Şimdi Ara

Asgari Ücret 1.300,00 TL Olacak mı ? Edit : Oldu ama nasıl (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
4
Favori
4.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

NE YANİ ASGARİ ÜCRETİ 1500 YAPACAM DİYENE OY ATSAK NE FARKEDİCEKTİ BU ULKEDE ASGARİ ÜCRET 5000 LİRA OLSADA EKMEĞİ 5 LİRA YAPARLAR

YANİ DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

O YÜZDEN SİZE MÜSTEHAKTIR DEMEN YANLIŞ

Ya zaten böyle düşündüğünüz için ülke bu halde. Yediler ülkeyi yediler. Gözünüzü açın biraz. Elmas lüks değil bak o kullandığın telefon lüks ,vergi alıyorlar. iyi günler.
  • quote:

Doğru yemek vermesi ile alakası yok yaptığı suç ama bu zamana kadar o işyerine giren kimse bunu dile getirmemiş sadece 5 yıldır çalışan kadın söylemiş ama adam vermeyeceğini söylemiş

Kadın zaten ezelden beri asgari ücretten fazla maaş aldığı için sesinide pek çıkarmamış

Neyse asgari ücret 1300 lira oldu zaten 900 verıyorken sımdı +400 vericek agisiz

İnş ona bir kılıf bulupda bişeyler kesmez

Keserse çıkıcam hakkımı veren bir işyeri arıcam

Bi çok mesajınızı okudum ama buna yazayım dedim

Olmasını istemem ama eğer son şıktaki gibi işten çıkarsan önce şikayet et gelsinler cezayı kessinler düzenbaz patronuna sonra ayrılırsın yada o kovar zaten

• Konuya yazılan yorumlar evlere şenlik, halk kırmızı et tüketemediği için aklını kullanma yetisini de elinden kaybetmiş. Şu şartlarda asgari ücretin 2,000 TL olması lazım ya da vergileri yarı yarıya indirmeleri gerekir. İstanbul'da o parayla yaşamaya çalışanlara Allah kolaylık versin. Bugün insan gibi hayat yaşayacak adamın ayda 5,000 TL kazanması lazım.
  • Bu adamlara oy verenler düşünsün ne diyeyim.

Memnun musunuz ey akapeliler?
  • alisırakaya kullanıcısına yanıt
    BIRDE BUNU YAPANLAR ADAM 5 VAKİT NAMAZ KILAN ADAMLAR DÜŞÜN YANİ

HARBİDEN PARA İLE İMANIN KİMDE OLDUĞU BELLİ DEĞİL BU ADAMLARDA PARA VAR İMANLARI ŞÜPHELİ
  • BUNUN A VEYA B PARTİSİ İLE ALAKASI YOK

ALIM GÜCÜ OLMADIKDAN SONRA B PARTİSİ ASGARİ ÜCRETİ 5000 YAPSA NE OLACAK ?

ÖNEMLI OLAN MAAŞA GELEN ZAMLA BİRLİKTE HERŞEYE ZAM GELMESİ

BUNU A PARTİSİDE B PARTİSİDE C PARTİSİDE YAPACAK

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK...

YANİ İŞLER ÖYLE EY AKEPELİLER DİYİP İNSANLARI KÜÇÜMSEMEKLE OLMUYOR

@vlknka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 31 Aralık 2015; 12:08:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vlknka

Bu adamlara oy verenler düşünsün ne diyeyim.

memnunuz allaha şükür senin gibi nankör değiliz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozyayla2015

asgari ücret 1.300tl olması bişi değiştirmiyor satılan ürünlerin ucuzlaması lazım ve tam aksine şuan birçok zam geldi kimse farkında değil

Kimse anlamıyor ki.Topluluk için önemli olan aldıkları maaşların miktarı değil.Bu asgari ücret zammından dolayı nelere zam gelecek.Asgari ücret ülkedeki en alt tabaka maaş alan kesim doğru mu doğru.Şimdi bu insanlara zam yapmak yerine kazandıkları parayı daha iyi harcayabilecek bir çalışma yapılsa o zaman ne asgari ücretli sıkıntı çeker ne de asgari ücretin üstündekiler.

Şimdi asgari ücret 300 TL zam aldı.İşçi ve ustabaşılar da zam alacak.Onların üstü de zam alacak.Her şirkette atıyorum işçinin bir üstü x kadar zam alacaksa asgari ücret zammından dolayı 2x kadar hatta 3x kadar zam isteyecek haliyle ki maaş statüsü korunsun.Bunun yerine ekmeği,suyu,elektriği ucuzlatmanın,inşaat sektörüne devletin müdahale edip kontrolü ve fiyatları ele alması çok daha iyi bir hamle olabilirdi.

• quote:

BIRDE BUNU YAPANLAR ADAM 5 VAKİT NAMAZ KILAN ADAMLAR DÜŞÜN YANİ

HARBİDEN PARA İLE İMANIN KİMDE OLDUĞU BELLİ DEĞİL BU ADAMLARDA PARA VAR İMANLARI ŞÜPHELİ

Biraz uzun yazıcam kusura bakma

Yaşım senden profiline göre söylüyorum bayağı büyük 1994'te meslek lisesinde okumaya başladım ve 2. seneyi okurken bi asansör firmasında çalışmaya başladım ve stajımıda orda yaptım

Okul bitincede çalışmaya devam ettim herşey güzeldi sevdiğim işi yapıyodum ama o ara bi göz yaralanması sebebiyle göztepe ssk'ya gittiğimde sigorta primlerimin çoğunun ödenmediğini gördüm muayenemi ve tedavimi durum ciddi olduğu için yaptılar

Neyse yıl 2000 olmuştu mahalleye sigorta denetleyiciliği yapan biri taşındı onla konuşup gün belirleyip işyerini bastırdım patron durumu anlayınca size izin veriyorum gidin dedi bende gitmiyorum dedim ve adamlar gelince herşeyi anlattım ve 2000 yılı itibariyle 10.000 lira para cezası kesildi sonuçta adam beni işten çıkardı ve en son görüşmemizde niye böyle yaptın diye sordu bende sana müstahak değilmi dedim hem 5 vakit namaz kılıyosun hemde hacca gidiyorum diyosun ama hakkını vermiyosun dedim insanların

İçim rahat bi şekilde ayrıldım ordan adamda zaten 1-2 yıla kalmadan battı ben girdiğimde 2 işçisi vardı benle birlikte ben çıkarken 40'ın üstünde adam çalışıyodu

• alisırakaya kullanıcısına yanıt
    Olay sigorta olsa aynı şeyi bende yapardım

Ama benim işim muhasebe yani her ay ödeyeceği sigortaları gönderen biziz yani o konuda bir yamuğu olursa anında çakarım davayı.

Benim tek zoruma giden bu kadar para kazanan bır adam sırf daha az vergı odemek ıcın agıyı kesıp kestıgı agıyı odedıgı vergıye eklemesı

200+ mükellef ile ayda belkide 20 25 bın lıra para kazanıyo

Gözü 3 kısıden kestıgı 100 er lirada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

quote:

Orijinalden alıntı: vlknka

Bu adamlara oy verenler düşünsün ne diyeyim.

memnunuz allaha şükür senin gibi nankör değiliz.

Ergenler basmış forumu.

Olay sadece elbette asgari ücreti arttırmakla olmuyor, hükümetin görevi enflasyonu düşürmek fiyat istikrarının korunmasına yardımcı olmak ama tabii böyle bir şey söz konusu değil.

Ülke de üretim alanları gittikçe azalıyor, daha geçenlerde Sivas ve Mersin'di sanırım 2 fabrika kapatıldı demir çelik fabrikası.

Tarım zaten yok. Hayvancılığı dışarıdan ithal ediyoruz çünkü hayvan baronları olaya el attı fiyatlar acayip yükseldi.

Doğu elimizde değil teröristler cirit atıyor göstermelik Diyarbakırda falan inlerine girmeye çalışıyorlar. (Adamlar da salak zaten hep aynı yerlerde bekliyorlar...)

Allah kelimesi ağızlarından düşmez ama Allah'sızlık yapmakta sınır tanımazlar.

Çalarlar çırparlar ama helal olsun hem çalıyorlar hemde yapıyorlar ( yaptıkları da yol avm başka bir halt yok birde Hes yapmayı bilirler doğanın içine ederler)

Uçak da düşürürler. Yok yere bize zerre yararı olmayacağını bildikleri halde uçak düşürdüler şimdi Rusya ile papazız. İsrail düşmanımızdı can dostumuz oldu. Yanar dönerlerdir ayrıca.

Mezar bile taşırlar, bir mezarı bile koruyamazlar. Dolar 3 tl olmuş euro 3 tl yi geçmiş, ev benzin araba fiyatları dudak uçuklatıyor. sağlık sisteminde reform diyorlar randevu alamıyorsun 2 haftaya anca alırsın. Acile gitsen yeterli doktor yok. 100 kişi sırada beklersin. Ona da para ödersin. sözde bedavaydı sağlık sistemi. 2 haftadır dişim için randevu alamıyorum. Saat 17:00 de randevu açılıyor 17:00:25 de (sisteme girdin girdin giremedim bitti) randevu alamıyorum.

Ama yol yaptı duble yol yaptı ohhhh ne de güzel.

Neresinden tutsak elimizde kalıyor ama padişahımız çok yaşa...

• Yemişim ekmeğini onu bunu Burger King den 2 menü 9 lira oglum 2 ögün yesen doyuyosun 32 lirada cebime kalıyor.Tabii ailemin yanında kalıyorum gençken para biriktirmek lazım gelecek için şu anda 20 milyardan fazla para biriktirdim durmak yok yola devam :D Toyz Shopta çalışıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenan Birkan

Asgari ücret artsa ne olacak herşey aynı oranla artacak Ekmek şuan 1 TL Asgari ücret 1300 oldugu zaman ekmek olacak 2 TL Anlayacağınız sadece rakamda bir değişiklik olacak

Ekmek 2TL olsun ekmek yemem makarna yerim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari Ücret 1300 lira oldu. Bide benim gibi işveren gözüyle bakin.

2015 2. Yarısı itibariyle kişi başına toplam maliyet 1400 lira yaklaşık. Bunun yemek yol vs saymıyorum. Olacak olay şu. Yemek veya yol parası kesicem veya 4 işçi yerine 3 işçi calistiracam. Çünkü yeni zam ile 1900 lira civari olacak. Devlet 110 lira geri verecekmis. Yani 400 lira ekstra olacak.
    Ha olmasaydı 2016 ilk yarisi için % 5 olacak olup yaklaşık 75 lira zam demekti. Yani ortada 2016 in ilk yarisi için isverene yaklaşık 325 lira 2. Yarısı için 225 lira fark olacak.

Yani isveren acisindan bakıldığında 2018 den önce belimizi dogrultmak mümkün değil. Hele ki 10 kişiden aşağı çalışan işyerlerinde bu dahada vahim.

Bunun sonucunda ilk 2 yil kademeli işçi çıkartılacaktır. Hükümet 300 lira derdine düşerken işsizlik ve enflasyon artacaktır.

Bu sorunun yegane çözüm yolları basit. İşçi kardeşlerimizin eline gecen para 300 lira artacaksa ayni oranda isverene ssk primi indirimi verilmelidir. Yani dengeleri çok sarsmadan yapmsk lazım.

Bu ülkede en önemli sorun işsizlik. Bununda yegane çözümü üretim odakli teşvikler. Verimlilik ve innovasyon haricindeki her sisirme fiyat kendini dengeleme adına çözüm bulacaktır.

Kisaca olay yapısal sorun olup yukaridan devşirme yerine vergi indirimi ve muafiyeti ile kayıtlı çalışan sayısını arttırarak hem işsizlik azalacak hem vergiler tabana yayılacak. Bunu neden yapmazlar bi türlü anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Devlet verdiğinden fazlasını almasın birşey istemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erbay güney

Asgari Ücret 1300 lira oldu. Bide benim gibi işveren gözüyle bakin.

2015 2. Yarısı itibariyle kişi başına toplam maliyet 1400 lira yaklaşık. Bunun yemek yol vs saymıyorum. Olacak olay şu. Yemek veya yol parası kesicem veya 4 işçi yerine 3 işçi calistiracam. Çünkü yeni zam ile 1900 lira civari olacak. Devlet 110 lira geri verecekmis. Yani 400 lira ekstra olacak.
    Ha olmasaydı 2016 ilk yarisi için % 5 olacak olup yaklaşık 75 lira zam demekti. Yani ortada 2016 in ilk yarisi için isverene yaklaşık 325 lira 2. Yarısı için 225 lira fark olacak.

Yani isveren acisindan bakıldığında 2018 den önce belimizi dogrultmak mümkün değil. Hele ki 10 kişiden aşağı çalışan işyerlerinde bu dahada vahim.

Bunun sonucunda ilk 2 yil kademeli işçi çıkartılacaktır. Hükümet 300 lira derdine düşerken işsizlik ve enflasyon artacaktır.

Bu sorunun yegane çözüm yolları basit. İşçi kardeşlerimizin eline gecen para 300 lira artacaksa ayni oranda isverene ssk primi indirimi verilmelidir. Yani dengeleri çok sarsmadan yapmsk lazım.

Bu ülkede en önemli sorun işsizlik. Bununda yegane çözümü üretim odakli teşvikler. Verimlilik ve innovasyon haricindeki her sisirme fiyat kendini dengeleme adına çözüm bulacaktır.

Kisaca olay yapısal sorun olup yukaridan devşirme yerine vergi indirimi ve muafiyeti ile kayıtlı çalışan sayısını arttırarak hem işsizlik azalacak hem vergiler tabana yayılacak. Bunu neden yapmazlar bi türlü anlamadım

işverenmiş gözünüz doysun az millet kıt kanağat geçiniyor

• quote:

quote:

İşveren olmazsa nerde calisacan devlette varmı asgari ücret. Siz asgari ücreti begenmeyin yerinize çok eleman bulunur. Simit satmak için bile esnaf olman lazim odaya kayıt yapman lazım. Vergi Levhası lazim. Eskidendi onlar simit satarim hikayeleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Enflasyonu düşürmeyip, Devaülasyonu durdurmayıp Hunharca zamlara devam ettikleri sürece 5000 tl'de yapsalar ekmek 5 tl olur. Paranın alım gücü değişmiyor sadece sayılar değişiyor arkadaşın dediği gibi. Tıpkı 5 liraya 5 milyon dediğimiz dönemler gibi. 6 sıfır attık ama para hala değersiz. Atılacak son birşey kaldı artık onuda herkes iyi biliyor.

Ben bilmiyom

• quote:

quote:

quote:

İşveren olmazsa nerde calisacan devlette varmı asgari ücret. Siz asgari ücreti begenmeyin yerinize çok eleman bulunur. Simit satmak için bile esnaf olman lazim odaya kayıt yapman lazım. Vergi Levhası lazim. Eskidendi onlar simit satarim hikayeleri.

Bu işten en karlı devlet çıktı yine.% 40 teşvik verdiği halde yinede para kazanacak.Uzun lafın kısası kar oranını düşürdü cebinden çıkan bir şey yok aslında...

• Ne agladiniz yahu!
     Asgari Ücret 1.300,00 TL Olacak mı ? Edit : Oldu ama nasıl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.