla bile kimse aglamasin .
    Herkes parasını doğru harcasın gidipye 3 binliralik iPhone almasın almakmi istiyor kendini geliştirsin bi baltaya sap olsun bkz.ses tesisatçıları sadece 5 saat suren montaja 600 lira alıyor helali hoş olsun .
    2003 öncesi ülkede sanılan zengin kistasina bide bugünün zengin kistasina bakın yaşam farkını anlarsınız .

• Asgari ücrete yapılan %30 zam ürün fiyatlarına %30 yansımaz. Bunun olması için ürün maliyetindeki işçilik payının %100 olması lazım. Yani tamamının işçilik üzerinden dönüyor olması lazım. Enflasyon artışı olabilir ancak ürün fiyatları aynı oranda, hatta %200 artar demek(ekmek örneğini veren arkadaşa binaen) tamamen cahilliktir.

Paranın alım gücünü artırmak, ekonomiyi canlandırmak vs gibi önerilerin sahipleri keşke DH klavye Birliğinden tezkere alıp biraz girişimcilik yapsalar, bir ürün veya hizmet gelistirseler de ülkenin kalkınmasına bir faydaları olsa.
    Sıcak fırsatlarda %indirim peşinde koşarak, birikimleri enpara'ya gömüp sene sonunda faizini alarak ekonomi gelişmiyor malesef.

• Al1mert A kullanıcısına yanıt
    Sen ve senin gibiler bilmediği için zaten bu durumdayız ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azstek

Sen ve senin gibiler bilmediği için zaten bu durumdayız ya

Ben mi batırdım memleketi. Git başkasına kus nefretini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al1mert -- 31 Aralık 2015; 18:53:44 >
  • quote:

Diyecek laf bulamıyorum işte ayda 20 bın lıra hatta daha fazla para cebıne gecıyor adamın ama benim 90 liralık agimi kesiyor

200 tane mukellefı var en dusugundan 150 alıyor bazı buyuk mukellefler var 1000 ile 1200 arası alıyor ayda

Artık hesabını sen düşün

ayda 25 bın alsa 10 bını masraf olarak atsa kalıyor net 15 cebıne

Bu 15 bın lıra ıle calıstırdıgı 4 tane elemana 1300 verse 9800 kalır cebıne

demekki 9800 lira doyurmuyor adamı

Hocam muhasebeciyim diyorsunuz ama kapitalizmin mantığını anlamamışsınız sanırım.Kurum sahibi ne kadar çok kazanırsa kazansın her zaman amaç daha çok kardır.Size vermediği 90 tl ile daha çok kar yapmış olur.Düşünsenize bir araba fabrikasında 1 dolarlık ek parçayı.Bir araba için 1 dolar hiçbir şey ama aynı arabadan 10 milyon üretilecekse 10 milyon dolar ne kadar büyük bir para.Bu yüzden işletmeci bu perspektiften bakar maksimum kar düşük maliyet amaçlanır.

• 2013te askerden geldikten sonra asgari ucretle 2015 temmuza kadar calistim. İsten para yetmedigi icin ayrildim. Yaklasik 4/4.5 ay boyunca yaptgm is gorusmeleri hepsi farkli farkli sektorler olmasina ragmen aldigim maas teklifleri asgari ucretti. Hicbirini kabul etmedim. Suan 1500 maas+75tl yol+yemek olacak sekilde anlastim. Suan tadilattayiz. Birkac gune baslayacagim. Bu 4 5 aylik bos zamanda sirf asgari ucretle calismamak icin telefonu (1000tl) + pc (2400tl) satarak gecindim. Demem o ki Sonunda buldum isi.

bizler
  • yine cebimizden cıkacak para ile dogru orantılı olur maasslar.
  • Asgari ucret 1300 lira olunca herseye %100 zam gelecekse(sözde) chp iktidar olsaydi verecegi 1500 tl ile %150 zam gelecekmis demekki. Yine kardayiz o zaman zarardan kar yaptik
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MaxPAYNE

1.300 lira maaş alacak adam okumamış vasıfsız dır bu onun için fazla bile kimse aglamasin .
    Herkes parasını doğru harcasın gidipye 3 binliralik iPhone almasın almakmi istiyor kendini geliştirsin bi baltaya sap olsun bkz.ses tesisatçıları sadece 5 saat suren montaja 600 lira alıyor helali hoş olsun .
    2003 öncesi ülkede sanılan zengin kistasina bide bugünün zengin kistasina bakın yaşam farkını anlarsınız .

vasıflı yada vasıfsız olmasının bir önemi yok
    iş gücüne para verirsin adamın

sen kazanıyorsan işçide kazanacak

vasıflı diye gezen adamlar atomu parçalamıyor
    boş konuşma
  • Sukur elimiz ayagimiz duzgunde, bu cahil milletten sebep olan hep isciye oluyor ya, yeni yilda hepsine kolayliklar gelsin diyorum isleri gercekten cok zor

• Devlet ilk defa işe girenlerin maaşını 1 yıl devlet ödeyecek diyordu.Bu ne oldu yasa filan mı çıkacak bunun için yoksa ?
    Bende ilk defa işe girecem acaba işverene söylesem mi bu durumu?Ben ilk defa işe giriyorum benim maaşı devlet ödeyecekmiş diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 31 Aralık 2015; 21:12:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

quote:

1.300 lira maaş alacak adam okumamış vasıfsız dır bu onun için fazla bile kimse aglamasin .

boş konuşma

Bu devirde kim atomu parçalıyor ?
    Vasıflı adam hiç deglise alanında ilerlemiş sanki 1.300 az para

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

quote:

boş konuşma

Bu devirde kim atomu parçalıyor ?
    Vasıflı adam hiç deglise alanında ilerlemiş sanki 1.300 az para

kira 750-1000 lira
    bu kafayla vasıflı mı oluyorsun sen ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

quote:

Asgari ücretin 1000 küsür ama bana 900 veriyor adam

Agiyi kesiyor iş yerinde yemek verdiği içinmiş

Guzel kardesim agi haric 1050 tl agi ile birlikte 1150 oluyor ya sen bana baksana bi 16 yasinda falanmisin sen hic birsey bildigin yok maas mevzularinda

O degilde sen bu saygisizlikla 20-25 yasinda olsan ne olacak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

quote:

Orijinalden alıntı: Kenan Birkan

Asgari ücret artsa ne olacak herşey aynı oranla artacak Ekmek şuan 1 TL Asgari ücret 1300 oldugu zaman ekmek olacak 2 TL Anlayacağınız sadece rakamda bir değişiklik olacak

Ekmek 2TL olsun ekmek yemem makarna yerim

Ekmek 2 lira olsa makarnanın paketini 5 lira yaparlar.
  • Ayni orta cagda avrupada papazlarin vaazi gibi konustun. Tebrik ederim
  • asgari ücret 1300 tl olursa ve denetlenirse ülke batar. olmayan üretim ve iş gücü iyice yok olur. küçük şirketler batar.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.